Eilandhoppen Kroatië

Mary Fiore

New Member
Voor de Kroatische kust liggen ontelbare eilanden. Gek genoeg hoor je er nooit over eilandhoppen, terwijl dat er prima kan.
Wij begonnen ons eilandhopp-reis nabij Zadar een prima uitvalsbasis om al zeilend of met de auto de eilanden te ontdekken. We kwamen er onder de bekoring van de mediterrane begroeiing, schilderachtige havenplaatsjes en rotsachtige baaien. Het meest verrassend is echter de onvoorstelbare rust: ssst niet verder vertellen…
De Kroatische eilanden zijn klein. Vanuit Zadar hebben wij een aantal eilanden met een dagtocht bekeken, behalve Dugi Otok. In de buurt van Zadar verblijven is absoluut geen straf. Het stadje op het schiereiland heeft een Italiaanse geschiedenis en dat is nog te merken. Oudere bewoners spreken nog Italiaans en her en der in de stad staan nog Romeinse zuilen overeind.
Met nog geen halfuurtje op de veerboot ben je op Ugljan-Pasman, hier kun je genieten van prachtige groene baaien en granaatappelbomen. Dit eiland is erg geschikt voor fiets- en wandeltochten.
Dugi Otok ligt een stuk verder van Zadar, je zit ongeveer anderhalf uur op de boot.Je vindt op dit eiland mooie plaatsjes als Verunic, Božava en Sali. Het meest bijzondere deel van het eiland is Telašcica, een beschermd natuurgebied. Het bestaat uit een baai, omringd door groene heuvels en loodrecht uit zee oprijzende klippen.
De meest grillige baaien zijn te vinden op Pag. Het eiland is daarnaast bekend om schapenkaas.
 

Bijlagen

Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan