TV-Reisprogramma's week 02.08 - 08.08.2014

Gecko

Well-Known Member
02.08.2014

EEN
- 18.10 - Vlaanderen Vakantieland - Ook getest op weekend ; op zoek naar leuke bestemmingen of originele adressen? Vlaanderen Vakantieland brengt je elk weekend de beste reistips voor ver weg en dichtbij.


CANVAS
- 19.05 - Great Barrier Reef - Het Groot Barrièrerif speelt op tal van manieren een cruciale rol in het leven op onze planeet. Dieren trekken er in spectaculaire aantallen naartoe, van duizenden kilometers ver: tijgerhaaien, walvissen, zeevogels en de grootste verzameling groene zeeschildpadden op onze planeet. Ook zelden geziene wezens, zoals de nautilus, stijgen op uit de diepte naar het warme water rond het rif. Daarnaast hebben de weersystemen die over de Grote Oceaan trekken, uitwerking op het hele rif: hevige cyclonen zaaien chaos en verderf onder het koraal en de dieren die er leven. Deze weerpatronen en de wereldwijde klimaatverandering die zich momenteel voltrekt, zijn van grote invloed op de toekomst van het Groot Barrièrerif en het leven in dit unieke gebied.

- 20.10 - Vranckx - Congo ; de Nationale 4 is een belangrijke handelsweg voor Congo en buurlanden. Veel goederen van en naar Tanzania, Burundi en Rwanda worden langs deze route naar de haven van Kisangani gevoerd. Maar door het zware verkeer is de N4 herschapen tot een hindernissenparcours van 1.200 kilometer. Wij rijden mee met Aniset. Hij rijdt van Goma naar Kisangani. Zijn vracht weegt 12 ton, maar zijn vrachtwagen kan maar 10 ton aan. Aniset heeft de ophanging uit voorzorg laten vervangen. Maar halverwege de route plooit de vrachtwagen letterlijk onder het overgewicht. We rijden dan maar verder met een andere vrachtwagen, die van Eric. Het wordt een heuse calvarietocht. 'Toen de wegen nog onderhouden werden, duurde de rit twee dagen. Nu zijn we minstens een maand onderweg.' De baan is zodanig verzakt dat hele vrachtwagens er in vast komen te zitten. Met blokkades en files die dagen kunnen duren tot gevolg. Gelukkig kent iedereen in Congo het fameuze Article 15: 'Trek uw plan'. 'Zonder solidariteit kan je dit traject niet afeggen. Dit is de hel.' Iedereen helpt iedereen, maar door het lange wachten, raken de gemoederen verhit.


VTM
- 12.15 - The Zoo - Orang-oetang Melur stelt haar baby voor de eerste keer voor aan het publiek. Trent is in Zuid-Afrika om te kijken hoe zijn kleine jachtluipaarden het stellen. Hij wil er voor het eerst met hen op uit trekken. Een gespecialiseerde dierenarts wordt opgeroepen wanneer de gezondheid van de kleine zebra erop achteruitgaat.

- 18.00 - Border Security Australia - Jaarlijks komen meer dan 100.000 volgeladen containers aan op Australisch grondgebied. In Melbourne worden ze onderzocht. Een container uit Hongkong lijkt gevuld te zijn met 134 dozen vol kleding. Officier Leah merkt dat het om vervalste merknamen gaat. In Sydney praat douanier June met een Koreaanse vrouw. Ze verbleef reeds een jaar in Australië met een werkvisum, maar keert nu terug met een toeristenvisum. De vrouw heeft nauwelijks geld en de douaniers vermoeden dat ze illegaal aan de slag wil. In Sydney landt een gezin van drie vanuit Vietnam. Eén van hun koffers is leeg, maar onder de scanner ontdekken de douaniers een dubbele bodem.

- 18.25 - The Zoo - Eén van de schildpadden kampt met gezondheidsproblemen en wordt naar de dokter gebracht. Luca de chimpansee krijgt een verrassing. De zeeleeuwen worden voorbereid op hun verhuis. We krijgen de vier leeuwenwelpjes voor het eerst van dichtbij te zien.


ACHT
- 11.15 - James May's Man Lab - James May probeert het onmogelijke te bewijzen: dat een Engelsman een penalty kan nemen en ook scoren. Voor een publiek van 20.000 Duitsers en op de exacte plaats waar Engeland in 2006 uit de Wereldbeker vloog, probeert James het hoofd koel te houden. Daarnaast bouwt James een eigen ferry, creëert hij een binnentuintje in een toilet en bouwt de eerst multifunctionele Swiss Army Bike.


VITAYA
- 17.50 - Oplichters in het Buitenland - Rio de Janeiro ; Kees van der Spek reist af naar Rio de Janeiro. Niet om carnaval te vieren, maar om de werkelijkheid achter het festijn te onderzoeken. Achter het grootste feest op aarde blijkt namelijk een duistere miljoenenbusiness te schuilen, waarin de lokale maffia een allesbepalende rol speelt. Kees dringt zo diep door in de Braziliaanse onderwereld dat hij een hoge maffiabaas te spreken krijgt.


DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How Do They Do It ? - Super-Mowers/Trading Places/Water ; in deze aflevering ontdekken we hoe 's werelds snelste grasmaaier wordt gemaakt, hoe de prijs van brood wordt bepaald en hoe met kokosnoten water wordt gezuiverd.

- 17.55 - Diving With the Dinosaur Fish - In 1938 werd voor de kust van Zuid-Afrika een vis aangetroffen die al sinds het dinosaurustijdperk uitgestorven zou zijn. Dit is het verhaal van dit ‘levende fossiel’.

- 18.45 - How It's Made - Hammers/Swiss Cheese/Roller Skates ; we nemen weer alledaagse voorwerpen onder de loep en ontdekken hoe hamers, Zwitserse kaas, rolschaatsen en kleurpotloden worden gemaakt.

- 19.10 - Abalone Wars - New Beginnings ; in het nieuwe zeeorenseizoen stort een nieuw team zich op de lucratieve jacht op de schelpdieren. Ondertussen ontsnapt Darryl Carrison ternauwernood aan een witte haai.


NED 3
- 21.40 - Amsterdam Gay Pride - Canal Parade ; ( N.B. - met witte boten worden de slachtoffers van de crash van MH 17 geëerd ; de boten gaan 15' eerder door de grachten van Amsterdam varen dan de stoet van de 'Gay Pride' parade ; de boten zijn van 'Aidsfonds' omdat 2 medewerkers van 'Aidsfonds' bij de crash om het leven zijn gekomen :eek: - Gecko )

- 00.55 - Amsterdam Gay Pride - Canal Parade ;


NED 2
- 13.40 - O'Hanlons Helden - Haagse Dames in Afrika ; O'Hanlon belandt in het door burgeroorlog geteisterde Sudan, ziet wilde olifanten in de moerassen en ontdekt hoe wreed de Nederlandse ontdekkingsreizigster Alexine Tinne met haar personeel omging.

- 21.05 - Liberty of London - We nemen een exclusief kijkje in het mooie, oude warenhuis Liberty of London. De kerstspullen komen daar in de zomer al binnen.


NED 1
- 11.15 - I.M. Pei - Nieuwe Architectuur voor China ; De Chinees-Amerikaanse architect I.M. Pei is al ver in de tachtig wanneer hij gevraagd wordt om een museum te ontwerpen voor de Chinese stad Suzhou. ( N.B. - Hij is ook de ontwerper van de beroemde glaspiramide aan de ingang van het Louvre Museum in Parijs (y) - Gecko );

- 13.05 - Zwemmen met Dolfijnen - Serie over de Dolphin Academy op Curaçao, die het wel en wee van het leven van dolfijnen en de mensen die met ze werken laat zien.

- 16.30 - We zijn er Bijna ! - Troghi - Pozzuoli ; we maken kennis met de diverse groep die van het noorden naar het zuiden van Italië reist. De tocht begint in Toscane.

- 21.25 - Ik Vertrek - Maakt geld gelukkig? Paul van den Boogaard (54) heeft het in overvloed, maar tevreden is hij niet. Na jarenlang keihard te hebben gewerkt krijgt hij een burn-out. Hij besluit het roer om te gooien.


BBC 2
- 09.05 - The Living Planet - Margins of the Land ; Sir David Attenborough examines the borders between land and water, and the life that thrives there - from the sticky mud of an English estuary and its bird and insect life to the more numerous life in the tropical mangrove forests.
He looks at the fish that hunt out of water, the world's largest reptile, the turtles that come ashore to breed in Costa Rica and the seven-foot-long leatherback turtle that can be found in Malaysia.

- 10.30 - Great British Railway Journeys - van Cromford naar Burton-on-Trent ; Michael Portillo takes to the tracks with a copy of George Bradshaw's Victorian Railway Guidebook. In a series of four epic journeys, he travels the length and breadth of the country to see how the railways changed us and what of Bradshaw's Britain remains.
His journey takes him from Buxton along one of the first railway routes south to the capital, London. This time, Michael visits the oldest working factory in the world at Cromford, explores the country's first public park in Derby and finds out why Burton's beer is said to be the best.

- 17.20 - Natural World - Beavers Behaving Badly ; who are you going to call when beavers are behaving badly? Well, if you live in Jackson Hole, Wyoming, Drew Reed is the go-to 'beaver buster'. Drew works as a wetland conservationist, helping to keep the peace between beavers and people. These busy rodents are incredibly industrious - felling trees and building dams are two of their favourite occupations. This can be good news in the wild, helping create rich habitats for a variety of wildlife, but in backyards it can spell disaster. A beaver is more than capable of bringing down a tree large enough to damage property and their dam building can result in flooded homes. Drew must do what he can to steer beavers away from trouble and stop their so-called bad behaviour.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.20 - Secret Life of Predators - een serie over overlevingsverhalen van de natuur. Door de beste camera- en productietechnologieën is Secret Life Of Predators een baanbrekende televisie-ervaring. Volg het slagveld van ‘s werelds grootste roofdieren.

- 10.25 - Witness Disaster ; indringende beelden van dodelijke natuurrampen, met amateurvideo's, documentaires en aangrijpende ooggetuigenverslagen.

- 18.10 - Ultimate Survival Alaska -Savage Beasts ; de teams trotseren gevaarlijke beren in een poging binnen 60 uur een afstand van 72 km af te leggen, door dichte wouden en ijskoude rivieren.


ARTE
- 06.30 - Arte+7 - Landschappen - Polen ;

- 07.55 - Arte+7 - Géo - Nieuw-Zeeland, een extreme marathon ;

- 08.50 - Arte+7 - Georgië en de liefde voor de wijn ;

- 09.40 - Arte+7 - Guano, een vuile nood ;

- 10.25 - Arte+7 - Europa, odyssee van een continent ;

- 12.25 - Arte+7 - X : enius - Buitenaardse leven, bestaat het ?

- 12.50 - De geheimen van de Melkweg ;

- 13.45 - Tussen hemel en aarde - Hawaii, de zang van de sterren ;

Tussen deze 2 programma's, kun je kijken naar verschillende uitzendingen over Hemel en Sterren.

- 20.00 - Thailand, de laatste reis van een olifant ;

Verder, ga je veel info's krijgen over buitenaardse leven en planeten.

03.08.2014


EEN
- 13.30 - Op Weg naar Ushuaia - Ondergrondse Wereld ; van de ondergrondse wereld op aarde valt nog veel te ontdekken. Vandaag houden we halt op het eiland Borneo, gelegen tussen de Stille en de Indische Oceaan.

- 16.30 - Wild Colombia with Nigel Marven - Highlands and Hummingbirds ; Nigel begint zijn rondreis in de hoofdstad Bogotá, waar hij een reusachtige zwerm kolibries aanschouwt.

- 17.15 - Vlaanderen Vakantieland - her. van 02.08.2014 ;

- 18.10 - Billy Connolly's Route 66 - Van Chicago naar St. Louis, Missouri ; U.S. Route 66 of beter bekend als kortweg Route 66 (US66) was een historische autoweg in de Verenigde Staten, die begon in Chicago en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. In 1985 werd US66 officieel opgeheven, maar veel toeristen volgen nog steeds het oude traject van Route 66. De Schotse komiek, acteur, muzikant, presentator én motorliefhebber Billy Connolly gaat op zoek naar de plaatsen en mensen die geassocieerd worden met de geschiedenis van deze haast mythische autoweg, die een belangrijke rol speelde in de Amerikaanse cultuur van de 20ste eeuw. In deze eerste aflevering gaat het onder meer over de hoogste wolkenkrabber van de Verenigde Staten: de Willis Tower in Chicago, de wortels van jazz, blues en gospel, Al Capone en de drooglegging, de Amish, en de verwoestende kracht van tornado's.

- 20.00 - The Zoo - De dwergzijdeaapjes verwelkomen twee piepkleine, nieuwe bewoners. Verzorgster Helen maakt zich zorgen wanneer een struisvogel mank loopt. Een van de noordelijke hoornraven verlaat Dublin Zoo voor zijn nieuwe thuis in Rusland.

- 23.05 - Richard E. Grant's Hotel Secrets - Miami ; Richard E. Grant begint zijn nieuwe verkenningsronde langs 's werelds meest luxueuze hotels in Miami's South Beach, de thuisbasis van enkele van de meest hedonistische en extravagante vestigingen in Amerika. In het Fontainebleau Miami Beach-hotel ontmoet Richard een man met sterke verhalen over Frank Sinatra's regelmatige bezoeken aldaar en krijgt hij een schok wanneer hij ontdekt hoeveel het kost om een plek te huren in de nachtclub. Richard krijgt ook toegang tot de 'swimwear fashion week' in het Raleigh Hotel, waar hij een onderhoud heeft met de event manager over de vele exclusieve feestjes die hij heeft georganiseerd.


CANVAS
- 23.10 - Wrong Time, Wrong Place - Het drama in Noorwegen, aangericht door Anders Behring Breivik, veranderde voorgoed de levens van nabestaanden en overlevenden uit verschillende landen. Zij vertellen hun persoonlijke ervaringen en de toevalligheden die daaraan voorafgingen. Hoe kwamen zij op het verkeerde moment op de verkeerde plek? Op 22 juli 2011 komen bij een bomaanslag in het centrum van Oslo en een schietpartij op het eiland Ut ya 77 mensen om. Het is de brute daad van één man, Anders Breivik. John Appel confronteert ons met de kwetsbaarheid van ons bestaan. Hij ontrafelt de levens van de, meestal jonge, mensen, die de pech hadden op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats te zijn. Wat ging er aan hun aanwezigheid op die onheilsplek vooraf? Krijgen ze hun leven daarna weer op het spoor? De Noorse Justitie-ambtenaar Harald, de Oegandese vluchtelinge Ritah, de Georgische Tamta en haar vriendin Natia, de ouders van Tamta, Leila en Avtandil, de Noorse 'jongsocialisten' Hakon en Hajin. 22 juli 2011 brengt hen het besef dat ieders bestaan aan een zijden draad hangt, dat we elk moment van de dag aan de rand van de afgrond leven. Zij zoeken allemaal op hun eigen manier naar verklaringen. Een film over wat er gebeurt als mensen in een vrije val terechtkomen, hopend dat de parachute opent als de val daar is.


VTM
- 11.50 - The Zoo - De dieren uit de Auckland Zoo maken voor het eerst kennis met sneeuw, wanneer de verzorgers zorgen voor een enorme hoeveelheid van het witte goedje. Trent maakt in Zuid-Afrika kennis met wilde jachtluipaarden.

- 18.00 - Border Security Canada ;


ACHT
- 10.40 - Paul Merton in Europe - Duitsland ; Paul begint zijn Europese odyssee in Duitsland, waar hij baadt in bier, verbroedert met nepnazi's, en een nachtje in de gevangenis doorbrengt.


VIER
- 18.40 - Luchthaven Australië ;

- 19.10 - Dierendokter Australië ;


DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - Matches/Chrome ; in deze aflevering ontdekken we hoe van bomen lucifers worden gemaakt en hoe chroom wordt gepolijst en gepoetst om het extra glanzend te maken.

- 06.25 - Survivorman - Sierra Nevada ; Les Stroud vervolgt zijn missie om in onherbergzame en gevaarlijke gebieden te overleven. In deze aflevering volgen we hem op een trektocht door de Sierra Nevada in Californië.

- 07.15 - Raging Planet - Blizzard ; tienduizenden mensen vonden door sneeuw de dood en hier onderzoeken we de meest dodelijke vormen van sneeuw. Beleef de harde wind en de ijzige temperaturen van de sneeuwstorm.

- 08.05 - Railroad Alaska - Kijk mee hoe deskundige vakmensen, waaronder bouwvakkers, monteurs en machinisten, de 800 km lange spoorlijn door Alaska tijdens de extreme wintermaanden berijdbaar te houden.

- 08.55 - How the Earth Works - Will Iceland Poison the Skies? ; Martin en Liz verkennen IJsland om te zien of vulkanen in de toekomst een chaos kunnen ontketenen. Martin maakt op een ashelling kennis met een bizarre motorsport.

- 10.35 - Wildest Indochina - Cambodia ; van alle landen in Zuidoost-Azië heeft Cambodja waarschijnlijk de grootste biodiversiteit. Het dierenleven en het klimaat worden beheerst door de jaarlijkse moessoncyclus.

- 11.25 - Diving with the Dinosaur Fish - In 1938 werd voor de kust van Zuid-Afrika een vis aangetroffen die al sinds het dinosaurustijdperk uitgestorven zou zijn. Dit is het verhaal van dit ‘levende fossiel’.

- 12.15 - River Renegades - Troubled Waters ; serie over mensen bij wie de rivier in het bloed zit; ze verdienen hun brood met jagen en vissen, ondanks verraderlijke weersomstandigheden en de oprukkende verstedelijking.

- 13.05 - Dual Survival - Panic in the Jungle ; Dave en Cody spelen de rol van verdwaalde trekkers in de jungle van Laos. De spullen die ze meenemen zijn dingen die een trekker bij zich heeft: een camera, condooms en sigaretten.

- 17.00 - Don't Drive Here - Bangkok ; Andrew Younghusband bezoekt 's werelds drukste steden en probeert er in één week het autorijden in de verkeerschaos onder de knie te krijgen. Hoe vergaat het hem in Bangkok?

- 20.00 - Outback Truckers - Outback truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 21.00 -River Monsters - Sportvisser en bioloog Jeremy Wade gaat op zoek naar legendarische vleesetende riviermonsters. Welke angstaanjagende monsters zal hij in de duistere diepte aantreffen?


NED 3
- 19.25 - Voor de Leeuwen - Elmen zwoegt op lokale koffieplantage in Peru ; student akkerbouw Elmen reist naar de hoogvlakten van Peru om daar op een lokale koffieplantage aan de slag te gaan. Hij gaat aan de slag in het dorpje Sapse, bij een klein coöperatief van koffieboeren. Het dorpje ligt in de uitlopers van de Andes en bestaat uit niet meer dan een paar hutten. De locals zwoegen elke dag om koffie te oogsten en te verwerken. Elmen ontdekt als snel dat het Groningse Garsthuizen, waar hij normaal zijn dagen doorbrengt, toch echt heel anders is dan Peru.

- 19.55 - 3 op Reis - Floortje is bezig met het laatste traject van haar 9-daagse reis van Rotterdam naar New York op een vrachtschip. Na een potje karaoke met de bemanning en een flinke storm, vaart ze de indrukwekkende skyline van New York en het Vrijheidsbeeld tegemoet. Eenmaal op vaste bodem bezoekt ze nog een paar unieke plekken in de stad. - -Dennis is in een van de grootste landen van Europa: Oekraïne. Hij bezoekt de highlights van de hoofdstad Kiev en duikt in de roerige geschiedenis van het land. Ook bezoekt hij het overvolle stadsstrand van Kiev.

- 22.05 - Spuiten en Slikken op Reis - Filemon is in Benin, het epicentrum van voodoo. Hier is voodoo een officiële godsdienst en heeft het grote invloed op het dagelijks leven. Filemon is bij een ceremonie waar een heel dorp wordt gezuiverd van kwade geesten. En ook ziet hij hoe de messen worden geslepen voor een heftig ritueel waarbij de deelnemers in zo'n diepe trance raken, dat ze zichzelf tot bloedens toe verwonden.
- Eén keer per jaar staat het wintersportoord L'Alpe d'Huez in de Franse Alpen volledig op z'n kop als homo's uit heel Europa zich hier verzamelen voor de European Gay Ski Week. Jan skiet en feest een paar dagen mee. Hij gaat op pad met mr. Gay France en zijn verloofde, en voelt de burgemeester aan de tand over Franse anti-homosentimenten.


NED 2
- 17.55 - Wildpark Nederland - Emil Andel en Kim Brand gaan op zoek naar de oernatuur in Nederland. Vandaag gaat Emil in de leer bij Loek de Wildeman.


NED 1
In verband met de vliegramp zijn er soms extra uitzendingen van het NOS Journaal. Kijk live naar Nederland 1 via npo.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over MH17? De NOS houdt 24 uur per dag het nieuws bij op NOS.nl.

- 17.15 - Amsterdam Gay Pride - Canal Parade ; verslag van de negentiende Canal Parade tijdens de Gay Pride in de Amsterdamse grachten. Van Drag Queen tot toeschouwer op de wal, iedereen zien we terug in deze feestelijke uitzending.( N.B. - zie uitzending van 02.08.2014 - Gecko ).


BBC 2
- 20.00 - Tropic of Capricorn - Namibia & Botswana ; following the success of Equator, Simon Reeve embarks on a journey along the tropic of Capricorn, the line of latitude which cuts through Southern Africa, Australia and South America. During his epic journey around the world, he uncovers extraordinary stories from the southern hemisphere.
The first leg sees Simon crossing the beautiful landscapes of Namibia and Botswana. He has a close encounter with hungry cheetahs and visits the world's largest diamond mine. He crosses the Kalahari Desert in search of the famous Bushmen, who claim they have been evicted from their ancient homelands. ( N.B. - zijn boek is even interessant (y) - Gecko )


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.20 - Wicked Tuna - The Reckoning ; vissers uit New England trotseren allerlei gevaren om legaal met alleen een hengel te vissen op de blauwvintonijn.

- 10.25 - Ultimate Survival Alaska - Arctic Battleground ; twaalf geharde avonturiers nemen de eerste van elf uitdagingen aan: een race van 48 km met sledehonden over de Gilkey-gletsjer.

- 11.15 - Mummifying Alan - Egypt's Last Secret ; het is een mysterie dat wetenschappers al eeuwen verbijstert: hoe waren de oude Egyptenaren in staat om hun grootste farao’s duizenden jaren lang in perfecte staat te bewaren? Nu 3000 jaar later heeft een Britse man met een terminale ziekte zijn lichaam aan de wetenschap geschonken. Hierdoor kunnen deskundigen voor de eerste keer de geheime formule van mummificatie toepassen om een 21ste-eeuwse mummie te maken. Gefilmd in één van de grootste forensische pathologische laboratoria van de VS werkt een team wetenschappers samen om de preservatietechnieken te hanteren die in de ‘Gouden Eeuw’ van Toetankhamon zijn gebruikt.

- 19.05 -Ultimate Survival Alaska - Over the Falls ; de vier teams nemen de kano om over meren, rivieren en de open oceaan te varen, op weg naar het eindpunt op Admiralty Island.

- 20.00 - Science of Stupid - Presentatrice Ymke Wieringa laat zien hoe en waarom een avontuur kan uitlopen op een nachtmerrie.

- 20.30 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek kan zetten met scooterstunts en breakdancing.

- 21.00 - None Of The Above - Fire and Water ; Tim Shaw bedenkt wonderlijke experimenten. Hij probeert in één seconde zijn auto te wassen, gratis te eten en geld onbrandbaar te maken.

- 21.30 - None Of The Above - Forces of Nature ; Tim Shaw bedenkt weer nieuwe experimenten: hij maakt een koffiepoederbom, bestraalt een gloeilamp in de magnetron en breekt een bierflesje.

- 22.00 - The Happenings - Sixth Sense ; Barry en Stuart gaan naar Athens, Georgia, om de inwoners ervan te overtuigen dat Athens de meest paranormale stad van Amerika is.

- 22.55 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - Sisters of the Sun ; astrofysicus Neil de Grasse Tyson onderneemt een speurtocht naar het ontstaan en de ondergang van sterren. Hoe ziet de laatste dag op aarde eruit?


ARTE
- 07.15 - De Vervloeking van de diamant 'Hope' ;

- 08.55 - Kleine Dieren - de Jachtluipaard ;

- 09.45 -De Marlijn, de Zwaardvis en de Zeilboot ;

- 13.25 - Géo - Thailand ; de laatste reis van een olifant ;

- 14.20 - Dringend Hulp gevraagd voor de Amfibieën ;

- 15.05 - Arte+7 - Fascinerende Beestjes ;

- 15.50 - Op Zoek naar Buitenaardse Leven ; zijn we alleen in het Heelal ?

- 16.40 - Op Zoek naar Buitenaardse Leven ; het ontdekken van Maanen in het Heelal ;

- 17.35 - Vergeten Schatten van de Middellandse Zee - Het Schone Kunst Museum in Alger ;

- 18.05 - Vergeten Schatten van de Middellandse Zee - Het Archeologisch Museum van Thessaloniki ( Griekenland) ;
04.08.2014


EEN
- 16.50 - Ontdek de Wereld - Polynesië, Parels in de Stille Oceaan ; een reis van Tahiti en de Genootschapsarchipel naar de Benedenwindse eilanden.

- 22.00 - Ten Oorlog - Slovenië : van Bovec tot Trieste ; Arnout, Mik en Jonas komen langs de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog terecht in Slovenië. Ze volgen de Isonzo rivier. Langs deze rivier vochten de Italianen tegen de Oostenrijks-Hongaarse troepen. Vandaag ziet het er allemaal idyllisch uit, maar 100 jaar geleden ging het er hier bloedig aan toe. In Bovec maken ze kennis met Milos, een Sloveen met een passie voor WO I. Hij neemt hen mee naar de loopgraven die hij samen met zijn vrienden heeft gerestaureerd. Op het einde van deze aflevering steken Arnout, Mik en Jonas opnieuw de grens over met Italië en stappen ze tot aan de havenstad Trieste. ( N.B. - de streek is zeer de moeite waard om een bezoek te brengen...ik ga het ook doen, volgend jaar in april (y) - Gecko).


CANVAS
- 17.45 - Vranckx - Congo, onmogelijke wegen ;


VTM
- 12.25 - Vinger aan de Poot - De Olmense zoo is sinds kort enkele stekelvarkens rijker. Charel heeft geen idee of het mannetjes of vrouwtjes zijn. Samen met dierenarts Theo zal hij proberen de dieren te vangen, maar dat is geen makkelijke opdracht. Ook dierenarts Guy krijgt heftige varkens over de vloer. Natashia en Veronique willen hun hangbuikvarkentjes laten castreren. Dat is een kolfje naar de hand van zoontje Joey, want hij is helemaal klaar voor zijn eerste operatie. Bij Vetas krijgt de verwaarloosde pony Louis een opknapbeurt.

- 18.00 - Border Security Australia - Een passagier uit Nieuw-Zeeland wordt op de rooster gelegd door de douane in de luchthaven van Sydney. De man mocht in Nieuw-Zeeland volgens de autoriteiten niet op het vliegtuig gestapt zijn, omdat hij geen visum heeft en gezocht wordt voor brandstichting. Een Australisch koppel keert terug van hun huwelijksreis in Cuba. De man is muzikant en heeft enkele houten instrumenten meegebracht. Dit is echter verboden en hij krijgt hiervoor een boete geserveerd. Het wordt er niet beter op voor de pasgetrouwden, want ze hebben geen geld meer op zak en mogen de luchthaven pas verlaten als ze betaald hebben. In het postsorteercentrum van Sydney trekt een boek de aandacht van douanier Chris, die alle pakjes scant. Het kinderboek heeft een verborgen compartiment en de inhoud is zeker niet voor kinderen bestemd.


2BE
- 00.05 - Extreme Fishing - Philippines ; ( N.B. - als het gaat over wat ik al vermoed, dan kan ik je al zeggen : ik heb idd de Chinese schepen met enorme lampen, gezien de Filipijnse wateren leeg vissen (n). Schandalig ! - Gecko ).


VIER
- 20.00 - Bondi Rescue Australia ;


VITAYA
- 07.20 -The Hotel Inspector - Butley Priory Suffolk ; Butley is een mooie 12de-eeuwse priorij in Suffolk, die wordt uitgebaat door Frances Canvendish, een gescheiden vrouw. Om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, was ze gedwongen om van haar woning een bed & breakfast te maken, maar ze krijgt niet genoeg gasten over de vloer. Ruth probeert de weerspannige pensionhoudster te veranderen, maar Frances blijft haar liefde voor muziek belangrijker vinden dan haar zakencijfer. Zal Ruth er ooit in slagen de vrouw des huizes om te toveren in een echte hotelier?

- 10.05 - Ik Vertrek - Luuk maakte een succes van vier restaurants die op de rand van de afgrond stonden. Maar na 16 jaar hard werken is hij de druk zat en is hij klaar met alle regeltjes die ondernemen in Nederland voor hem onmogelijk maken. Hij wil samen met zijn grote liefde Jacqueline weg uit Nederland. Sinds Luuk en Jacqueline elkaar een paar jaren geleden ontmoetten staat Jacquelines leven op z'n kop; etentjes, weekendjes weg, vakanties, voor Luuk is niets te gek.

- 16.10 - The Hotel Inspector - Weyanoke / East Beach Hotel ; het Weyanoke is een Victoriaans hotel met 33 kamers in Eastbourne. Drie jaar geleden werd het gekocht door Marc en Haydee. Helaas krijgen ze vooral grote bussen toeristen over de vloer, die niet veel geld spenderen. Daarom besloten ze het hotel volledig te renoveren, en dat heeft hen tot nu toe al een miljoen pond gekost...

- 18.40 - Animal 24/7 - De inspecteurs van de Britse dierenbescherming bezoekt een dierenverzamelaar die zijn passie niet meer onder controle heeft. En een zwangere kat ondergaat haar eerste echo...

- 19.05 - Ik Vertrek - Maakt geld gelukkig? Paul van den Boogaard (54) heeft het in overvloed, maar tevreden is hij niet. Na jarenlang keihard te hebben gewerkt in het familiebedrijf, krijgt hij een burn-out. Hij besluit het roer drastisch om te gooien en op Curaçao opnieuw te beginnen. Zijn ouders en broers begrijpen niets van deze plotselinge ommezwaai. Zijn keuze om te emigreren en uit het familiebedrijf te stappen zorgt dan ook voor een breuk in de familie. Ondanks dat Paul hier veel moeite mee heeft, zet hij zijn plannen toch door.

- 23.30 - A Place in the Sun : Home or Away - Cafébazen Julie Hirst en David Rudd zijn op zoek naar een nieuw levensdoel en plannen de aankoop van een Bed & Breakfast. Ze twijfelen echter nog of ze hun zaak zullen opstarten aan de Engelse Riviera of in de buurt van La Rochelle in Frankrijk. Julie vindt Torquay de beste oplossing, zodat ze dicht bij haar bejaarde moeder kan blijven, die aan Alzheimer lijdt. David heeft echter zijn hart verloren aan La Rochelle. Ze schakelen Jonnie en Jasmine in om hen te helpen bij het maken van deze beslissing.


DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - Food Factory - Fancy a Sausage Roll? ; ontdek hoe onweerstaanbare saucijzenbroodjes, luchtige Paas-marshmallows, zoetzure lolly's en krokante pitabolletjes hun weg naar de winkel vinden.

- 06.25 - Food Factory - Hill Of Beans ; ontdek hoe zoete krakelingen, sappige Britse pasteitjes, rijkgevulde Koreaanse dumplings en jellybeans om van te watertanden hun weg naar de winkel vinden.

- 06.50 - Swamp Brothers - The Smell Of Death Surrounds You ; er is slecht weer in aantocht, zodat er haast gemaakt moet worden met het verzamelen van krokodilleneieren. De broers gaan op zoek naar de herkomst van een ondraaglijke stank.

- 07.15 - Outback Truckers - Een kijkje in deze onbekende wereld die gekenmerkt wordt door grote risico's, kleurrijke types, extreme omstandigheden, uithoudingsvermogen en indrukwekkende technische prestaties.

- 08.05 - Alaska : Surviving the Last Frontier - Into the Wilds ; vier groepen mensen worden in de wildernis van Alaska gedropt. Terwijl ze proberen hun plek in de wilde natuur te vinden, moeten ze beren, gletsjers en hun angsten overwinnen.

- 09.45 - Deadliest Catch - Man Overboard ; maanden vol technische mankementen, slaapgebrek en onderlinge strijd beginnen hun tol te eisen van de vloot, waardoor de bemanningsleden onnodige risico's nemen.

- 11.25 - River Monsters - Sportvisser en bioloog Jeremy Wade gaat op zoek naar legendarische vleesetende riviermonsters. Welke angstaanjagende monsters zal hij in de duistere diepte aantreffen?

- 13.05 - Dirty Jobs - Exotic Nanny ; presentator Mike Rowe reist naar Texas om te helpen op een ranch waar diverse exotische dieren zoals maki's, luiaarden, beermarters en kamelen worden gehouden en gefokt.

- 13.55 - Food Factory - Welch Rare-Bite ; ontdek hoe hartige Schotse ontbijttaartjes, friszure yoghurthapjes en onweerstaanbare snoepjes van chocola en pepermunt hun weg naar de winkel vinden.

- 14.20 - Food Factory - The Name's Boondi ; ontdek hoe een dubbelsmaakvolle taart-in-een-taart, een kruidige Indiase lekkernij, royaal geglazuurde koekjes en Griekse spinazierollen hun weg naar de winkel vinden.

- 14.45 - World's Strangest - Sleep ; Jason Bradbury toont ons de vreemdste plekken om te slapen, zoals een slaapplek bij de vijand op het slagveld, onzichtbare boomhutten en ondergrondse bunkers uit de Koude Oorlog.

- 19.20 - Deadliest Catch - The Final Battle ; de jongere generatie wordt op de proef gesteld als de vloot zich aan het eind van een slopend seizoen moet haasten. Keren de krabvissers wel allemaal ongedeerd terug?

- 22.00 - Outback Truckers - Australische truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 23.00 - Yukon Men - Going for Broke ; we volgen de bijzondere bewoners van het afgelegen plaatsje Tanana in Alaska, dat op slechts 100 kilometer van de poolcirkel ligt, tijdens de koudste winter sinds mensenheugenis.


BBC 1
-16.45 - Wanted Down Under - For Angela Morby, what started out as a dream of moving down under has gradually become an obsession - one she now shares with her three daughters. Unfortunately, her husband, born and bred Cornishman Brendan, cannot bear the idea of moving so far from the places and people he loves.
After a week in Perth, they each face a choice that could break the other's heart.

- 23.40 - My GBP 9.50 Holiday - 'My £9.50 Holiday' explores the growing phenomenon of the newspaper voucher holiday, and the British families from all walks of life who are taking advantage of these low-cost breaks.
The film joins four families and groups who have paid just £9.50 to holiday at home on Park Resorts caravan sites in Skegness and Great Yarmouth. What will they make of their £9.50 holiday? And, in these cash-strapped times, will they think their bargain break is worth it?


BBC 2
- 08.05 - Wanted Down Under - Vivienne Stirk has long dreamt that emigrating could offer her family a better lifestyle and a better future. However, for the Stirks, moving to New Zealand won't come without paying a very high price - both financially and emotionally. So, after a week experiencing the highs and lows of life down under, is it one the family are willing to pay?

- 08.50 - Animal Park - Stories from Longleat Safari Park with Ben Fogle and Kate Humble. It's a tense time at Longleat when the safari park's oldest tiger has to be sedated for an important operation. Plus, there's good news for the pelicans, with some exciting new arrivals.

- 09.20 - Rip Off Britain - Food ; A year after the horsemeat scandal, just how much can we trust the meat that ends up on our plates? With further food scares about TB and hepatitis in our meat, the team discovers the truth about the risks and, with the help of top scientists, reveals how to make sure your food is safe to eat.
Plus, the team finds out more about the most common food poisoning bug in Britain, thought to be present in around two thirds of raw chicken. Is enough being done to tackle it, and what can you do to avoid getting it?

Also on the programme, new ways of testing meat to stop anything like the horsemeat scandal happening again.

- 11.05 - Animal S.O.S. - Documentary series following the work of the RSPCA - both at the national control centre and of inspectors on the ground, seeing them deal with everything from injured wildlife to neglected pets.

Inspector Clare Dew fights to save a sick kitten dumped outside a pet shop, a pony is found in need of serious grooming, and a gannet is bashed by terrible storms.

- 15.15 - Coast - Old Head Of Kinsale to Ardmore ; 'Coast' breaks new ground with a spectacular journey following the southern shoreline of Ireland, from the Old Head of Kinsale to Ardmore.

- 17.15 - Italy Unpacked - The Art of the Feast ; Andrew Graham-Dixon and chef Giorgio Locatelli travel through Italy exploring the country's history, culture, food, art and landscape. Their journey begins in Bologna, the capital of Emilia-Romagna, one of the richest regions in Italy. They find out why the city is known as la Dotta (the Learned), la Grassa (the Fat) and la Rossa (the Red), while visiting its shops, art institutions and the oldest university in the world.

Andrew and Giorgio experience the social and friendly atmosphere of the region and meet fishermen casting huge nets at the mouth of the river Po. From there, it is a short journey to Ferrara, where they discover the legacy left by the famous dynasty d'Este, and to Modena, home of balsamic vinegar and Ferrari.

Finally, Giorgio reveals the source of modern Italian cuisine; at the Palatina Library in Parma, he views an original copy of the first cook book of the newly united Italy - Science in the Kitchen and the Art of Eating Well by Pellegrino Artusi - while Andrew admires Correggio's magnificent fresco Assumption of the Virgin decorating the dome of the Cathedral of Parma.


NED 2
- 10.03 - Arm & Rijk - Dubai ; vijftig jaar geleden was Dubai een vergeten plek in de woestijn. Vandaag is het een commercieel wereldcentrum en synoniem aan rijkdom en decadente luxe.

- 14.15 - MAX maakt mogelijk - Bulgarije ; het is de eerste keer dat we in Bulgarijë zijn. Op 1,5 uur rijden van de hoofdstad Sofia ligt het dorpje Roman. Daar leeft een groep van 300 ouderen die niet rond kan komen van hun magere pensioen.

- 19.55 - 10xBeter de zomer door - Hoe je 10xBeter de zomer viert, laat Harm Edens zien in verrassende reportages waarvoor hij het hele land doorkruist.


NED 1
- 19.32 - Nick & Simon en de Zuid-Afrikaanse Droom - Nick, Simon en Kees kijken bij het Soweto Gospel Choir, waar ze erg van onder de indruk raken. De jongens mogen mee naar een project dat door de inkomsten van dit koor ondersteund wordt.

- 22.13 - We zijn er Bijna ! - De 44-koppige reisgroep staat op een bijzondere camping vlakbij Napels. Ze gaan op excursie naar de vulkaan Vesuvius.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.00 - Snow Leopard of Afghanistan - Wetenschappers proberen een van de mooiste grote katten te vangen en te merken. Daarvoor moeten ze zich echter in oorlogsgebied begeven.

- 10.25 - None Of The Above - Fire and Water ; Tim Shaw bedenkt wonderlijke experimenten. Hij probeert in één seconde zijn auto te wassen, gratis te eten en geld onbrandbaar te maken.

- 10.50 None Of The Above - Forces of Nature ; Tim Shaw bedenkt weer nieuwe experimenten: hij maakt een koffiepoederbom, bestraalt een gloeilamp in de magnetron en breekt een bierflesje.

- 11.15 - The Happenings - Sixth Sense ; Barry en Stuart gaan naar Athens, Georgia, om de inwoners ervan te overtuigen dat Athens de meest paranormale stad van Amerika is.

- 12.05 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - Astrofysicus Neil deGrasse Tyson bestuurt het schip van de verbeelding en brengt een legendarische tv-serie naar het publiek van de 21ste eeuw.

- 15.45 - Ultimate Airport Dubai - De nieuwe hal wordt getest om te zien of hij klaar is voor 15 miljoen passagiers en 33 Airbus A380-toestellen van $389 miljoen per stuk.

- 22.00 - Ultimate Survival Alaska - River of Fury ; de teams trekken per vlot over de Skwentna-rivier. Ze staan voor een woeste stroomversnelling bij een plek die Hell's Gate wordt genoemd.


ARTE
- 07.15 - Arte+7 - Rouen, een historische stad ;


- 07.45 - Guanacaste, Costa Rica ;

- 08.30 - X : enius - Ayurveda, op zoek naar welzijn ;

- 08.55 - De nucleaire centrales. is het mogelijk om ze te ontmantelen ?

- 10.05 - Stormen en de luchtvaartveiligheid ( N.B. - zie vlucht AH 5017, Ouagadougou ( Burkina Faso) - Algiers ( Algerije) - Gecko ) ;

- 11.15 - Per Vliegtuig - IJsland, land van vuur en ijs ;

- 11.45 - Arte+7 - Siberië : het volk aan de grens, de Tchouktchenen ;

- 12.45 - Géo - De Circus van Moskou, een wandeltocht ;

- 15.15 - Berlijn, een groene stad ;

- 15.40 - Birma, een sprong in het onbekende gebied ;

- 16.25 - In Naam van Athene - een marathon overwinnen ;

- 18.10 - Nieuw-Zeeland, een paradijs op Aarde - fjorden en tropisch regenwoud ;

- 18.55 - Een kilometer te voet - van Dorset naar Plymouth ;

- 20.00 - Een legendarisch stoomboot - op 'Quatre Cantons'meer ( Luzern - Zwitserland) ;
05.08.2014


EEN
- 16.40 - Ontdek de Wereld - Namibië, een verborgen schat ; van de hoofdstad Windhoek trekken we naar verschillende wildparken, zoals dat van Etosha. Voorts gaan we naar Kaokeveld, waar we kennis maken met de Himba, een bevolkingsgroep die haast nog net zo leeft als hun voorouders.


- 21.50 - Reizen Waes - Vanuatu ; voor de kust van Espiritu Santo, een van de eilanden van de eilandengroep Vanuatu, ligt het wrak van de USS Coolidge, een gezonken oorlogsschip uit de Tweede Wereldoorlog. Het is een van de best bewaarde scheepswrakken ter wereld en de natte droom van elke duiker. Ook die van Tom. Al jaren wil Tom er naartoe en nu zal het dus eindelijk gebeuren. Maar Vanuatu staat ook al enkele jaren met stip bovenaan het UN Risk Report. Het is het meest bedreigde land ter wereld: orkanen, tsunami's, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen... Nergens ter wereld komen ze zo vaak voor en geen enkel ander land is er ook zo gevoelig voor. Hoe is het om te leven in een land met die reputatie? Tom trekt er midden in het cyclonenseizoen naartoe. Met een lokale luchtvaartmaatschappij hopt hij van eiland naar eiland. Hij bezoekt er stammen met een vulkaan in hun achtertuin en surft zelfs van een van de flanken naar beneden. Hij overnacht er bij vermeende kannibalen en maakt de duik van zijn dromen: die naar de USS Coolidge.

- 22.55 - Koppen XL - Gewiekt en Gewogen ; is het je ook al opgevallen dat sommige verpakkingen plots enkele grammen minder blijken te wegen, maar dat de prijs gewoon dezelfde is gebleven? Of dat je bij drie flessen drank eentje gratis krijgt, maar dat je dan vreemd genoeg eigenlijk meer betaalt dan dat je dezelfde flessen afzonderlijk zou kopen? Het zijn maar enkele slinkse manieren van de voedingsindustrie om meer winsten te maken in tijden van crisis. Koppen XL neemt ze onder de loep, samen met Gaelle. Gaelle is een erg kritische consument. Zo weegt ze thuis ook producten na en tot haar ontsteltenis stelt ze vast dat er vaak minder gewicht inzit dan aangegeven op de verpakking. Het scheelt maar enkele grammen, maar vele kleintjes maken één groot. En dat betekent meer opbrengst voor de fabrikant. Sommige voedingsmiddelen worden ook gewoon zwaarder gemaakt. Het is een publiek geheim dat in kippenfilets water wordt ingespoten en in ijs lucht wordt gepompt. Het kost niks en met het gewicht stijgt ook de winst.CANVAS
- 21.15 - De Wereld en Ik - Anneke Lucas in New York ; in deze aflevering reist Sofie naar de Verenigde Staten, een land dat bekend is voor de strenge behandeling van misdadigers. Ze ontmoet er de Antwerpse Anneke Lucas, die al 33 jaar in New York woont en er het project 'Liberation Prison Yoga' leidt. Ze geeft zelf yogalessen aan gevangenen en leidt nieuwe lesgevers op. Voor Sofie is het de eerste keer dat ze in een gevangenis komt. Ze probeert te achterhalen wat Anneke drijft om zo veel van haar tijd in zo'n sombere omgeving door te brengen. Anneke is ervan overtuigd dat gedetineerden zelf emotioneel beschadigd zijn en 'geheeld' moeten worden.VTM
- 18.00 - Border Security Australia - Een jongeman wordt vastgehouden in een interviewruimte in de luchthaven van Sydney. Een vest in zijn bagage draagt sporen van organisch materiaal en dat baart de douaniers zorgen. Douanier Michael vermoedt dat de nerveuze man een heroïnesmokkelaar is. In Melbourne worden twee Portugezen doorverwezen naar immigratieofficier Suzanne, omdat ze vermoedelijk illegaal komen werken. Eén van de pleisteraars heeft slechts driehonderd euro op zak, wat erg weinig is voor een verblijf van vier weken. De bagage van een excentrieke Duitse kunstenaar wordt onderzocht in Sydney. Hij probeert de grapjas uit te hangen, maar de douanier laat zich niet afleiden.


