IELTS taalopleiding Engels in het buitenland

Regina Jambers

New Member
Ik moet een officieel certificaat Engels behalen om een postgraduaat in het buitenland te kunnen volgen.
Mijn voorkeur gaat naar het IELTS examen ( TOEFL is ook een optie, maar dat is Amerikaans en de handboeken zijn zo dik als de telefoongids!) dat gecertifieerd is door de Universiteit van Cambridge.
Voor meer info: http://www.ielts.org
Het is de British Council die deze examens organiseert. Ze zijn ook gevestigd in Belgie, zie http://www.britishcouncil.be , maar het is blijkbaar onmogelijk hen telefonisch te bereiken voor meer informatie. Dat is zeer frustrerend.
Mijn vraag is simpel: wie heeft er reeds een voorbereidingsprogramma voor dit examen gevolgd? In welk land en bij welke organisatie?
De meest voor de hand liggende keuze is Engeland, maar ik heb wat negatieve feedback gekregen van verschillende personen die daar reeds een intensieve taalopleiding hebben gevolgd: te grote groepen, ongelijk niveau Engels van de deelnemers, slechte gastenfamilies, ...
Wie ervaringen heeft op dit vlak, positief or negatief, mag die hier delen.
Ook taalprogramma's in andere landen, als het maar door ervaren taaldocenten, native speakers, wordt gegeven, en specifiek voorbereiden op de IELTS test, dus niet enkel conversatielessen maar ook het hele academische spectrum van grammatica, leesvaardigheid, luistervaardigheid, schrijfvaardigheid, woordenschat, enz.
 

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Hey Regina,

Ik heb het IELTS examen gedaan. (In Nieuw-Zeeland) Ik had het nodig om een visum te verkrijgen. Ik heb daar ook enkele weken lessen gevolgd.
Zie: https://reisforum.net/threads/geweldig-engels-studeren-in-queenstown-new-zealand.12098/
Dat was een geweldige tijd! Ik raad het iedereen aan. Ik heb op korte tijd veel geleerd.

Maar als je het voor de universiteit nodig hebt kan je meestal beter de CAE doen.
Deze is door de meeste Universiteiten erkend. Best even controleren op de website van de universiteit. Persoonlijk denk ik dat CAE net iets moeilijker is dan IELTS, Maar ik geloof dat ze ongeveer hetzelfde zijn. Ze testen gewoon op andere manieren. Maar met CAE kom je verder in jou geval denk ik.
CAE word meestal gedaan voor universiteit.
http://www.cambridgeenglish.org/exams/advanced/
Als ze natuurlijk de IELTS ook accepteren kan je dat ook doen, maar CAE blijft interessanter. Ook voor jezelf.

i.v.m IELTS
Je kan British Council een e-mail sturen.
http://www.britishcouncil.be/contact
 
Laatst bewerkt:

Regina Jambers

New Member
Beste Fred,

Bedankt voor de informatie. Ik heb de British Council al gemaild maar vind het frustrerend dat je ze niet kunt bellen.
Ik heb al over de academisch erkende taaldiploma's CAE en de CPE gelezen. Dat lijken inderdaad interessante officiële diploma's Engels te zijn, eveneens gecertifieerd door de Universiteit van Cambridge maar daar waar ik mijn postgraduaat wil doen, hebben ze me enkel de keuze tussen de IELTS en de TOEFL gelaten.
Ik heb je draad over Nieuw-Zeeland gelezen en oorspronkelijk daar al iets gepost. Ik wil best geloven dat je er erg tevreden was en je er een geweldige taalleraar had maar het is voor mij wel echt veel te ver en ook te duur.
Ik zocht eerder iets in Engeland (of in Ierland) en herhaal mijn vraag naar feedback van persoonlijke ervaringen. Ik wil graag les van een uitstekende Engelstalig docent die gespecialiseerd is in dit soort van taalcursus maar niet van zomaar een taaldocent zoals je overal in de avondscholen kunt vinden. Daar kun je bij wijze van spreken gratis lessen Engels volgen maar de kwaliteit is vaak navenant.
Het moet ook een kleine groep zijn (ik lees dat de meeste Engelse taalinstituten tot 12 deelnemers per groep aanvaarden, dat is te veel om interactief aan de conversatie en de andere activiteiten zoals schrijven, grammatica en woordenschatoefeningen deel te nemen).
Ik heb al contact gehad met de Bell Language School of English. Dat lijkt me een professionele organisatie maar ze lijkt zich met haar taalstages niet op volwassenen maar eerder op tieners en jongeren te richten en dat ben ik niet meer :)
Als ik niet overtuigd raak van de topkwaliteit van een residentiële taalopleiding, blijk ik misschien toch maar thuis en ga ik in september hier in Antwerpen in de avond naar de English Academy, zie: http://www.englishacademy.be/ Dat is blijkbaar een goede talenschool met native speakers die iets van het taalexamen afweten en met goede referenties. (Voor een andere erkende talenschool moet je al naar Brussel en dat is echt wel te ver na de uren.)
Maar dan is er wel geen avontuur meer van 'study English abroad', van een taalkamp Engels in het buitenland! Ik zou liefst in de zomer een drietal weken een intensieve cursus Engels volgens. Alleen als dat niet lukt, wil ik hier in België avondlessen Engels tijdens het schooljaar in overweging nemen. Ik heb nog de tijd tot juni 2017, dan moet ik de IELTS halen, liefst met een score van 7, om vervolgens in september mijn postgraduaat te beginnen.
Ik heb dus nog wel wat tijd en kijk dan ook uit naar de reacties op mijn vraag! Because I want to study English in England !

Regina
 

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Hallo Regina,

Ja, Ik was toevallig in NZ. Daarom dat ik het daar gedaan heb.
Ik begrijp wel dat dat te ver is.
Ik heb geen ervaring met de taal scholen hier.

Veel succes met je zoektocht naar Kwalitatieve taal scholen.
Ik hoop dat je zowel Avontuur als een goeie Language School vindt. (y)
 
Bovenaan