Staking op luchthaven Zaventem

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Spontane stakingsactie bij Flightcare

ZAVENTEM - Op de afdeling bagage-afhandeling van Flightcare, een handlingmaatschappij op de luchthaven van Zaventem, heeft een deel van het personeel spontaan het werk neergelegd rond de middag. Dat meldt ACV-vakbondssecretaris Joris Welters. Luchthavenuitbater BIAC raadt de mensen die in de loop van de middag vertrekken in ieder geval aan om ruim op tijd in te checken voor hun vlucht.


Als gevolg van de spontante acties bij het handlingbedrijf lopen de vluchten zelf momenteel geen vertraging op. Er zijn volgens Vandercruysse echter wel mogelijk problemen te verwachten met de bagage-afhandeling waardoor de bagage pas op een latere vlucht kan meegestuurd worden. De actie kwam er nadat vakbondsmilitanten een pamflet uitdeelden met felle kritiek op de directie omwille van de mislukte onderhandelingen van dinsdag. Volgens de vakbonden waren sommige zaken voor de directie onbespreekbaar en werden andere eisen op de lange baan geschoven.

Het is al een hele tijd onrustig bij Flightcare. Aanleiding is het ontslag midden juli van ACV-delegee Maria Vindevoghel. De vakbonden willen naast de wederindienstneming van Vindevoghel ook een oplossing voor een aantal sociale problemen in het bedrijf zoals de hoge werkdruk, de te flexibele uurroosters, de vele tijdelijke contracten,...

Pamfletten

,,Vrijdagvoormiddag werden in het bedrijf pamfletten uitgedeeld om de houding van de directie aan te klagen. Directieleden hebben eerst nog tevergeefs geprobeerd vakbondsmilitanten te intimideren om dit niet te doen. Op de bagage-afdeling is er al een spontane actie uitgebroken. We horen dat deze werknemers naar andere afdelingen getrokken zijn om ook daar tot solidariteit op te roepen.'', zegt Welters.

In de oude vertrekhal van de luchthaven van Zaventem vindt sinds 13 uur een meeting plaats waarop vakbondssecretarissen een honderdtal werknemers van Flightcare toespreken in het licht van het sociaal conflict bij deze handlingmaatschappij.

bron : De Standaard
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan