TV Reisprogramma's week 03.01 - 09.01.2014

Gecko

Well-Known Member
Eerst en vooral nogmaals "GELUKKIG NIEUWJAAR ! " allemaal .

En mijn excuses omdat ik te laat ben met de Tv-Reisprogramma...


03.01.2014

EEN
- 14.20 - Op Stap met dinosauriërs ; Dood van een dynastie ;

Het grootste deel van de vroegere landmassa's is nu verdeeld in kleinere continenten. Het is nu al 180 miljoen jaar lang vrij warm op Aarde, met geen ijskap op de polen en onbeduidende seizoensverschillen. Maar in diezelfde periode is er een enorme evolutie geweest bij de levende wezens, met het ontstaan en de diversificatie van de meeste moderne dierenfamilies. Nadat ze 160 miljoen jaar lang het leven op Aarde hadden gedomineerd, leken de dinosaurussen ook nu nog even levendig en dynamisch als voorheen. Maar nader onderzoek maakt duidelijk dat de dieren met grote problemen te kampen hadden. Zo was de vulkanische activiteit op Aarde bijzonder hevig en bleken heel wat eieren niet levensvatbaar. Deze aflevering van WWD bestudeert hoe de dinosaurussen door de natuurlijke omstandigheden in de verdrukking werden gebracht en probeert een antwoord te fomuleren op de massale en plotse uitroeiing van de dieren. De ster van deze laatste aflevering is de verschrikkelijke Tyrannosaurus: 14 meter lang, 5 meter hoog, 5 ton zwaar, met kaken van 1.2 meter. Hij was de machtigste en gevaarlijkste jager van zijn tijd. We zien hoe een vrouwelijke Tyrannosaurus haar nest en de eieren beschermt tegen een Didelphodon (een klein zoogdier) en hoe ze haar jongen grootbrengt in een alsmaar vijandelijker omgeving. In de buurt zwerven ook nog andere vervaarlijke beesten rond. De Torosaurus (8 meter lang, 7 ton zwaar, herbivoor) ziet er bepaald indrukwekkend uit met zijn kop van 2.5 meter, zijn lange hoorn en de grote kam op zijn rug. De zwaar gepantserde Ankylosaurus (10 meter, 7 ton, herbivoor) met zijn massieve, krachtige staart, zijn benige rug en zijn versterkte schedel, moest geen enkele aanval vrezen, zelfs die van een Tyrannosaurus niet. Aan het einde van deze aflevering zien we hoe de Aarde geraakt wordt door een grote komeet. Deze botsing heeft een enorme explosie en zware aardbevingen tot gevolg. De daaropvolgende spectaculaire stijging van de temperatuur betekende het einde van de tijd der dinosaurussen.

CANVAS
- 13.30 - Klimaatjagers ; vandaag : Groenland - rap smeltende ijs ; 5-delige VPRO-reeks waarin avonturier, journalist en auteur Bernice Notenboom vijf gevoelige klimaatgebieden op aarde bezoekt, achtereenvolgens in Alaska, Oceanië, Amazonië, Groenland en Afrika. Het zijn regio's waar veranderingen van het klimaat het hele ecosystemen diepgaand zullen beïnvloeden. Zijn die processen nog omkeerbaar? En zo niet, wat staat ons dan te wachten? Ze gaat er kijken waar de wetenschappers meten, wat ze meten en ontmoet ter plekke lokale bewoners die haar vertellen over wat zij om zich heen al zien veranderen.

- 15.18 - Encounters at the End of the World - Werner Herzog Herzog gaat er niet alleen op zoek naar de wilde en ongerepte schoonheid van het continent, maar ontmoet ook een aantal merkwaardige mensen die - om uiteenlopende redenen - in dit onherbergzame gebied verblijven. Ze wonen in een desolaat landschap, maar ze beschikken over een bowlingzaal, bancontact en een karaokebar. Zij zijn al even ongewoon als het land waar ze leven. Zo is er een fysicus die neutronen onderzoekt en ze vergelijkt met geesten; een onderzoekster die 's avonds optreedt als slangenmens; een survival-expert die zijn studenten met emmers op hun hoofd leert om sneeuwstormen te overleven; een loodgieter die zegt dat hij afstamt van een Azteken-prins; een duiker met een passie voor apocalyptische sciencefictionfilms; en een zoöloog die uitweidt over homoseksualiteit en waanzin bij pinguïns.

- 18.12 - The Real Jungle Book Bear - het bijzonder schuwe dier komt onder meer voor in afgelegen natuurgebieden in India. De naam Bales is trouwens het Hindi-woord voor 'beer'. Het dier leeft van insecten en planten en heeft een veel harder bestaan dan zijn fictieve alter ego. In deze film volgen we de lippenbeer 'Baloe' in het onherbergzame landschap van het Zuid-Indische Karnataka.

- 19.05 - Klimaatjagers - vandaag : Afrika - het droge continent ; 5-delige VPRO-reeks waarin avonturier, journalist en auteur Bernice Notenboom vijf gevoelige klimaatgebieden op aarde bezoekt, achtereenvolgens in Alaska, Oceanië, Amazonië, Groenland en Afrika. Het zijn regio's waar veranderingen van het klimaat het hele ecosystemen diepgaand zullen beïnvloeden. Zijn die processen nog omkeerbaar? En zo niet, wat staat ons dan te wachten? Ze gaat er kijken waar de wetenschappers meten, wat ze meten en ontmoet ter plekke lokale bewoners die haar vertellen over wat zij om zich heen al zien veranderen.

VIER
- 16.55 - Luchthaven Australië ;
- 19.35 - Is 't nog ver ? - reismagazine ; Elise test uit hoe het is om 24 uur te stranden in de beste luchthaven ter wereld : Singapore ; ondertussen moet Jelle met minder de dag en de nacht zien door te komen op Roma Fiumicino, volgens sommige kenners de 'slechtste luchthaven van Europa'; Otto-Jan onderzoekt de saunacultuur in Finland ;

VITAYA
- 12.00 - Grenscontrole ;
- 23.05 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ; vandaag : Devon / Split ;

ACHT
- 20.40 - James May's Man Lab ; documentairereeks; in deze aflevering toont James hoe je een oude film maakt, hoe je een bioscoop bouwt, hoe je met sabels vecht en hoe je je dient te gedragen op een eerste afspraakje ;

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Deadliest Catch - De emoties lopen hoog op op de "Northwestern" en de "Seabrooke" gaat een onzekere toekomst tegemoet als de vloot zich voorbereidt op de winterse jacht op sneeuwkrab.
- 09.50 - Mythbusters - Spy Car : The Revenge / Spinning Ice Bullets ; Adam en Jamie onderzoeken of een kogel die op ijs wordt afgevuurd gaat ronddraaien en vervolgens testen ze hoe goed een machinegeweer werkt als het op een motorkap is gemonteerd.
- 11.30 - Bear Grylls - Escape from Hell - Ultimate Survival School ; Bear kijkt terug op de meest memorabele gebeurtenissen die hij in de serie heeft meegemaakt. Welke situaties heeft hij echter gekozen vanwege de unieke uitdaging die ze vormden?
- 12.20 - Get Out Alive with Bear Grylls - The Tough Get Going ; extreme overlevingswedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondernemen.
- 19.05 - Mythbusters - Dodge A Bullet ; het valt niet mee om broodjeaapverhalen van de werkelijkheid te onderscheiden. Special-effectsgoeroes Adam en Jamie passen wetenschappelijke methodes toe om mythes te onderzoeken.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.20 - Doomsday Preppers ;
- 10.00 - Scam City ; vandaag : Amsterdam ;
- 11.00 - Doomsday Castle - Brent gelooft dat een elektromagnetische uitbarsting, veroorzaakt door een atoombom of een zonnevlam, ertoe leidt dat de stroom uitvalt en dat de Verenigde Staten als het ware zal moeten leven als in de Middeleeuwen. Daarom roept hij zijn tien kinderen op om hem te helpen bij het bouwen van een kasteel, compleet met ophaalbrug en een leefruimte voor de familie.
- 15.00 - Air Crash Investigation - Nowhere to Land ;

NED 2
- 18.50 - Nature's Microworlds ;
- 19.25 - Harry's Arctic Heroes ; documentaire waarin de Britse Prins Harry, samen met 4 Afghanistanveteranen een ambitieuze expeditie naar de Noordpool onderneemt ; na een lang oponthoud door het slechte weer, komt het team aan op de poolkap; ze bevinden zich op meer dan 100 kilometer boven de poolcirkel.

BBC 2
- 07.30 - Natural World ;
- 11.00 - Earthflight ;
- 17.05 - The Queen's Palaces ;
- 19.30 - Coast ;
- 20.00 - Weird Nature ; natuurdocumentaire over bizarre natuurfenomenen;
- 21.00 - Kangaroo Dundee ; documentairereeks over een Australiër die kangoeroeweesjes opvangt ;

ARTE
- 05.55 - Guadeloupe - de oorsprong ;
- 09.00 - Schlei, een fjord in Duitsland ;
- 09.45 - Australië - met de trein door "The Outback";
- 15.35 - De nieuwe paradijzen : Oman ;
- 17.30 - Ten Zuiden van de Stille Oceaan ; eilandhopping ;
- 18.15 - Ten Zuiden van de Stille Oceaan ; ongewone schoonheden ;
- 19.00 - Ten Zuiden van de Stille Oceaan ; een fragiele paradijs ;
- 20.05 - Een treinticket voor ...Sardinië ;
- 00.10 - Latijns-Amerika ;04.01.2014

EEN
- 18.10 - Vlaanderen Vakantieland ; toeristisch magazine ; vandaag : - Fly & drive in Portugal. deel 2: langs de westkust en Fatima ; - Frankrijk: langs de kastelen van de Loirestreek. Deel 1 ;
- 20.00 - De Baard van Bartel - reisreportagereeks ; en uiteindelijk, na een reis van honderd dagen, komt Bartel thuis. Hij vertrok op 1 oktober 2012 en landt op Zaventem op 8 januari 2013. Het is tijd voor Bartel om zijn bevindingen af te toetsen aan de wetenschap. En wie is er beter geplaatst om dat voor hem te doen dan professor Jean-Pascal van Ypersele? Hij is klimatoloog en vicevoorzitter van het Intergovernmental Panel on Climate Change, de klimaatorganisatie van de Verenigde Naties. Hoe zit het nu concreet met het smelten van de Groenlandse ijskap? Waarom zouden we ons zorgen maken over een migratie van vlinders? Bestaat het Great Barrier Reef nog over vijftig jaar? Professor Van Ypersele kadert niet alleen Bartels bevindingen, maar ook zijn tocht. In de laatste aflevering krijgt Bartel te horen welke impact zijn reis zelf heeft gehad op de wonderen. En - dankzij de hulp van CO2logic - hoe die impact kan gecompenseerd worden. Een samenvatting, een terugblik, een waarschuwing. Omdat de natuur in 'De baard van Bartel' bewezen heeft wat ze waard is ( laatste aflevering ).

CANVAS
- 15.45 - Klimaatjagers - documentairereeks ; vandaag : Afrika - het droge continent ( herh.) ;
- 19.05 - Klimaatjagers - documentairereeks ; vandaag : India - de bruine wolk ; 5-delige VPRO-reeks waarin avonturier, journalist en auteur Bernice Notenboom vijf gevoelige klimaatgebieden op aarde bezoekt, achtereenvolgens in Alaska, Oceanië, Amazonië, Groenland en Afrika. Het zijn regio's waar veranderingen van het klimaat het hele ecosystemen diepgaand zullen beïnvloeden. Zijn die processen nog omkeerbaar? En zo niet, wat staat ons dan te wachten? Ze gaat er kijken waar de wetenschappers meten, wat ze meten en ontmoet ter plekke lokale bewoners die haar vertellen over wat zij om zich heen al zien veranderen.

VTM
- 19.50 - Wild van Dieren ; Staf en zijn team gaan op zoek naar de meest zeldzame dieren van ons land. Ook in België zijn er immers dieren die op het punt staan te verdwijnen of al verdwenen zouden zijn, mochten enkele idealisten zich er niet voor inzetten. Ze gaan onder meer op zoek naar de laatste wilde hamsters, een mysterieuze vogel met een prachtig voorkomen en de verre voorouder van één van onze huisdieren. Is dit echt de laatste kans om deze dieren te zien, of doen we er wat aan?

VIJF
- 00.00 - Invasion of the Christmas Lights ; voor sommige mensen is Kerstmis het hoogtepunt van het jaar. Ze verlichten hun huizen en tuinen en spenderen hier veel geld aan. Maar niet iedereen is even blij met kerstmuziek en dito verlichting in de straat. Andrew heeft 32 bewakingscamera's geïnstalleerd om vandalisme en boze buren tegen te gaan en Chris gaf al tienduizend dollars uit aan gerechtskosten. Vruchteloos zo blijkt, hij mag zijn kerstmuziekinstallatie niet langer afspelen. ( N.B. - ja, ik weet het, Kerstmis is al voorbij, maar het is toch "funny" om te zien hoeveel "nut cases" op de aardbol vrij rondlopen, niet ? ;) - Gecko ).

DISCOVERY CHANNEL
- 08.55 - Mythbusters - Zombies Special ; special-effectsdeskundigen Adam en Jamie en hun mede-Mythbusters maken gebruik van de moderne wetenschap om diverse bekende mythen en broodje-aapverhalen te onderzoeken.
- 09.45 - How the Earth Works - Can Krakatoa Stop Time ? ; een actieve vulkaan met de kracht om de hele wereld in een lange periode van duisternis te hullen, rijst op uit de zee. Zal de vulkaan opnieuw op catastrofale wijze uitbarsten? ( N.B. - voor geïnteresseerde die naar Indonesië reizen en deze vulkaan willen zien, er is een veiligheidszone, bepaald door de Indonesische regering en het is onmogelijk om van zeer dichterbij de vulkaan te bekijken...gewoon info - Gecko ).
- 10.35 - Get Out Alive Met Bear Grylls - Leave No Man Behind ; survival-realitywedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondergaan.
- 17.55 - The Man Who Doesn't Breathe - Ice ; wereldkampioen vrijduiken Stig Severinsen reist naar het ijzige Groenland, waar hij gaat proberen om twee wereldrecords te verbeteren. Zullen zijn pogingen slagen?
- 18.45 - The Man Who Doesn't Breathe - Water ; Stig Severinsen gaat de grootste uitdaging van zijn leven aan: hij wil zijn eigen wereldrecord voor het 22 minuten onderwater blijven zonder te ademen verbeteren. Zal het lukken?
- 23.00 - Ross Kemp : Extreme Worlds - Pakistan ; Ross is te gast bij de politie van Karachi. Hij wordt geconfronteerd met ontvoerders, is getuige van de gevolgen van geweld en bezoekt de gevaarlijkste achterbuurten van de stad.
- 03.45 - Rattlesnake Republic - Deadly Surprise ; de rivaliteit is groot bij een optreden van de slangenvangers, maar één stunt loopt fout af. De Timaeuses gaan op zoek naar een mysterieus beest dat schade aanricht op een farm.
- 04.40 - Rat B*stards - Rat vs Dynamite ; als de enorme moerasratten Rigger en Clay te slim af zijn, slaan de jagers terug met dynamiet. Elders loopt voor Kridda en Skeeter een jacht met stropers uit op een ramp.
- 05.05 - Rat B*stards - Recipe for Disaster ; een alligator steelt een enorme rat uit de val van Skeeter, maar Skeeter geeft niet op. Elders probeert Rigger een reeks eilanden te redden door de ratten met vuur te bestrijden.
- 05.35 - Swamp Brothers - Partners in Slime ; Stephen leidt een agressieve moederalligator af terwijl Robbie haar eieren verzamelt om te voorkomen dat ze worden opgegeten. Stephen moet zijn angst voor slangen overwinnen.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 07.00 - Ultimate Airport Dubai ;
- 18.00 - Highway Thru Hell - USA - Highway Heroes ; Eddie raakt vast in de ergste sneeuwstorm van het seizoen; dan belt zijn hoogzwangere vrouw, het ziet ernaar uit dat de weeën zijn begonnen;
- 19.00 - Ultimate Survival Alaska - Arctic Hell ; 8 survival-experts ondernemen een expeditie van 4 500 km in 10 etappes door de meest onherbergzame streken van Alaska ;

NED 1
- 22.25 - Ik vertrek ; reportagereeks - amusement ; waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemersschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naartoe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland.

BBC 1
- 18.10 - Frozen Planet - The Epic Journey ; this "Frozen Planet" special brings together the very best highlights of the series, taking viewers on a spectacular journey through the entire polar year - from the depths of winter to the melting world of the polar summer.In the south, spring starts with the comical stone-stealing adelie penguin males. In summer the females return and the parents struggle to raise their chicks before the big freeze of autumn. In the north, tiny polar bear cubs begin their lives under the snow, while the male faces the harshest winter on Earth. Will all three cubs survive as the ice melts beneath their feet? These stories, together with unforgettable moments from Frozen Planet's other characters, play out against breathtaking polar scenery in this one-hour special.

BBC 2
- 10.10 - Life on Earth - The Infinite Variety ; Sir David Attenborough explores the wildlife and landscape that inspired Charles Darwin. (1/13) ( N.B. - Welkom, Sir D. Attenborough...nu weet iedereen dat iets interessant gaat komen... - Gecko )
- 11.05 - Life on Earth - Building Bodies ; David Attenborough examines the creatures and fossils of the Great Barrier Reef. (2/13).
- 12.30 - Great British Railway Journeys - Liverpool to Eccles ; Michael learns Scouse in Liverpool and finds out about the first railway fatality. (serie 1).
- 17.10 - Coast - Gower to Anglesey.

ARTE
- 07.15 - If - planten en hun geheimen ;
- 09.40 - Géo - Thailand - vuurwerk voor Goden ;
- 10.25 - Het leven en zijn avonturen - De Vogels ;
- 11.05 - Het leven en zijn avonturen - De Insecten ;
- 20.00 - Vietnam - cobra op de menukaart ( N.B. - spijtig genoeg, ben ik in Vietnam vergeten om slang te eten; niet getreurd, volgende keer, want het gaat zeker weten een "volgende keer" komen...- Gecko ) .

- 20.50 - Geheime Verenigingen - " Ce premier volet cherche à comprendre pourquoi certaines théories du complot traversent les siècles. Ainsi, les juifs ont été régulièrement accusés de vouloir asservir le monde, thèse exploitée par les Protocoles des sages de Sion, faux plan de conquête publié en 1901 à l’instigation de la police secrète russe, qui continue aujourd’hui encore d’alimenter la propagande antisémite à travers le monde. Revenant sur l’origine de ce pamphlet virulent, les auteurs s’interrogent ensuite sur la faveur persistante de certaines rumeurs. Ces théories du complot seraient promptes à fleurir en période de doute et de crise...Francs-maçons, rosicruciens, templiers, Illuminati ou Skull and Bones de l’université de Yale : les sociétés secrètes ont toujours prétendu réunir des élites intellectuelles et spirituelles vouées à agir dans l’ombre. Quelles réalités se cachent derrière les fantasmes, les mythes et les préjugés ? Comment expliquer la popularité mondiale de Dan Brown qui explore ce thème à l’envi ? Quelles motivations guident les initiés d’aujourd’hui? Ce voyage dans le temps et l’espace lève le voile sur ces univers d’ordinaire si fermés. ". ( 1/3)

- 21.40 - Geheime Verenigingen - De Code van "Illuminati"; dans sa tétralogie "Anges et Démons", Dan Brown s’intéresse aux descendants des Illuminati, cette société secrète bavaroise fondée en 1776 par le philosophe et théologien Adam Weishaupt. Celui-ci voulait combattre le conservatisme du catholicisme romain afin de promouvoir une société plus libre et égalitaire, dans l’esprit des Lumières. Pour ce faire, Weishaupt pensait qu'il fallait infiltrer les hautes sphères du pouvoir et le saper de l'interieur. Ce deuxième volet explore son influence, puis revient sur la naissance de la Rose-Croix, au début du XVIIe siècle, dont l’ésotérisme attire encore de nombreux fidèles. Il analyse enfin le cas de la Skull and Bones ("Le crâne et les os"), ligue secrète et élististe regroupant des étudiants (blancs et mâles) de l'université de Yale, souvent accusée d’exercer un pouvoir occulte et dont de nombreux membres, parmi lesquels d'illustres personnalités politiques, occupent des postes stratégiques à tous les niveaux du pouvoir. ( 2/3)

- 22.25 - Geheime Verenigingen - De Erfgoed van de Templiers ;"Le mouvement des francs-maçons, que d’aucuns prétendent issu des chevaliers templiers du Moyen Âge, est surtout lié à l’émergence des corps de métier organisés autour de la construction des cathédrales. Mais les loges, d’abord réservées aux artisans, deviendront au fil du temps des lieux de débats politiques, visés par une répression qui fut parfois féroce. Montesquieu, Sade, Goethe, Mozart, Washington furent des maçons en lutte contre l’absolutisme de leur temps. Aujourd’hui encore, le secret toujours exigé des adeptes alimente, lui aussi, les théories du complot... " ( N.B. - als je geinteresseerd bent, lees dan de boeken van Raymond Khoury en Clive Cussler ( specifiek over "De Templars" - Gecko ).( 3/3 )
05.01.2014


EEN
- 13.35 - Half Uur Natuur - Serengeti ; natuurdocumentaire. 'Nature's microworlds' is een BBC-reeks die aantoont dat de aarde bestaat uit een verzameling op zichzelf staande ecosystemen die barstensvol leven zitten.

Deze tweede aflevering neemt een van de meest iconische habitats van Afrika onder de loep: de Serengeti. Dat savannegebied in Tanzania herbergt een van de grootste concentraties van graseters ter wereld: gnoes, buffels, olifanten, zebra's en vele soorten antilopen. Zelf vormen zij dan weer de voedingsbron van allerhande roofdieren. Hoe werkt dit ecosysteem? Hoe slaagt de Serengeti erin om die enorme diversiteit mogelijk te maken én in stand te houden? ;

- 16.25 - De Wilde Mississippi - Delta blues ; 3-delige documentaire van National Geographic over de langste rivier van Noord-Amerika. Zodra de Mississippi zijn krachten heeft gebundeld met de nog onstuimigere Ohio, kan de verwoestende tocht naar de delta beginnen en eindigen in de Golf van Mexico. Om de stad New Orleans te sparen, opent het leger afvoerkanalen stroomopwaarts. Nadat ze al zo zwaar geteisterd waren door de orkaan Katrina, kunnen de inwoners van de stad opgelucht ademhalen, maar voor de dieren is het een ramp...

- 17.15 - Vlaanderen Vakantieland - herh. van 04.01.2014 .
- 18.10 - CPH Lufthavnen ; docureeks over het leven op Copenhagen Airport, de grootste luchthaven van Scandinavië ;
- 19.20 - Dublin Zoo Special - documentairereeks over het leven achter de schermen van de wereldberoemde dierentuin in Phoenix Park in Dublin, Ierland.

