Man wil vliegtuigdeur openen in volle vlucht

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Tijdens een vlucht van Turkije naar Brussel heeft een passagier donderdag in volle vlucht geprobeerd een vliegtuigdeur te openen. Bij toeval waren in het toestel twee agenten aanwezig die de man konden overmeesteren. Tijdens zijn verhoor verklaarde de man dat hij kampt met psychische problemen.

Volgens de 29-jarige is het niet de eerste keer dat zijn stoppen doorslaan en hij zich later niets meer van de feiten herinnert. De man bevond zich aan boord van een toestel van vliegtuigmaatschappij SN Brussels Airlines dat rond 15.00 uur (16.00 uur plaatselijke tijd) vanuit het Turkse Istanbul vertrokken was richting Zaventem. De passagier was blijkbaar boven zijn theewater en wilde op een bepaald moment, ongeveer halverwege de vlucht, een deur opentrekken.

Toevallig zaten op dezelfde vlucht twee agenten van de luchthavenpolitie die terugkeerden van een repatriëring. Ze konden de man overmeesteren en hem voor de rest van de vlucht in bedwang houden. Het Brusselse parket heeft de luchthavenpolitie nu gevraagd om de man te laten onderzoeken door een psychiater.

Die moet bepalen of hij een gevaar is voor zichzelf en de samenleving. Is dat het geval, dan moet hij in obeservatie blijven. Als de man geen gevaar vormt, of bijvoorbeeld snel en goed kan behandeld worden met medicatie, dan wordt hij vrijgelaten. Van een mogelijke aanhouding is voorlopig geen sprake. (belga)

bron : Het Laatste Nieuws
 
Terug
Bovenaan