VIER
- 20.00 - Bondi Rescue Australia ;


VITAYA
- 07.20 - The Hotel Inspector - Weyanoke / East Beach Hotel ; het Weyanoke is een Victoriaans hotel met 33 kamers in Eastbourne. Drie jaar geleden werd het gekocht door Marc en Haydee. Helaas krijgen ze vooral grote bussen toeristen over de vloer, die niet veel geld spenderen. Daarom besloten ze het hotel volledig te renoveren, en dat heeft hen tot nu toe al een miljoen pond gekost...

- 10.10 - Ik Vertrek - Maakt geld gelukkig? Paul van den Boogaard (54) heeft het in overvloed, maar tevreden is hij niet. Na jarenlang keihard te hebben gewerkt in het familiebedrijf, krijgt hij een burn-out. Hij besluit het roer drastisch om te gooien en op Curaçao opnieuw te beginnen. Zijn ouders en broers begrijpen niets van deze plotselinge ommezwaai. Zijn keuze om te emigreren en uit het familiebedrijf te stappen zorgt dan ook voor een breuk in de familie. Ondanks dat Paul hier veel moeite mee heeft, zet hij zijn plannen toch door.

- 16.15 - The Hotel Inspector - St. Alfeges ; acteur Robert Gray is de uitbater van St Alfeges, een kleine maar karaktervolle Bed & Breakfast met drie slaapkamers in Greenwich. Hij heeft de opbrengsten nodig om zijn acteercarrière te financieren, maar als zijn B&B aanvankelijk gezellig sjofel was, is het nu alleen nog maar sjofel. Ruth stelt hem een nieuwe richting voor en helpt hem in een prestigieuze gids te krijgen. Maar zal hij een staande ovatie krijgen, of toch rotte tomaten?

- 18.40 - Animal 24/7 - Rocky is helemaal uitgemergeld en kijkt de hongersdood recht in de ogen. Hij levert een strijd om te overleven. Tom Heap opent de jacht op een haai in gevaar.

- 19.05 - Ik Vertrek - Arnold van Dongen (48) is gek op de Spaanse mentaliteit; lekker de tijd voor elkaar nemen, geen gehaast en 's middags twee uur siësta. Als hij met zijn vrouw Ingrid (38) op een prachtig stuk land nabij Alicante stuit, is de keuze om samen met hun kinderen Luna (6) en Boet (3) te vertrekken, snel gemaakt. Het pand, waar de Noord-Hollanders straks gasten kunnen ontvangen, moet vanaf de grond af worden gebouwd. Het stel neemt een jaar de tijd. Arnold is zelfstandig schilder en zal in Schagen op de steiger het geld gaan verdienen, terwijl Ingrid in Spanje de bouw in goede banen leidt. Jammer genoeg is het juist de Spaanse mentaliteit waar de familie zo naar uitzag die roet in het eten gooit; de bouw loopt vertraging op. Als Arnold zich na een jaar eindelijk bij het gezin voegt, is hun droomhuis nog niet af en gasten ontvangen in de B&B is helemaal nog niet mogelijk. Daarnaast laat de stroomvoorziening op zich wachten en daarmee ook de vergunning. Kunnen Arnold en Ingrid hun Spaanse droom toch verwezenlijken?

- 23.35 - A Place in the Sun : Home or Away - Snowdonia / Brittany ; Jonnie en Jasmine helpen Guy Adams en Teresa Jenkins bij het zoeken van de juiste locatie voor hun bed & breakfast. Dit avontuurlijke koppel heeft hun huis al verkocht en is klaar om zich volop te concentreren op de nieuwe zaak. Teresa wil terug naar haar Welsche roots en verkiest Snowdonia in Noord-Wales. Maar Guy vindt Bretagne in Frankrijk de ideale plek voor hun nieuwe start.


DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - Food Factory - Welch Rare-Bite ; ontdek hoe hartige Schotse ontbijttaartjes, friszure yoghurthapjes en onweerstaanbare snoepjes van chocola en pepermunt hun weg naar de winkel vinden.

- 06.25 - Food Factory - The Name's Boondi ; ontdek hoe een dubbelsmaakvolle taart-in-een-taart, een kruidige Indiase lekkernij, royaal geglazuurde koekjes en Griekse spinazierollen hun weg naar de winkel vinden.

- 06.50 - Swamp Brothers - For Love and Boar ; nieuwe belevenissen op Glades Herp Farm, het grootste reptielenopvangcentrum in Florida. Eigenaar en reptielenexpert Robbie Keszey leidt het centrum samen met zijn broer Stephen.

- 07.15 - Outback Truckers - Een inkijkje in een gesloten maar onmisbare wereld van kleurrijke figuren en extreme omstandigheden, een wereld van geavanceerde techniek, vastberadenheid en brute kracht.

- 08.05 -Alaska : Surviving the Last Frontier - What Did We Get Ourselves Into? ; Greg Pierson, die nooit eerder een wapen heeft afgevuurd, gaat op berggeitenjacht. De andere drie groepen houden wilde dieren op een afstand en verzamelen eten voor de winter.

- 09.45 - Deadliest Catch - The Final Battle ; de jongere generatie wordt op de proef gesteld als de vloot zich aan het eind van een slopend seizoen moet haasten. Keren de krabvissers wel allemaal ongedeerd terug?

-11.25 - Outback Truckers - Australische truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 13.05 - Dirty Jobs - Wetland Warrior ; Mike figureert als voortvluchtige en moet proberen aan zijn achtervolgers en hun honden te ontkomen. Daarna gaat hij naar Florida om invasieve dieren in de moerassen te bestrijden.

- 13.55 - Food Factory - Abba Zaba Doo! ; ontdek hoe knapperige burrito's, gebakken rijst met bacon, zoete Maraschinokersen en taaie Abba-Zaba-repen hun weg naar de winkel vinden.

- 14.20 - Food Factory - The Rocky Road ; ontdek hoe klassiek roggebrood, Japanse gemberdressing, chocola-vanillekoekjes en krokante Rocky Road-chocoladerepen hun weg naar de winkel vinden.

- 14.45 - World's Strangest - Inventions ; Jason Bradbury verkent de wondere wereld van uitvindingen. Hij ontmoet een levensechte androïde en bekijkt enkele bijzondere protheses die het leven van mensen veranderen.

- 20.10 - Super Skyscrapers - Verken de grenzen van de technologie en het design van wolkenkrabbers. Nieuwe gebouwen worden steeds groter, hoger, groener, sterker, slimmer en luxueuzer dan hun voorgangers.

- 21.00 - Strip the City - New York ; door met animaties de lagen beton en staal van de stad New York af te pellen, leggen we de infrastructuur bloot, waardoor duidelijk wordt hoe de stad zware orkanen kan doorstaan.


BBC 2
-07.35 - Wanted Down Under - For Angela Morby, what started out as a dream of moving down under has gradually become an obsession - one she now shares with her three daughters. Unfortunately, her husband, born and bred Cornishman Brendan, cannot bear the idea of moving so far from the places and people he loves.
After a week in Perth, they each face a choice that could break the other's heart.

- 08.20 - Animal Park - Ben Fogle and Kate Humble explore life behind the scenes at Longleat Estate and Safari Park. It's time for the lion cub to venture into the great outdoors - but is she too much of a scaredy cat? The otter pups are weaned and want solid food, but mum keeps scoffing the lot. It's treats all round as Kate gives chews to the chinchillas, while Ben catches up on life after Babs in the rhino house.

- 09.20 - Rip Off Britain : Food - Gloria Hunniford, Angela Rippon and Julia Somerville investigate the quality and prices of the food sold in the supermarkets that dominate our weekly shop.
A test on the freshness of fish sold at supermarket fish counters has some unexpected results. How much of what we buy could already be past its best? Also, the team reveal how much more you can end up paying in the big-name convenience stores, compared to their larger branches down the road. Should all their branches, whatever the size, charge the same for the same goods?

Plus, with most supermarkets now offering upmarket food ranges, what is the difference between these and the cheaper alternatives? Are the 'posh' ones worth the extra cash? (N.B. - deze uitzending is bedoeld voor Groot-Britannië fans - :) Gecko ).

- 14.00 - Coast - Newcastle to Strangford Lough ; in Northern Ireland, Ulsterman Dick Strawbridge uncovers the story of inventor Harry Ferguson, the first man to fly in Ireland. Further up the coast, Miranda Krestovnikoff sees how seals cope with the struggle to find food as they bring up their pups in the beautiful inland sea of Strangford Lough.

- 17.15 - Italy Unpacked - The second leg of Andrew Graham-Dixon and Giorgio Locatelli's journey takes Giorgio home to Lombardy, a region brimming with engineering innovations and the influences brought by the proximity to northern Europe, always with an eye to the future.
The first stop is of course Corgeno, Giorgio's hometown, where Andrew is the guest at a typical Sunday lunch at the Locatelli home.
Andrew repays him with a visit to some very unusual frescos by Lorenzo Lotto, hidden in a private chapel. The Christ with long fingernails is one of Andrew's favourite frescos.

And then it is time to reach Milan, the capital of the region, with its temples dedicated to the gods of religion, The Duomo; art, La Scala; and capitalism, the Galleria Vittorio Emanuele II and the surrounding streets which are full of luxury shops.
At his restaurant inside La Scala, the chef Gualtiero Marchesi, father of the modern Italian cuisine, would intrigue his customers with a risotto made with saffron and gold.

But Milan is not just about beauty and style, it has a dark centre. It is an arena of extreme political contrasts. Fascism was very strong here and so was the opposition to it. In Milan the futurist movement embraced the world of modern art and expressed the violence that would shape modern Italy under Fascism - a dark but fascinating story that Andrew and Giorgio investigate with a visit to the Museum of 900.
More amazing art is waiting for them outside Milan in the gem that is Mantua, a town full of mesmerizing buildings. Among those, the diamond in the crown is Palazzo Te, a former hunting lodge built for the amusement of the Duke Federico Gonzaga and his guests, designed and covered in frescos by Giulio Romano, a disciple of Raphael.

And to end this fascinating trip another well-kept secret: Cremona, hometown to the one of the most famous luthiers in the world, Antonio Stradivari, where Giorgio and Andrew have the privilege of witnessing a very private concert.

- 20.00 - The Hairy Bikers' Asian Adventure - Hong Kong ;in their most adventurous road trip yet, the Hairy Bikers tour the birthplaces of favourite Asian cuisines.

In this episode they are in Hong Kong, where they discover the secrets of wok chi at one of the city's street food stalls, and cook with a grandma in her tiny kitchen. Breakfast reveals a surprising legacy of British rule, and the bikers are sent on their way with a traditional Chinese good luck ceremony. ( N.B. - street food in Hong Kong...je zou blijven eten...met alle consequenties vandien ;) - Gecko ) .

- 21.00 - Coast - Offshore ! ; Coast embarks on its first adventure to North America, exploring British connections far offshore and surprising stories in the waters just off Britain's shoreline.

Nick Crane journeys over the Atlantic to New Scotland, that is Nova Scotia, in Canada. Attending a gathering of descendants from the MacNeil clan, Nick discovers how centuries-old traditions, now forgotten even in Scotland, have been kept alive in Nova Scotia. Why did Scottish settlers flood offshore to Canada 200 years ago and how well did they succeed? An archaeological dig also reveals the 400-year-old secrets of the first English colony in Canada, near the site where Canadians now fly the largest Union Flag in the world. Nick also discovers the rusting remains of the remarkable transatlantic telegraph cable which first hardwired Britain to America 150 years ago and which continued to carry telegrams until late into the 20th century. At the Canadian cable station Nick learns about the secret messages which Marilyn Monroe sent over the wires to her lover across the Atlantic.

Tessa Dunlop reveals an untold story from the Falklands war, the desperate struggle to communicate the fateful message to sink the cruiser General Belgrano. How was the order to attack the Argentinian battleship somehow sent 8,000 miles to the submarine, HMS Conqueror, submerged deep underwater? Tessa learns of the remarkable radio network centered on massive antenna housed outside land-locked Rugby. Built to communicate with nuclear submarines during the cold war, why did this ingenious system struggle to cope at the most dramatic moment of the Falklands war?

On a beautiful but desolate isle in the Outer Hebrides, Miranda Krestovnikoff goes in search of Britain's oldest puffin. She discovers how seabirds manage to live up to 50 years in the harsh environment offshore.

Naval historian Nick Hewitt uncovers the hidden history of the 100-year-old Nab Tower, which sits in the sea off the shores around Portsmouth. Nab Tower is now a life-saving lighthouse, but it was built to sink U-Boats during the First World War. What were the secrets behind the construction of this massive concrete and steel giant, designed to sit in the middle of the English Channel? And what became of its mysterious twin, the tower that never made it to sea?

Offshore from the Isle of Wight is one of the few locations in Britain where people can be buried at sea. Coast gains unique access to reveal how this rarely seen ceremony is conducted, using a specially designed coffin together with a poignant and appropriate choice of music and poetry to commit the dearly departed to the deep.

- 22.00 - The Secret History of Our Streets - The Fitties Square in Aberdeen ; BBC Two's multi-award-winning Secret History of Our Streets told the story of six London streets, from Victorian times to the present day.

Now, as its people stand at a crossroads in their history, the series travels to Scotland to tell the stories of three archetypal streets in Scotland's three great cities: Edinburgh, Glasgow and Aberdeen.
Endlessly surprising and not at all what you would expect, the stories of these streets are the story of a nation.

At the mouth of Aberdeen Harbour lie the Fittie Squares, a model housing scheme built for fishermen and their families in 1809.
Tethered to the sea and cut off from the city, the squares developed their own culture. They were a traditional fishing community, untroubled for 150 years, until the day that oil was discovered just a few miles out to sea.


BBC 1
-16.45 - Wanted Down Under - For most families, emigrating is a once in a lifetime event. But after a move to Malta failed to work out, the Watt family face the huge decision of whether to uproot their lives all over again, for a new start in Brisbane. For one of them, it's a chance to make a lifelong dream come true, but at the cost of leaving behind the home their partner loves.

NED 3
- 21.20 - Voor de Leeuwen - Cok als Verpleger in Moldavië ; Cok volgt een opleiding tot verpleger en blinkt uit vanwege zijn strak georganiseerde werkwijze. Hij krijgt de schrik van zijn leven als hij mee gaat draaien in een thuisorganisatie in de stad Chisinau in Moldavië. Cok wordt geconfronteerd met de onderkant van de samenleving als hij als verpleegkundige de stad en de buitengelegen dorpen in gaat om de gezondheidstoestand van de arme bevolking te verbeteren.


NED 2
- 09.10 - 10x Beter de Zomer Door - Hoe je 10xBeter de zomer viert, laat Harm Edens zien in verrassende reportages waarvoor hij het hele land doorkruist.

- 10.30 - Baardmannetjes - Hans Dorrestijn en Nico de Haan brengen een bezoek aan het mooie Drenthe. Het paar verkent het natuurgebied Bargerveen.

- 11.30 - Groeten van MAX - Hoe verklaart de Oostappen - Corendon Groep de stroom aan klachten over hun accommodatie in België? En wat als de rondreis niet naar Jeruzalem, maar naar bezet Palestijns gebied gaat?


NED 1
- 19.30 - Nick & Simon & The Caribbean Dream - Nick, Simon en Kees vertrekken naar Cuba en Jamaica om de muziekcultuur van de eilanden te ontdekken. In Havana ontmoeten ze een bijzondere taxichauffeur die hen in contact brengt met zangeres Melvis.

- 20.30 - Floortje Naar Het Einde van de Wereld - Australië ; in het uiterste noordoosten van Australie bezoekt Floortje de 68-jarige David Glasheen die hier al ruim twintig jaar in z'n eentje op een verder onbewoond eiland woont.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.20 - Wicked Tuna - The Reckoning ; vissers uit New England trotseren allerlei gevaren om legaal met alleen een hengel te vissen op de blauwvintonijn.

-10.25 - Ultimate Survival Alaska - Arctic Battleground ; de teams moeten over een rivier om bij de LZ te komen, maar de rivier zoekt een slachtoffer...

- 11.15 - Mummifying Alan: Egypt’s Last Secret ; het is een mysterie dat wetenschappers al eeuwen verbijstert: hoe waren de oude Egyptenaren in staat om hun grootste farao’s duizenden jaren lang in perfecte staat te bewaren? Nu 3000 jaar later heeft een Britse man met een terminale ziekte zijn lichaam aan de wetenschap geschonken. Hierdoor kunnen deskundigen voor de eerste keer de geheime formule van mummificatie toepassen om een 21ste-eeuwse mummie te maken. Gefilmd in één van de grootste forensische pathologische laboratoria van de VS werkt een team wetenschappers samen om de preservatietechnieken te hanteren die in de ‘Gouden Eeuw’ van Toetankhamon zijn gebruikt.

- 19.05 - Ultimate Survival Alaska - Over The Falls ; de vier teams nemen de kano om over meren, rivieren en de open oceaan te varen, op weg naar het eindpunt op Admiralty Island.

- 20.00 - Science of Stupid - Presentatrice Ymke Wieringa laat zien hoe en waarom een avontuur kan uitlopen op een nachtmerrie.

- 20.30 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek kan zetten met scooterstunts en breakdancing.

- 21.00 - None Of The Above - Fire and Water ; Tim Shaw bedenkt wonderlijke experimenten. Hij probeert in één seconde zijn auto te wassen, gratis te eten en geld onbrandbaar te maken.

- 21.30 - None Of The Above - Forces of Nature ; Tim Shaw bedenkt weer nieuwe experimenten: hij maakt een koffiepoederbom, bestraalt een gloeilamp in de magnetron en breekt een bierflesje.

- 22.00 - The Happenings - Sixth Sense ; Barry en Stuart gaan naar Athens, Georgia, om de inwoners ervan te overtuigen dat Athens de meest paranormale stad van Amerika is.

- 22.55 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - Sisters of the Sun ; Astrofysicus Neil deGrasse Tyson onderneemt een speurtocht naar het ontstaan en de ondergang van sterren. Hoe ziet de laatste dag op aarde eruit?


ARTE
-06.50 - De Vermillionkust ;

- 07.20 - Arte+7 - Normandië - langs de Seine ;

- 07.45 - Abchazië ;

- 08.30 - X : enius - Waarom het grondwater daalt ?

- 09.50 - CIA : operatie Laos ;

- 10.50 - Arte+7 - Per Vliegtuig - Tanger ;

- 11.15 - IJsland, op de Grens van de Poolcirkel ;

- 11.45 - Arte+7 - Vergeten Volkeren - Bij de Cachoubes, in Polen ;

- 12.45 - Géo -Latgale, Letland ;

- 15.10 - Berlijn, kunstgeschiedenis ;

- 15,35 - In Tanzania, het Water van de Hoop ;

- 16.20 - In Naam van Athene - Salamina ;

- 17.45 - Oosters Friesland ;

- 18.10 - Nieuw-Zeeland, een Paradijs op Aarde - Zuid Alpen ;

- 18.55 - Een Kilometer te Voet - Het Pad Sarre - Hunsrück ;

- 20.05 - Een Legendarisch Stoomboot - Mjosameer, Noorwegen ;
06.08.2014

EEN
-16.40 - Ontdek de Wereld - Bali, een mythisch eiland ; eind februari wordt op het Indonesische eiland Bali het nieuwe jaar gevierd met allerlei feestelijke optochten en religieuze processies.

- 21.50 - De Baard van Bartel - Kamchatka, Rusland ; het schiereiland Kamchatka in het uiterste oosten van Rusland is een van de mooiste en actiefste vulkanische gebieden ter wereld. Er zijn driehonderd vulkanen, waarvan er 29 actief zijn. Het is een plaats die honderdduizenden jaren oud is, maar tegelijk toont hoe de aarde nog steeds leeft en evolueert. Nieuwe bergen worden er geboren, gletsjers graven nieuwe valleien terwijl modderstromen oude dalen vullen. Kamchatka wordt geroemd als een van de laatste ongerepte wildernissen van de planeet. Het is winter in Kamchatka, een plaats die je enkel met het vliegtuig kunt bereiken. Het schiereiland ligt schouder aan schouder met Alaska en was daarom de uitvalsbasis bij uitstek van het Rode Leger tijdens de Koude Oorlog. Wat in Kamchatka gebeurde, was staatsgeheim en dus was het tot 1991 hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Dat is meteen ook de reden waarom grote delen nog niet in kaart zijn gebracht. Bartel ploegt door de diepsneeuw op zoek naar vulkanen, al moet je daar niet erg je best voor doen: ze staan overal. Grobbendonks bekendste inwoner zit in winter wonderland en krijgt een onvergetelijk kerstcadeau. Kamchatka zou een van de weinige natuurwonderen zijn waar het veranderende klimaat geen vat op heeft. Integendeel, je zou kunnen stellen dat de vulkanen en de stofwolken die ze uitstoten de aarde net afkoelen. Is er dan toch ook positief klimaatnieuws te melden?


CANVAS
- 19.30 - De Wereld en Ik - Anneke Lucas in New York ;in deze aflevering reist Sofie naar de Verenigde Staten, een land dat bekend is voor de strenge behandeling van misdadigers. Ze ontmoet er de Antwerpse Anneke Lucas, die al 33 jaar in New York woont en er het project 'Liberation Prison Yoga' leidt. Ze geeft zelf yogalessen aan gevangenen en leidt nieuwe lesgevers op. Voor Sofie is het de eerste keer dat ze in een gevangenis komt. Ze probeert te achterhalen wat Anneke drijft om zo veel van haar tijd in zo'n sombere omgeving door te brengen. Anneke is ervan overtuigd dat gedetineerden zelf emotioneel beschadigd zijn en 'geheeld' moeten worden.

21.10 - Arabische Liefde - Qatar ; de zoektocht naar Arabische liefde gaat verder. Senne en Majd laten Libanon achter zich en vertrekken richting Qatar. Het leven in het kleine rijke golfstaatje is veel conservatiever dan in Libanon. En dat bemoeilijkt Sennes zoektocht naar een lief. Zullen Majd en Senne hier in hun missie slagen?


VTM
- 18.00 - Border Security Australia - Dagelijks komen meer dan vierduizend containers Australië binnen. De douaniers zoeken naar illegale goederen en smokkelwaar. Ze hebben speciale scanners om de inhoud van de containers te verifiëren. Douanier Keith ontdekt een container vol illegale tabakswaren. Wanneer een nietsvermoedende truckchauffeur de container oppikt in de haven, wordt de achtervolging ingezet. In Sydney wordt een man geïnterviewd omdat hij voortdurend vluchten boekt, opvallend veel geld op zak heeft en verschillende adresboekjes gebruikt. De douaniers vermoeden dat hij niet als toerist naar Australië komt, maar aan het hoofd staat van een criminele organisatie. Een bejaard Chinees koppel denkt het land in te raken met een grote hoeveelheid medicijnen.


ACHT
- 01.45 - Paul Merton in Europe - Germany / Ireland ; Paul ontdekt een stukje Far West in het voormalige Oost-Duitsland, een megalomaan miniatuurspoorwegennet in de dokken van Hamburg en een sprookjesbos waar een familiebedrijf houten seksspeeltjes maakt. Daarna gaat het richting Ierse Republiek, waar Paul een mannelijke advocaat ontmoet die wil deelnemen aan wedstrijden synchroonzwemmen voor dames, een boeddhistische monnik die een 'midlifecrisis-kuuroord' runt en het hoofd van de homobeweging van Cork, een oerconservatieve stad met een bloeiende gay scene.


VITAYA
- 07.25 - The Hotel Inspector - St Alfeges ; acteur Robert Gray is de uitbater van St Alfeges, een kleine maar karaktervolle Bed & Breakfast met drie slaapkamers in Greenwich. Hij heeft de opbrengsten nodig om zijn acteercarrière te financieren, maar als zijn B&B aanvankelijk gezellig sjofel was, is het nu alleen nog maar sjofel. Ruth stelt hem een nieuwe richting voor en helpt hem in een prestigieuze gids te krijgen. Maar zal hij een staande ovatie krijgen, of toch rotte tomaten?

- 10.10 - Ik Vertrek -
Arnold van Dongen (48) is gek op de Spaanse mentaliteit; lekker de tijd voor elkaar nemen, geen gehaast en 's middags twee uur siësta. Als hij met zijn vrouw Ingrid (38) op een prachtig stuk land nabij Alicante stuit, is de keuze om samen met hun kinderen Luna (6) en Boet (3) te vertrekken, snel gemaakt. Het pand, waar de Noord-Hollanders straks gasten kunnen ontvangen, moet vanaf de grond af worden gebouwd. Het stel neemt een jaar de tijd. Arnold is zelfstandig schilder en zal in Schagen op de steiger het geld gaan verdienen, terwijl Ingrid in Spanje de bouw in goede banen leidt. Jammer genoeg is het juist de Spaanse mentaliteit waar de familie zo naar uitzag die roet in het eten gooit; de bouw loopt vertraging op. Als Arnold zich na een jaar eindelijk bij het gezin voegt, is hun droomhuis nog niet af en gasten ontvangen in de B&B is helemaal nog niet mogelijk. Daarnaast laat de stroomvoorziening op zich wachten en daarmee ook de vergunning. Kunnen Arnold en Ingrid hun Spaanse droom toch verwezenlijken?

- 16.15 - The Hotel Inspector - Haven ; het jonge koppel Rob en Elly kochten de Haven met de droom om het in het eerste vijfsterrenverblijf van Great Yarmouth te veranderen. Hun droom is echter veranderd in een nachtmerrie. Na slechts drie maanden hebben ze gigantische schulden verzameld, maar geen gasten. Ze richten hun hoop op Ruth Watson. Die neemt hen terug mee naar school, met onder meer een uitstapje naar haar eigen hotel dat verschillende awards heeft gewonnnen. Maar slaagt ze erin de ambitieuze Elly realistisch te laten zijn?

- 18.45 - Animal 24/7 - De verzorgers ontfermen zich nog steeds over de uitgehonderde Rocky. Zal hij volledig herstellen? En slaagt Tom Heap erin de haai in veiligheid te brengen?

- 19.10 - Ik Vertrek - Ronald en Esther Oosterbaan gaan samen met kinderen Jesse en Senna naar het Tsjechische dorpje Krásn Dvur om een camping te beginnen. In Tsjechië gaat het de Oosterbaantjes alles behalve voor de wind. Hun campingterrein is onbruikbaar nadat de buurman er zijn graan op heeft gezaaid en het dak van de kantine, dat ze van hun allerlaatste spaargeld hebben laten bouwen, waait bij een storm de lucht in. Drie jaar na hun emigratie verloopt het nog altijd alles behalve vlekkeloos.

- 00.00 - A Place in the Sun : Home or Away - East London - Krakow ; Jonnie en Jasmine staan voor een grote uitdaging: ze moeten voor de 38-jarige Sue Danaher een flat vinden in East London. Het duo slaagt er niet meteen in om aan Sue's eisen te voldoen en trekken dan maar naar Krakow in Polen. Jasmine vindt er een droomhuis en kan het voor een zacht prijsje op de kop tikken.


DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - Food Factory - Abba Zaba Doo! ; ontdek hoe knapperige burrito's, gebakken rijst met bacon, zoete Maraschinokersen en taaie Abba-Zaba-repen hun weg naar de winkel vinden.

- 06.25 - Food Factory - The Rocky Road ; ontdek hoe klassiek roggebrood, Japanse gemberdressing, chocola-vanillekoekjes en krokante Rocky Road-chocoladerepen hun weg naar de winkel vinden.

- 06.50 - Swamp Brothers - Once Bitten ; nieuwe belevenissen op Glades Herp Farm, het grootste reptielenopvangcentrum in Florida. Eigenaar en reptielenexpert Robbie Keszey leidt het centrum samen met zijn broer Stephen.

- 07.15 - Outback Truckers - Volg de ‘Outback Truckers’ van Australië; mannen en vrouwen die met de grootste en minst wendbare trucks ter wereld over moeilijk begaanbare wegen en eenzame snelwegen rijden.

- 08.05 - Alaska : Surviving The Last Frontier - Starving in the Wilderness ; Carolyn Wise gaat op elandenjacht en de Flower Lake-groep besluipt eekhoorns. De andere groepen zijn gedwongen noodmaatregelen te nemen om voedsel te vinden.

- 11.25 - Strip the City - New York ; door met animaties de lagen beton en staal van de stad New York af te pellen, leggen we de infrastructuur bloot, waardoor duidelijk wordt hoe de stad zware orkanen kan doorstaan.

- 13.05 - Dirty Jobs - Pinsetter Mechanic ; Mike brengt een dag door op een bowlingcentrum om te leren hoe ze de banen onderhouden. Daarna reageert hij op een brief van een fan die meer beelden van cameraman Doug wil zien.

- 13.55 - Food Factory - Over The Rainbow ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 14.20 - Food Factory - Put The Kettle On ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 14.45 - World's Strangest - Explosions ; Jason Bradbury onderzoekt eigenaardige, bizarre en ronduit wonderlijke zaken, waarbij hij gebruik maakt van de wetenschap en ooggetuigenverslagen.


NED 3
- 23.45 - Spuiten en Slikken op Reis - Benin & Frankrijk ; her. van 03.08.2014 ;


NED 2
-09.10 - 10xBeter de Zomer door - Hoe je 10xBeter de zomer viert, laat Harm Edens zien in verrassende reportages waarvoor hij het hele land doorkruist.

- 19.45 - 10xBeter de Zomer door - Hoe je 10xBeter de zomer viert, laat Harm Edens zien in verrassende reportages waarvoor hij het hele land doorkruist.


NED 1
- 19.20 - Nick & Simon & The Caribbean Dream - De jongens komen in contact met Buena Fe, een beroemd duo in Cuba. Kees bezoekt een Madrina, een soort geloofsmoeder waar je wensen uitkomen.

- 20.30 - Bed & Breakfast - De gasten verblijven in een drijvende bed & breakfast, een accommodatie in verbouwing en een onderkomen op een toeristische plek.


BBC 2
- 08.00 - Wanted Down Under - For most families, emigrating is a once in a lifetime event. But after a move to Malta failed to work out, the Watt family face the huge decision of whether to uproot their lives all over again, for a new start in Brisbane. For one of them, it's a chance to make a lifelong dream come true, but at the cost of leaving behind the home their partner loves.
- 08.45 - Animal Park - Stories from Longleat Safari Park with Ben Fogle and Kate Humble. The guardians of Longleat House get a fright when a part of one of the great ceilings comes loose. Plus, having worked with George Adamson and the Born Free lions, what will African conservation legend Tony Fitzjohn make of Longleat's pride?

- 09.15 - Rip Off Britain - Food ; Julia Somerville, Angela Rippon and Gloria Hunniford investigate what we pay for our food and drink and ask whether it is too much. They look at why the cost of a roast dinner is on the rise, discover how the weather affects prices, and meet viewers angry at sky-high prices for snacks when flying.
Plus, how can pubs justify charging as much for soft drinks as they do for beer? And why do some well-known restaurant chains charge more for their vegetarian meals than the meaty dishes with more expensive ingredients?

- 10.00 - Talk to Animals - Lucy Cooke is a zoologist and animal explorer on a worldwide quest to crack the animal code. Lucy meets up with the scientists across the planet who are breaking new ground in the study of animal communication. In programme one Lucy finds out how animals communicate in their own social groups and looks at one-on-one communication with creatures that are looking for the perfect mate.

First stop for Lucy is Uganda in East Africa where she meets a clan of banded mongooses; she quickly learns just how chatty and social these little animals are. Lucy learns that there's a lot of information contained in one tiny mongoose squeak, not only do they issue each other with instructions, they constantly update each other on who they are and what they're doing. It's social networking mongoose style.

Next, Lucy meets a pod of hippos and listens in on their underwater chat. By playing a recording of a stranger hippo across the Nile she encourages submerged hippos to come up and say hello. Staying in Africa, Lucy joins a ground-breaking research project studying chimp communication, she treks through the rain forest and observes groups of chimps and sees first-hand how important body language is to their interaction.

Lucy then swaps Africa for a meadow in Massachusetts where she sees how North American fireflies attract their mates using the language of light. In a Panama swamp Lucy meets the tungara frog and discovers how female frogs match the voice they fancy to the right frog. Last but not least, Lucy is introduced to a jumping spider who performs a courtship dance just for her. She listens in to his secret love song and learns just how important seismic communication is to tiny animals.

- 13.00 - Life in the Freezer - The Bountiful Sea ; with winter temperatures of -70C and winds of 100mph, only a few hundred people live in this inhospitable continent that is one and a half times the size of Europe. The wildlife, however, is abundant - millions of penguins, thousands of whales and half the world's seals somehow survive some of the hardest conditions on the planet.

- 13.30 - Life in the Freezer - The Ice Retreats ; a natural history of Antarctica, presented by Sir David Attenborough. In the spring, the thaw begins and animals like the humpback whale and the crabeater seal follow the retreating ice.

- 17.20 - Italy Unpacked - Land of many Treasures ; the final leg of Andrew Graham-Dixon and Giorgio Locatelli's journey moves north to Piedmont, a land of luxuriant forests and tall mountains. They visit an abbey along the Via Francigena, an ancient road running from Rome to Canterbury, to reflect with the monks who live there, and to admire the fresco in their chapel.

Giorgio and Andrew go truffle hunting with Sandrino and his dog, and have a succulent breakfast with one of the precious nuggets, straight from the soil. There are many more gastronomic treasures to discover in this region, from the famous rice fields of Vercelli, to the Gianduiotti in Turin, the region's capital. Giorgio chats to the founder of slow food, Carlo Petrini.
Andrew explores the baroque architecture all over Turin. Stupinigi, a former hunting lodge made for the Savoia dynasty, and the Castle of Rivoli, now a captivating museum and home to the artists of the Arte Povera, are highlights.

Finally, another incredible pilgrimage site: Sacro Monte, Holy Mountains, in Varallo. A series of gruesome chapels on top of a mountain full of waxworks enacting scenes like the Massacre of the Innocents.

- 20.00 - The Hairy Bikers' Asian Adventure - Thailand : Bangkok & The Central Plains ; the Hairy Bikers arrive in Thailand, where people say it is impossible to eat badly. They are in Bangkok and the central plains, where much of the Thai cuisine we are familiar with comes from. Here they discover why Bangkok is the street food capital of the world and they help serve up some school dinners, Thai style. Heading out of Bangkok, they join some paddy field workers and find out how rice is grown.


BBC 1
-16.45 - Wanted Down Under - Ty and Tasha Rogers have spent years planning and training for a move down under. Tasha's teenage son has very different ideas about emigrating. She has one week to convince him that Australia offers a better life for the family or she will face the heartbreaking decision of whether to emigrate without him.

22.00 - Operation Wild - Clare Balding and vet Steve Leonard find out how developments in human medicine are transforming the way sick animals are treated around the world. Clare discovers how vets in China keep baby pandas alive. Plus, a pioneering operation in Cameroon could transform the life of Shufai the gorilla, and an elephant in Laos with a gunshot wound has to have an X-ray at a human hospital.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 12.05 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - When Knowledge Conquered Fear ; eeuwenlang werden natuurverschijnselen afgedaan als ingrepen van God. Neil deGrasse Tyson laat zien hoe de wetenschap daar verandering in bracht.

- 15.45 - Ultimate Airport Dubai - Het wordt spannend: motoren, lading en bouwmaterialen raken zoek. Hoe lang kan een bijna overbelaste luchthaven dit volhouden?

- 22.55 - Ultimate Survival Alaska - Climb From Hell ; de drie resterende teams staan voor aardverschuivingen, sneeuwlawines en steile kliffen tijdens hun tocht door het barre Tordrillo-gebergte.


ARTE
- 06.50 - Feestelijk Bayern ( Duitsland) ;

- 07.15 - Arte+7 - Opaalkust ( Frankrijk ) ;

- 07.55 - Daar leven ze langer - Campodimele ( Italië) ;

- 08.30 - X : enius - Is het mogelijk om onze bewustzijn te ontcijferen ?

- 08.55 - Van Boven Bekeken - Noordzee ;

- 10.25 - Zeeverhalen - Kreta, tussen de zee en de bergen ;

- 11.15 - Per Vliegtuig - Schotland, de Highlands ;

- 11.45 - Arte+7 - Bij de Vergeten Volkeren ; de Aroemeinen, in Macedonië ;

- 12.40 - Géo - Eritrea, waar een ezel de laatste hoop is...;

- 13.35 - Good Bye, Lenin ! ( Berlijn, 1990) ;

- 15.40 - Een begraafplaats barstend van leven...( Cebu - Filipijnen ) ;

- 16.25 - Douce France - Picardië & Nord-Pas-de-Calais ;

- 17.20 - X : enius : Is het mogelijk om onze bewustzijn te ontcijferen ?

- 17.50 - Hamburg, langs de Elba ;

- 18.15 - Nieuw-Zeeland, een Paradijs op Aarde - Het Wild Westen ;

- 19.00 - Een Kilometer te Voet - de weg van de droge stenen ;

07.08.2014


EEN
-16.40 - Ontdek de Wereld - Sicilië, uit vulkanen geboren ; een tocht rond het eiland met haltes in Palermo, Trapani en Syracuse.

- 21.55 - Inside Gatwick - The Airline ; Silla Maisey is de directeur van British Airways op Gatwick. Ze probeert nieuwe manieren te vinden om klanten terug te winnen van laagkostenmaatschappijen. Een likje verf voor de luchthaven en het bedrijf aantrekkelijker maken voor vrouwelijke klanten, zijn enkele van de ideeën.


CANVAS
-19.30 - Arabische Liefde - Qatar ; de zoektocht naar Arabische liefde gaat verder. Senne en Majd laten Libanon achter zich en vertrekken richting Qatar. Het leven in het kleine rijke golfstaatje is veel conservatiever dan in Libanon. En dat bemoeilijkt Sennes zoektocht naar een lief. Zullen Majd en Senne hier in hun missie slagen?

- 21.10 - Insect Worlds - Making Worlds ; we zien hoeveel invloed insecten en hun nauwe verwanten hebben op de ecosystemen op aarde. In de graslanden van Zuid-Amerika is het landschap bijna volledig totstandgekomen door de inspanningen van één mierensoort, de grass cutter ants. In alle wereldzeeën speelt één klein beestje een grote rol, omdat de blauwe vinvis, het grootste dier op aarde, zonder dit diertje niet zou kunnen leven. En in Oost-Afrika zou de savanne zonder de activiteiten van een bepaalde keversoort heel snel dichtslibben met uitwerpselen. Maar de grootste invloed heeft een groep insecten die uiteindelijk de kleur en de diversiteit van onze planeet hebben veranderd.


VTM
- 18.00 - Border Security Australia - Een zware jongen uit Nieuw-Zeeland met een opmerkelijk crimineel verleden wordt ondervraagd door douanier Craig. Hij moet oordelen of Big Dan al dan niet een risico vormt voor de Australische bevolking. Heel wat medicijnen worden illegaal van Australië naar Vietnam verscheept. Dit is een miljardenbusiness. Douanier Ken onderschept een enorme voorraad en gaat op zoek naar de afzender. Een man probeert Australië binnen te raken met een valies vol vuurwerk.


ACHT
- 08.40 - Paul Merton in Europe - Germany / Ierland ; Paul ontdekt een stukje Far West in het voormalige Oost-Duitsland, een megalomaan miniatuurspoorwegennet in de dokken van Hamburg en een sprookjesbos waar een familiebedrijf houten seksspeeltjes maakt. Daarna gaat het richting Ierse Republiek, waar Paul een mannelijke advocaat ontmoet die wil deelnemen aan wedstrijden synchroonzwemmen voor dames, een boeddhistische monnik die een 'midlifecrisis-kuuroord' runt en het hoofd van de homobeweging van Cork, een oerconservatieve stad met een bloeiende gay scene.

- 15.35 - Paul Merton in Europe - Germany / Ierland ; her. van 08.40 uur ;


2BE
- Ice Pilots NWT - Arnie Calls It ; hoofdpiloot Arnie traint de kapiteins die de waterkanonnen moeten bedienen tijdens het naderende vechtseizoen. Hierbij neemt hij een verrassende beslissing. AJ overweegt intussen de aangeboden promotie tot DC-4-kapitein, terwijl Joe en de McBryan-familie met een DC-3-vlucht naar de Super Bowl Airshow vliegen.


VIER
- 19.55 - Bondi Rescue : Bali ;
- 00.20 - Bondi Rescue : Bali ; herh.


VITAYA
- 07.25 - The Hotel Inspector - Haven ; het jonge koppel Rob en Elly kochten de Haven met de droom om het in het eerste vijfsterrenverblijf van Great Yarmouth te veranderen. Hun droom is echter veranderd in een nachtmerrie. Na slechts drie maanden hebben ze gigantische schulden verzameld, maar geen gasten. Ze richten hun hoop op Ruth Watson. Die neemt hen terug mee naar school, met onder meer een uitstapje naar haar eigen hotel dat verschillende awards heeft gewonnnen. Maar slaagt ze erin de ambitieuze Elly realistisch te laten zijn?

- 10.05 - Ik Vertrek - Ronald en Esther Oosterbaan gaan samen met kinderen Jesse en Senna naar het Tsjechische dorpje Krásn Dvur om een camping te beginnen. In Tsjechië gaat het de Oosterbaantjes alles behalve voor de wind. Hun campingterrein is onbruikbaar nadat de buurman er zijn graan op heeft gezaaid en het dak van de kantine, dat ze van hun allerlaatste spaargeld hebben laten bouwen, waait bij een storm de lucht in. Drie jaar na hun emigratie verloopt het nog altijd alles behalve vlekkeloos.

- 16.05 - The Hotel Inspector - Woodlands Lodge ; de Woodlands Lodge stond een tijdje geleden nog bekend om de excellente gerechten die je er kan proeven. Nu de kritieken alsmaar minder positief worden en de concurrentie in de streek toeneemt, kampt het hotel met een dalend aantal reservaties. Ruth Watson neemt de gedateerde Woodlands Lodge onder handen en tracht het tij te doen keren.

- 18.40 - Animal 24/7 - Twee honden worden vastgebonden door hun eigenaar en de politie ontfermt zich over twee achtergelaten katten. In Lincolnshire openen Wildlife Crime Officers de jacht op stropers.

- 19.05 - Ik Vertrek - Toen Wilco (34) nog een kleine jongen was, droomde hij al van een leven aan de Bretonse kust. Vele vakanties bracht hij er door en toen zijn ouders er een huis kochten, wist hij het zeker: hier ligt mijn toekomst. Daarbij kan hij als 'springerige ADHD'er met een burn-out' wel wat rust en frisse zeelucht gebruiken. Vrouw Sandra (35) en zoontje Noan (1) gaan natuurlijk mee, maar een rustige tijd wordt het allerminst. Van de twee gites die ze willen gaan verhuren, moet er nog één verbouwd worden en de minicamping bestaat uit niet meer dan een weiland zonder sanitair. Veel financiele armslag hebben ze niet. Om geld te gaan verdienen, zullen ze keihard moeten werken om op tijd klaar te zijn voor het toeristenseizoen. En dan is het nog maar de vraag of ze van alleen deze inkomsten kunnen leven. Lukt het de familie Berkel om de grote droom van Wilco te realiseren en een bestaan op te bouwen in Bretagne?

- 00.05 - A Place in the Sun : Home or Away - Edinburgh - Bratislava ; woningexperts Jonnie en Jasmine bezoeken een koppel dat af te rekenen krijgt met een moeilijk dilemma: verhuizen ze naar Edinburgh of trekken ze naar het verre Bratislava?


DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 -Food Factory - Over The Rainbow ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 06.25 - Food Factory - Put The Kettle On ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 06.50 - Swamp Brothers - Weekend Warriors ; nieuwe belevenissen op Glades Herp Farm, het grootste reptielenopvangcentrum in Florida. Eigenaar en reptielenexpert Robbie Keszey leidt het centrum samen met zijn broer Stephen.

- 07.15 - Outback Truckers - Volg de ‘Outback Truckers’ van Australië; mannen en vrouwen die met de grootste en minst wendbare trucks ter wereld over moeilijk begaanbare wegen en eenzame snelwegen rijden.

- 08.05 - Alaska : Surviving the Last Frontier - Hunt or Be Hunted ; we volgen vier groepen gewone mensen die de gemakken en de technologie van het moderne leven achter zich laten en proberen in de wildernis van Alaska te overleven.

- 13.05 - Dirty Jobs - Woolen Mill Operator ; Mike draait een dag mee bij Ohio Valley Natural Fibers, waar hij van schapenvachten wol maakt. Daarna gaat hij naar een spa in Michigan, waar hij helpt bij harsbehandelingen.

- 13.55 - Food Factory - Not Tonight Josephine ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 14.20 - Food Factory - Chip Off The Old Block ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 20.10 - Deadly Islands - Shark Island ; bioloog en roofdierenkenner Dave Salmoni reist naar een eiland in de Stille Oceaan waar opmerkelijk veel haaien voorkomen. Kan hij hiervoor een verklaring vinden?

- 21.00 - River Monsters - Sportvisser en bioloog Jeremy Wade gaat op zoek naar legendarische vleesetende riviermonsters. Welke angstaanjagende monsters zal hij in de duistere diepte aantreffen?

- 22.00 - Abalone Wars - Duiker David 'Bucky' Buckland heeft een slecht seizoen; de boot die hij geleased heeft, is niet geleverd en zijn schulden nemen toe. Kan hij op tijd zijn eerste vangst binnenhalen?


NED 3
- 21.30 - Metropolis' Ruige Reisgids - In Burkina Faso kan je al voor 1,50 euro krokodillen aaien en de Chinese stad Kunming heeft een pretpark dat zijn weerga in het Westen niet kent: het Koninkrijk van de kleine mensen. Maar ook neemt Metropolis je mee naar een onontgonnen stukje Amerika. Waar de meeste toeristen het zonnige Californië opzoeken om te genieten van de koperen ploert, kun je met Metropolis op zoek naar iets wat veel harder schijnt: goud. Vlakbij het slaperige dorpje Jamestown stroomt Woods Creek, een kabbelend beekje waarin je net als goudzoeker Dan op zoek kunt naar kleine spikkeltjes van het gewilde edelmetaal. De opbrengst verzilver je vervolgens in de dichtstbijzijnde gold prospecting shop. Daarna maken we de oversteek naar vakantieland China, waar je in de hoofdstad onverwacht ook een beetje Amerikaanse cultuur kunt opdoen. In de Hooters Bar in Beijing bijvoorbeeld. De avontuurlijke reiziger voor wie dat iets te Westers aandoet, zit na slechts vier uur vliegen in een bijzonder pretpark in Kunming. Het Dwergenrijk wordt wekelijks bezocht door honderden Chinezen die voor een tientje kleine mensen komen kijken. Er wonen en werken zo'n 100 kleine mensen in het Dwergenrijk, die gedurende de dag optredens verzorgen en zich door de nieuwsgierige Chinese toeristen laten fotograferen. Meng je eens onder hen en verbaas je vooral over hoe blij de medewerkers eigenlijk zijn met hun baan.

- 22.05 - Louis Theroux's L.A. Stories - Edge of Life ; Louis Theroux onderzoekt de manier waarop Amerikanen omgaan met de dood. Om inzicht te krijgen in de 'American way of death', bezoekt hij Cedars Sinai Medical Centre, het meest gerenommeerde ziekenhuis van Los Angeles. De Amerikaanse sociale zekerheid zit zo in elkaar dat wie goed verzekerd is, haast onbeperkte medische verzorging krijgt. Zelfs in de laatste levensfase worden enorme sommen geld gespendeerd om het leven zo lang mogelijk te rekken. Louis volgt drie terminale patiënten. Is het een goed idee om tot je laatste levenssnik te blijven vechten en alles uit te proberen, hoe hopeloos ook en ongeacht de kosten en de neveneffecten? Of is het beter het lot te aanvaarden? Louis vraagt het zich samen met de patiënten en hun familieleden af. En toch blijft het leven - en dus ook de dood - onvoorspelbaar, zo blijkt in een van de drie gevallen...


NED 2
-09.10 - 10xBeter de Zomer door - Hoe je 10xBeter de zomer viert, laat Harm Edens zien in verrassende reportages waarvoor hij het hele land doorkruist.

- 11.00 - Fresco's Paradijs - Louise Fresco treedt in de sporen van een van haar grote helden: de Russische botanist Nikolaj Vavilov en bezoekt de wilde appelbossen in Kazachstan waar de oorsprong van onze appels ligt.

- 11.40 - Metropolis' Ruige Reisgids - Vakantiekriebels? Metropolis presenteert een ruige reisgids voor avonturiers die buiten de gebaande paden durven te gaan.

- 14.00 - Max maakt Mogelijk - Bosnië ; Jan Slagter reist af naar het gebied in Bosnië waar in mei een extreme overstroming plaatsvond.

- 20.00 - 10x Beter de Zomer door ; Hoe je 10xBeter de zomer viert, laat Harm Edens zien in verrassende reportages waarvoor hij het hele land doorkruist.


NED 1
-19.30 - Nick & Simon & The Caribbean Dream - Na het bijwonen van een concert van Kelvis Ochoa mogen ze hem backstage ontmoeten. Via hem proberen ze een interview te regelen bij een groot tv-station.

*************************************************
Gisteren, 04.08 , kon je op 2BE een reportage over China die de Filipijnse wateren leeg vist ; vandaag het antwoord : nieuws om 08.52 - Filippijnen straffen Chinese vissers.

"Twaalf Chinese vissers hebben een lange celstraf gekregen, omdat ze illegaal hebben gevist in Filipijnse wateren. Een rechtbank in de Filipijnen gaf de kapitein van het vissersschip 12 jaar cel en de 11 bemanningsleden 6 tot 10 jaar.

Ook moeten ze een boete betalen van 100.000 dollar.

De Chinezen werden ruim een jaar geleden opgepakt toen hun boot aan de grond was gelopen in Filipijnse wateren. De vissers zeggen dat ze tijdens een storm waren afgedreven en op een rif op hulp moesten wachten.

Spanningen

De Chinezen waren op weg van Indonesië naar China en hadden niet alleen vissen bij zich, maar ook zeldzame schubdieren. Die worden in China gegeten.

De veroordeling van de Chinezen vergroot de spanningen tussen China en de Filipijnen. Beide landen claimen delen van de Zuid-Chinese Zee. "

Bron : NOS Nederland

N.B. - en gisteren was ik ook niet akkoord met de Chinese practijken en vandaag krijg ik gelijk...een dikke pluim voor Filipijnen (y)(y) - Gecko

**************************************************
- 21.30 -Hello Good Bye - Klaas Drupsteen spreekt op Schiphol met vertrekkende passagiers of juist met degenen die staan te wachten op hun dierbaren. Het resultaat is meeslepende levensverhalen en ontroerende anekdotes.


BBC 2
- 08.05 - Wanted Down Under - Ty and Tasha Rogers have spent years planning and training for a move down under. Tasha's teenage son has very different ideas about emigrating. She has one week to convince him that Australia offers a better life for the family or she will face the heartbreaking decision of whether to emigrate without him.

- 08.50 - Animal Park - Ben Fogle and Kate Humble explore life behind the scenes at Longleat Estate and Safari Park. Ben and Kate are on safari at Longleat where one of the rare Pere David's deer has got its antlers caught. An emergency rescue ensues. Ben meets up with new baby camel Elvis, while Kate gets up close to the new wolf cubs.

- 09.20 - Rip Off Britain - Food ; Angela Rippon, Gloria Hunniford and Julia Somerville expose more secrets of the food business, investigating whether special offers and packaging are always everything they seem, and going undercover in the wine aisles to discover if all those supermarket wine deals really do offer value for money.

Plus, a man angry at the appearance of his frozen fish goes behind the scenes of a food photography shoot to discover why the picture on the packet can so often look rather different from the food inside. And, how hard is it to buy just British? A family reveals the results of a year-long experiment, with examples of foods that may look like they're made in the UK but in fact come from further afield.

- 13.00 - Life in the Freezer - The Race to breed ; a natural history of Antarctica presented by Sir David Attenborough. It's summer in Antarctica, and with 24-hour daylight the race to breed is on as two million fur seals crowd the beaches of South Georgia. When the pups are born, ferocious bulls attack any intruders who challenge their females. Meanwhile, chinstrap penguins cross glacial streams and climb near vertical cliffs to feed their chicks as formidable leopard seals lurk.

- 13.30 - Life in the Freezer - The Door closes ; winter approaches and most animals prepare to migrate north to warmer climates. Amid the wildness of the landscape, penguins struggle ashore to feed their young, leopard seals pounce at unsuspecting fledglings, fur seal pups take their first swim, and young wandering albatrosses rehearse their amazing courtship dance.

- 17.15 - Italy Unpacked - In the Footsteps of the Poets ; beginning in Liguria, a region bordered by mountains and a beautiful rocky coastline which inspired the English Romantic poets, Andrew Graham-Dixon and Giorgio Locatelli travel along the west coast of Italy, exploring the culture and cuisine of the diverse regions.

Their first stop is the city of Genoa, once a great maritime republic, whose former glory is reflected it its opulent Baroque palaces with their imposing facades, glamorous decor and splendid paintings by artists such as van Dyck and Bernardo Strozzi. In contrast to these grand statements of wealth, Giorgio makes the simple dish that the city is famous for - pesto alla genovese.

The two travellers then move on to the Cinque Terre, a rugged portion of coastline featuring a national park and five picturesque villages seemingly wedged into the cliff face beside sea.

Finally, Andrew and Giorgio cross over into Tuscany and, managing to stay off the tourist trail, visit a hidden gem of Renaissance art in Pistoia and one of Pisa's best-kept secrets. They finish back by the sea at the port city of Livorno, where the fishermen's catch of the day dictates the menu.

- 20.00 - The Hairy Bikers' Asian Adventure - Thailand : Beaches and Mountains ; the Hairy Bikers travel to the beaches of the south and the mountains of the north to discover how Thailand's multicultural history and its place at the heart of the spice trade has created a rich and varied cuisine. They meet a coconut-picking monkey, head out to sea during the monsoon for what turns out to be a rather nerve-wracking fishing expedition, and they cook their own jungle curry for a remote hill tribe.

- 21.00 - Natural World - A Bear with a Bounty ; meet Lily, an eight-year-old wild black bear, described by some as 'the most popular bear in the world'. Why? Thanks to bear biologist Dr Lynn Rogers, from day one her life has been documented online. Dr Rogers has a unique relationship with Lily and all of his study bears, feeding them by hand and walking with them in the Northwoods of Minnesota. But his methods have divided opinion, resulting in a bounty being put on Lily's head. With hunting season fast approaching, this is the latest and possibly most challenging chapter in her remarkable life.


BBC 1
-16.45 - Wanted Down Under - A British family is given the chance to experience what their life would be like in Australia, before deciding whether to make the move for good. Jane Day has long believed that moving down under could give her family the lifestyle and home she dreams of. But husband Simon is reluctant to give up the happy and successful life they have worked hard to build at home. Jane has one week to see if the reality of life Melbourne could match her hopes - and win Simon over.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Caught in The Act - Unexpected Enemies ;

- 12.05 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - Hiding in the Light ; Neil deGrasse Tyson verkent licht en verlichting, van William Herschel's toevallige ontdekking van infrarood tot de oorsprong van de astrofysica.

- 12.55 - Caught in The Act - Diving with Sharks ;

- 15.45 - Ultimate Airport Dubai - Wekelijks reizen meer dan een miljoen passagiers via Dubai International Airport. Ontmoet de mensen achter de schermen die dat mogelijk maken.

- 21.00 - Highway Thru Hell - Running On Empty ; tegen het einde van de winter wordt Sam bijna overreden. Justin ontsnapt aan de dood en een chauffeur verlaat de bergen voorgoed.


ARTE
-06.20 - Langs de Donau ;

- 07.15 - Arte+7 - Opaalkust ;

- 07.45 - Daar leven ze lang - Hainan-eiland, China ;

- 08.55 - Arte+7 - De magische Ruimte - Wat is het Heelal ? ;

- 09.50 - Arte+7 - De magische Ruimte - Universum of Universums ? ;

- 10.50 - Per Vliegtuig : van Moulay Bousselham tot Rabat ;

- 11.15 - Per Vliegtuig : Schotland, de Hebriden ;

- 11.45 - Arte+7 - Vergeten Volkeren - Bij de Houtsoules in Oekraïne ;

- 12.45 - Géo - Chili, tussen honger en mijngroeve ;

- 15.10 - München, tussen traditie en moderniteit ;

- 15.40 - Het Huwelijk in India - een 'big business' ;

- 16.25 - De Zonsondergang van Beschavingen (1/2) - Het Einde van de Piramides era ;

- 17.45 - Bayern , een Reis door de Tijd ;

- 18.15 - Nieuw-Zeeland - een Aardeparadijs ; het Eiland die rookt ;

- 18.55 - Een Kilometer te Voet - de Weg van Stevenson ;

- 20.05 - Een Legendarisch Stoomboot - aan boord van ' Belle de Louisville' ;
08.08.2014


EEN
- 16.40 - Ontdek de Wereld - Libanon: het buitenbeentje van het Midden-Oosten ; een reis door Libanon, van de hoofdstad Beiroet over de ceders, naar het noorden tot in Tripoli. ( N.B. - prachtig ! een video-reisgids voor mij (y):) - Gecko )


CANVAS
- 19.27 - Insect World - Making Worlds ; we zien hoeveel invloed insecten en hun nauwe verwanten hebben op de ecosystemen op aarde. In de graslanden van Zuid-Amerika is het landschap bijna volledig totstandgekomen door de inspanningen van één mierensoort, de grass cutter ants. In alle wereldzeeën speelt één klein beestje een grote rol, omdat de blauwe vinvis, het grootste dier op aarde, zonder dit diertje niet zou kunnen leven. En in Oost-Afrika zou de savanne zonder de activiteiten van een bepaalde keversoort heel snel dichtslibben met uitwerpselen. Maar de grootste invloed heeft een groep insecten die uiteindelijk de kleur en de diversiteit van onze planeet hebben veranderd.


VTM
-18.00 - Border Security Australia - In Melbourne wordt de bagage doorzocht van een man die na twaalf maanden terugkeert uit Vietnam. Officier Kelly ontdekt sporen van heroïne op zijn reiskoffer. In Sydney voelt een man zich geviseerd, omdat hij uit de rij wordt geplukt en zijn bagage wordt doorzocht. Douanier Angelo probeert de man te kalmeren. Een Ier heeft al een jaar in Australië gewoond met een werkvisum. Nu keert hij terug, maar hij geeft aan dat hij er niet gewerkt heeft. Dat wekt wantrouwen en de man wordt apart genomen voor een interview.

- 21.15 - Mr. Bean's Holiday - Mr. Bean is het sombere weer in Londen beu en pakt zijn koffers. Onderweg naar het mondaine Cannes, krijgt de eeuwige kluns het gezelschap van de vroegrijpe zoon van een Roemeense regisseur en een eerzuchtige actrice. In Cannes vindt op dat moment het jaarlijkse filmfestival plaats. Mr. Bean wordt er door sommigen aangezien als een kidnapper, maar anderen lijken in hem een succesvol regisseur te herkennen. Zal Bean achter slot en grendel belanden of keert hij terug naar huis met de Gouden Palm? :LOL:


VITAYA
- 07.20 - The Hotel Inspector - Woodlands Lodge ; de Woodlands Lodge stond een tijdje geleden nog bekend om de excellente gerechten die je er kan proeven. Nu de kritieken alsmaar minder positief worden en de concurrentie in de streek toeneemt, kampt het hotel met een dalend aantal reservaties. Ruth Watson neemt de gedateerde Woodlands Lodge onder handen en tracht het tij te doen keren.

- 10.10 - Ik Vertrek -
Toen Wilco (34) nog een kleine jongen was, droomde hij al van een leven aan de Bretonse kust. Vele vakanties bracht hij er door en toen zijn ouders er een huis kochten, wist hij het zeker: hier ligt mijn toekomst. Daarbij kan hij als 'springerige ADHD'er met een burn-out' wel wat rust en frisse zeelucht gebruiken. Vrouw Sandra (35) en zoontje Noan (1) gaan natuurlijk mee, maar een rustige tijd wordt het allerminst. Van de twee gites die ze willen gaan verhuren, moet er nog één verbouwd worden en de minicamping bestaat uit niet meer dan een weiland zonder sanitair. Veel financiele armslag hebben ze niet. Om geld te gaan verdienen, zullen ze keihard moeten werken om op tijd klaar te zijn voor het toeristenseizoen. En dan is het nog maar de vraag of ze van alleen deze inkomsten kunnen leven. Lukt het de familie Berkel om de grote droom van Wilco te realiseren en een bestaan op te bouwen in Bretagne?

- 16.15 - The Hotel Inspector - The Crown Inn ; 'The Crown Inn' heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar het jaar 1675. Sinds eigenares Karen Lloyd de zaak tweeënhalf jaar geleden overnam, daalt de omzet echter zienderogen. Kan hotel inspector Alex Polizzi de zaak uit het slop halen?

- 18.40 - Animal 24/7 - De politie zit de stropers nog steeds op de hielen. En hoe stellen de twee honden en katten het intussen?

- 19.05 - Ik Vertrek - Vier jaar geleden vertrokken Hennie en Karin Goudswaard samen met de tweejarige Kiki en vier maanden oude Kasper naar het Griekse eiland Corfu. Gericht op mensen met geld, bouwen ze er een villa die verhuurd kan worden en kopen ze een zeilboot waarmee ze toeristen kunnen rondvaren. Maar de bouw van de villa vertraagt en er is veel concurrentie voor de boot. En dan slaat ook nog eens de economische crisis toe. Heeft de familie het hoofd boven water kunnen houden?

- 23.30 - A Home in the Sun : Home or Away - Norfolk Coast /Austria ; Jonnie en Jasmine gaan op zoek naar het perfecte vakantiehuis voor Martin en Katherine Lees uit Hertford. Het koppel kan maar niet beslissen: ofwel trekken ze naar de Norfolk Coast, op amper twee uur rijden van hun huidige woning, ofwel verhuist de familie naar Salzburg in Oostenrijk, de plek waar ze besloten om te trouwen.


DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - Food Factory - Not Tonight Josephine ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 06.25 - Food Factory - Chip Off The Old Block ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 06.50 - Swamp Brothers - Special Delivery ; nieuwe belevenissen op Glades Herp Farm, het grootste reptielenopvangcentrum in Florida. Eigenaar en reptielenexpert Robbie Keszey leidt het centrum samen met zijn broer Stephen.

- 07.15 - Outback Truckers - Volg de ‘Outback Truckers’ van Australië; mannen en vrouwen die met de grootste en minst wendbare trucks ter wereld over moeilijk begaanbare wegen en eenzame snelwegen rijden.

- 08.05 - Alaska : Surviving The Last Frontier - Alaska Bites Back ; we volgen vier groepen gewone mensen die de gemakken en de technologie van het moderne leven achter zich laten en proberen in de wildernis van Alaska te overleven.

- 11.25 - River Monsters - Sportvisser en bioloog Jeremy Wade gaat op zoek naar legendarische vleesetende riviermonsters. Welke angstaanjagende monsters zal hij in de duistere diepte aantreffen?

- 12.15 - Abalone Wars - Duiker David 'Bucky' Buckland heeft een slecht seizoen; de boot die hij geleased heeft, is niet geleverd en zijn schulden nemen toe. Kan hij op tijd zijn eerste vangst binnenhalen?

- 13.05 - Dirty Jobs - Lightning Rod Installer ; Mike helpt bliksemafleiders te plaatsen op een huis dat op een kasteel lijkt. Hij krijgt het advies meerdere onderbroeken te dragen om te voorkomen dat hij zich op het dak brandt!

- 13.55 - Food Factory - Where You Bean? ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 14.20 - Food Factory - Yule Love This ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 21.00 - Don't Drive Here - Manila ; Andrew Younghusband bezoekt 's werelds drukste steden en probeert er in één week het autorijden in de verkeerschaos onder de knie te krijgen. Hoe vergaat het hem in Manila?

- 22.00 - River Renegades - Suicide Run ; serie over mensen bij wie de rivier in het bloed zit; ze verdienen hun brood met jagen en vissen, ondanks verraderlijke weersomstandigheden en de oprukkende verstedelijking.


NED 3
- 21.25 - My America - Arizona, deportation nation ; Gabby Giffords, het Democratische congreslid dat in 2011 door het hoofd werd geschoten, praat met Michiel over haar 'crazy state of Arizona', waar alles anders is: terwijl Amerika toch het land is van de immigratie, voert de grensstaat Arizona juist een harde strijd tegen de Mexicaanse immigratiegolf. Arizona en zijn 'Berlin wall' tegen de gelukszoekers uit het Zuiden, tekenen de Amerikaanse haat-liefdeverhouding met immigranten. Ze hebben nieuwkomers nodig voor goedkope arbeid, maar zetten ze weer over de grens zodra ze politieke macht dreigen te krijgen. De muur is een mythe: ze zullen blijven komen. Michiel is zelf immigrant, maar hij kwam Amerika ooit binnen langs de voordeur: hij landde gewoon op JFK. De latino's van vandaag proberen via de achterdeur binnen te sluipen. Om te begrijpen waarom zijn land zo anti-immigranten is geworden en waarom de regering in Washington miljarden weggooit aan 'grensbeveiliging', praat Michiel in Arizona met ranchers die met zelfgemaakte drones de grens 'beveiligen' en met latino vluchtelingen in Mexico die Obama afschilderen als de 'deporter in chief'.

- 21.55 - World's Most Dangerous Roads - Ethiopia ; komieken Hugh Dennis en David Baddiel rijden in Ethiopië 2.000 km ver over hobbelige wegen, op weg naar Aksum, waar de Ark van het verbond zou staan. Onderweg hebben ze nodige problemen, onder meer een tekort aan brandstof en een technisch mankement. Soms lijkt het alsof Hugh en David een mirakel nodig hebben om op hun bestemming aan te komen.


NED 2
- 09.10 - 10xBeter de Zomer door - Hoe je 10xBeter de zomer viert, laat Harm Edens zien in verrassende reportages waarvoor hij het hele land doorkruist.

- 13.30 - Rail Away - Italië : Perugia - Rome ; een reis over het spoor tussen Perugia en Rome blijft een belevenis, die de vele varianten van het Umbrische land laat zien.

- 21.15 - Baardmannetjes - Nico de Haan en Hans Dorrestijn verkennen het natuurgebied langs de IJssel. Hans hoopt in dit mooie natuurgebied de zeldzame roerdomp te spotten.


NED 1
- 19.30 - Nick & Simon & The Caribbean Dream ; de jongens hebben eindelijk een bar gevonden in Havana waar ze mogen optreden, ook al is het maar voor een heel klein publiek.


BBC 2
- 08.05 - Wanted Down Under - A British family is given the chance to experience what their life would be like in Australia, before deciding whether to make the move for good. Jane Day has long believed that moving down under could give her family the lifestyle and home she dreams of. But husband Simon is reluctant to give up the happy and successful life they have worked hard to build at home. Jane has one week to see if the reality of life Melbourne could match her hopes - and win Simon over.

- 08.50 - Animal Park - Ben Fogle and Kate Humble explore life behind the scenes at Longleat Estate and Safari Park. Ben Fogle is on safari using a secret 'bouldercam' camera. He discovers why rhino dung is like catnip to the lion. Meanwhile, Kate Humble discovers the small mammals hidden amongst the forests of the Estate. And the keepers battle it out to determine which is Longleat's 'ultimate animal'.

- 09.20 - Rip Off Britain - Food ; Gloria Hunniford, Angela Rippon and Julia Somerville are back to investigate more of the secrets of our shopping baskets. They look at how some supermarkets make it difficult to compare prices between products and work out the best deal, and examine what exactly goes into our sausages.

Plus, when a test on food packaging reveals even bodybuilders struggle to open some bestselling foods, an industry boss is put on the spot to have a go himself. And the team explore why water is added to so many everyday foods.

- 11.35 - The Travel Show - Rajan Datar is in Panama to see what more there is to the country than the world's most famous shortcut - the canal. On his journey he finds unique biodiversity, the country's first professional climber with some astonishing tricks, surf to rival Hawaii and a cosmopolitan capital city undergoing rapid change, where Havana meets Miami.

- 13.00 - Life in the Freezer - The Big Freeze ; a natural history of Antarctica presented by Sir David Attenborough. During the Antarctic winter, conditions are so extreme that most animal life deserts the region. The few exceptions include emperor penguins, which huddle together as storms rage, and Weddell seals, which maintain holes in the ice for access to an underwater world in which fish survive by having natural antifreeze in their blood.
- 13.30 - Life in the Freezer - Footsteps in the Snow ; Sir David Attenborough's natural history of Antarctica focuses on man's struggle to survive in this frozen world. From Captain Scott's old hut, he describes the race to be the first to the South Pole, and he reveals how today scientists and support staff manage to live at the Pole all year round, despite temperatures of -70C and weeks of total darkness.
- 17.15 Italy Unpacked - A Home Away From Rome ; the second leg of Andrew Graham-Dixon and Giorgio Locatelli's journey down the west coast of Italy finds them in Lazio, a region whose capital Rome has always taken centre stage - but not this time. The two deliberately avoid the Eternal City and discover the legacy of those who took refuge away from the cauldron of city life and the politics of power and Popes.

The gardens of the Villa d'Este boast some incomparable fountains, while the tombs of the Etruscans are a haunting reminder of the people who were here before the ancient Romans. Giorgio just has to visit the beautiful city of Viterbo, to find out more about the first papal conclave which he remembers learning about in school, and then it is time to treat Andrew to a meal fit for a pope with recipes from a historic cookbook. They end their trip in the south of Lazio at Latina, a glimpse into what Italy might have become if one man had got his way.

- 20.00 - The Hairy Bikers' Asian Adventure - Japan, Tokyo ;Japanese is the Hairy Bikers' all-time favourite food and they fulfil a lifetime's ambition to visit this incredible country. Si finds himself a bit lost in translation at a manga cafe when he has to wear kitty ears. Dave and Si discover the ultimate sushi at Tokyo's famous fish market and have the rare privilege of spending time in a sumo stable, where they take part in a wrestling bout.


BBC 1
-16.45 - Wanted Down Under - After her brother emigrated there, Claire Richards has long believed that New Zealand could offer her family a better life. However, her husband Paul is reluctant to give a successful career and stable home life for what could be the biggest gamble of their lives. They have a week to decide their future, but will they choose with their hearts or their heads?


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Caught in The Act - Diving with Sharks ;

- 10.25 - Highway Thru Hell : USA - Running On Empty ; tegen het einde van de winter wordt Sam bijna overreden. Justin ontsnapt aan de dood en een chauffeur verlaat de bergen voorgoed.

- 12.05 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - A Sky Full of Ghosts ; ontdek hoe licht, tijd en zwaartekracht onze opvattingen over het heelal beïnvloeden.

- 12.55 - Caught in The Act - Cannibal Octopus ;

- 15.45 - Ultimate Airport Dubai - Wekelijks reizen meer dan een miljoen passagiers via Dubai International Airport. Ontmoet de mensen achter de schermen die dat mogelijk maken.

- 20.00 - Do or Die - Raging Bull ; een woedende vechtstier stort zich op het publiek en een doodsbenauwde vrouw raast met 190 km/u over de snelweg met een geblokkeerd gaspedaal.

- 22.30 - Do or Die - A Gory End ; overleef een kudde woeste stieren in Pamplona, of breng jezelf in veiligheid wanneer je door een ijskoude rivier wordt meegesleurd.
ARTE
-06.50 - Múnchen, tussen tradities en moderniteit ;

- 07.20 - Arte+7 - Een land die feest ;

- 07.45 - Daar leven de mensen langer - Loma Linda, Californië ;

- 08.30 - X : enius - Waarom zijn de schilpadden in gevaar ?

- 10.35 - Arte+7 - Hawaii, tussen hemel en aarde ;

- 11.15 - Per Vliegtuig - Italië : Venetië ;

- 11.45 - Arte+7 - Bij de vergeten volkeren - de Eveniks, in Siberië ;

- 12.50 - Géo - Burundi ;

- 15.40 - Dansen op een koord - de Dorboz van Oezbekistan ;

- 16.25 - De zonsondergang van beschavingen - Angkor ( 2/2 ) ;

- 17.45 - Het magische Spreewald ;

- 18.05 - Nieuw-Zeeland, een paradijs op aarde - het Kaori koninkrijk ;

- 18.55 - Een Kilometer te voet - Kreta, baaien en kloven ;

- 20.05 - Legendarische stoomboten - langs de kust van Schotland ;

- 22.20 - De Witte Haai - een groot misverstand ?

Labels : Abchazië, Afghanistan, Algerije, Antarctica, Australië, België, Benin, Birma, Bosnië, Botswana, Brazilië, Bulgarije, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Canada, Colombia, Congo, Costa Rica, Chili, China, Congo, Cuba, Curaçao, Duitsland, Egypte, Eritrea, Filipijnen, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hong Kong, Ierland, IJsland, India, Indonesië, Italië, Kazachstan, Jamaica, Japan, Laos, Letland, Libanon, Macedonië, Maleisië, Marokko, Moldavië, Namibië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oeganda, Oekraïne, Oostenrijk, Oezbekistan, Panama, Peru, Polen, Polynesië, Qatar, Rusland, Slovakije, Slovenië, Soedan, Spanje, Thailand, Vanuatu, V.A.E., V.K., V.S.A., Zuid-Afrika, Zwitserland,
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan