Frankrijk werkt aan zwarte lijst luchtvaart

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Frankrijk werkt aan een zwarte lijst met betwiste luchtvaartmaatschappijen. Die mogen niet meer vliegen op Franse luchthavens. Parijs reageert daarmee op de verscheidene recente vliegtuigongelukken. Ook ons land werkt aan een dergelijke lijst.

Woensdag crashte nog een vliegtuig van de maatschappij TANS in Peru. Zeker 41 van de 98 passagiers kwamen om.

Bij enkele recente vliegtuigongelukken waren er heel wat Franse slachtoffers. De Franse regering wil daarom meer veiligheidsmaatregelen nemen, meldt vrtnieuws.net.

De Franse minister van Transport Dominique Perben wil volledige transparantie voor vliegtuigpassagiers. Vandaar zijn plannen om alle in Frankrijk verboden luchtvaartmaatschappij maandag bekend te maken.

Op internet komt een openbare zwarte lijst te staan. Alle Franse toeristen krijgen straks ook voor hun vlucht te horen met welke maatschapij ze vliegen. Tot slot gaat de Franse regering het aantal controles van buitenlandse vliegmaatschappijen flink opvoeren.

België

Minister Perben wil de veiligheid van de Franse toerist vergroten, na de reeks vliegtuigongelukken van de afgelopen weken. Die kostten aan meer dan 300 mensen het leven. Daar waren heel wat Franse slachtoffers bij.

Met zijn voorstellen loopt Perben vooruit op Europese plannen om binnen nu en een half jaar een Europese zwarte lijst op te stellen van onbetrouwbare luchtvaartbedrijven.

In ons land werkt het ministerie van Mobiliteit aan een zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen die het niet zo nauw nemen met de veiligheidsvoorschriften. Dat zei minister van Mobiliteit Renaat Landuyt.


bron : De Tijd
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan