Booking.com

Nog meer over Panama

Gecko

Well-Known Member
De Calzada de Amador, of the Causeway , is een dam die vanaf de wijk Ancón van Panamastad naar een aantal kunstmatige eilandjes loopt. De dam is aangelegd met zand en rotsblokken die vrijkwamen bij de constructie van het Panamakanaal.
Aan de ene kant heb je uitzicht op de stad , aan de andere kant zie je de Puente (brug) de las Americas en de ingang van het Panamakanaal, waar veel schepen liggen te wachten om geschut te worden. Aan het einde vind je de jachthaven, waar je de mooiste jachten ziet liggen. Je ziet veel fregatvogels en bruine pelikanen, maar ook aalscholvers en rotspelikanen.
Je kunt natuurlijk met een taxi tot het eind van de dam rijden: $ 8,= vanuit Panama city, maar het is veel leuker om een fiets of inline skates te huren bij het begin van The Causeway, bij Bicicletas Rali. Fiets $ 3,= per uur, in line skates $ 1,= per uur.
Het Centro de Exhibiciones Marinasop het eilandje Naos (2 km vanaf het begin) is de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er aquaria met zeedieren uit de Grote Oceaan en uit de Cariben. In de vijver kun je inktvissen, zeesterren en zeekomkommers aanraken.
Er zijn korte rondleidingen door droog tropisch woud, waar je regelmatig leguanen en luiaards ziet. (minimaal 10 personen).
Aquarium geopend van maandag tot vrijdag 13:00-17:00 uur, zaterdag en zondag 10:00-18:00 uur. Entree$ 1,=
Bij de jachthaven zijn veel restaurants met een terras aan het water. Heerlijk om daar een salade te eten (ja, dat kan; het water is prima)
 
World Nomads Travel Insurance
Bovenaan