Booking.com

Kirgizstan

Gecko

Well-Known Member
Een mooie reportage over Kirgizstan vinden jullie op onze zuster-site "Travboard.com" in het forum 'Azië.
Veel leesgenot !
 

KyrgyzstanLover

New Member
Voor Kirgizië geen visum meer nodig!!

In juli 2012 is er in Kirgizië een wet van kracht gegaan dat toeristen uit 44 landen, inclusief Nederland, geen visum meer nodig hebben bij een verblijf in het land tot 60 dagen!

Het is volgens mij nu het enige land in Centraal Azië waar je zonder visum naar toe kan. Kortom, pak je kans en ontdek dit fantastische land.

Een must voor liefhebbers van natuur en avontuurlijke reizen, maar ook zeker de moeite waard voor iedereen die van historie houdt. In het verleden liepen er 3 belangrijke zijderoutes door het land van het westen naar China en op verschillende plaatsen in het land zijn daar nog de restanten van terug te vinden. Ook is het mogelijk om (buiten de steden) in yurts te overnachten, waar de nomadenbevolking je gastvrij verwelkomt en je graag bekend maakt met hun tradities en nationale gerechten.

Wil je meer informatie over het land? Neem dan een kijkje op de website van Kyrgyz Concept (als je met een groep gaat - kunnen alles regelen) of CBT (lowbudget en praktisch als je alleen of met een paar mensen wil rondreizen).

P.S. ...en ik zou nog "zeggen" dat nú is het moment, vóór het land verovert wordt door "homo turisticus", met alle gevolgen van dien aard : verloren cultuur, verloren originaliteit,...etc.)- Gecko
 
Laatst bewerkt door een moderator:
World Nomads Travel Insurance
Bovenaan