Booking.com

On the road...op shoestring in China

Gecko

Well-Known Member
Chaos, maar wat kom je veel te weten als je met het openbaar vervoer door China reist en daarbij is het ook nog eens heel goedkoop. Hieronder de tips om door China te reizen.
Haastige spoed is zelden goed. In China is dit niet aan de orde. Vaak is het druk en iedereen neemt zo snel mogelijk de eerst komende metro of trein. Binnen een paar seconden stapt iedereen in en de deuren gaan meteen dicht.


Het reizen met de metro in China is een unieke ervaring om mee te maken. De metro is het goedkoopste vervoermiddel om door het land te reizen. Voor iets meer dan 0.20 cent kun je de halve stad doorreizen. Daarbij is het reizen metro de beste manier om snel in contact te komen met de bevolking, waardoor je leuke weetjes te horen krijgt over het land, die je niet zou weten als je alleen per auto reist.

Als je goedkoop met de trein door China wilt reizen, kun je kiezen tussen vier klassen: de standing tickets, de hard seats, de soft seats of de hard sleaper. Maar in ieder klasse is het, net zoals in de metro, druk. Dit komt vooral door de grote hoeveelheid bagage die bijna elke Chinees meeneemt. In de trein is er altijd een ketel aanwezig met kokend water. Veel Chinezen maken hier gebruik van en ook toeristen kunnen van het water gebruik maken. Zo maakt iedereen zijn zelfgebrachte noodlesoep en thee. Heb je honger? Geen probleem. Er komt eten langs. En het openbaar vervoer heeft zelfs aan de kinderen gedacht. Naast het eten, wordt er ook speelgoed uitgedeeld. Neem zelf ook altijd eten mee. Het is een gewoonte om eten uit te delen aan andere treinreizigers. Ook dit is een goede manier om kennis te maken met de bewoners van het land.

Wil je op een rustigere manier reizen? Dan kan je voor een paar euro een taxi huren. En nee, dit is niet duur. Het starttarief is 1,50 euro en voor 5 euro leg je al een flinke lange route vast.
Bron : Columbus Nieuws d.d. 13.02.2013
 
Laatst bewerkt:
World Nomads Travel Insurance
Bovenaan