Hiking Noorwegen vanaf 9juli 2018

Status
Niet open voor verdere reacties.

Kris86

Member
Gezocht avontuurlijke mensen,

De afgelopen 5 jaar zijn we steeds trouw de ongerepte Scandinavische natuur ingetrokken.
De eerste 4 jaar met hiken doorheen Noorwegen en vorig jaar hebben we met de kano de Zweedse wildernis gedurende 2 weken verkent, dat was ook een ongelooflijke ervaring.

In 2018 keren we uit nostalgisch gevoel terug naar een hiking in Noorwegen.

Ikzelf, mijn vaste hikingbuddy Donald, plus een goede kameraad van mij die dit jaar voor het eerst meegaat zullen er al zeker bij zijn.

Met 3 is al een leuk begin, met 4 is beter en 4 plus zou nog een overstijgende trap zijn.

De vorige trips van Donald en mijzelf waren steeds geïnspireerd op eenvoudige sleutelbegrippen.
- Budgetvriendelijk
- De eenvoud en rust van de natuur opzoeken
- Ontstressen van het hectische dagelijkse leven en de innerlijke rust binnen in jezelf weer herstellen
- Ontvluchten van de technologische wereld
- Back to basics voor even, en het nadien opnieuw leren appreciëren van wat we allemaal hebben
- Off the main grid wild kamperen en je voor heel even alleen voelen in een wereld van uitgestrekte ongerepte landschappen vol frisse lucht om in te ademen en zuiver fris gletsjerwater om te drinken.

Onze voorkeur leunt dit jaar weer meer naar een toch wel uitdagender bergachtig gebied, onze reisduur zouden we daarom beperken tot 12 dagen met heen en terugvlucht inbegrepen.

Wat flinke kuitenbijters van beklimmingen met sprookjesachtige uitzichten als beloning, gevolgd door een wandeling langsheen de voeten van enkele Scandinavische majestueuze reuzen.

Een kleine test om te ervaren wat je lichaam fysiek aan kan wat betreft kilometers afleggen en ruig terrein overwinnen om zo je mentale kracht te versterken en je perspectief op de wereld een nieuwe vorm te geven.

Een evenwichtige balans tussen een avontuurlijke vakantie voor het lichaam en een ontspannende vakantie voor de geest.

Daar we graag onafhankelijk van de buitenwereld zijn en vaak de desolate paden opzoeken zijn we voor een groot deel van de trip aangewezen op onszelf en dragen we onze tenten en voeding met ons mee in de rugzak. Dit sluit niet uit dat we ons al eens makkelijk kunnen laten verleiden om van de lokale stoofpot van een berghut te smullen en het vaak daarbij horende bedje.

De eerste dag van onze trip proberen we zo efficiënt en tijdbesparend mogelijk in te delen zodat we op onze eerste dag al zo dicht mogelijk bij het hikinggebied zijn, er komt hier best wat bij kijken van vliegtuig, treinen en bussen, maar eenmaal dit achter de rug kunnen we dag 2 alles loslaten en beginnen met een frisse open geest.

De daarop volgende dagen hebben we wel een basis traject en een basis doel wat betreft richting en af te leggen kilometers, maar dit is voornamelijk zodat we naar het einde van onze tocht toe correct kunnen inschatten of we tijdig terug in de bewoonde wereld geraken voor onze terugvlucht te halen.

Er word een beginpunt bepaald waar we afstappen van het openbaar vervoer en vanaf daar tellen we een gemiddelde van 15km per dag maal het aantal dagen dat we blijven tot een haalbaar eindpunt waar we weer toegang hebben tot openbaar transport.

Soms moet er gewandeld worden, soms moet er gerust worden, doorheen de jaren hebben we hier alvast een goed evenwicht voor gevonden zodat iedereen van de groep mee kan.

Zo zijn er wel lastige momenten en vindt niemand wandelen tijdens een regenachtige dag leuk, maar zijn dit nu eenmaal de momenten dat er stevig dient doorgestapt te worden om een droog plekje te vinden. De dag nadien met het stralende zonnetje op onze snoet kunnen we dan gerust enkele uurtjes liggend in het gras doorbrengen.

Afhankelijk van ons vluchtuur terug naar België keren we meestal de voorlaatste dag al terug naar de hoofdstad om daar nog even te genieten van een heel andere kant van dit prachtige land.

– Wie zijn wij precies?

3 toffe zeer sociaal in de omgang op de rand van of net de 30 gepasseerd, jongemannen uit Tienen en de omgeving van Lier en Heist op den Berg.

– Periode van de reis?

Donald en ik zijn gebonden aan ons jaarlijks verlof en onze eerst mogelijke afreisdatum is maandag 9 juli.
Vanaf ergens rond deze vertrek datum word er maximum 2 weken bijgeteld voor de terugreis in te plannen.
Ikzelf blijf nog een week langer om mijn vriendin die achterna reist op eigen tempo kennis te laten maken met dit prachtige land. Daarom zijn we dit jaar wel wat minder flexibel in heen en afreis vastleggen.
Hannes onze 3de reiziger heeft alvast zijn verlof op dat van ons afgestemd.

– Fysiek?
Hier lijken mij geen speciale vereiste voor, een standaard conditie en enige wandelkilometers in de benen alvorens de afreis zijn voldoende. Iedereen klimt en daalt op zijn eigen tempo en we helpen mekaar waar nodig. Ervaring leert ons dat iedereen een mindere dag kan hebben en we zijn er als groep om dat op te vangen.

Mentaal kan je het best voorbereiden door te aanvaarden dat we al eens een regenachtige dag zullen meemaken. Ook kan het voorvallen dat er eens even op de tanden moet gebeten worden om hoe laat het ook al is, een geschikt plekje te vinden voor de tent op te zetten.

– Materiaal

Goede wandelschoenen en kousen zijn het belangrijkste, daarnaast komt een comfortabele rugzak ook van pas, ons jaarlijks streefdoel voor de rugzak is 15kg voor de 2 weken.
Regenkledij zoals een regenbroek en regenvest die je over je standaard kleding kan trekken zijn zeker geen overbodige luxe.
Voor de tenten en het kookgerei word gezorgd, een slaapzak en slaapmatje dien je zelf mee te brengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan