Hoe vind je de goedkoopste vliegtickets ?

Gecko

Well-Known Member
Jullie kennen misschien mijn "filosofie" wat vinden van de beste "deal" betreft...hier volgt een artikel over dezelfde topic:

" De zomervakantie komt in zicht. Als u van plan bent zonniger oorden op te zoeken, is het hoog tijd dat u uw vliegtuigtickets boekt. Welke websites kunnen u daarbij helpen?

Het internet is voor elke consument een gedroomde informatiebron om prijzen van aanbieders te vergelijken. Dat geldt ook voor vliegtuigtickets. Op de meeste websites van luchtvaartmaatschappijen en operators kunt u de prijzen van tickets opzoeken en meteen online reserveren. Daarnaast zijn er websites die het aanbod van verschillende maatschappijen vergelijken. Door ‘vliegtuigtickets’ te googelen vindt u al een heleboel onlineprijsvergelijkers. Doorgaans zijn hun zoekmodules aan elkaar gewaagd, maar ze nemen niet allemaal dezelfde luchtvaartmaatschappijen in hun vergelijking op. Daarom doet u er altijd goed aan meerdere websites te raadplegen bij uw zoektocht naar goedkope vliegtickets.

We deden een steekproef bij enkele populaire websites. We zochten de goedkoopste prijs voor een rechtstreekse vlucht voor twee volwassenen en twee kinderen tussen Brussel en Malaga en tussen Brussel en Abu Dhabi, heen en terug (16 en 30 augustus). Om een correcte vergelijking mogelijk te maken, opteerden we ervoor om alleen handbagage mee te nemen. We stelden vast dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de goedkoopste tarieven.

* Goedkoopste tarieven Brussel-Malaga en Brussel-Abu Dhabi

Vlucht voor twee personen en twee kinderen, heen en terug (16 en 30 augustus) :

Website Brussel-Malaga Brussel-Abu Dhabi

Airstop www.airstop.be 1182,48 euro

Brussels Airlines www.brusselsairlines.be 1439,00 euro 2976,82 euro

Budgetair.be www.budgetair.be 926,44 euro 3069,52 euro

CheapTickets.be www.cheaptickets.be 837,30 euro 3103,52 euro

Connections www.connections.be 1182,48 euro 3219,52 euro

Ebookers.be www.ebookers.be 1012,00 euro 2586,64 euro

Fly Low Cost www.flylowcost.be 749,30 euro

GoVoyages.be www.govoyages.be 770,60 euro 3009,52 euro

Jetair www.tuifly.be 1254,92 euro

Neckermann www.neckermann.be 1568,75 euro

Ryanair www.ryanair.com 734,60 euro

Thomas Cook www.thomascook.be 1568,75 euro

Vergelijk.be www.vergelijk.be/vliegtickets 814,60 euro 2574,64 euro

Vliegensvlug.be www.vliegensvlug.be 1162,48 euro 3109,52 euro

Vliegtuigticket.be www.vliegtuigticket.be 849,29 euro 3129,52 euro

Vliegtuigtickets.com www.vliegtuigtickets.com 770,60 euroWees alert

Sommige websites tonen ook prijzen voor afwijkende luchthavens. Een website als Airstop probeerde ons bijvoorbeeld om te leiden via Eindhoven. Opmerkelijk is dat de vergelijkingssites niet zelden verschillende tarieven vermelden voor dezelfde vlucht. Wellicht willen ze graag zelf een graantje meepikken wanneer u rechtstreeks via hen reserveert.

Goed om te weten is dat er websites zijn die niet meteen de totaalprijs tonen - administratiekosten en luchthaventaksen inbegrepen - terwijl dat wettelijk verplicht is. Daardoor worden soms, net voordat de klant op het punt staat te reserveren, nog enkele tientallen euro’s aan extra kosten aangerekend, bijvoorbeeld voor de betaling via een kredietkaart. Dat maakt een vergelijking een stuk moeilijker. Ook als u tickets voor uw hele gezin boekt, is opletten geboden: sommige websites tonen onmiddellijk de totaalprijs, terwijl andere eerst het tarief per persoon afficheren.

De getoonde tarieven gelden doorgaans voor reizigers zonder bagage. Een of twee extra valiezen kunnen de prijs van een ticket aanzienlijk opdrijven. Dat geldt ook voor optionele verzekeringen, die soms standaard worden toegevoegd.

Alternatieve vergelijkers

De meeste onlineprijsvergelijkers zoeken de goedkoopste vluchten naar een reisbestemming. Maar het kan ook anders: de website Bruxx verzamelt aanbiedingen van elf vliegmaatschappijen die de luchthaven van Zaventem aandoen (www.bruxx.be). U kunt uw zoektocht starten door een bestemming te selecteren, maar het is ook mogelijk uit te gaan van uw budget. Op de kaart worden dan de locaties weergegeven waar u met dat budget naartoe kunt vliegen. Dat is handig als u er even tussenuit wilt, maar nog niet precies weet waarnaartoe.

Een vergelijkbare, maar veel uitgebreidere website is Qfly (www.qfly.com). Ook daarop kunt u zoeken naar vluchten uitgaand van uw budget. Qfly doorzoekt naar eigen zeggen miljoenen aanbiedingen van lagekostenmaatschappijen. Zowel met Bruxx en Qfly kunt u ook rechtstreeks reserveren.

Met de vergelijkingswebsite InsideTrip kunt u ook nog opgeven wat voor u extra belangrijk is: de beenruimte, de duur van de vlucht, het aantal tussenstops, de stiptheid van de maatschappij, de kans op bagageverlies, de gemiddelde wachttijd aan de securitycheck enzovoort (www.insidetrip.com). InsideTrip baseert zich daarvoor op de statistieken van reizigers. Door de parameters aan of af te vinken, wordt de zogenoemde ‘trip quality’ berekend, en via de schuiver aan de linkerzijde kunt u de gewenste verhouding tussen het comfort en de prijs instellen. Een nadeel van deze website is dat slechts een beperkt aantal Europese vliegtuigmaatschappijen zijn opgenomen in de vergelijking, en dat de prijzen in dollar worden weergegeven.

Bing en Google

Ook de populaire zoekmachines Bing en Google kunnen u helpen bij het zoeken van een goedkoop ticket naar de zon. Bing Travel baseert zich daarvoor op verschillende websites (be.bing.com/travel). Voordat u op de ‘Zoeken’-knop klikt, vinkt u het beste alle opties af: anders wordt u omgeleid naar gesponsorde websites. Via de knop ‘meer filters’ kunt u de zoekresultaten aanpassen. Bing Travel biedt ook een ingenieuze ‘prijsvoorsteller’ aan, die de evolutie van de prijzen toont. Op basis daarvan adviseert hij om meteen te reserveren of nog even te wachten. Dat klinkt veelbelovend, maar helaas werkt die functie voorlopig alleen voor Amerikaanse vluchten.

Net zoals Bing Travel is Google Flight Search sinds enige tijd in het Nederlands beschikbaar (www.google.com/flights). Ook daar kunt u op zoek gaan naar de voordeligste vliegtickets. U kunt de resultatenlijst filteren via het menu bovenaan. Google Flight Search vinden we nog te beperkt voor Europese gebruikers: de module laat Belgische luchthavens voorlopig links liggen. Bovendien tonen zowel Bing als Google de prijzen in dollar, wat voor de Belgische consument niet handig is. "


Bron : Trends, 14.06.2013

Auteur : Roel Van Espen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. - Jullie vinden nog sites in het dossier over " De ... onmisbare websites" in het sub-forum "Reisnieuws" en vergeet de site van het luchtvaartmaatschappij zelf niet !
Nog iets : ik ben met een grafiek bezig ( voor mijn eigen reis BRU-HKG-MLA ); het gaat over de prijs van de vliegtuigticket voor volgend jaar; de prijzen gaan iedere dag op en af, je moet intensief mee bezig zijn en weten wat ongeveer de ticket kost ( een "christelijke" prijs, bedoel ik); pas dan kun je een echte "deal" sluiten. - Gecko
Sorry voor de lay-out...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan