Italié : Het Gardameer

NicoA.

New Member
ik kom je berichtje hier nu ergens tegen, k'zie dat het van in 2006 was,
dus misschien da je een kleine uitleg kan geven van hoe het daar was,

kzou daar mss ook wel naartoe willen gaan,

MVG Nico
 

Jorg

New Member
Ik denk dat je best een reis kan plannen waarbij je alle grote meren bezoekt. 't is een streek van veel pracht en praal:

Accom_VRNRFA3.jpg


gardone.jpg


Santacaterina5.jpg


CoSee7.jpg


view-from-our-room-hotel.jpg


20070822_giardini-isola-bella.jpg


p78063-Milan-The_Duomo.jpg


Torre%20Velasca.jpg
 

Gecko

Well-Known Member
Como- en Gardameren

Goede morgen, Vera

Ik heb hier iets voor je verzameld ; ik laat het aan je als er iets nuttigs tussenzit:

Meer nog dan de andere meren in Noord-Italië weerspiegelt het Comomeer de liefde waarmee het van oudsher omringd wordt. Door het glooiende landschap eromheen, veel zachter dan in de omgeving van het nabije Lugano, heeft het iets van een besloten en bevoorrechte wereld.

De weg langs de oevers, vooral in het noordelijke deel, is omzoomd met prachtige, stijlvolle villa's. Al eeuwenlang is dit gebied rond het prachtige Comomeer de speeltuin van contessa's, lords en prinsen van divers pluimage. Vandaag hebben zij het gezelschap gekregen van de nieuwe rijken: Hollywoodsterren zoals hartenbreker George Clooney, modeontwerpers,...

Dat heeft alles te maken met de (relatieve) rust die hier nog heerst. De stadjes en dorpen rond het meer hebben hun authenticiteit perfect kunnen bewaren. Ga maar eens kijken in het charmante Como zelf of in het schilderachtige Varenna. Zelfs in het mondaine Bellagio blijft het vrij rustig, hoewel de terrasjes hier in het weekend wél goed gevuld zijn.

De wegen die van dorp naar dorp slingeren zijn adembenemend, met schitterend panorama's en afgeboord met heerlijke villa's in botanische tuinen. Sommige werden omgebouwd tot imposante hotels voor welgestelde toeristen.

Andere zijn opengesteld voor het publiek en worden bezocht door tienduizenden toeristen. De oudste gaan al terug tot de 16de eeuw zoals de Villa d'Este in Cernobbio, maar het mooist vind je wellicht deze uit de 17de en 18de eeuw, zoals de Villa Carlotta in Tremezzo met zijn prachtige Italiaanse tuin. Ooit was ze eigendom van prinses Charlotte van Pruisen die ze als verlovingsgeschenk van haar moeder kreeg. Geef toe, het is eens iets anders dan een 16-delig servies!

Informatie

Sites : Comomeer - Italie
: Comomeer | reisgids en vakantiewoningen door Vacanze Lago
: [DLMURL]http://www.charmelogies.com/site/info_comomeer.php[/DLMURL]
:De Italiaanse meren: Gardameer, Lago Maggiore, Iseomeer, Comomeer, Ortameer
: De Italiaanse meren: Gardameer, Lago Maggiore, Iseomeer, Comomeer, Ortameer
:Informatie en tips over het Gardameer | Gardameer-Nu.nl
:Informatie en tips over het Gardameer | Gardameer-Nu.nl

Veel succes en....een fantastische vakantie !:)

Groetjes
Gecko
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan