Booking.com

idiëen voor bezoek Aziatische stad

Tijmen Pompl

New Member
Hallo iedereen,

Ik heb een klein vraagje, en om dat beantwoord te krijgen heb ik mijzelf ff een account op dit forum aangemaakt. Ik ben Tijmen, 18 jaar en ik vertrek de 9e voor 4 maanden naar bali. Als ik daar klaar ben (4 februari) leek het mij leuk om naar een stad te gaan. Echter omdat ik totaal niet bekend ben in zuid-oost azië (op uitzondering van Bangkok na) heb ik geen idee wat misschien een aanrader is. Ik zoek een grotere stad, maar er moet ook iets van geschiedenis zijn zoals tempels of oude(re) gebouwen. Kan iemand mij misschien helpen? Kuala Lumpur leek mijzelf leuk alleen is dat nog een relatief nieuwe stad dus qua geschiedenis valt het volgens mij wel tegen.

Alvast bedankt voor de aandacht en suggesties,

Tijmen
 

Wyffels

Reisadviseur
Travel Advisor
4 maanden Bali? Whauw... Hopelijk heb je daar iets te doen... Want zo denderend is Bali nu ook weer niet :-D

Kuala Lumpur was nu ook niet te zeggen mijn favoriete uitstap. Eigenlijk heb je het, op de torens en grot na, ook snel gezien.
Mijn liegelingsstad is dan weer Singapore! Prachtige en moderne stad. Als je dan weer cultuur wil opsnuiven kan je misschien Ho Chi Minh bezoeken? Er zijn zoveel steden ... Allemaal hebben ze wel iets te bieden hoor (uitgezonderd Jakarta)
 

Tijmen Pompl

New Member
nee is Jakarta niks? Ga ik toch niet naar toe waarschijnlijk. Maar ja ga daar Engels lesgeven (vrijwilligerswerk). Is Phnom Penh ook een leuke stad? Hoor daar ook verschillende geruchten over
 

Wyffels

Reisadviseur
Travel Advisor
Phnom Penh is wel de moeite hoor! Maar dan zou ik dit zeker combineren met een deeltje Cambodja...
Omdat de stad vooral aantrekkelijk is door z'n museums en historiek over de genocide... Tuol sleng museum .. killing fields ...

Maar wat heeft het voor zin als u zich verdiept in de genocide, die trouwens nog steeds serieuze sporen (vb gemiddelde leeftijd om en bij de 30 jaar, of nog niet toe) heeft achtergelaten in Cambodja, als je de gevolgen zelf niet met eigen ogen ziet. Want deze zijn echt te zien op het platteland... Niet in de steden.

PP is dus zeker de moeite om te bezoeken!
 

Tijmen Pompl

New Member
ik lees net trouwens dat de leeftijd om alcohol aan te schaffen 21 is in Indonesië, wordt deze streng gehandhaafd (en dan vooral op bali)?
 

Wyffels

Reisadviseur
Travel Advisor
Als moslimland zou dit wel logisch klinken. Maar ik heb er nooit iets van gemerkt.
Regelmatig wel eens een Bintang gedronken... Nooit paspoort moeten tonen. Ik ben ook wel al >21 jaar.

Op Bali zou het me zeer verbazen dat hier iets van aan zou zijn. Bali draait op feestende Australiërs en wijndringende koppels in sjieke hotels.

Los van alcohol moet je wel opletten voor drugs! Er staan zeer strenge straffen op deugsbezit en drugssmokkel. Vorig jaar nog enkele doodstraffen uitgevoerd hiervoor. Blijf er dus af in Zuidoost Azië, en zeker Indonesië. Op Bali wordt je nochtans vaak aangesproken om magic mushroom, weed, coke, viagra,... te kopen. Gewoon negeren :)
 
World Nomads Travel Insurance
Bovenaan