Belgische 'zwarte lijst' telt 9 luchtvaartmaatschappijen

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
(belga/tijd) - Negen vliegtuigmaatschappijen die vrachtvluchten uitvoeren, hebben in België geen toelating tot landen en opstijgen om redenen van operationele veiligheid. Dat blijkt uit de zogenaamde zwarte lijst die minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (sp.a, foto Belga) maandag publiceerde. Op de lijst staan geen maatschappijen die passagiers vervoeren.

Op de lijst staan Africa Lines (Centraal-Afrikaanse Republiek), Air Memphis (Egypte), Air Van Airlines (Armenië), Central Air Expres (Democratische Republiek Congo), I.C.T.T.P.W. (Libië), International Air Tours Limited (Nigeria), Johnsons Air Limited (Ghana), Silverback Cargo Freighters (Rwanda) en South Airlines (Oekraïne).

'Het gaat om die maatschappijen die in het verleden een aanvraag indienden om te mogen opstijgen en landen in België, maar waarvan de aanvraag geweigerd werd wegens ongevallen of problemen bij controles', verklaarde de woordvoerster van Landuyt, Els Bruggeman. 'Wanneer de betrokken maatschappij een verslag indient dat bewijst dat met onze opmerkingen rekening werd gehouden, kan haar status veranderd worden'.

Frankrijk

Eerder op de dag had ook de Franse regering een zwarte lijst met luchtvaartmaatschappijen gepubliceerd. Op die lijst waren wel maatschappijen terug te vinden die passagiers vervoerden. De volgende maatschappijen krijgen geen toelating meer om te landen of op te stijgen vanop Frans grondgebied: Air Koryo (Noord-Korea), Air Saint-Thomas (Amerikaanse Virgin-Eilanden), International Air Service (Liberia), Air Mozambique en diens dochter Transairways, Phuket Airlines (Thailand).

De Belgische zwarte lijst kan u [Link verwijderd] downloaden als pdf-document.
De Franse zwarte lijst vind je [Link verwijderd]


bron : De Tijd
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan