1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

In de keuken van de wereld of gerechten die je ( liever ) laat staan

Discussie in 'Chit Chat' gestart door Gecko, 19 dec 2014.

  1. Gecko

    Gecko Active Member

    Reizen doet ontdekken, niet waar? Maar niet alle ontdekkingen zijn even lekker of fijn. We willen proven van de lokale gerechten, uit nieuwsgierigheid of omdat we gehoord hebben dat de keuken van een bepaald land zeer lekker is.
    Smaken verschillen, zoals het volgt:

    1. Vleerhondensoep
    - de vleerhonden zijn grote beestjes, met een vleugelwijdte van meer dan 1oo cm; ik heb ze gezien in Sri Lanka, meer bepaald in Anuradhapura en Kandy; ze zijn inderdaad indrukwekkend.
    - waar : Guam (V.S.A.), Thailand, Papoea Nieuw-Guinea ;
    - bereidingswijze: met haar, huid en ingewanden, worden ze gekookt in een groentesoep met kokosmelk.

    2. Gefrituurde vogelspin
    - waar : Cambodja ;
    - bereidingswijze : gefrituurd.

    3. Ossenpenis
    - waar : in verschillende Aziatische landen ;
    - bereidingswijze : gekookt, gebakken of gefrituurd ;
    volgens liefhebbers, zou het goed zijn voor de huid en... smaakvol, zeggen ze... ;

    4. Balut ( of zacht gekookt ei met eenden foetus )
    - waar : Filippijnen, Vietnam (N.B. - been 'there', maar niet gezien ) ;
    - bereidingswijze : gekookt, maar het ei moet 17 - 21 dagen oud zijn, omdat juist in die periode de botten van het embryo zacht zijn ;

    5. Apenhersenen
    - waar : meestal in China ;
    - bereidingswijze : de apen worden gescalpeerd en de hersenen worden gekookt ;
    Dit gerecht wordt niet echt gewaardeerd door de dierenorganisaties...

    6. Tonijnenogen
    - waar : Japan ; N.B. - waar anders ? het land van de sushi's ;
    - bereidingswijze : de ogen worden gekookt, en daarna een beetje peper en zout erop ;

    7. Smalahove ( schapenkop )
    - waar : Noorwegen ;
    - bereidingswijze : eerst, wordt het kop gedroogd en gerookt, en daarna 3 uren gekookt ; het mag ook zonder hersenen geserveerd worden ( ! ) ; het is een delicatesse, gegeten bij het Kerstdiner ;

    8. Gebakken Cavia
    - waar : Peru ;
    - bereidingswijze : de beestje wordt eerst geroosterd en dan in een pikante saus ( Picante de Cuy ) geserveerd ;

    9. Rupsschimmel
    - waar : de landen rondom Himalaya ;
    - bereidingswijze : de schimmel parasiteert de larve, en op deze manier wordt de rups gemummificeerd ;
    - het is geen gerecht, maar wel een geneesmiddel, gebruikt voor allerlei klachten, van een simpele vermoeidheid tot kanker ; het zou ook een afrodisiacum zijn...; omdat zo zeldzaam is, het is een van de duurste 'geneesmiddelen';
    - ook gekend onder de naam ' Viagra van de Himalaya';

    10. ' Levende ' pijlinktvis
    - waar : Japan ; ook gekend onder de naam 'dansende rijstkom' ;
    - bereidingswijze : giet wat sojasaus over de dode pijninktvis ; de zoute soja saus doet de tentakels nog spartelen ;

    Smakelijk ! ;)

    P.S. - I don't know about you... maar ik heb toch liever krokodilvlees (Vietnam) of rat met look (Laos) + een koud bier erbij.

    Groetjes uit Ella (Sri Lanka)
    Gecko :)
     
    Laatst bewerkt: 19 dec 2014
    stef c vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina