Fietsvakantie Augustus reisgenote gezocht Zweden Schotland Orkney of soortgelijk

Chris68

Member
Graag zou ik; man 49 jaar, in de maand augustus nog een korte fietsvakantie van maximaal 16 dagen ondernemen. Hiervoor zoek ik als reisgenote een avontuurlijk ingestelde dame. Belangrijk vind ik de vrijheid om te kunnen stoppen in dorpjes, overnachten en genieten waar het mooi is. Dus kamperen, al dan niet in het wild. Af en toe een airbnb / B&B. Vertrek na 3 augustus. Uiterlijk weer 3 september terug. Rustig tempo om ook van de omgeving te kunnen genieten. Gemiddelde snelheid tussen 13 en 19 km / h, afhankelijk van de omgeving. Afstand zo tussen de 60 en 100 km per dag. Reizen en landen die me wel leuk lijken zijn:
Schotland, van Edinburgh naar Bettyhill en de Orkney eilanden.
Zweden, van Östersund naar Kiruna. Terug naar Östersund met de leuke inlandsbanan trein.
Baltische staten, rondje Estland, Letland en Litouwen; eventueel stukje wit rusland. (Belarus)
Alternatieve soortgelijke reisbestemming is ook welkom.
Heen- en terugreis met mijn auto, waarop de fietsen meekunnen.
Voor deze fietsvakantiereis ben ik bij voorkeur op zoek naar een dame tussen de 39 en 59 jaar.
Spreekt je dit aan, dan lees ik graag je reactie.

Groeten, Chris
 

Nanouk

New Member
Klinkt leuk Chris! Ben je ook in voor multi outdoor (fietsen, kajakken, wandelen...) in genoemde gebieden?

Ik was eigenlijk op zoek naar een groepsreis in de door jou genoemde regio's met 1 of een aantal verblijfsplaatsen als uitvalsbasis voor multi outdoor. Niet zozeer omdat ik geen rijbewijs heb, als wel omdat het m.i. jammer zou zijn om lang onderweg te zijn naar de bestemming en om bij een trektocht van A naar B op de fiets op lange saaie grotere autowegen terecht te komen. Dat was althans mijn ervaring toen ik -weliswaar geruime tijd geleden - fietsvakantie s door Zweden, Zuid Engeland, Frankrijk en Hongarije maakte. Ondanks de fietskaarten. Of weet je van het bestaan van goede fietskaarten met leuke routes over kleinere wegen in de gebieden die je noemt?

Groet, Nanouk
 

Chris68

Member
Hallo Nanouk,
Betreffende outdoor activiteiten doe ik naast fietsen ook aan wandelen / trekking / hiken. Beide met en zonder bagage / rugzak. Wandelen kan er dus ook wel bij. Het voordeel van fietsen vind ik dat het bereik groter is. Waar niet meer gefietst kan worden wordt het dan lopen. Mijn voorkeur is om iets om te fietsen over kleinere wegen dan de grote baan te volgen. Dat mag ook onverhard zijn; zoals vaak in Zweden voorkomt. Dat blijft echter goed fietsbaar. Het is geen MTB en! Ik gebruik een gewone trekking fiets. Als het saai wordt dan moet de reis aangepast worden. Het voordeel van de auto mee is dat er altijd alternatieven gemaakt kunnen worden; bijvoorbeeld als het weer langdurig tegen zit. Of als het saai is.
Om vanuit 1 of meerdere verblijfsplaatsen dagtochten te ondernemen was niet direct mijn plan. Maar dat is misschien omdat ik in beide landen al geweest ben met de fiets en het me goed bevallen is om daar te trekken. In een nieuw land; bijvoorbeeld Hongarije, dat ik nog niet ken; is dat misschien wel een geschikte manier om het land te leren kennen. Vorig jaar was ik 4 weken in Schotland fietsen met een dame uit Antwerpen via dit forum. Zie mijn geschiedenis in dit forum. Ver rijden vind ik niet erg. Schotland is 1 dag, Midden Zweden 2 dagen. De reis is ook een deel van de vakantie. Er kan altijd op leuke plekken gestopt worden.

Ik heb je een PB gestuurd.

Groeten, Chris
 

Guido Craen

New Member
Beste Chris,
Ik plan een fietsreis doorheen schotland volgend jaar (ongeveer 1 maand) alleen heb ik het moeilijk welke kant of richting ik op wil. Mijn eerste idee was om te starten in Edingbrugh en vandaar naar Aberdeen om zo verder te trekken naar Inverness. Na enig uitzoeken zou het toch naar Perth gaan dan Kingussie, Aviemore tot Inverness. Ik zou zeggen bijna dezelfde route tot het noordelijke van schotland welke u had uitgestippeld.
Waarom heel veel fietsers Aberdeen links laten liggen is me een raadsel. Misschien is het er minder rustig...ik weet het niet!
Ik wil het kort houden maar mijn vraag naar u toe was, heeft u dan daadwerkelijk de route in schotland gefietst en zo ja, wat zijn uw bevindingen.
Ter info: ik zou dit avontuur alleen aangaan omdat het zeer moeilijk is een fietspartner te vinden zeker als je dan spreek om een maand onderweg te zijn.
Nog belangrijke tips?

Vriendelijke groet,
Guido
 
Bovenaan