Luchtvaartmaatschappij Helios blijft vliegen

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
ATHENE - In tegenstelling tot eerdere berichten in de Cypriotische media schort de luchtvaartmaatschappij Helios niet alle vluchten op. Dat heeft het bedrijf zaterdag meegedeeld.

Zes dagen geleden verloren 121 mensen het leven toen een Boeing 737 van Helios neerstortte nabij Athene. De maatschappij staakt haar activiteiten echter niet. Helios wil de komende dagen wel haar twee resterende toestellen van hetzelfde type grondig laten controleren. Naast de twee Boeing-vliegtuigen beschikt de maatschappij ook nog over een Airbus. Ook de internetsite van de luchtvaartmaatschappij functioneerde zaterdag normaal. Boekingen waren mogelijk. Volgens reisagentschappen huurt Helios voor vele vluchten toestellen van andere maatschappijen.

Uit het onderzoek is gebleken dat een plots zuurstofgebrek aan de basis van de crash ligt. Een analyse van gegevens van de zwarte doos leerde dat er reeds kort na het opstijgen in de cockpit alarmsignalen waren te horen die wijzen op een zuurstoftekort. Kort daarna werd het radiocontact verbroken. Het vliegtuig vloog vervolgens nog drie uur op automatische piloot vooraleer het neerstortte.

Intussen is ook met zekerheid vastgesteld dat een steward alsnog heeft geprobeerd om het toestel veilig aan de grond te krijgen. Dat is volgens de Griekse openbare radio gebleken uit een dna-onderzoek van bloedsporen in de cockpit. Griekse luchtmachtpiloten hadden in de laatste minuten voor de crash een ,,gestalte'' in de cockpit waargenomen.


bron : De Standaard
 
Terug
Bovenaan