Boxmeer

renzo

New Member
Eind deze maand ga ik op weekend met mijn lief naar Boxmeer gelegen 20km van Arnhem en ook nie zo ver van Utrecht.

Zijn er hier mensen die interessante bezienswaardigheden weten of museums?

Welke uitgaansgelegenheden heb je?

op welke sites kan je dit alles vinden?

Alvast dank bij voorbaat voor u antwoord & mening
icon_wink.gif


Renzohttps://reisforum.net/profile.php?mode=activate&u=70&act_key=921c0f15928503f5c
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Kijk ééns op hun website...

[DLMURL]http://www.boxmeer.nl/index.asp?p=http://www.boxmeer.nl/tDocumenten/detail.asp?pKey1=111051642%26pagenr=9586[/DLMURL]

en op Wikipedia

Bezienswaardigheden

Boxmeer is rijk aan bezienswaardigheden. Zo staat aan de rand van het dorp nog een restant van het Kasteel van Boxmeer. In de 13e eeuw regeerde hier Jan Boc -de Heer van Meer- over "Boc's Meer" waar later de naam 'Boxmeer' uit is ontstaan. In de kelders van het kasteel zijn twee kleine musea over de geschiedenis van de heerlijkheid Boxmeer. Aan het begin van de oprijlaan van het kasteel staat de Nepomukkapel uit 1737, ter bescherming tegen de gevaren van het water. Tegenover de kapel staat de protestantse kerk uit 1822.
De Sint Petrusbasiliek in het centrum van Boxmeer dateert uit de jaren vijftig, maar staat op een plek waar al in de vierde eeuw een klein kerkje stond. Ongeveer in de twaalfde eeuw werd het houten bouwsel vervangen door een stenen kerk die in de loop der eeuwen uitgroeide tot het gebouw zoals dat nu te zien is. Binnen treffen we nog wel originele elementen aan. Zoals het eikenhouten oksaal (zangzolder) uit 1634 en een marmeren graftombe uit 1741. In de crypte onder de kerk vond rond 1400 het zogenaamde Bloedwonder plaats. Deze gebeurtenis maakte van Boxmeer een bedevaartplaats. Nog altijd trekt elk jaar twee weken na Pinksteren, de zogenaamde Vaartzondag, een processie door de straten van Boxmeer om het Bloedwonder te herdenken.
Het Karmelietenklooster vlakbij de kerk werd tussen 1653 en 1709 gebouwd. In het klooster bevinden zich achttien prachtige glas-in-lood ramen uit de zeventiende eeuw, met ontwerpen van Abraham van Diepenbeek. Andere bijzondere stukken die we in het klooster aantreffen zijn zes olieverfschilderijen uit het Kasteel met daarop drie generaties graven en gravinnen van het Huis Bergh. Het klooster zelf wordt op passende wijze geflankeerd door de Latijnse school uit 1707 en een booggebouw uit 1653.


http://nl.wikipedia.org/wiki/Boxmeer

Voor de uitgaansgelegenheden

http://www.uit123.nl/uitgaan.php?plaats=Boxmeer

Ik hoop dat je hier al wat aan hebt...
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan