Air France onderzoekt vliegtuigcrash in Toronto

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
TORONTO - Een vliegtuig van Air France met 309 mensen aan boord is verongelukt toen het tijdens een zware onweersbui probeerde te landen op de luchthaven Pearson bij Toronto in Canada. Het toestel, een Airbus A340, schoot voorbij het einde van de landingsbaan en vloog in brand. Alle passagiers werden tijdig uit het toestel geëvacueerd.

air_france_crach_toronto.jpg


Het vliegtuig vervoerde 297 passagiers en een crew van 12 mensen. Minstens 22 mensen zijn lichtgewond en worden behandeld in vijf ziekenhuizen in de buurt van Toronto, zo meldt luchtvaartmaatschappij Air France. Volgens bronnen op de luchthaven waren er 43 lichtgewonden. Aan boord waren Canadezen (104), Fransen (101), Italianen (19), Amerikanen (14), Indiërs (8) en Britten (7).

Vuurbal

De vlucht was rond 13.30 uur uit Parijs vertrokken. Een radioverslaggeefster uit Toronto, Leah Walker, zag ongeveer een derde deel van het vliegtuig afbreken en dat de rest veranderde in een vuurbal. ,,Dit vliegtuig probeerde te landen in zeer slecht weer'', zei zij.

Het is te vroeg om iets over de oorzaak van het ongeval te zeggen. Er komen verschillende onderzoeken om die te achterhalen, aldus Air France. De maatschappij benadrukt dat de betrokken piloten heel wat vliegervaring hebben.

Deskundigen gewagen ondertussen van het grootste wonder uit de luchtvaartgeschiedenis. Het was ook het eerste grote ongeval met dit moderne vliegtuigtype.

bron : De Standaard
 
Bovenaan