Moeizame terugkeer uit wintersportlanden door sneeuwellende

Vera

Active Member
Moeizame terugkeer uit wintersportlanden door sneeuwellende

large_119062.jpg
Files en sneeuwellende op de Duitse wegen.


De terugkeer van de krokusvakantie uit de skigebieden zal niet altijd vlekkeloos verlopen, voorspelt Marc Van Damme van VTB-VAB. Grote delen van Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hebben af te rekenen met sneeuw en ijzel. In België blijft het moeilijk rijden in de provincie Luxemburg, vooral op de secundaire wegen.

Luxemburg
Het verkeer op de E411 in Luxemburg stond in de nacht van vrijdag op zaterdag tot twee uur geblokkeerd. Door een ongeval stond er op een bepaald moment een file van veertig kilometer. Het Rode Kruis moest tussenkomen om gestrande automobilisten te bevoorraden met warme drank en dekens uit te delen. De toestand is nu veel verbeterd, maar het blijft wel uitkijken voor ijzelplekken. De snelwegen in de provincie zijn redelijk te berijden.

Secundaire wegen
In het Groothertogdom Luxemburg hindert sneeuw het verkeer vooral op de secundaire wegen. De autosnelwegen zijn meestal over één of twee rijstroken te berijden.

Frankrijk
In Frankrijk blijft het moeilijk rijden in het noorden en het noordoosten van het land. Voorlopig zijn er nog geen grote verkeersmoeilijkheden gemeld. Op zowel de A36 als de A4 in de Vogezen zijn er wel ongevallen gebeurd.

Duitsland
In de Zuid-Duitse deelstaat Beieren staan zaterdagochtend tientallen kilometer lange files: 25 kilometer in de richting van Salzburg, 36 kilometer in de richting van Munchen. In Beieren is er trouwens verse sneeuwval, net als in Baden Wurtemberg. In het centrum van Duitsland hinderen sneeuw en ijzel het verkeer, vooral tussen Wurzburg en Frankfurt. In de omgeving van Dusseldorf, Darmstadt, Munster, Keulen en Giesen is er dichte tot zeer dichte en aanvriezende mist.

Oostenrijk
In Oostenrijk hindert verse sneeuwval het verkeer in de deelstaten Vorarlberg, Tirol en Oberšsterreich. In Zwitserland is het moeilijk rijden aan de San Bernardinotunnel en de Gotthardtunnel.

bron : Het Laatste Nieuws
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan