Thomas Cook werft 100 reisleiders aan - vooral Vlamingen

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Thomas Cook België is op zoek naar honderd reisleid(st)ers voor de organisatie van duizenden vakanties overal ter wereld. De reisorganisatie zoekt vooral veel Vlamingen, wegens hun goede talenkennis.Tot voor kort had Thomas Cook België, dat de touroperators Pegase, Thomas Cook en Neckermann onder zijn vleugels heeft, 170 vacatures open voor de functie van reisleid(st)er. "Zeventig kandidaten zijn intussen gerecruteerd, momenteel hebben we nog honderd open vacatures", legt Pierre Fivet, senior manager van Neckermann, uit.

Reisleiders
Zo'n 1.500 reisleiders, animators en animatrices, gastheren en -vrouwen verzorgen de klanten van Thomas Cook op zo'n 75 bestemmingen in vier verschillende continenten. "Ze begeleiden de klanten van bij de aankomst op de luchthaven tot aan het vertrek, ze informeren, animeren, assisteren en regelen alles tot in de puntjes", legt Fivet uit.

Er is volgens Fivet geen specifieke reden waarom er momenteel nog honderd open vacatures zijn. "Het is wel het eerste jaar dat we zoveel Vlamingen zoeken. Zij zijn vooral gegeerd wegens hun goede taalkennis, die onontbeerlijk is voor reisleiders. Het enige nadeel is dat we natuurlijk in een kleinere visvijver vissen", aldus Fivet. De oproep naar extra reisleiders geldt ook voor Thomas Cook Nederland en Frankrijk.

Dat Thomas Cook nog op zoek is naar reisleiders wil volgens Fivet niet zeggen dat het plots zeer goed gaat met de reissector. "De situatie is matig. De reissector is nog steeds gevoelig aan externe factoren, zoals de vogelgriep en oorlogen of conflicten", legt Fivet uit.

Opleiding
Reisleiders krijgen gratis een grondige tiendaagse opleiding vooraleer naar het buitenland te vertrekken. Aangezien een grondige kennis van het Frans noodzakelijk is, wordt ook een Franse vervolmakingscursus georganiseerd. De kandidaten die het Frans nog niet volledig onder de knie hebben, kunnen hun kennis bijschaven tijdens een drieweekse taalcursus in Tunesië. Naast Belgische reisleiders heeft Thomas Cook op de bestemmingen ook Nederlandse, Duitse, Franse, Hongaarse en Poolse reisleiders.

Jetair, dat naar eigen zeggen voor honderd procent werkt met Belgische reisleiders, heeft op dit moment geen openstaande vacatures voor reisleiders. "Enerzijds werken we met een vast team van begeleiders, die in de zomer en de winter de toeristen ontvangen. Anderzijds doen we elk jaar een beroep op nieuwe reisleiders. Die rekrutering begint in november en december. De opleiding van de nieuwe reisleiders loopt nu op z'n einde", aldus Hans Vanhaelemeersch van Jetair.

bron : Het Laatste Nieuws
 
Bovenaan