British Airways gaat opnieuw flink besparen

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Luchtvaartmaatschappij British Airways (BA), de nummer drie in Europa, gaat de volgende twee jaar 450 miljoen pond (625 miljoen euro) besparen. Mogelijk worden daarbij ook opnieuw banen geschrapt. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

british_airways.jpg


Met het besparingsplan wil BA de stijgende kerosineprijs opvangen. BA voorspelt dat die post in 2006 en 2007 met 400 miljoen pond zal stijgen tot 2 miljard pond (2,9 mia euro). Ook een nieuwe toeslag voor de passagiers wordt overwogen.  De geplande besparingen maken deel uit van het businessplan van BA, dat tot maart 2008 loopt. Verwacht wordt dat de luchtvaartmaatschappij geld wil besparen door de self check-ins en het boeken via de website te promoten. "Dit plan maakt ons klaar voor de toekomst", aldus topman Willie Walsh.

Het bedrijf gaat alles samen 200 miljoen pond investeren in de verbetering van het passagierscomfort (business class), evenals in een nieuwe terminal op de luchthaven van Londen Heathrow. Sinds 2002 heeft British Airways al 12.000 banen geschrapt. De laatste herstructurering dateert van november vorig jaar toen het bedrijf aankondigde dat 600 van de 1.715 managers hun baan zouden verliezen.

bron : De Morgen
 
Terug
Bovenaan