transit of door douane?

Mimi1

New Member
Wordt bagage meteen doorgestuurd naar je outbound vlucht als je dezelfde dag aankomt op dezelfde luchthaven vanuit een buurland? Concreet: vlucht naar België vanuit Johannesburg in de avond en diezelfde namiddag aankomend vanuit Namibië met uiteraard een andere maatschappij? Kan je dus maw al in Namibië bagage laten doorsturen naar je vlucht naar België zodat je in Johannesburg in de transitzone kan blijven en niet opnieuw door de douane moet met opnieuw een visum en covid test en toestanden?
 

Erikb

New Member
Hangt er vanaf hoe je ticket geboekt is. Heb je bij één maatschappij geboekt en is de overstap minder dan 24u dan wordt je ruimbagage doorgeboekt naar de eindbestemming. Ook al heb je één ticket gekocht kan het zijn dat je gebruik maakt van verschillende vluchtmaatschappijen, dat hoeft niet uit te maken zolang het één ticket is bij aanschaf.
Zijn de tickets los van elkaar gekocht dat is het echt een stop en wordt je bagage op de band gezet. Deze moet je dan ophalen en weer opnieuw inchecken voor je vervolg vlucht, dat betekend dus door de douane gaan. Je kunt altijd nog vragen aan de balie bij het inchecken van de eerste vlucht of ze de bagage kunnen doorboeken, maar dit heeft wisselende resultaten.
 
Bovenaan