Met Projects Abroad vrijwilligerswerk doen in het buitenland

Projectsabroad

New Member
Projects Abroad heeft een heleboel verschillende projecten in 27 landen over de hele wereld. Van Argentinië tot aan Zuid-Afrika en van werken in weeshuizen tot flink zweten bij het bouwen van huizen of waterputten. Jij hebt de keuze uit ruim 140 verschillende projecten, dus de kans dat jouw droomproject er tussen zit is groot!

Uniek aan Projects Abroad is dat iedereen vanaf 16 jaar, met of zonder ervaring welkom is bij ons. Daarnaast kan iedereen zijn eigen start- en einddatum kiezen. De minimale duur van de projecten is vaak een maand, maar er zijn ook al mogelijkheden vanaf twee weken.

Jouw hulp is hard nodig
Projects Abroad vindt het heel erg belangrijk dat alle projecten een zinvolle bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en de gehele samenleving. De lokale bevolking en ons team ter plaatse waarderen de inzet van vrijwilligers enorm. Je hoeft zich dus niet af te vragen in welke bestemming jouw hulp het hardst nodig is. Kijk welk project en welk land bij je past en dan kan het avontuur beginnen.

Wonen in een gastgezin:
In het overgrote deel van de bestemmingen van Projects Abroad wonen vrijwilligers bij een lokaal gastgezin. Hoewel de gezinnen niet altijd de luxe kunnen bieden die je misschien thuis gewend bent voldoet jouw onderkomen wel aan een aantal criteria. Er moet een watervoorziening zijn bijvoorbeeld, ook sanitair en een aparte slaapkamer zijn een vereiste. Daarnaast krijg je in je gastgezin drie keer per dag een maaltijd.

Wij hebben gemerkt dat zowel de vrijwilligers als de gezinnen hun tijd samen een hele bijzondere verrijking vinden. Zowel de vrijwilliger als het gezin kunnen heel erg veel leren van elkaars cultuur en gewoonten. Gastouders, broertjes en zusjes vinden het heel erg leuk om vrijwilligers de taal te leren en hen te helpen het land te leren kennen. Kortom, jouw gastgezin biedt een thuis als je ver van huis bent!

Onbezorgd op reis:
Met Projects Abroad aan jouw avontuur in het buitenland beginnen betekent dat je onbezorgd aan de slag gaat. Zowel ons Nederlandse kantoor als alle kantoren ter plaatste begeleiden jou voor, tijdens en na je reis. In al onze bestemmingen staan de medewerkers van Projects Abroad 24 uur per dag voor je klaar. Zij kennen het land met zijn cultuur en alle bijzondere gebruiken. Daarnaast ben je via Projects Abroad altijd goed verzekerd mochten er vervelende dingen gebeuren.

volunteer-irrigating-a-plant-in-india.jpg
Haal alles uit je tijd in het buitenland:
Een basiskennis van het Engels, Spaans of Frans kan, afhankelijk van de bestemming, noodzakelijk zijn. We vinden het namelijk belangrijk dat onze vrijwilligers niet alleen goed kunnen communiceren met onze lokale collega's (die overal Engels spreken) maar ook met hun gastgezin, collega's op het project en coördinator. Daarom is het mogelijk om via Projects Abroad een taalcursus te doen in alle grote wereldtalen. Maar ook de kleine lokale talen vergeten we niet! Een taalcursus kun je bijvoorbeeld voor of tijdens jouw vrijwilligerswerk volgen.

Waarom moet ik betalen?
Projects Abroad vraagt een vergoeding voor alle vrijwilligersprojecten. Dat doen wij omdat wij niet willen dat de lokale gemeenschap opdraait voor de kosten van jouw tijd in het buitenland. Daarnaast vindt Projects Abroad het belangrijk om te blijven investeren in nieuwe en bestaande projecten. Ook dekt het bedrag dat de vrijwilliger aan ons betaald bijvoorbeeld een verzekering. Kijk voor het gehele overzicht op onze website.

Vrije tijd
Als vrijwilliger moet je de handen natuurlijk uit de mouwen steken, maar je wilt uiteraard ook wel iets zien van het land waar je aan het werk bent. Gelukkig heb je daar absoluut tijd voor. Hoeveel je kunt bekijken hangt af van de periode dat jij in het buitenland verblijft, maar de weekenden kun je sowieso altijd leuk besteden. Meestal zijn er meer dan genoeg andere (internationale) vrijwilligers die samen met jou een tripje willen maken. De lokale Projects Abroad medewerkers kunnen je advies geven over wat je absoluut gezien moet hebben en hoe je daar dan vervolgens komt. Als je minstens drie maanden vrijwilligerswerk doet krijg je van ons twee weken vrij om wat langere reizen te maken. Zo leer je zoveel mogelijk verschillende aspecten kennen van onze bijzondere bestemmingen.

food.jpg

Samen op reis
Als vrijwilligers bij Projects Abroad ben je eigenlijk nooit alleen. Niet alleen zijn er op al onze bestemmingen meerdere vrijwilligers uit alle delen van de wereld, onze medewerkers ter plaatse staan ook altijd voor je klaar. Maar mocht je nou graag vrijwilligerswerk willen gaan doen met een vriend of vriendin, of misschien wel met het hele gezin, dan kan dat in overleg met Projects Abroad allemaal geregeld worden.

Help ik kan niet kiezen!
Projects Abroad biedt ontzettend veel mogelijkheden. Maar dat maakt het kiezen er allemaal niet gemakkelijker op. Bij ons heb je de mogelijkheid om verschillende landen en projecten te combineren. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Bel of mail het Projects Abroad kantoor in Nederland
Kijk voor meer informatie eens rustig rond op onze website. Daar kun je ook de brochure aanvragen, zodat je alles eens rustig door kan lezen thuis. Heb je nog vragen of wil je dingen graag wat duidelijker uitgelegd krijgen? Je mag ons altijd bellen (0031 (0) 78 6131356) of mailen ([email protected]) voor meer informatie.Kijk ook eens op onze facebook pagina.
 
Bovenaan