Buitenland ervaring & zelfvertrouwen

David2

New Member
Indien een student de kans krijgt om zijn/ haar studie / stage (meestal tijdens het laatste jaar) in het buitenland te kunnen afwerken, dan is dit zeker een absolute aanrader.
Je ontmoet er dan allerlei nieuwe typen van personen (bv. mensen uit verschillende culturen, gewoontes, ...) en je moet dan ook tijdens het hele verblijf in een andere taal dan je moedertaal spreken.

Hierdoor zal je snel andere talen, naast het Nederlands, vlug en goed beheersen. Daarnaast dien je alles op jezelf te doen en te regelen waardoor je ook snel zelfverzekerd zal worden / overkomen.
Indien je dan na je studies in een internationaal bedrijf terechtkomt dan zal je snel merken dat deze buitenlandse studie / stage alleen maar voordelen heeft gehad.

Ook kan je dan eventueel, vanwege de opgedane ervaring, erover nadenken om Freelancer te worden met opdrachten in het buitenland.
Afhankelijk van welke studies je hebt gedaan (bv. Informatica) kan je als Freelancer in het buitenland dan weer meer geld gaan verdienen aangezien er voor vele specifieke functies mensen in bepaalde landen over onvoldoende ervaren profielen beschikken (bv. UK, Spanje, ...). Dit is mij althans sterk opgevallen tijdens de laatste jaren aan de vele reacties van recruiters via LinkedIn.

Nota: Ikzelf heb nog niet de stap naar Freelancer gemaakt, maar ik ben er wel steeds meer en meer erover aan het nadenken.

Grtjes
 
Bovenaan