SNBA bij meest stipte luchtvaartmaatschappijen in Europa

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
SN Brussels Airlines was in 2005 bij de meest stipte luchtvaartmaatschappijen in Europa. Voor wat het verlies van bagage betreft, bevindt de Belgische luchtvaartmaatschappij zich in de middenmoot. Dat blijkt uit een overzicht van de Associatie van Europese Luchtvaartmaatschappijen (AEA). In het algemeen verslechterde de stiptheid van luchtvaartmaatschappijen en het afleveren van bagage in Europa.

SNBA.jpg


Stiptheid laatste kwartaal verslechterd
Gemiddeld 80,7% van alle korte en middellange afstandsvluchten in Europa vertrok in 2005 op tijd (met maximum een kwartier vertraging). Dat zijn er 2% minder dan in 2004. In het laatste kwartaal verslechterde de stiptheid nog meer, tot gemiddeld 78,8% vluchten op tijd. Ook bij de lange afstand was er een verslechtering: tot 70,8% van de vluchten op tijd, tegen 72,6% het jaar voordien.

SN Brussels Airlines scoort met een punctualiteit van 87% op haar korte en middellangeafstandsvluchten veel beter. De Belgische luchtvaartmaatschappij bevindt zich hiermee in de top vier, na Luxair, Finnair en het Roemeense Tarom. Voor het op tijd aankomen van vluchten, staat SNBA zelfs in de top drie. Voor haar langeafstandsvluchten naar Afrika bevindt SNBA zich op de achtste plaats in Europa.

Bagage snel teruggevonden
Per duizend passagiers raakten het afgelopen jaar in Europa 14,1 bagagetassen verloren. Dat zijn er een beetje meer dan in 2004 (13,9 op 1.000). AEA merkt wel op dat de meeste bagage in een korte tijd toch wordt teruggevonden en aan de passagier wordt terugbezorgd. Het Belgische SNBA staat met 11,8 stuks bagage op 1.000 op een 14e plaats in Europa. Het best scoren Air Malta, Turkish Airlines en Tarom.

AEA nuanceert de problemen door te wijzen op het feit dat alleen al de laatste drie maanden 98 miljoen passagiers werden vervoerd in Europa, op 950.000 vluchten. De AEA telt 29 leden in Europa, waaronder alle grote nationale carriers.

bron : Het Laatste Nieuws
 
Bovenaan