Toegangsweg naar Alpen afgesloten door aardverschuiving

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Wintersporters die dit weekend naar of uit de Franse wintersportplaatsen als Val d'Isère, Tignes of Val Thorens moeten, riskeren urenlange veratragingen op te lopen. Door een grondverzakking is de belangrijkste toegangsweg naar de Alpen, de N90 Albertville-Moutiers, dicht tussen Moutiers en Aime. Dat meldt de Vlaamse automobilistenvereniging VAB.

"Verkeer morgen compleet vast"
"Er is een lokale omleiding via Moutiers, maar daar loopt het verkeer morgen waarschijnlijk compleet vast. Het wordt dit weekend namelijk erg druk op de wegen in de Franse Alpen vanwege terugkerend en vertrekkend vakantieverkeer en weekendtoeristen", aldus de VAB. Wie naar de Franse Alpen wil, kan volgens de automobilistenvereniging best vanuit het zuiden gaan.

Bergwegen nog steeds dicht
Ook in West-Oostenrijk en het Zwitserse Wallis is nog een aantal bergwegen dicht vanwege de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen en het daarmee gepaard gaande lawinegevaar. "Vandaag verbeterde de situatie iets in de loop van de dag en ging de grensovergang langs de Fernpas weer open, waardoor wintersportplaatsen die gisteren afgesloten waren, nu terug bereikbaar zijn", aldus nog de VAB.

bron : Het Laatste Nieuws
 
Bovenaan