Duik onder het ijs

Gecko

Well-Known Member
Brrrrr! Een duik onder het ijs is niet iets waar veel mensen op zitten te wachten. Wie de sprong waagt, wordt dan ook beloond met een wereld die amper ontdekt is. Een wereld die barst van wildlife als zeehonden en beluga's en, verrassend genoeg, van kleuren - zelfs in hartje winter weet de zon door het ijs te priemen en alle schakeringen blauw bloot te leggen.

ZWEM MET BELUGA'S

- de Russische Witte Zee is uniek vanwege het uitmuntende zicht tot 15-50 meter en het rijke onderwaterleven. De plaatselijke ster is de beluga, een witte dolfijn met een kleine afgeronde kop. Boven water kun je het noorderlicht bewonderen.

ZWEM MET ORKA'S

- de Barentszzee is 's werelds noordelijkste duikplek, die dankzij de Golfstroom niet geheel dichtvriest. In de zomer kun je er zelfs 24 uur per dag kopje onder omdat de zon niet ondergaat. Je komt hier koningskrabben van wel 2 meter tegen en kunt met orka's duiken of afdalen naar Duitse scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Site : www.arctickingdom.com

DAAL AF NAAR 200 SCHEEPSWRAKKEN

- de wateren rondom de Canadese Thousand Islands archipel in de St. Lawrence River zijn befaamd om hun ruim 200 scheepswrakken in alle soorten en maten. De oudste ligt sinds 1812 op de bodem. In de winter kun je de boten in je uppie verkennen met fantastisch zicht - dankzij de welig tierende driehoeksmossel is het water uitzonderlijk schoon.

DUIK IN EEN ALPENMEER

- Lac Lioson, omringd door de Alpen in het zuidwesten van Zwitserland, is 's winters bedekt met een dikke laag ijs. Het meer ligt op 1850 meter hoogte en is alleen te voet of te paard bereikbaar. Om hier te duiken tussen de zoetwatervissen hoef je zelf geen gat te slaan - dat is al op drie verschillende plaatsen voor je gedaan.
 
Bovenaan