Landingsbanen luchthavens Charleroi en Oostende ondergesneeuwd

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Sinds iets voor 17 uur vrijdag is alle luchtverkeer op de luchthaven van Charleroi (BSCA) onderbroken omdat de landingsbanen zijn ondergesneeuwd. Alle manoeuvres zijn er momenteel onmogelijk, aldus BSCA. Wanneer er opnieuw verkeer mogelijk zal zijn, is moeilijk te voorspellen.

Oostende
Ook op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge is het door de sneeuwval momenteel niet mogelijk te landen. Omstreeks 18.30 uur wordt een passagiersvliegtuig verwacht. Het is echter niet zeker dat de luchthavenbrandweer tegen die tijd de landingsbaan voldoende sneeuwvrij krijgt. Het vliegtuig wordt mogelijk omgeleid.

Geen problemen in Zaventem en Deurne
Op de luchthaven van Zaventem zijn er op dit ogenblik geen problemen, aldus BIAC. "Er is geen wezenlijke hinder. Er is een beetje vertraging, maar dat is vooral het gevolg van de windrichting. We verwachten geen problemen, alles is onder controle". De ijzel zou mogelijk vannacht nog voor problemen kunnen zorgen op de luchthaven. "Maar dan zijn er zo goed als enkel koeriervluchten, dus ondervinden passagiers geen last", luidt het.

Ook de luchthaven van Deurne kampt voorlopig niet met ernstige problemen door het winterweer en de hevige sneeuwval. De luchthaven blijft volledig open. Er wordt momenteel wel vlijtig sneeuw geruimd en weggespoten, maar de situatie is onder controle en er worden geen vluchten afgelast. In de verdere avond worden ook niet meteen ernstige problemen voorzien die het vliegverkeer in het gedrang zouden kunnen brengen. (belga)

bron : Het Laatste Nieuws
 
Bovenaan