Jongeren trekken minder op zomervakantie

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Dit jaar gaan alle leeftijdsgroepen opnieuw meer op zomervakantie, met uitzondering van de jongeren onder de 25. Dat blijkt uit een enquête van mobiliteitsorganisatie VAB. Bij de leeftijdscategorie jonger dan 25 geeft 13,3 procent aan niet op vakantie te trekken deze zomer. Vorig jaar was dat slechts 9,3 procent. VAB merkt op dat jongeren vaak kiezen voor een last minutevakantie, maar noemt het cijfer toch opmerkelijk.

jongeren_vakantie.jpg


Aswolken
Voorts concludeert de mobiliteitsorganisatie dat we steeds minder het vliegtuig nemen om naar het buitenland te trekken. Bij de 55-plussers daalt het aantal vliegvakanties zelfs met 18 procent, ten voordele van de auto en de mobilhome. Wellicht heeft de onzekerheid rond mogelijke nieuwe aswolken ervoor gezorgd dat de reislustigen op veilig spelen.

Vliegvakantie te duur
De auto blijft het favoriete vervoermiddel voor de zomervakantie. Bij de 35- tot 45-jarigen kiest zelfs 70 procent voor de gezinswagen. Vaak gaat het om jonge families met kinderen die een vliegvakantie te duur vinden en nood hebben aan veel bagage. Nochtans ontdekte VAB dat benzine in het buitenland in een jaar tijd 7 procent duurder is geworden. Voor diesel is dat zelfs 13 procent. (belga/ddh)

bron : Het Laatste Nieuws
 
Bovenaan