Dikke passagiers jagen vliegtuigmaatschappijen op kosten

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Mensen met overgewicht jagen de vliegtuigmaatschappijen, vooral Amerikaanse, op extra kosten, blijkt uit een Amerikaanse overheidsstudie.
Mensen met een maatje meer veroorzaken extra hoog brandstofgebruik, net zoals bij teveel bagage.

In de afgelopen tien jaar zijn de volwassen in de VS gemiddeld vier en een halve kilo verdikt, wat tot gevolg heeft dat de maatschappijen in 2000 ruim 1,3 miljoen liter brandstof meer gebruiken, met een totaal kostenplaatje van 275 miljoen dollar.

“Overgewicht heeft niet alleen gevolgen voor de gezondheid, maar ook andere onverwachte gevolgen,” aldus één van de wetenschappers van het Amerikaanse Centrum voor Ziektebestrijding en Controle.

Bron : Het Laatste Nieuws
 
Aardig feitje.. Ook al vind ik dat de vliegtuig maatschappijen het waarschijnlijk een tikje te zwaar nemen. Mensen met overgewicht zijn ook klanten en zolang het vliegtuig niet overvol zit met een te veel aan gewichts last, dan zie ik er niet het probleem van in. Er bestaan slechts regels over veiligheid, niet over dat een vliegtuig binnen een bepaald gebruik moet blijven aan brandstof, om de "rekening" laag te houden.

Ik begrijp echter wel dat ze bleek weg trekken bij het doornemen van de extra kosten die ze liever niet draaien ;)
 
Terug
Bovenaan