"Scams" of niet, er valt iets om bij te leren...

Gecko

Well-Known Member
Hoe kun je toeslagen vermijden bij "easyJet" of " 7 manieren om de nieuwe "easyJet" handbagageregels te omzeilen"

" Nu "easyJet" op het punt staat om haar handbagageregels te wijzigen, hier vind je hoe kun je toeslagen vermijden.

‘Size matters’ komt toch niet uit de lucht vallen. Budget airline "easyJet" kondigde recent aan dat het de grootte van de tassen die meegaan als handbagage reduceert met 37 procent.

Momenteel mag de grootte van uw handbagage de afmetingen 56 x 45 x 25 cm hebben, met een volume (binnenruimte) van 63 liter. Maar vanaf 2 juli 2013 mag uw tas niet groter zijn dan 50 x 40 x 20 cm, inclusief handvaten en wieltjes met een volume van 40 liter. Goed bekeken, een vermindering van een derde van de ruimte.

Als u vasthoudt aan deze nieuwe afmetingen garandeert "easyJet" dat uw tas als handbagage mee mag in de overhead locker of indien nodig onder de stoel voor u. Anders kan de tas belanden in het vrachtruim. U kunt er dus misschien mee weg komen, maar misschien ook niet. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Dus, hoe gaat u om met deze nieuwe regels? Hier zijn zeven suggesties hoe u de bagagetoeslagen kunt vermijden.

1. Koop een nieuwe tas
Wellicht heeft u geïnvesteerd in een specifieke tas of koffer die past binnen easyJet’s oude bagageregels. Maar, die moet u toch even opzij zetten en overstappen op een kleinere tas die voldoet aan de nieuwe afmetingen. Het bespaart u geld en een hoop stress en onzekerheid omdat u niet zeker weet of uw tas te groot is. Een goed voorbeeld is de Lowe Alpine TT Carry-On 40 die, zoals de naam al suggereert, precies 40 liter volume heeft. Stop dat maar in je overhead locker, "easyJet"!

2. Blijf rustig en blijf gewoon uw oude tas gebruiken
In plaats van in paniek te raken met het oog op deze nieuwe regels, kunt u ook gewoon uw oude tas of koffer blijven gebruiken. "easyJet" garandeert alleen niet dat uw bagage meegaat als handbagage. Als de vlucht is volgeboekt en u de laatste in de rij bent, dan kan het zijn dat het in het ruim meegaat. Is dat erg? U hoeft er niet voor te betalen. U moet alleen wachten bij de bagageband. Misschien ontmoet u er wel de liefde van uw leven.

3. Travel light
Wilt u echt een strijkijzer meenemen? Is het mogelijk om die vier paar schoenen met plateauzolen in te wisselen voor eent paar casual, platte sandalen? Wanneer u inpakt voor uw vakantie, pas u dan aan de nieuwe regels aan en schrap een derde van uw spullen. Ga alleen voor dingen die echt nodig zijn, de essentiële kleding en items zoals een föhn. Daarbij: u kunt waarschijnlijk best een week lang doen met een broek. En rol uw kleding vooral op, goed inpakken scheelt enorm.

4. Check uw bagage in
U kunt ook gewoon de situatie en regels aanvaarden omdat ze wel redelijk zijn en in het beste belang van de passagiers. U kunt het ook gewoon achter u laten en uw bagage inchecken. Als u heel eerlijk bent, heeft u al lang genoeg allerlei mensen opgehouden omdat u met man en macht probeerde uw koffer in het de overhead locker te persen. Check u bagage in en laat hen lekker winnen.

5. Word lid
Sluit u aan bij het "easyJet" Plusschema, koop een FLEXI-fare of spring uit de band met wat euro’s voor een stoel vooraan of een stoel met extra beenruimte. Dan hoeft u uw tas niet kleiner te maken; easyJet zal u zeker u met tas accepteren ook al heeft het de huidige afmetingen 56 x 45 x 25 cm. U heeft ook als eerste toegang tot de ruimte in de overhead locker en vermijd zo grappige scènes in het gevecht om goedkope stoelen. Maar dat is nu juist de fun van budgetreizen, of niet?

6. Trek uw bagage aan
Pardon? We bedoelen niet om uw koffer om te toveren tot een grote zonnehoed of de rugzak in uw broek te verstoppen. We hebben het over een nieuwe generatie ‘draagbare bagage’ of ‘bagagejassen’. Het is kleding waarmee u uw spullen op uw lichaam draagt. Toegegeven: in sommige gevallen ziet u er uit als een schoonmaker terwijl anderen er redelijk stijlvol uitzien. Maar, wat het kan het schelen? De meeste mensen zien er niet op hun best uit als ze net door de airport security zijn gekomen. En u koopt een compleet nieuwe outfit met het uitgespaarde geld.

7. Kies een andere vliegmaatschappij
Als u bezwaar maakt tegen deze regels en het gevoel hebt dat u in uw vrijheid wordt beperkt, kies dan voor een andere vliegmaatschappij. Er zijn vast meer airlines die dezelfde bestemming aanbieden Dit kan betekenen dat u meer betaalt of dat u uw bagage moet inchecken. "EasyJet" ’s allowance was en zal, ook met de nieuwe regels, nog altijd behoorlijk gul. Er is geen gewichtslimiet voor de handbagage. Sommige vliegmaatschappijen zoals "WizzAir" rekenen een toeslag voor alles wat groter is dan een gemiddelde laptop of handtas. "


Bron : "Skyscanner" Nieuwsbrief, 24.06.2013

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Wat je thuis kunt laten ...

1. Toiletartikelen
Neemt u altijd twee flessen mee onder de douche? Niet doen als u met vakantie gaat. Bedenk hoeveel u nodig hebt van elk toiletartikel - shampoo, conditioner, reinigingsmelk, aftersun – en stop dit in kleine 100 ml plastic flesjes. Laat de grote flessen thuis. Let wel: u mag alleen dergelijke verpakkingen in een doorzichtig plastic tasje meenemen in uw handbagage. Ze verkopen trouwens ook shampoo in Spanje, Griekenland, Australië of waar u ook maar naar toe reist!

2. Vakantieboeken
We hebben het niet eens over de '50 Shades of Grey' trilogie. Ook een paperback betekent gewicht in uw reisbagage en het neemt tevens de nodige ruimte in. U kunt natuurlijk slechts één boek meenemen en zodra u het ‘en ze leven nog lang en gelukkig’ heeft bereikt, het boek ruilen met een andere reiziger. Een voor de hand liggende oplossing is het kopen van een e-reader in plaats van een papieren werkje. Zorg er alleen wel voor dat die niet in het zwembad verdwijnt.

3. Kleding (die u last-minute heeft gekocht)
Natuurlijk moet u wel wat kleding meenemen, zelfs als u naar de Canarische Eilanden gaat, maar wees meedogenloos als het om kleding gaat. Trek alles eerst aan voordat u vertrekt. Het is mogelijk dat u zich in de uitverkoop enigszins te buiten bent gegaan en dat die trendy fietscape eigenlijk een overbodige luxe is en teveel ruimte inneemt in uw koffer. Ga alleen voor geteste favorieten, niemand op Corfu zal zien dat u het al voor de 236ste keer draagt.

4. Pindakaas
Het is niet heel eenvoudig om een lekkere kop thee te drinken in Frankrijk. Dat geldt ook voor een bruine boterham met (pinda)kaas. En wat dacht u van 6 uur etenstijd in Spanje? Op reis is alles anders. Dat is nu juist het leuke van vakantie! Geef uzelf over aan een andere cultuur, leer deze kennen met alle leuke en vreemde gewoontes. Vergeet de pindakaas, hagelslag, stampotten, aardappels met vlees en jus en die boterham. Geniet van ’s ochtends na een avond uit van ‘churros con chocolate’ in de Spaanse ochtendzon.

5. Föhns en krultangen
Voor veel vrouwen zijn een föhn of een krultang onmisbaar. Net als mascara, dat altijd op de ogen moet. Laat het voor een keer thuis. Stelt u zich de vrijheid voor dat u niet op tijd hoeft op te staan om uw haar in de juiste coupe te modelleren. Ga maar voor een net- uit-je-bed look of en lekker-door-de-war-strandhaar. Laat zien dat u net uit de golven komt, niet uit de salon.

6. Waardevolle spullen
Zelfs al heeft uw hotelkamer een kluisje en heeft de accommodatie 24 uur beveiliging, dan nog zijn er veel mogelijkheden om uw geliefde bezittingen kwijt te raken. Dat u extra voorzichtig bent in de schimmige straten van Montevideo, betekent nog niet dat u uw Rolex niet in het vliegtuig kunt laten liggen. Laat spullen van economische en emotionele waarde gewoon thuis. Het heeft geen zin ze mee te nemen.

7. Handdoeken
De meeste hotels van een zekere klasse voorzien u van handdoeken, dus laat die van uzelf lekker thuis. Als u gaat voor een lichte bepakking, neem dan dunne microfiber reishanddoeken of hamamdoeken mee die het vocht snel absorberen, snel drogen en licht zijn. Voor een dilemma zorgen vaak de strandhanddoeken. Smokkelt u de dikke, comfortabele hotelhanddoeken mee naar buiten om ze zanderig te laten worden? Ga voor een hamamdoek, zeggen wij!

8. Reisgidsen
Heerlijk om van tevoren in te lezen en u te laten inspireren, maar een koffietafelboek als ‘De fotogids voor alle landen in de wereld’ moet maar gewoon blijven liggen waar ze liggen. Neem reisgidsen mee op uw e-reader. Of kopieer, als u ze echt mee wilt nemen, de meest relevante pagina’s en gooi gelezen pagina’s weg.

9. Overhemden en T-shirts
Het is natuurlijk mogelijk dat u een overhemd met das moet dragen tijdens uw vakantie, bijvoorbeeld wanneer u dineert op een dakterras van een vijfsterrenhotel in Dubai. Maar het is vrijwel altijd onmogelijk om de shirts in tip top staat uit de koffer te toveren na een lange reis. Houd het bij mooie kwaliteit T-shirts die u kunt oprollen en vouwen en direct aan kunt trekken. Of verblijf in een vijfsterrenhotel, waar u iemand vindt die uw overhemden strijkt.

10. Vuurwerk
...en andere verboden items zoals: honkbalknuppels, party poppers en huishoudmessen.

Als u toch die föhn en krultang mee wilt nemen en wat tips en adviezen kunt gebruiken, lees dan onze tips over hoe te vliegen met alleen handbagage en hoe de extra bagage fees te vermijden. "


Bron : "Skyscanner" Nieuwsbrief, 24.06.2013
 
Bovenaan