Ecuador: mijn ervaring + tips!!

Helena277

New Member
Hoi allemaal!

In de zomer van 2013 ben ik (24 jr) voor het eerst naar Ecuador (Quito) gegaan, om vrijwilligerswerk te doen, de taal te leren en rond te reizen. Helaas viel het vrijwilligerswerk een beetje tegen, deels omdat alles eigenlijk zonder de aanwezigheid van vrijwilligers (bij de kinderopvang van Fundación Remar) al prima op rolletjes liep! Wat een goed teken is natuurlijk! Na 4 weken ben ik daar gestopt en heb me gefocust op Spaanse lessen bij Ecole Idiomas, waar ik veel aan heb gehad. En natuurlijk veel leuke uitstapjes gedaan verder.

Een aantal van de plekken die ik bezocht heb die ik de moeite vond om te benoemen:
- een midweek in de (Cuyabeno) jungle. Met stip op nr 1! Helemaal back to basic en je laten overweldigen door de natuur.
- Cotopaxi mountainbike tour
- Mindo: genieten van de geweldige natuur met supergave activiteiten (canopy trail)
- Puerto Lopez/Isla de la Plata: schattig kustplaatsje voor een weekeindje strand. Walvisspotten, rondlopen tussen de honderden blue footed boobies, snorkelen tussen de reuzeschildpadden en mooie tropische vissen etc.
- Canoa: heerlijk strand
- Otavalo: niet alleen voor de geweldige markt, maar ook de Peguche watervallen en een geweldige wandeling rondom het vlakbij gelegen Cuicocha lake.

Na die 3 maanden was ik zo gegrepen door het land dat ik begin 2014 terug ben gekomen om hier voor langere tijd te blijven. Ik heb inmiddels een baan op freelance basis (met mijn RUC ivm de beperkingen van mijn huidige visum: type 12-IX) gevonden als Engels docent, waar ik in principe wel rond mee kan komen. Ik moet eerlijk gezegd nog wel wennen aan mijn huidige bestedingspatroon. Gelukkig woon ik heel goedkoop samen met mijn (inmiddels) Ecuadoriaanse vriend en heb ik mijn materialistische/westerse levensstijl wel gemakkelijk kunnen loslaten. Ik ben momenteel in afwachting van mijn immigranten/resident visum (type 9-V) op basis van mijn hogeschool diploma. Hier komt helaas een heleboel rompslomp bij kijken.

Door de tijd die ik hier al ben en door een heleboel uitzoekwerk, weet ik inmiddels wel het e.e.a. over visa's, het ministerie van BuZa hier, de Ecuadoriaanse ambassade in NL (die het niet altijd bij het juiste eind heeft) etc. Mocht je nou wat willen weten over visa's, het leven in Ecuador/Quito, reistips etc. laat het dan gerust weten! Als ik iemand kan helpen dan vind ik dat alleen maar leuk.

Voor meer reistips kan ik trouwens ook het reisbureau Ecuatraveling aanbevelen!! Zij hebben me destijds met enkele trips geholpen, spreken goed Engels (er werkt zelfs 1 Nederlandse meid), nemen echt de tijd voor je en ik heb het idee dat ze niet zo belachelijk veel extra geld vragen voor bemiddeling. Heb ooit meerdere reisbureaus aanbiedingen voor de Galapagos laten opstellen, en zij zaten voor dezelfde schepen soms echt fors onder de andere prijzen. Helaas nog niet het geld bij elkaar gespaard om daadwerkelijk te gaan, maar hopelijk in de toekomst! ;) http://www.ecuatraveling.com
 
Bovenaan