Lekker Spanje: De leukste adresjes in Barcelona, Malaga, Sevilla en Madrid

Vera

Active Member
Lekker Spanje: De leukste adresjes in Barcelona, Malaga, Sevilla en Madrid

top_117039.jpg
Spanje, dat is zon, strand en olé olé, maar ook overheerlijke tapas. Het aantal lekkere plekjes in de steden is niet te tellen en het lijkt onbegonnen werk een selectie te maken. We doen toch een poging. Onze aanraders van ’s ochtends tot ’s avonds in Malaga, [DLMURL="http://www.hln.be/hln/cch/det/art_176684.html"]Barcelona[/DLMURL], [DLMURL="http://www.hln.be/hln/cch/det/art_176681.html"]Sevilla[/DLMURL] en [DLMURL="http://www.hln.be/hln/cch/det/art_176678.html"]Madrid[/DLMURL] , met telkens ook een logeertip.

MALAGA

ONTBIJT: Casa Aranda
Calle Herreria del Rey. Al sinds 1932 een begrip voor liefhebbers van churros. Open vanaf zes uur.

LUNCH: Bar Loqueno
Marin Garcia. In deze beroemde bar kies je uit 75 tapashapjes die je liefst staand aan de bar van dit smalle etablissement nuttigt. Aan de overkant kan je op het terras of in een zaaltje eten. Alles is er even lekker.

TAPAS: Quitapeñas
Calle Sanchez Pastor. In de verkeersvrije winkelwandelstraatjes van de oude stad herken je deze tapasbar aan de wijntonnen die buiten staan. De schoteltjes met lekkernijen als gegrilde mosselen, gefrituurde visjes, gamba’s en krabbenpootjes worden gewoon door het open venster geserveerd.

TERRAS: Calle de Bruselas
Plaza de la Merced. Op het mooiste plein van Malaga werd Pablo Picasso geboren en laat nu net naast diens geboortehuis een ‘Brussels’ café zijn gevestigd, waar een Vlaming pinten tapt: Dirk De Witte, bekend van de keten kapsalons in Vlaanderen. Zijn bruine kroeg blijft tot een kot in de nacht open.

AVOND: El Morata
Calle Paseo Pedregal 13.Net buiten Malaga stad begint een uitgestrekte strandzone, de Playa de la Malagueta. Vraag aan de taxichauffeur je naar Pedragalejo te brengen, met het ene na het andere visrestaurantje, nauwelijks bezocht door toeristen. De sardientjes en andere ‘fritura malagueño’ worden gegrild op het strand.

SLAPEN: Malaga Palacio
Calle Cortina del Muelle. Centraal, vlak aan de kathedraal en het hart van de stad. Accommodatie is niet het sterkste punt van Malaga. Kies dus voor een degelijk hotel. Malaga Palacio heeft bovendien op het dak een zwembad met uitzicht op de haven en de arena. Bovendien is de minibar in de kamerprijs begrepen, is er ’s namiddags koffie met cake, en is het ontbijt werkelijk om duimen en vingers af te likken. Te boeken bij Caractère vanaf 61,90 euro per persoon per nacht met ontbijt.

www.achotelmalagapalacio.com

Bron : Het laatste nieuws
 
Terug
Bovenaan