Grieks Eiland KOS - Hotel Porto Bello Royal (Kardamena)

Ellen

New Member
Graag reacties over dit hotel en dit eiland.
Is dit geschikt voor een jong koppel?
Verschil met Porto Bello Beach? Naar het schijnt zou de Beach minder goed en minder nieuw zijn?

Wij zouden hier in Juni graag naartoe gaan maar vooraleer te reserveren willen wij toch eens horen wat de mensen die er al geweest zijn van vinden.

Alvast bedankt voor de reacties.
 
Het hotel ziet er in ieder geval niet slecht uit :D
Important Information | Hotels4u

beetje informatie over kos

Kos is het fietseiland van Griekenland, het eiland van Hippocrates en het derde eiland in grootte van de Dodekanesos. Het heeft een mooie haven, lange stranden, kristalhelder zeewater en is in archeologisch opzicht zeer interessant.

Kos is slechts door een zeestraat van een paar kilometer van Turkije verwijderd en bestaat voornamelijk uit laagland, met slechts een hoge bergketen aan de oostkust.

Kos-stad, de hoofdstad van en de belangrijkste haven, ligt aan de noord-oost kust van het eiland. De stad is wederopgebouwd na een zware aardbeving in 1933. In de stad zie je veel parken met bloemen, met palmen omzoomde lanen en fantastische zandstranden. Daarnaast zijn er nog belangrijke archeologische monumenten.

In het westen vind je het dorp Kefalos (2097 inwoners) met de bekende windmolen van Papavassilis en de ruines van een middeleeuws kasteel. In het midden van het eiland (het verkeersknooppunt) ligt Antimacheia (1678 inwoners) met de beroemde vesting van Antimacheia, gebouwd in de Venetiaanse tijd. Binnen de muren staan nog oude kerkjes en ruines van huizen uit die tijd, waarin de bewoners beschutting zochten tegen de aanvallen van piraten.De windmolen in het centrum aan de hoofdstraat draait nog echt

Kos heeft een internationaal vliegveld. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt ongeveer 3 uur en 45 minuten. Vanuit Kos kun je doorvliegen naar Athene. Met de boot kan je van en naar de eilanden Kalymnos, Rhodos en Nissiros.

In 2003 bezochten 56.617Nederlanders Kos per chartervlucht. In 2004 daalde dit aantal met 1,6% tot 55.700 Nederlanders. Op het totaal aantal Nederlandse toeristen naar Griekenland per chartervlucht is dit voor 2003 12,8% en voor 2004 13,2%. Kos is hiermee in 2003 en 2004 na Kreta de tweede bestemming voor nederlandse chartervluchten naar Griekenland (Bron: Grieks Verkeersburo)

Excursies die kunnen worden gemaakt zijn o.a. naar Turkije (Bodrum), Rhodos en Kalymnos, Nissyros (vulkaaneiland), Neros (onbewoond eiland)
Bekende en drukbezochte plaatsen op Kos

BEKENDE EN DRUKBEZOCHTE PLAATSEN

Kos-stad (27.000)
Een grote badplaats met veel winkels, meer dan 100 bars (1 Nederlandse), 3 discotheken, vele discobars (vooral in Barstreet en Little barstreet), meer dan 100 eetgelegenheden en mogelijkheden om geld te pinnen. Net buiten Kos-stad richting Psalidi is een nachtclub Apoplous.In Kos-stad vind je tegenwoordig veel internetcafe's.

Kos-stad heeft meerdere brede en lange stranden, waaronder het hoofdstrand en het strand aan de noordzijde.

Tigaki
Een kleine badplaats met ongeveer 25 winkeltjes, 20 bars, meer dan 35 eetgelegenheden en een mogelijkheid om geld te pinnen op het pleintje. Aan het begin van Tigaki staat een grote supermarkt. Het strand is lang en breed.

Psalidi
Een kleine badplaats met ongeveer 20 winkeltjes, een aantal bars, een twintigtal eetgelegenheden en nog geen mogelijkheid om geld te pinnen. Het strand is lang en behoorlijk breed.
Tips op Kos TIPS

Asklepieion: oorspronkelijk een rust- en herstelplaats (4e eeuws). Het is een van de belangrijkste vindplaatsen uit de Griekse oudheid. Het Asklepieion bestaat uit drie terrassen. Op het onderste terras vind je een optaal (3e eeuw v. Christus) en Romeinse baden. Op het tweede bevindt zich een altaar van Apollo (4e eeuw v. Christus) en een Apollotempel (2e eeuw n. Christus). Op het derde terras staat de Dorische Tempel Asclepius (2e eeuw v. Christus). Je kunt het Asklepieion bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 8.30-15.00 uur. De toegang bedraagt 2,50 euro.

Kos-stad: de stad wordt gedomineerd door het fraaie Johannieterkasteel. De burcht beschermde de johannieters uit Rhodos tegen aanvallen van de Turken. Je kunt het kasteel bezoeken van dinsdag tot en met zondag. Verder moet je een bezoek brengen aan de ruines van Agora met de stoa Kamara tou Forou, de Heraclestempel (3e eeuw v. Christus), de plataan van Hippokrates (2500 jaar oud, oudste boom van Europa) en de Tempel van Pandemos Aphrodite. Ook imposant zijn de Romeinse ruines; Casa Romana. Het telde oorspronkelijk 26 kamers en drie zwembaden. De binnenplaatsen waren omzoomd door Ionische en Korinthische zuilen. Tot slot is een bezoek aan Nafklirou (cafestraat) vooral 's avonds zeer gezellig.

Palaio Pyli: een verlaten Byzanthijnse stad. De resten van een kasteelmuur zijn ingebouwd in een rots. In Pyli ligt de klassieke graftombe (Tholos) van de mythologische heroische koning Charmylos met twaalf ondergrondse crypten.

Asfendiou-dorpen: Lagoudi, Zia, Asomatos, Evangelistria en Agios Dimitrios. Het is een groep schilderachtige gehuchten op de beboste hellingen van de berg Dikaios. De dorpen hebben fraaie Byzanthijnse kerken.
Bezienswaardigheden op Kos

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Kos-stad o.a. het Johannieterkasteel
Asfendiou-dorpen de 5 traditionele dorpen
Asklepieion ruines
Kamari mooie stranden (o.a. Paradise Beach)
Antimacheia venetiaans kasteel en windmolen
Tigaki zoutpannen Alikes "birdwatching"
Embros Therme geneeskrachtige bronnen in zee
Agios Stefanos kerkruine vlak aan zee
Kefalos middeleeuws kasteel en windmolen
Palaio Pyli oude verlaten Byzanthijnse stad

[DLMURL]http://www.griekenland.net/index2.htm?kos.htm~mainFrame[/DLMURL]
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan