Spaanse expeditie breekt Belgisch record op Antarctica

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Een Spaanse driekoppige expeditie heeft met een 'polaire catamaran' de 4.500 kilometer lange doorsteek gemaakt van Antarctica. Ze deed dat in 62 dagen en breekt daarmee het record van "snelste poolexpeditie zonder technische hulp of hulp van buitenaf".

"De leden van de 'Spaanse Transantarctische Expeditie' zijn er als eerste in geslaagd de befaamde ontoegankelijke zone van de zuidpool te doorkruisen, zonder technische hulp of hulp van derden", zo luidt het in een communiqué. De 'polaire catamaran' is een slede die omgebouwd is tot catamaran en die voortgetrokken wordt door vliegers in de vorm van parachutes.

Het vorige record was in handen van de Belgen Alain Hubert en Dixie Dansercoer, die eind 1997-begin 1998 met ski's en "parafoils" -zeilen in de vorm van vliegers- de doorsteek maakten in 98 dagen. Ramon Larramendi, Juanma Viu en Ignacio Oficaldegui vestigden op 23 december 2005 al een record door op een dag 311 kilometer af te leggen. Het vorige record -271 kilometer- was in handen van Alain Hubert. (belga)

bron : Het Laatste Nieuws
 
Terug
Bovenaan