Tien om te zien in Dubai !

Gecko

Well-Known Member
Wellicht vind je nergens ter wereld zoveel vijfsterrenhotels bij elkaar als in Dubai, en bij uitbreiding in de Verenigde Arabische Emiraten. Vrij recent nog werd een nieuwe hotelclassificatie ingevoerd, wat betekent dat die sterren zeker niet lichtzinnig worden toegekend.
Echte paleizen zitten ertussen, maar ook toppers in de letterlijke zin van het word. Zoals de "Burj Khalifa" die 828m boven de begane grond uitsteekt en daarmee het hoogste gebouw ter wereld is. Dus :

Blikvanger "Burj Al Arab"

- dit op een kunstmatig eiland in zeilvorm gebouwde complex is de moeder van alle mega-hotelprojecten. De "Burj Al Arab" beschikt over 202 duplexsuites, waarvan de ingangsdeuren uitkijken op een 180m hoge atriumhal met reusachtige stalen heipalen. Er is kwistig omgegaan met goud, marmer en andere luxematerialen. Bovenop bevindt zich een helihaven en werd al gestunt met de tennismatch tussen Federer en Agassi (2008). Onderaan floreert een onderwaterrestaurant. Prijs : vanaf 951 euro.
[DLMURL]http://www.jumeirah.com/hotels-and-resorts[/DLMURL]


Stijlicoon Armani

-misschien nog meer dan de "Burj El Arab", waar je niet binnenkomt in jeans, is "Hotel Armani" een stijlicoon. Het neemt de onderste verdiepingen in van de "Burj Khalifa" . De Italiaanse grootmeester zelf stond in voor het superluxueuze design. Dag en nacht kunnen de hotelgasten een lifestylemanager raadplegen. De bezitters van blinkende bolides mogen die buiten laten staan in de zon indien er 'toevallig' geen plaats is in de ondergrondse parking. Prijs : vanaf 274 euro.
www.armanihotels.com


Hoogste dansende fonteinen ter wereld

- "The Address Downtown" heeft beslist zijn locatie mee. Dit zakenhotel is ondergebracht in een immens complex van 63 verdiepingen ( waarvan amper 6 voorbehouden aan in totaal 196 hotelkamers), maar dat gebouw lijkt maar een 'kleintje' in vergelijking met de "Burj Khalifa". De dansende fonteinen - de hoogste ter wereld - tussen beide gebouwen in, bieden een uniek spektakel en naast het hotel ligt met de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. Prijs : vanaf 206 euro.
www.theaddress.comMet de Franse en Engelse slag

- "Sofitel Dubai Jumeirah Beach" ligt aan The Walk.Dat is een wandelweg vol shops en horeca, die aan de Franse Riviera doet denken. Deze Sofitel propageert dan ook, z'n roots getrouw, de Franse lifestyle. "Le Meridien Beach Resort & Spa" ( dat tot de hotelgroep Starwood behoort) pakt dan weer uit met scones bij de afternoon tea. Vriendelijkheid en ver doorgedreven service zijn de wapens waarmee dit iets oudere hotel concurreert met de nieuwe generatie. Prijs : vanaf 212 euro.
www.lemeridien-dubai.comPopulair one & only Royal Mirage

- bij het Belgische publiek dat voor Dubai kiest, gaat de voorkeur uit naar de "One & Only Royal Mirage" ( Jumeirah Beach). "The Residence" (48 kamers), dat ertoe behoort, heeft alles van een charme hotel. De andere gedeelten zijn grootschaliger en in majestueuze stijl opgetrokken. De "Royal Mirage" mikt zowel op koppels als gezinnen. "One & Only The Palm" ( op schiereiland The Palm) is ook populair. Prijzen : vanaf 472 euro in The Palm en vanaf 338 euro in Royal Mirage.
www.oneandonlyresorts.comMet jacht naar "Park Hyatt Dubai"

- dit hotel ligt aan The Creek, waar het voor Dubai allemaal begon met de ontdekking van parels in 1890. Vandaag is op deze locatie nog amper te merken dat de ondergrond woestijnzand is. Direct aan het hotel vind je een knap 18 holes golfterrein. Aan de waterkant liggen vaak niet onaanzienlijke jachten van hotelgasten aangemeerd. Anderen laten zich met een watervliegtuig direct overbrengen van Dubai Intl Airport. Prijs : vanaf 188 euro.
www.dubai.park.hyatt.comAtlantis Bovengronds

- het mythische Atlantis vormt het thema van dit megahotel, een complex met 1 539 kamers. Atlantis, ook stevig in de breedte gebouwd op Palm Island, is een familiehotel. De jongsten zijn dol op "Aquaventure", met 2,3 km snelle rivieren 's werelds grootste waterpark. Atlantis biedt de kans om te zwemmen tussen dolfijnen, beschikt over een enorm aquarium en - meer voor de ouders dan - 25 outlets en 20 restaurants en bars. Prijs : vanaf 218 euro.
www.atlantisthepalm.comTussen "Ritz - Carlton" en Versace

- dit jaar nog wordt de kaap van de 600 hotels overschreden in Dubai. Er komen nog alvast "Palazzo Versace" en een pak nieuwe hotels op The Palm bij. Tegelijk zijn er overal renovaties en expansies aan de gang. Zo kreeg de prestigieuze "Ritz-Carlton" er onlangs een kersverse vleugel bij. Een volledig nieuwe "The Ritz-Carlton" staat ook op til in Abu Dhabi, net als een "Park Hyatt" en een "St.-Regis". Prijs : vanaf 260 euro.
www.ritzcarlton.comWater en woestijn in "Banyan Tree"

- in "Banyan Tree Al Wadi" ( bij de Wadi Khadeja) in het emiraat Ras Al Khaimah nemen paarden, kamelen en valkeneen speciale plaats in. Het aantal internationale awards dat de spa al in de wacht sleepte, is indrukwekkend. "Banyan Tree" onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn poolvilla's. Dat zijn super-de-luxe tenten in bedoeïenenstijl van 253 m2 groot, met eigen zwembad en maximale privacy. Prijs poolvilla : vanaf 334 euro.
www.banyantree.comEcoluxe in "Six Senses"

- "Six Senses Zighy Bay" ligt geisoleerd aan zee en beschut door het gebergte, net over de grens met het sultanaat Oman. "Six Senses" staan voor zon, maar ook zen : blootsvoets lopen in het domein wordt aangemoedigd. Alles staat in functie van duurzaamheid en gezondheid. De infrastructuur bestaat vooral uit steen en hout, het aanbod focust op wellness en ( sportieve) ervaringen. Logeren in dure ecostijl heet dat, of intelligent luxury. Prijs poolvilla : vanaf 335 euro.
www.sixsenses.comPraktisch

Situering

- De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bevinden zich in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf en de Golf van Oman; ze bestaan uit 7 emiraten : Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quaywayn, Fujairah en Ras Al Khaimah.
- Abu Dhabi is met zijn 67 340 km2 veruit het grootste emiraat en herbergt ook de hoofdstad van de VAE, de stad Abu Dhabi ( N.B. - en een lousy luchthaven...ik hoop dat het tegenwoordig wat beter uitziet :bad: - Gecko). De meeste inwoners daarentegen vind je in Dubai ( 2,25 miljoen t.o.v. net geen 2 miljoen in Abu Dhabi). Ze wonen hoofdzakelijk in de stad Dubai.
- Aan het hoofd van VAE staat een president. De huidige titularis is Khalifa bin Zayad al Nayhan. Naar hem is de hoogste toren van het land genoemd. Niet toevallig is hij afkomstig uit Abu Dhabi, terwijl de eerste minister uit Dubai komt.
- De officiële taal is het Arabisch, maar Engels is de tweede voertaal.
- De munteenheid is de dirham. Eén dirham heeft de waarde van ongeveer 0,20 euro. Wie kleingeld in Amerikaanse dollars bij zich heeft, ze komen goed van pas voor het betalen van fooien.
- Het woestijnklimaat maakt dat de Emiraten bijzonder heet aanvoelen tijdens onze zomer. De temperaturen lopen makkelijk op tot 35 graden C en (veel) meer. In de winter worden nog steeds dagtemperaturen van gemiddeld 23 graden C genoteerd. Heel aangenaam dus, al wordt het koeler na zonsondergang. De beste reisperiode loopt van oktober tot april.
- Het uurverschil bedraagt + 2 u in de zomer en + 3 u in de winter.
- Info : www.definitelydubai.com
- Reispapieren : een internationaal paspoort is noodzakelijk. :!: Vergeet niet dat je het land niet mag bezoeken als je een Israëlisch stempel in je paspoort hebt - zie bericht in dit sub-forum d.d. 06.01.2013.

Nieuwsgierig ? Kijkje nemen ?

En...hoe was het in Dubai ? Lekker warm, hé ?!;)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan