Backpacken? Wat is Dat?

Status
Niet open voor verdere reacties.

De Redactie

Reisforum.net Redactie
Forumleiding
Een bijzondere levenservaring!
Veel jonge mensen gaan na hun studie op reis. De meeste gaan een jaar backpacken. Met enkel een rugzak, paspoort en ticket op zak trekken velen de wijde wereld in en gaan ze een onvergetelijk avontuur tegemoet.

Vrijheid = blijheid
Backpacken is een manier van reizen in vrijheid waarbij je alle delen van de wereld kunt verkennen. Van de mooie historische steden van Europa tot aan de levendige stranden van Australië, is er een schat aan ervaringen om te verkennen. Zo heeft bijvoorbeeld Noord-Amerika een aantal van de meest iconische steden en nationale parken in de wereld, terwijl Europa zoveel geschiedenis en cultuur biedt. Of wat te denken van exotische oorden zoals Hawaï, de Caraïben en de Kaapverdische eilanden. Of het spannende Zuid Amerika en het chaotische Azië? Backpacken geeft je een compleet gevoel van vrijheid. Je hoeft niets, je hebt enkel een backpack en jij bepaalt waar je gaat en staat. Je kunt je reisplannen aanpassen wanneer je maar wilt. Heb je het ergens goed naar de zin dan is het geen probleem om langer te blijven.

Wereldburger
Wanneer je zonder plan op reis gaat dan leer je veel over jezelf. Met een rugzak de wereld verkennen dan ben je vaak op jezelf aangewezen. Je legt gemakkelijk contact met andere mensen en je leert de verschillende culturen te ontdekken en waarderen. In bepaalde landen hebben de mensen het economisch veel slechter dan wij in Nederland of België, maar je zult merken dat mensen in deze landen over het algemeen veel vriendelijker en gelukkiger zijn. Dit verruimt niet alleen je kijk op de wereld, je zult ook je thuisland veel meer gaan waarderen.

Avontuurlijke ontdekkingen
Wanneer je gaat backpacken slaap je voornamelijk in hostels. Dit is in de meeste landen en grote steden erg goed geregeld. Hostels zijn bij uitstek de plekken waar je backpackers met andere nationaliteiten ontmoet. Hier doe je leuke contacten op en het kan zomaar voorkomen dat je de liefde van je leven ontmoet! Ook weten andere backpackers je te vertellen wat de hot spots van een betreffende stad zijn, welke plekken de moeite waard zijn en waar je bijvoorbeeld leuk op stap kan gaan. Het is elke dag weer een avontuur en zoektocht waar je slaapt. Naast het zoeken van een eigen slaapplek zul je voor je eigen maaltijden moeten zorgen. Een leuke manier om snel zelfstandig te worden en om onder moeders vleugels vandaan te komen. Daarnaast vergroot backpacken je zelfvertrouwen en vind je geluk in de kleine dingen. Veel backpackers kiezen ervoor om in een bepaald land of stad aan het werk te gaan. Dit doen ze voor kost en inwoning of om een extraatje te verdienen zodat ze weer verder op reis kunnen.

Doe het nu!
Backpacken is eigenlijk een serieuze levensles waarbij je op een avontuurlijke manier nieuwe culturen ontdekt, nieuwe contacten opdoet en snel volwassen wordt. Een aanrader voor jongeren die net zijn afgestudeerd en nog even het gevoel van vrijheid willen proeven voordat ze aan slag gaan in de werkelijke realiteit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan