Harry Wagenaar Vijf maanden op de fiets door Europa

Fietsenaar

New Member
Waarom zegt iemand zijn baan op om op reis te gaan als zijn werk goed bevalt? Het biedt toch zekerheid voor de toekomst? De spaarrekening groeit gestaag en alles wat er te wensen valt is te koop. Of toch niet? De vraag dring zich steeds sterker naar voren: Is dit nu alles? Ligt hier de toekomst? Na jaren achtereen op de fiets als ‘toerist’ op vakantie te zijn geweest wil Harry Wagenaar zijn wens in vervulling laten gaan dit nu als reiziger te doen. Hij zegt zijn werk op en vertrekt. Het doel is Griekenland en mogelijk Turkije, het middel de fiets en weinig meer dan dat.
Met wat spullen stapt hij voor de deur op en trekt via Duitsland en Oostenrijk naar Italië waar zijn vriendin drie weken met hem mee zal fietsen over Sicilië en de erboven liggende Eolische eilanden, onder andere bekend door de actieve vulkaan Stromboli.
Wanneer zij weer naar huis terugkeert, gaat Harry verder richting Griekenland, waar beroemde oudheden niet zijn te missen. De Peloponnesos is aangenaam maar de wens om Turkije met zijn vriendelijke mensen en gastvrijheid te bezoeken te groot. Van teleurgesteld huiswaarts keren is in het geheel geen sprake. Bulgarije en Roemenië volgen, twee landen waar je als vakantieganger niet direct aan zou denken. De armoede roept er vraagtekens op. Slowakije en Tsjechië met eindeloze rijen appelbomen vormen bekender terrein. Landen die een snelle ontwikkeling doormaken maar deels zwaar getroffen zijn door langdurige regenval en overstromingen. In Duitsland is er weer de herkenning, het zicht op de rijkdom van thuis. Na vijf maanden en ruim 11.000 kilometer gereden te hebben komt hij weer in Nederland. Alles op eigen kracht. Een belevenis om nooit te vergeten ondanks dat de vragen alleen maar groter zijn geworden.
Omslag-Afstand1-thumb.jpg

De schrijver hoopt dat de lezer het enorme plezier zal herkennen welke hij had tijdens zijn reis en ook tijdens het schrijven van dit boek.

Harry Wagenaar
Afstand, vijf maanden op de fiets door Europa
198 pagina’s ISBN 90 71794 95 4
Prijs € 17,00 exclusief € 2,25 verzendkosten per zending.

Zie www.fietsenaar.tk of www.boekenplan.nl
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan