Reisvoorbereidingen

Gecko

Well-Known Member
22.11.2013

5 uren geleden zat ik nog in de vliegtuig en nu bekijk ik mijn nota's voor mijn volgende reis van 12.03.2014. En omdat ik langer dan 1 maand wil blijven, moet ik een visum gaan halen bij de Filipijnse Ambassade in Brussel.

Mijn paspoort is juist genoeg geldig voor 1 jaar uitstel. En voor 2015 staat iets Europees op agenda, dus het kan zijn dat het niet nodig is.

De tickets zijn gekocht, alles wat ik nog moet doen is een locatie in HKG te vinden zonder mijn rekening te plunderen en een ticket retour HKG - Cebu Eiland, op Filipijnen. Er zijn genoeg mogelijkheden...Voor te slapen heb ik 2 adressen al...ik ga verder "graven" want ik weet dat HKG enorm duur is qua logement, maar ik wil toch niet in een schoenendoos slapen, een kubiekel zonder raam ...brrrrr, neen, toch niet !

Maar eerst, wat uitslapen...

Tot mails
Gecko:)
 

Gecko

Well-Known Member
23.11.2013


Als iemand Filipijnen in z'n gedachten heeft en wilt zijn / haar reis voorbereiden, koop niet "Lonely Planet" maar "Rough Guides". Deze keer is LP niet zo goed als een van de rivalen.

Een uitzondering ? Ik weet het nog niet...Reizen is het antwoord; hoe meer reizen, des te breder je ervaring met reisgidsen. Doen ! ( ik bedoel reizen.... )
 

Gecko

Well-Known Member
25.11.2013


Straffe vergissing...ik heb nooit goed kunnen tellen en het is te zien ! Er zijn " by far " geen 4 maanden tot mijn volgende vertrek, maar wel 3 !

Hong Kong, de eerste etappe. Als je aangekomen bent, moet je eerst een slaapplaats hebben. Ik ben al dagen ermee bezig. Wat ik tot nu toe gezien heb, word ik claustrofobisch van! Schoendozen..kamers van 1m2...ja, ja, ik weet het, iedereen gaat zeggen dat het normaal is in de duurste stad ter wereld en ik had beter moeten weten... en toch...ik heb 2 plaatsen gevonden, in haartje Kowloon, en ze kosten tussen 25 en 31 €/nacht x 8 nachten = toch een hap in mijn budget, want ik ga niet op mijn kamer blijven, ik wil iets zien, beleven, bezoeken, proeven, drinken...

Dus, nu zit ik onder tijdsdruk. Ik moet ook zien weg van Hong Kong te geraken, richting Filipijnen. Er zijn wat lokale luchtvaartmaatschappijen, nu moet ik 1 vinden om naar Cebu te vliegen en terug, zonder perikelen voor mijn kredietkaart. Ik heb me laten verleiden door een zoekmachine die me beloofde de goedkoopste ticket te vinden...€300, het is niet wat ik noem "goedkoop" - meningsverschil No problem, ik zoek tot ik het vind.
 

Gecko

Well-Known Member
26.11.2013


...en omdat de tijd dringt, hier volgt mijn route voor mijn volgende vakantie :


* 12.03.2014 / 13.03.2014


BRU - IST = 18.10 - 22.30 ; met "Turkish Airlines"
IST - HKG = 01.00 - 16.40 ;

1 week in HKG + Macau ;
verder:

* 20.03.2014
HKG - CEB = 09.25 - 12.00; met "Cebu Pacific Air"


Retour


* 12.05.2014 / 13.05.2014

CEB - MNL = 12.05 - 13.20 ; met "Cebu Pacific Air"
MNL - HKG = 16.40 - 18.40 ;

HKG - IST = 23.25 - 05.45 ; met "Turkish Airlines"
IST - BRU = 07.50 - 10.15 ;


De vluchten met "Cebu Pacific Air" hebben me € 187 ( retour ) gekost, wat ik helemaal niet duur vind, als je op de kaart kijkt...plus € 560 ( retour ) met "Turkish Airlines", in totaal € 747...niet slecht, als je denkt dat Australië wat verder ligt... plus Hong Kong en Macau als bonus.
Ik heb een rechtstreekse vlucht naar Manilla gezien, vanaf € 807, hmmmm....

Nu nog beslissen waar ik in HKG ga logeren...en het eerste segment is definitief klaar. Oef !

Groetjes
Gecko:)

P.S.
Ik heb slecht nieuws...lees mee :

" While Cebu’s physical devastation is enormous, its remarkably low human death toll is being attributed to most people heeding the mandatory evacuation notices. But figuring out where to shelter more than 20,000 households is now the latest challenge for Dann Andrio, operations officer on assignment from the national interior department.
But scores of smaller towns across the country's central islands are only just being reached by aid workers a week after Typhoon Haiyan. Among them: Daanbantayan on Cebu island's northern tip, which was in the storm’s direct path."

Nu, heb ik een vraag : heeft het nog zin om een kamer te zoeken/ reserveren ? Bestaat de accommodatie nog ? Of moet ik bij de andere zwaar getroffen mensen, op het grond slapen ? Ik heb nog op het grond geslapen en niet zo lang geleden : in het uiterste noorden van Vietnam (en mijn "buren" waren de varkens..).
Oh ja, er zijn mensen die zwaardere problemen hebben dan ik !

En nog....
slecht nieuws, bijna 1 maand voor "Haiyan"...kijk mee :


http://www.youtube.com/watch?v=LCJtvtUlhPk


Ga ik nog iets vinden van Cebu ? Eten ? Drinken ? wel, ik ga doen zoals de resterende bevolking...
 
Laatst bewerkt:

Gecko

Well-Known Member
30.11.2013

Ik heb gelijk...en op deze manier help ik iedereen die in een financiële put zit ( een uitzondering : mij helpt niemand, als het zover is - zie mijn afgelopen reis en hoe de bank mij "geweldig" geholpen heeft ! ) :

" Wilt u de Filipijnen helpen? Ga er op vakantie !"

" De toeristische dienst van de Filipijnen roept iedereen op om op vakantie te gaan naar het door de zware tyfoon Haiyan getroffen land.

De Filipijnen kreeg begin november de zwaarste tyfoon uit de geschiedenis over zich heen. De beelden die we nu zien wekken de indruk dat het hele land in puin ligt. In de regio rond Tacloban is de ravage inderdaad enorm groot, maar in 97 procent van het land is niets gebeurd.

Please come. We’re open

Toeristen zijn erg belangrijk voor de Filipijnse economie en zorgen voor bijna drie miljoen banen. Als de toeristen de komende tijd weg blijven betekent dit nog meer schade voor de economie en de lokale gemeenschappen die leven van het toerisme. Vooral de inwoners op de vele kleine eilandjes (de Filipijnen telt er ruim 7.000) zijn afhankelijk van de toeristen.

De boodschap van de Filipijnen aan de toeristen is dan ook: “Please come. We’re open.” (MS) "


Bron : Weekend Knack Nieuwsbrief, 27.11.2013

Door : MS
******************************************
Het is niet zo lang meer - nog 3 maanden :yahoo:


http://www.youtube.com/watch?v=IrbwjwldBIY


Hey, het schijnt dat ik meer dan welkom ben :


" Toeristen kunnen binnenkort waarschijnlijk genieten van het natuurschoon en het rijke erfgoed van het islamitische Mindanao, de meest zuidelijke eilandengroep van de Filipijnen, zonder het gevaar om verstrikt te raken in gevechten.

Aan een moslimopstand die vier decennia heeft geduurd en waarbij naar schatting 120.000 mensen werden gedood of verwond, komt naar verwachting binnenkort een einde.

Op 15 oktober werd formeel een vredesovereenkomst getekend tussen de Filipijnse regering en het Islamitische Bevrijdingsfront Moro (MILF). Die stap biedt kansen voor toerisme in de voornamelijk islamitische provincies van het verarmde Mindanao. De overheid heeft zich tot doel gesteld 10 miljoen toeristen aan te trekken van nu tot 2016.

Sinds de Moro-opstand uitbrak in de jaren zeventig – gevoed door gebrek aan nationale vertegenwoordiging en tientallen jaren van economische verwaarlozing – waren sommige gebieden van Mindanao niet toegankelijk voor toeristen. Door de "hoge terrorismedreiging" en het voortdurende geweld tussen het leger en opstandelingengroepen, was het er te gevaarlijk.

Zelfbestuur

De regio, die meer dan 3,2 miljoen inwoners telt, is rijk aan zandstranden, serene watervallen en majestueuze meren, zegt Nassreena Sampaco-Baddiri, regionaal secretaris van het departement voor Toerisme in de Autonome Regio in Moslim-Mindanao (ARMM). "Het conflict was in het verleden de belangrijkste barrière voor ontwikkeling. Daar wordt nu iets aan gedaan", zegt Baddiri.

De vredesovereenkomst vraagt de MILF, de grootste afscheidingsbeweging in het land, af te zien van een strijd voor een onafhankelijke moslimstaat, in ruil voor meer zelfbestuur. Een nieuwe autonome entiteit, Bangsamoro, moet in de plaats komen van de Autonome Regio voor Moslim-Mindanao, die in 1989 ontstond.

ARMM rapporteerde tussen 2003 en 2009 de hoge armoedecijfers. Volgens het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP), bungelen vijf provincies van de ARMM – Lanao del Sur, Basilan, Maguindanao, Tawi Tawi en Sulu – onderaan de Human Development Index (Menselijke Ontwikkelingsindex) van de UNDP.

Ongerepte natuur

Voorstanders van de vredesovereenkomst zeggen dat inkomsten uit toerisme een grote bijdrage kunnen leveren aan de verlichting van de armoede. Reizigers die in Basilan, Sulu en Tawi Tawi geweest zijn, zeggen dat er aantrekkelijke plaatsen zijn die grotendeels buiten beeld zijn gebleven bij toeristen.

"Deze provincies zijn er trots op dat ze zo ongerept zijn", zegt Bernard Supetran, schrijver van reisliteratuur en redacteur van EZ Maps, de grootste kaartenmaker op de Filipijnen. "Deze provincies zijn ook de wieg van kleurrijke inheemse culturen en levensstijlen die in de afgelopen decennia bewaard zijn gebleven."

Belanghebbenden uit de vijf provincies hebben tijdens een bijeenkomst in september gesproken over een "toeristische routekaart", die investeringen moet aantrekken op het gebied van transport en horeca.

Zeventig procent van de inwoners van de betreffende provincies verdient niet meer dan 2,40 dollar per dag met landbouw en visserij. Toerisme kan extra inkomen opleveren voor kleine zelfstandigen, zegt Samira Gutoc-Tomawis, wetgever uit Marawi, in Lanao del Sur.

Economische ontwikkeling komt echter niet vanzelf, waarschuwt Benedict Bacani. "Maar de eerste stappen zijn gezet: veiligheid creëren en een omgeving die investeringen en toerisme stimuleert." (IPS/MS) "

Bron : Weekend Knack Nieuwsbrief,
Door : PS / MS

*************************************************************************************
En zo ziet Mindanao uit :


http://www.youtube.com/watch?v=TMK7GRGh_nQ


Het zou perfect zijn, maar zonder waterglijbanen en all-in hotels...nietwaar ? Misschien ga ik mijn traject toch wijzigen : i.p.v. Cebu, Bohol, Siquijor, Palawan, kan ik Mindanao eraan toe voegen, hmmmm :frown:
 
Laatst bewerkt:

Gecko

Well-Known Member
Eindelijk, ik heb definitief een plaats in HKG. Het kost me 277 euro voor 7 nachten en hier volgt mijn voorlopige (7 nachten) adres :

4th Floor,149A, SAI YEE STREET, MONGKOK. Chinese address: 旺角洗衣街 149A榮梅大廈4 字樓 WING MUI BUILDING

Chinese direction: (旺角道左轉洗衣街,潮洲 公學 對面,104巴士站,未到弼街)

30-40 mins bus (A21), pay exact cash hk$33 when u get on the bus, from airport to metropark hotel stop and then take 5 to10 mins walk to my place. Please open the attached Google map as I drew a line there showing how to walk to my building.

Simpel, hé?

Maar dan komt het : alle deuren hebben een code + mijn Wi-Fi code ; nu nog een code om mijn hoofd te openen ....;)

P.s. Iets belangrijks ( voor mij toch) vergeten te melden : 277 euro voor 7 nachten in een appartement ! In Hong Kong, "of all places" ! de statistieken over overnachtingen van backpackers kloppen van geen kanten :frown:
 
Laatst bewerkt:

Gecko

Well-Known Member
05.12.2013

Vandaag naar de huisarts, nadat ik,gisteren, onder scanner ben geweest :

" - Heb je een verzekering ?"
" - Nee, en ik neem ook nooit zoiets...weggegooid geld" (ik)
" - Je hebt een zware hernia, en in slechtste geval, moet je geopereerd worden..."
" - Oh, fantastisch nieuws ! " (ik) ; (N.B. - het is in Vietnam begonnen en ik heb in dat toestand rondgelopen tot ik terug in België was; ik ben overal geweest waar ik over geschreven heb, maar vraag me niet hoe ik me voelde, ik heb het toen al opgezocht en ik wist het al :evil:) ; om te zwijgen over mijn bezoek, ook vandaag, bij de tandarts, waar ik een tand "verloren" heb; tof, hé !
Ik moet morgen naar een specialist gaan, die naalden in mijn rug gaat "planten", een soort acupunctuursessie, om te zien in hoeverre moet ik geopereerd worden...of misschien zelfs niet !

Nu, vervolg : roet in mijn plannen gegooid, maar ik ga vertrekken, en niets bestaat dat me tegen kan houden.:p Niets en niemand ! Punt. Koppig. Zo ben ik. :p
 

Gecko

Well-Known Member
Mijn vakantie is serieus bedreigd; de operatie aan mijn rug is niet ver ; en als ik vertrek, is het op eigen risico en ik ga niet hersteld zijn op 12.03.2014...
Ah, ik heb altijd gezegd dat de duivel is nooit zo zwart als men zegt...ik wacht rustig af...
 

Gecko

Well-Known Member
21.12.2013

Maandag is het zover...ik heb een "date" met de neurochirurg. Hij is dé autoriteit die gaat beslissen of ik onder het mes moet gaan of niet. Ik zei tegen mijn kinesist dat ik ga hoe dan ook vertrekken, risico's of zonder risico's; ik ga geen vakantie van 2 maanden in een fantastisch land verknoeien voor iets dat ik achteraf ook kan regelen. Juist, hé ?
Voor de neurochirurg heb ik dezelfde "plaat" klaar gemaakt.
Het is niemand / niets dat ik mijn weg kan staan /liggen.
Dit is mijn laatste besluit, voor mijn vertrek, nog ongeveer 10 weken... ;) voor HKG en dan "de laatste frontier" - Filipijnen.
Ik kan niet meer wachten.
Groetjes
Gecko:)
 
Laatst bewerkt:

Gecko

Well-Known Member
26.12.2013

Ha, ik heb ontsnapt aan een operatie aan mijn rug :dance:...op een voorwaarde : niets dragen... 6 maanden vanaf nu...zien jullie een Gecko zonder rugzak, met een soort "sherpa" achter zich ?? Ik, persoonlijk, niet. :p

Ik ga verder doen alsof niets gebeurd is. Eens Nieuw Jaar voorbij, moet ik stilletjes beginnen aan mijn voorbereidingen. HKG is Brussel niet. Er zijn veel soorten openbaar vervoer, een duurder dan de andere. De luchthaven is zeer ver van, laat ons zeggen, druk bevolkte regio's. Eerst, moet ik zien hoe kan ik aan mijn "residentie" geraken, zo goedkoop mogelijk en min of meer rechtstreeks mogelijk.

Dit is mijn "streek", Mong Kok, waar ik ga "wonen":


http://www.youtube.com/watch?v=iN7T8UCXPBwRedelijk druk, hé? "Get used with it", zo is HKG.
 

Gecko

Well-Known Member
29.12.2013

Het is gedaan !!! Ik heb het genoeg van :mad: !!! Koud, ongezellig...dus, maatregelen genomen : op 12.02.2014, vertrek ik naar Jamaica, omdat het is te lang wachten tot 12.03 om naar Filipijnen te vertrekken en ik kan toch moeilijk tegen de kou. Zo.
Ik ga Jamaica verkennen, ik ga misschien niet alle hoeken van het eiland zien, maar ik ga toch proberen...en ik ga beginnen met Montego Bay.

Daar, ja : http://www.youtube.com/watch?v=yvnCydOKrVg


En nog zo laaaaaang wachten...:-(
 

Gecko

Well-Known Member
Over Jamaica "did you know"'s :

* First Coconut tree in Jamaica: A stone monument on the Palisadoes near to Port Royal records that “the first coconut tree was planted March 4, 1869 by John Norton Esquire Superintendent of the General Penitentiary”. Within 20 years 20,000 trees had been planted and flourished for a while, an ambitious project aimed at covering the Palisadoes in Coconut trees. Eventually disease destroyed them leaving only the stone monument.

* Getting High On Water: Around the 18th century fashionable young men in Jamaica discovered a novel method of intoxication – water! This was medicinal water which flows the mineral springs at Bathe, St. Thomas. Historian Edward Long noted that taking the first drink diffuses a thrilling glow over the body, and continued use enlivens the spirits.

* Public notice needed to travel: It was not easy to leave Jamaica in the early days not only because transportation was slow but because the law required that no one could leave the island without first publicly advertising his intentions three weeks in advance. This was mainly to protect creditors from people even captains of ships who refused to pay and then skipped the country.

* The Abeng: The Abeng made from a cow horn known as the Akete was the main instrument of communication among the Maroons during the wars. They had a regular series of calls on the horn which summoned each other over great distances, such as warnings of the soldiers approaching. Even today horn-men still blow the Abeng.

* Arrowroot: The arrowroot plant is native to the West Indies and Central America; it belongs to the same family as ginger. It was used by the original inhabitants of the area and it served as food but seems to have first been used for religious and medicinal purposes. The Indians used it in wounds inflicted by poison arrows-hence its name. Jamaica was once a producer and exporter of arrowroot. Nowadays it is used in face powders, glues, confectionery, ice-cream cones and paper and textiles.

* Duppy Fly Trap: Duppy Fly Trap is the local name of a plant (Aristolochia Grandiaflora) which is an insect-trapping flower. The plant does not eat the insect but use it as a means of propagation. The plant gives off an unpleasant odor which attracts flies and small insects. After being trapped inside the flower and fully covered with pollen grains, they are allowed to escape, so that when attracted into another “Duppy Fly Trap”, the powder is rubbed off and fertilization takes place.

;)
 

Gecko

Well-Known Member
05.01.2014

Kijk wat ik gevonden heb : "Ken je de regel van de 3 r-en, die zo belangrijk is bij de opvoeding van kinderen? Rust, reinheid en regelmaat.... Op Jamaica staan ze ergens anders voor: reggae, relax en... rum. " Tof, hé? En..eigenlijk, waarom niet ? Laat ons amuseren, het leven is niet lang genoeg.

Ik ben bezig met mijn voorbereidingen voor Jamaica. Het hotel ziet goed uit, maar ik ga niet naar Jamaica om 9 dagen opgesloten in "mijn all-in" te blijven. Tijdverlies..."all-in" is goed omdat ik kan eten en drinken wanneer ik wil, vooral als ik terug kom van mijn uitstapjes in het binnenland.

Wat ik ook gevonden heb :... " een plek buiten Montego Bay waar alleen de kokkin nog niet stoned was." De plek moet toch interessant zijn, de moeite waard om het te ontdekken ; niet om stoned te zijn, maar nuchter en zie hoe de andere zich gedragen...Funny !;)

Ik mis hun carnaval...had ik 1 week langer gebleven...Pech! volgende keer weet ik het.

Voorlopig en volgens me, de interessante plaatsen zijn : Maroon Town, Falmouth, Flagstaff ( Cockpit Country), Mocho, Catadupa, Montpellier Blue Hole Nature Park, Lethe, Rocklands Bird Feeding Station...misschien op 1 dag te doen, als ik vroeg uit mijn "nest" ben. Anders, wordt het 2 dagen, geen probleem.;)

Zoals ik altijd doe, heb ik contact genomen met een "fixer" ( een local) en nu wacht ik zijn/haar antwoord. Cockpit Country bezoeken zonder een "local" is gevaarlijk, omdat daar vind je de grootste plantages van ganja ( weet ) en de "bewakers" vertrouwen de blanken niet. Cockpit Country is een zeer afgelegen plaats. Er is geen openbaar vervoer, geen wegen...kortom, niemand heeft graag "bezoekers" om rond te neuzen.

Ik heb ook niet enorm veel tijd meer...ik moet ook mijn visum voor Filipijnen in orde brengen; als ik terug van Jamaica ben, dan heb ik juist 3 weken vóór mijn volgende reis. Juist genoeg om mijn jetlag te verwerken en mijn rugzak en kleren in orde brengen voor de volgende 2 maanden.

Tot mails
Gecko:)

Als je op de kaart kijkt, er is geen strandplaats in mijn traject opgenomen. Jamaica heeft enorm veel mooie stranden, mijn hotel heeft er ook een...plus dat ik in Filipijnen nog meer stranden ga zien.

Ha,ha,ha, lees dit : " De haaien voor de kust zijn zelden van het gevaarlijke soort. Vreemd genoeg zijn de Jamaicanen zelf, door de duistere eigenschappen die ze aan de beestjes toeschrijven, meestal banger voor de volkomen onschuldige gekko." Ik ben zeker weten onschuldig ! ;)
 
Laatst bewerkt:

Gecko

Well-Known Member
Beste collega's, in mijn ganse carrière van onvermoeibaar reiziger, heb ik het niet meegemaakt : een certificaat van goed gedrag en zeden voorleggen als je langer dan 30 dagen in Filipijnen wilt blijven ! :confused:

Ik heb geen strafblad, het gaat het niet om, ik hoop alleen dat ze iemand hebben die wat Vloams klapt..straf !:rolleyes:
 

Gecko

Well-Known Member
21.01.2014

Het gaat niet goed in Filippijnen...na "Hayian" en een zware storm "Agaton", er is nog een tyfoon op komst...maar "Agaton" is ook "stout" geweest :

"On January 19, the Philippines authorities informed at least 40 people were killed and more than 160,000 were displaced from their homes due to storm Agaton.
Agaton, the first storm to batter the Philippines this year, has affected more than 580,000 people. Among them, about 160,000 people have been displaced and moved to evacuation centres.
The National Disaster Risk Reduction and Management Council said the number of dead increased, as the state weather bureau said heavy rains were expected over large areas of the Visayas and Mindanao islands."

Bron : Vietnam Breaking News - 21.01.2014


Weer de Visayas...ik begin me serieus af te vragen hoe gaat Cebu uitzien...daar land ik binnen 2 maanden !!
Giesteren heb ik mijn reistijdsschrift " Backpacker. South East Asia" gekregen ; ze hebben, in Cebu, meer dan ooit vrijwilligers nodig...ik ga mij aanmelden, dus eerst wat werk doen en dan op vakantie...ik mag me aanmelden bij "Cebu Provincial Government", contact : Ms. Evelyn Senajon. Ik ga het zeker doen !
 

Gecko

Well-Known Member
22.01.2014

Ik heb contact opgenomen met "Cebu Provincial Government"...nu wacht ik op hun antwoord.
Een beetje "geschiedenis" : eerst "Hayian", de zwaarste tyfoon in mensengeschiedenis ; kort daarna, een zware aardbeving ( toen, heb ik beelden gezien van de stad Cebu, waar ik ga landen en logeren - geen fraaie beelden, ik kan jullie verzekeren ! ) ; daarna op 19 januari, de storm "Agaton" met 40 doden en 160 000 mensen die alles verloren hebben ( huis, eten, en) .
Als ik daar ben, ga ik jullie "vertellen" hoe het is, ik ga ook een reisjournaal houden, vanaf Zaventem tot ik terug ben. Ik hoop dat het interessant genoeg gaat zijn ...misschien gaat ooit iemand ook naar Hong Kong en Filipijnen reizen...het is fantastisch veel te zien en te beleven ! Het gaat iets worden zoals mijn vorige reisjournaal van mijn reis naar Vietnam & Cambodja...

Groetjes
Gecko :)
 

Gecko

Well-Known Member
31.01.2014

De situatie in Filippijnen is kritiek, maar dat weet ik en jullie ook.

Maar nu is het aan Hong Kong :

"In Hongkong worden de komende dagen zo'n 20.000 kippen geruimd nadat op een markt de vogelgriepvariant H7N9 is aangetroffen. De besmette kip was geïmporteerd uit China. Dat land meldde onlangs te kampen met een nieuwe golf van vogelgriep bij mensen. Daaraan zijn vorig jaar tientallen mensen overleden.
De markt in Hongkong zal worden gedesinfecteerd en de komende drie weken gesloten zijn. Daarnaast mag de boerderij die de kip leverde in dezelfde periode geen vlees importeren.
De maatregelen zijn kort voor het Chinees Nieuwjaar aangekondigd. Veel mensen reizen dan naar hun familie, waardoor het virus eventueel kan meeliften."

Het gebeurt zoveel ....dat ik me afvraag hoe gaat mijn reis uitzien :rolleyes: ? Maar juist daardoor wordt mijn reis des te spannender...Nog 1 1/2 , d.w.z. nog 5-6 weken...
wat kan het nog gebeuren ?!;)
 

Gecko

Well-Known Member
" wat kan het nog gebeuren ?! "....ha, bv. vogelpest in Vietnam...zo stilletjes omringd door vogelpest...zaaaalig ! :cool:
 

Gecko

Well-Known Member
Verandering in planning van reizen 2014 :

Jamaica = 12.02 - 22.02.2014

Hong Kong + Macau + Filipijnen = 12. 03 - 23. 05. 2014

Sri Lanka = 31.10. 2014 - 18.01. 2015

This is definitely final...er komen geen veranderingen meer ;) omdat geen plaats meer is en ik wil altijd in de zomer van mijn tuin en bos genieten. :)
 
Bovenaan