De mooiste koffiehuizen van Europa

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Alle Europese grootsteden hebben een beroemd koffiehuis, de trefplaats bij uitstek van kunstenaars, schrijvers en personaliteiten. Maar ook toeristen kunnen er tijdens hun citytrip verpozen in een stijlvol interieur. Dit zijn de mooiste koffiehuizen van Europa.

Parijs; CAFÉ DE FLORE

Cafe_de_Flore.jpg


Ooit het trefpunt van bekende personaliteiten zoals Jean-Paul Sartre, Simonne de Beauvoir, Alberto Giacometti, Ernest Hemingway, Albert Camus en Pablo Picasso. Naast de basiliek van Saint-Germain-des-Prés.Het café werd in 1890 geopend en het interieur dateert uit de jaren twintig. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit café het trefpunt van de ‘Résistance’, het verzet. Al was het ook een populaire trefplaats van de Duitse bezetter! Enkele jaren geleden werd het café verkocht. Beweerd wordt dat de nieuwe eigenaar er liefst 14 miljoen Franse frank moest voor neertellen (ruim 2 miljoen euro).

Adres: Boulevard Saint-Germain 172 (6de arrondissement), Parijs. Open: 7 tot 01.30 uur.


Wenen; CAFÉ CENTRAL

Cafe_Central.jpg


Een van de bekendste Weense koffiehuizen, gevestigd in het voormalige bank- en beursgebouw. Tal van beroemdheden kwamen hier hun krant lezen en Trotski vertelde dat hij hier de Russische revolutie plande. In 1986 werd het grondig gerenoveerd zodat het nu weer min of meer oogt als in de glorieperiode in de 19e eeuw. Het is een Venetiaans paleis met diverse koepels en met talrijke hoge zuilen. Als je naar Wenen gaat, moet je er beslist de sfeer proeven.

Adres: Herrengasse 14, Wenen. Open van 8.00 tot 22.00 uur. Zondag gesloten.


CAFÉ HAWELKA

Cafe_Hawelka.jpg


Heel leuk ouderwets café in hartje Wenen, een paar minuten van de Stefansdom. Studententrefplaats bij uitstek. Diverse kunstenaars kwamen er over de vloer zoals Hundertwasser en kunstmecenas Fuchs. De stichter, Leopold (92), kun je er nog steeds ontmoeten. Eerder dit jaar overleed zijn echtgenote Joséphine (94), die elke avond de aanwezige studenten vergastte op gebak. Het interieur is ouderwets en de stoelen kraken...zoals het in een authentiek Weens koffiehuis hoort.

Adres: Dorotheergasse 6, Wenen.Open van 8 tot 02 uur.


Budapest; CAFÉ NEW YORK

Cafe_New_York.jpg


Het oudste café van Boedapest is een pleisterplaats voor een voornaam publiek. De plafonds zijn beschilderd met fraaie fresco's, er hangen indrukwekkende kroonluchters en de galerie weerspiegelt de charme van weleer.

Adres: Lenin körút 9-11, Budapest. Open van 7 tot 22 uur.


Rome; CAFÉ GRECO

Cafe_Greco.jpg


Het café waar Goethe, Wagner, Mendelssohn, Stendhal en Liszt graag vertoefden. Een koffiehuis met een groot verleden op een steenworp van de Spaanse trappen. Café Greco bestaat meer dan 200 jaar en dankt zijn Griekse naam aan zijn eerste bezitter, een zekere Nicola della Maddalena,die in 1750 naar Rome kwam en het Greco in 1760 opende.
Obers in jacquet, marmeren tafels en overal fluweel. Pure klasse. De uitbater verwacht ook dat zijn gasten keurig voorkomen. Een absolute aanrader, maar erg druk. De meeste kans op een tafeltje heb je halfweg de voormiddag.

Adres: Via Condotti 86, Rome. Open van 8 tot 22 uur.


Venetië; CAFFÈ FLORIAN

Caffe_Florian.jpg


Caffè Florian vind je aan het beroemde San Marcoplein. Het is een van de bekendste en duurste koffiehuizen in de wereld. Het opende in 1720 de deuren en tal van bekende personen, zoals Lord Byron en Goethe kwamen hier over de vloer en de legendarische Giaccomo Casanova werkte hier zelfs. De sfeer van weleer, die in de werken van Balzac aan bod komt, is gebleven. Het flirten werd hier zowat uitgevonden en je staat hier nog steeds oog in oog met Italiaanse schoonheden.

Adres: Piazza San Marco 56,Venezia. Dagelijks van 9.30 uur tot laat in de nacht.


Brussel; CAFÉ MÉTROPOLE

Cafe_Metropole.jpg


Het Café Métropole,dat bij het gelijknamige hotel hoort aan het Brouckèreplein, bestaat meer dan 110 jaar. Tal van beroemde personaliteiten passeerden er de revue of observeerden, zoals zo velen nu, vanaf het terras de voorbijgangers. In dit café en taverne aten onder andere Albert Einstein en Marie Curie, maar ook Justine Henin komt er wel eens op de koffie.

Adres: Café Métropole, de Brouckèreplein 31, Brussel.

bron : Het Laatste Nieuws
 
Terug
Bovenaan