Smartphone + Festival = Diefstal

Gecko

Well-Known Member
Hieronder vind je 5 tips om de titel te voorkomen :

" In Nederland werden vorig weekend honderden smartphones gestolen, en ook Belgische festivalorganisatoren vrezen voor smartphone-diefstallen. 5 tips van securitybedrijf Norton om je smartphone te beveiligen op festivals.

Uit een onderzoek van veiligheidsspecialist Norton blijkt dat 92 procent van de festivalgangers eerder zijn smartphone dan zijn identiteitskaart of bankkaart mee naar de wei neemt.

Dat is een risico, want vorige week werden nog enkele honderden telefoons gestolen door georganiseerde buitenlandse bendes op het Indian Summer Festival in Nederland. Ook op de Belgische festivals wordt dit scenario gevreesd.

Daarom geeft Norton 5 nuttige tips om je smartphone beter te beveiligen.

1. Stel een wachtwoord in
Om zeker te zijn dat dieven je smartphone niet gebruiken om naar dure betaalnummers te bellen, beveilig je je toestel best met een (niet te voor de hand liggend) wachtwoord.

2. Installeer apps die je smartphone kunnen traceren
Er zijn voor elke smartphone apps voorhanden waarmee je een gestolen toestel van op afstand kunt opsporen en blokkeren. Download zulke apps, ook al hangt er vaak een prijskaartje aan vast.

3. Wees behoedzaam voor online ticketverkoop
Er worden vaak tickets aangeboden via sociale media of kwaadwillige ‘ticketsites’, die fake kaartjes verkopen die virussen kunnen teweegbrengen of met je gebruikersgegevens aan de haal gaan. Vermijd zo’n sites.

4. Let op met openbare WiFi-hotspots
Veel publieke WiFi-hotspots zij kwetsbaar, en kunnen door dieven misbruikt worden om persoonlijke gegevens van gebruikers te stelen. Doe dus zeker geen smartphone-transacties op zo’n WiFi-netwerken.

5. Houd je IMEI-nummer bij
Een IMEI-nummer is een uniek serienummer, terug te vinden door *#06# in te geven op het numerieke klavier van je smartphone. Noteer dat nummer en neem het met je mee, want aan de hand daarvan kan je je toestel laten traceren en blokkeren. (MI) "

Bron : Data News Nieuwsbrief, 20.06.2013
 

Gecko

Well-Known Member
(vervolg)
Geen paniek, maar let goed op.

"Politie vermoedt dat dieven hun doelwitten verdoven op Graspop"

" De politie vermoedt dat georganiseerde dievenbendes op het metalfestival Graspop hun doelwitten 's nachts verdoven en vervolgens in hun tent bestelen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag. Er zouden al enkele verdachten opgepakt zijn.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd volgens de krant in minstens vijfentwintig tenten ingebroken. Heel wat festivalgangers slapen 's nachts hun roes uit, maar toch gaat de politie ervan uit dat de daders hun doelwitten verdoofden.

"Verschillende slachtoffers waren nuchter en lagen dicht opeen in een kleine tent. En toch werd hun portefeuille vanonder hun hoofdkussen vandaan genomen en hun horloge van hun pols gehaald. Dat ze hun slachtoffers bedwelmen, lijkt dus de enige verklaring", aldus politiecommissaris Robert Lehaen.

In totaal zouden ook al een honderdtal aangiftes van diefstal op het festivalterrein zelf binnengelopen zijn. De politie raadt aan zo weinig mogelijk dure spullen mee te brengen en een kluisje te huren. "


Bron : De Morgen, 30.06.2013

Bewerkt door : de Redactie
 

Gecko

Well-Known Member
...en zo geschiedde bij Rock Werchter ook ! Van horen zeggen gaat over een bende die met "slaap-spray" hun doel "bewerkte"...4 bendeleden zou opgepakt zijn...
Ik wacht op een officieel bericht, anders heeft deze mail geen waarden.


Op 06.07 schreef Het Laatste Nieuws" :

"Diefstal tijdens Rock Werchter

Ruim 30 bezoekers van het popfestival Rock Werchter, in België, zijn bestolen. Dieven stelen contant geld uit de tenten van de bezoekers.

De burgemeester van Rotselaar, waar het popfestival Rock Werchter wordt gehouden, heeft de berichten over diefstal tijdens het popfestival bevestigd.

Opvallend is dat de dieven het alleen maar hebben gemunt op contant geld. Andere waardevolle zaken als mobiele telefoons, bankpasjes en creditcards worden door de dieven niet meegenomen.

De dieven slaan hun slag zodra de bezoekers van Rock Werchter in hun tent liggen te slapen. Op dat moment stelen de dieven al het contante geld dat ze kunnen vinden. Omdat de dieven “enkel” contant geld buitmaken is het erg lastig om ze te traceren, aldus de burgemeester.

Het advies aan een ieder die op de campings verblijft in de omgeving van het Belgische popfestival Rock Werchter luidt dan ook om vooral extra waakzaam te zijn om zodoende de dieven geen gelegenheid te geven om contant geld te stelen. "
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan