Reisgenoten Zweden – actief Dalarna en Jämtland- 2 weken in augustus 2019

Status
Niet open voor verdere reacties.

Nanouk

New Member
Wie reizen er in augustus 2019 2 weken mee naar het midden west Zweedse Dalarna en Jämtland?

Het lijkt me erg leuk om samen met nog ca 3 mensen van ca 16-30 aug-2019 gedurende 2 weken voornamelijk te wandelen (ca 10-15 km/ dag met dagrugzak) en te kajakken. Daarnaast ter afwisseling te fietsen, wellicht te raften, riverboarden of suppen, wild spotten en gebruik te maken van een hottub/sauna. Op een 3daagse kano/kajak-kampeer route na, heeft vertrek vanuit 2 of meerdere vaste verblijfplaatsen (2-4 pers hostelkamer of campinghuisje) mijn voorkeur.

Een indruk van mijn ideeën, maar ik stel voor om (tijdens een te plannen preunie) tot een gezamenlijk plan te komen:

1ste week: Jämtland.
Vlucht naar Östersund en verblijf in Zweedse stuga (eenvoudig campinghuisje) of hostel in Jämtland.
Verblijf bijvoorbeeld: https://www.ristafallet.nl/activiteiten/ of Kallsedet | Fjällcenter
Deze omgeving kent ontelbare mogelijkheden voor de meest mooie kano/kajak-, wandel- en fietstochten. Ristafallet is gesitueerd naast een heilzame bron en gelegen aan een eeuwenoude pelgrimsroute St. Olavsleden. Dankzij de vele stroomversnellingen en waterval is het ook een uitgelezen gebied om extremere sporten uit te proberen zoals raften, riverboarden, wildwater kajakken In de omgeving kun je een watervallen(auto)tocht maken, wild spotten, kennis maken met de Sami cultuur, evt een dagje stad (museum, shoppen) of veiling/vlooienmarkt

2de week; Dalarna
Fulufjället nationaalpark (met o.a. de hoogste waterval en oudste boom van Zweden) ligt in Dalarna (en deels in Noorwegen). Je kunt er eindeloos mooie wandelingen maken, zowel in het park als over de Kungsleden, een wandelroute die het park doorkruist.
Ten zuiden van het park zou ik graag de befaamde 3 daagse kano/kajakroute van Ljördal (Noorwegen) naar Sälen (Zweden) maken en in het wild kamperen. (mbv uitrusting en transport via Sälens Kanotcentral - Paddlingsäventyr i Sälen)
Verblijf bijvoorbeeld: 4 nachten in hostelkamer of stuga (campinghuisje) bij Vandrarhem och konferenser vid Fulufjällets nationalpark. of Priser | Vandrarhem i Sälen
en 3 dagen wildkamperen tijdens de kanotocht.

Ik vind het leuk om met een kleine groep te reizen (ca 4 personen) Dat heb ik – ook via deze weg- vaker gedaan en is me goed bevallen. Altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen met de zelfde natuur/outdoor interesses.

Zelf ben ik een enthousiaste geëngageerde 47 jarige single vrouw zonder kids. Hou van reizen, outdoor, Scandinavische cultuur& natuur, woon in Gooi&vechtstreek.
Ik ben zowel ZW als NL, heb in Zweden gewoond, ben werkzaam geweest voor het Zweeds verkeersbureau als PR manager en ben momenteel docent Zweeds. Ik spreek dus Zweeds en weet veel van het land.

Een aantal links:

Omgeving Jämtland:

https://www.ristafallet.nl/activiteiten/


Omgeving Dalarna:


Heb je interesse? (evt ook als je slechts 1 week mee kan) Stuur je me een berichtje? Dan stuur ik je meer info, een inschatting van de kosten etc.
Wie weet kunnen we dan op korte termijn een preunie plannen om kennis te maken en de reis te organiseren.

Mvg, Nanouk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan