Booking.com

Mexico in het kort

Gecko

Well-Known Member
Het Mexicaanse landschap heeft eigenlijk alles: woestijnen, bergketens, vulkanen en tropische regenwouden. Zowel voor backpackers als voor de toerist die op zoek is naar luxe, is Mexico geschikt. Het Midden-Amerikaanse land heeft een rijke geschiedenis: de overblijfselen van de Maya-cultuur mag je eigenlijk niet missen.
Ben je op zoek naar luxe dan kun je het beste een van de toeristische gebieden bezoeken. Stranden met uitzicht op de azuurblauwe Caraïbische zee (bounty!) zijn geen uitzondering. Zelf op ontdekkingstocht gaan is ook een optie, want er zijn genoeg onontdekte gebieden met verlaten stranden en kleine dorpjes.

De Mexicaanse bevolking telt meer dan vijftig verschillende indianenvolken en spreekt nog meer verschillende dialecten. Wat al deze culturen gemeen hebben is de aanstekelijke, relaxte levensstijl.


Korte informatie
Officiele website www.visitmexico.com
Beste reistijd december t/m maart meer info
Internet extentie .mx
Hoofdstad Mexico City
Aantal inwoners 106 miljoen
Oppervlakte 2,9x Frankrijk
Reistijd 11:00
Talen Spaans
Religie rooms-katholiek, protestants
Tijdverschil 7 tot 9 uur vroeger
Telefooncode +52
Voltage 110 Volt
Stekker Type A en B
Munteenheid mexicaanse peso (MXN)
Koers
Reisadvies positief
Visum
Prikken zie onze "Reisapotheek", opgesteld door ITZ Antwerpen
Aanvlieghaven Cancun (CUN), Mexico stad (MEX)
Nationale feestdagen 16 september Onafhankelijkheidsdag, 5 februari Dag van de Grondwet, 12 december Dag van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe

Lokale airline
Aero Mexico

Lokale gerechten
> Burrito - Een tortilla (soort pannenkoek van maïs- of tarwemeel) gevuld met bonen en kip of gehakt. Vaak wordt er kaas overheen gestrooid.
> Chili con carne - Een schotel met bruine bonen en gehakt. Kan zo pittig gemaakt worden als je zelf wilt, door het toevoegen van chilipoeder.

Highlights van Mexico

Mexico-stad
De hoofdstad van Mexico heeft eigenlijk alles te bieden. Zeker het antropologisch museum en de grootste openlucht markt zijn een bezoekje waard.

Ruïnes

In verschillende delen van Mexico zijn ruïnes te vinden. Teotihuacá¡n was vroeger een stad in het 'dal van Mexico'. Palenque (Chiapas) is een vindplaats van de Maya beschaving en Monte Albá¡n was de hoofdstad van de Zapoteken (deel van de oorspronkelijke bevolking van Mexico).
Tunnels van Cholula
Deze grootste piramide van Mexico is niet zo zeer indrukwekkend om zijn uiterlijk, maar des te meer vanwege de ondergrondse tunnels.

Schiereiland Yucatán

Op dit schiereiland bij Mexico zijn verschillende overblijfselen van de Maya-beschaving te vinden. Chichén Iztá is één van de belangrijkste steden van de Maya, hier bevindt zich ook de Piramide van Kukulcán, een zeer bekend bouwwerk in Mexico.

Badderen in Agua Azul

Deze watervallen vlakbij Palenque kun je lopend, te paard of per vliegtuigje bekijken.

Snorkelen op Isla Mujeres

Vanaf Cancún en Puerto Juárez gaan er veerboten naar dit eiland voor de kust van Mexico.

Piramides in de bush

Om de piramides van Coba te bereiken moet je een wandeling maken door het oerwoud, de ligging van deze ruïnes maakt de plek extra interessant.

Zócalo

Proef de sfeer van Mexico op dit centrale plein van Oaxaca, een koloniale stad.

De stad San Cristobal de las Casa

Deze stad in Chiapas heeft een indrukwekkende kathedraal en is de uitvalbasis voor naastgelegen indianendorpjes.
Geboorteplaats van de hemel
In Maya-taal is het Sian Ka'an Biosphere Reservaat: 'the place where the sky is born'. Dit zegt eigenlijk wel genoeg over de zonsopkomst in dit beschermde gebied.

Dubbel Tequila
De naam zegt het al: in het plaatsje Tequila wordt jaarlijks meer dan honderd miljoen liter Tequila geproduceerd. Drink een Tequila terwijl je bekijkt hoe het destilleerproces in zijn werk gaat.
 
World Nomads Travel Insurance
Bovenaan