CANVAS
- 11.07 - Klimaatjagers ; vandaag : India - de bruine wolk .

VITAYA
- 11.45 - Red Mijn Vakantie ! - in het Spaanse Pineda de Mar verblijven Sonja en Christiaan samen met hun hyperactieve zoon André in het hotel waar ze elk jaar vertoeven vanwege de randactiviteiten. Dit jaar zijn die echter zo slecht dat het de vakantie van hun zoon helemaal verpest. De familie Bruintjens verwachtte een rustige vakantie, maar belandt in een luidruchtig jongerenhotel. Rob Geus treft dan weer walgelijke toestanden aan op een camping in Friesland.

DISCOVERY CHANNEL
- 11.25 - Bear Grylls : Escape from Hell - Canyons ; Bear trekt door een indrukwekkende kloof in Noord-Afrika en reconstrueert de ervaringen van mensen die de beproevingen van de kloof hebben overleefd. Hoe zal het hem vergaan?
- 12.15 - Rattlesnake Republic - Diamondbacks are Forever ; in het hart van Texas riskeren mannen voor veel geld hun leven om het gevaarlijkste roofdier van het Amerikaanse continent, de ratelslang, te vangen. Wie zijn deze slangenjagers?
- 13.55 - 100 Things to Do before You Die ; na de dood van een goede vriend maakte Sebastian Terry een lijst van honderd dingen die hij voor zijn dood wil doen. Volg hem op zijn reis over de wereld om de lijst af te werken.
- 19.10 - Mythbusters - Deadliest Catch Crabtastic Special ; het team krijgt gezelschap van de schippers Johnathan Hillstrand en Scott Campbell Jr. van “Deadliest Catch”. Ze onderzoeken mythen rond krabfuiken; zijn ze echt onverwoestbaar?
- 20.00 - Railroad Alaska - Kijk mee hoe deskundige vakmensen, waaronder bouwvakkers, monteurs en machinisten, de 800 km lange spoorlijn door Alaska tijdens de extreme wintermaanden berijdbaar te houden.
- 22.00 - How the Earth Works - Japanese Death Match ; Liz en Martin bezoeken Japan, om de strijd vast te leggen tussen de mensen en het land waarop ze leven.
- 23.00 - Bear Grylls : Escape from the Hell - Ultimate Survival School ; Bear kijkt terug op de meest memorabele gebeurtenissen die hij in de serie heeft meegemaakt. Welke situaties heeft hij echter gekozen vanwege de unieke uitdaging die ze vormden?
- 00.00 - Get Out Alive With Bear Grylls - The Tough Get Going ; extreme overlevingswedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondernemen.
- 03.45 - Curiosity : X-Ray : Yellowstone ; we verkennende verborgen wonderen van Yellowstone National Park. Met nieuwe technologie worden steenlagen verwijderd om de krachten en de werking van deze hotspot te onthullen.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 09.00 - Ultimate Survival Alaska ;
- 19.00 - Ultimate Airport Dubai ;
- 20.00 - Scam City ; vandaag : Amsterdam ;

NED 2
- 20.20 - O'Hanlons Helden ; vandaag : Schipbreuk en Scheurbuik ; de Duitser Georg Wilhelm Steller hoorde dat in het Petersburg van Tsaar Peter de Grote, ene kapitein Bering zich opmaakte voor een enorme reis; het doel : kijken waar het Russische rijk in Siberië eindigde.

NED 3
- 19.55 - 3 op reis; reisprogramma; vandaag : Chris Zegers maakt een lange reis langs de onbekende oostkust van Canada ; Dennis is in zijn geliefde Europa, dit keer in het statige Zürich.

BBC 1
- 17.35 - Dolphins - Spy in the Pod ;

BBC 2
- 09.05 - Monty Don's French Gardens ;
- 21.00 - Nature's Weirdest Events - natuurdocumentairereeks over bizarre natuurfenomenen ;
- 22.00 - Operation "Grand Canyon" with Dan Snow - documentaire waarin een team rondom Dan Snow de machtige Colorado-river trotseren.

ARTE
- 06.25 - De Grote Reis van Charles Darwin ;
- 08.15 - De blinden van Tibet ;
- 09.45 - De grote baas van het Witte Noorden - de poolbeer ;
- 10.30 - Roald Amundsen achterna ;
- 13.25 - Géo : Vietnam : Cobra op menu ;
- 15.00 - Creta, het oorsprong van het labyrint ;
06.01.2014

EEN
- 14.20 - From The Sky - Los Angeles vanuit de hemel ; documentaire reeks met fascinerende beelden vanuit panoramisch standpunt.

VIER
- 16.50 - Luchthaven Australië ;
- 22.10 - Los Easy Riders ; Arnoud en Polle beleven één van de spannendste rustdagen uit hun leven in het Peruaanse Huaraz, een stad in het Andesgebergte. Met de motor tot op een hoogte van 4.900 meter rijden, is een unieke ervaring. Goed uitgerust bezoeken ze de hoofdstad Lima, centrum van het creatieve verkopersleven.

VITAYA
- 06.15 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ; Keith en Heather wonen momenteel in Bedfordshire, maar hebben een ruim budget vrijgemaakt om twee nieuwe woonsten aan te kopen. Ze willen een eigendom dicht bij huis en dromen eveneens van een buitenverblijf. Jonnie en Jasmine helpen het koppel verder.

- 11.55 - Grenscontrole ; een Maleisische reiziger zonder bagage trekt de aandacht in de luchthaven van Sydney. De man heeft enkel een paar voedselwaren bij zich en de douaniers zijn dan ook razend benieuwd naar de reden van zijn komst. Ze besluiten een drugstest af te nemen. In Adelaide jaagt de immigratiedienst op enkele Vietnamese arbeiders die illegaal in het land zouden verblijven. De actie werd wekenlang voorbereid en er wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten. In Perth komt de knappe Svetlana aan na een reis naar Italië. De inhoud van haar bagage zou haar wel eens duur kunnen komen te staan.

- 21.00 - Ik vertrek - Ed van der Neut (48) is verkoper in een tapijtwinkel. Zijn vrouw Heleen (49) werkt als ergotherapeut in een zorgcentrum voor senioren. Samen dromen ze van een zonnig leven tussen de Italiaanse olijfbomen. Ze vinden een buitenverblijf in Umbrië en na een moeizame onderhandeling met de eigenares komen ze tot een akkoord over de huur van het countryhouse, waar nog behoorlijk wat achterstallig onderhoud is. Vol enthousiasme vertrekken Ed en Heleen naar hun nieuwe thuisland. Ook al spreken ze geen woord Italiaans en is Heleen bepaald geen keukenprinses, ze hebben een duidelijk doel voor ogen. Ze kijken dwars door de spinnenwebben en het zwembad vol bloedzuigers heen en zien hun gasten al zitten aan een lange tafel bij de ondergaande zon.

- 00.00 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ;

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Alleen de meest geharde vissers wagen zich op de visgronden van de Beringzee. Ze worden gelokt door het avontuur en jagen op krab in ruil voor een beloning van 100 miljoen dollar.
- 09.50 - Mythbusters - Dodge a Bullet - Het valt niet mee om broodjeaapverhalen van de werkelijkheid te onderscheiden. Special-effectsgoeroes Adam en Jamie passen wetenschappelijke methodes toe om mythes te onderzoeken.
- 12.20 - How the Earth Works - Japanese Death Match ; Liz en Martin bezoeken Japan, om de strijd vast te leggen tussen de mensen en het land waarop ze leven.
- 19.05 - Mythbusters - Fixing a Flat ; Adam en Jamie onderzoeken hoe je een lekke band kunt repareren als je geen reserveband hebt. Kari en Tory testen of een vismolen vlam kan vatten als je een supersnelle vis vangt.
- 22.00 - Railroad Alaska - kijk mee hoe deskundige vakmensen, onder wie bouwvakkers, monteurs en machinisten, de 800 km lange spoorlijn door Alaska tijdens de extreme wintermaanden berijdbaar houden.
- 23.00 - Alaska : The Last Frontier - Volg de familie Kilcher in hun afgelegen leefgemeenschap net buiten Homer in Alaska. De Kilchers leven en werken al vier generaties lang op hun land.
- 00.00 - Monsters Inside Me - Outbreak ; doktoren en wetenschappers zijn in staat van oorlog met een aantal van de dodelijkste parasieten die we kennen, waaronder een vleesetend monster dat rondwaart in Texas.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.20 - Doomsday Preppers ;
- 08.00 - Air Crash Investigation - Sioux City Fireball ;
- 13.00 - Snow Leopard of Afghanistan ;
- 14.40 - Ultimate Survival Alaska - Arctic Hell ;
- 15.30 - Air Crash Investigation - Disaster Runway ;

NED 2
- 19.55 - Rail Away - informatief programma over markante spoorlijnen overal ter wereld. Er wordt een traject afgelegd waarbij onderweg ook veel aandacht is voor bijzondere locaties. Door de sneeuw zoekt de smalspoorlijn van de Furka Oberalp Bahn zich een weg van Disentis over de hoge passen van bekende wintersportgebieden naar Brig.

BBC 1
- 12.00 - Rip Off Britain : Holidays ; Angela Rippon, Gloria Hunniford and Julia Somerville return with a special week of programmes from Tenerife investigating viewers' holiday disasters, with invaluable advice to avoid being caught out the same way.

In the first of the series the team hear how a hotel lost a couple's passports then tried to say it was nothing to do with them. So should you hand over your passport if asked to at check-in? Plus, the team unpick who should pay if you find yourself stranded abroad through no fault of your own, and hear of a desperate battle for survival - on a holiday without insurance. And, travel expert Simon Calder has money-saving tips for one of Europe's most popular cities.

BBC 2
- 17.15 - The Great British Winter - Mountains ; this series explores five of Britain's most extreme winter landscapes, looking at the conditions that challenge both the wildlife and people that try to survive in the countryside and uncovering a world few get to see. Ellie Harrison looks at British mountains as she reveals the surprises this terrain holds, from volcanoes to avalanches, frogs attempting to spawn to the small herds of reindeer in Britain. There's more than meets the eye to this landscape in winter. (1/5).

- 19.30 - Great British Railway Journeys - from Manchester to Birkenhead ;
- 21.30 - Sacred Wonders of Britain - Neil Oliver goes in search of Bronze and Iron Age sites sacred to ancient Britons.(2/5)

ARTE
- 07.45 - Arte+7 - Een treinticket voor ...Turkije ;
- 10.15 - De geheimen van het graf 33 ( Egypte) ;
- 11.10 - Cuba, de smaak van de Cariben ;
- 12.50 - Georgië, uit liefde voor de wijn ;
- 16.00 - De nieuwe paradijzen : Chili ;
- 17.45 - Réunion : circus en wurgslangen ;
- 18.15 - Lissabon, stad en fado ;
- 19.00 - Een treinticket voor ...Zuid-Brazilië ;


07.01.2014

EEN
- 23.25 - Great Continental Railway Journeys - Madrid to Gibraltar ; Michael Portillo keert terug naar zijn vaderland Spanje en probeert te ontdekken wat de onversaagde toeristen uit de Belle Epoque moeten ervaren hebben tijdens hun reizen door het verzwakkende Spaanse imperium. In Madrid bezoekt hij de plek waar tijdens het huwelijk van een Britse prinses en een Spaanse koning een moordpoging werd ondernomen. Zuidelijker, in het historische Córdoba danst Michael met een ongewone partner en geniet hij van de feria. Verderop in Andalusië, in de tabaksfabriek van zijn thuishaven Sevilla, verneemt Michael meer over het zigeunermeisje Carmen. Na sherry te hebben geproefd in Jerez de la Frontera, verdiept Michael zich in de diplomatieke missie van Winston Churchill naar Algeciras en vertelt hij straffe verhalen over Britse spionage op de rots van Gibraltar.

CANVAS
- 19.30 - My America ; Michiel Vos (° Groningen, 1970) werd in 2009 Amerikaans staatsburger tijdens een ceremonie op Ellis Island. Hij deed de 'pledge to the flag' met President Obama en transformeerde zichzelf van een advocaat uit 'old Europe' tot een 'newsman' in New York City. Maar: Amerikaan worden is nog iets anders dan Amerikaan zijn. Om zijn plek te kunnen vinden in Amerika moet de Europese immigrant zichzelf opnieuw uitvinden. Maar hoe doe je dat? Hoe Amerikaans moet je worden en hoe Europees mag je blijven? Michiel zoekt het uit in gesprekken met andere immigranten: Henry Kissinger (oorspronkelijk uit Duitsland), Gene Simmons (frontman van KISS, oorspronkelijk uit Israël) en de Nederlandse cineast Paul Verhoeven. Zij raden hem aan vooral niet zichzelf te zijn, maar zo Amerikaans mogelijk te worden. Tijdens zijn verdere zoektocht door zijn nieuwe vaderland leggen bevriende celebrities, maar ook de Afghaanse koffieverkoper op de hoek Michiel uit wat nu eigenlijk het geheim is van Amerika en 'what it takes to become a real American'...

VIER
- 17.00 - Luchthaven Australië ;

VITAYA
- 06.15 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ; Jonnie en Jasmine helpen in deze aflevering Nicky en Tony. Dit koppel staat op het punt om samen hun eerste huis te kopen, maar kan niet beslissen waar ze dat zullen doen. Blijven ze in het Verenigd Koninkrijk of trekken ze naar Kroatië?
- 00.00 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ;

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Deadliest Catch - De vloot keert terug naar de Beringzee om strijd te leveren met de koudste winter in mensenheugenis en een flinke daling in de inkomsten. Wie zal er een succesvol seizoen hebben?
- 09.50 - Mythbusters - Fixing a Flat ; Adam en Jamie onderzoeken hoe je een lekke band kunt repareren als je geen reserveband hebt. Kari en Tory testen of een vismolen vlam kan vatten als je een supersnelle vis vangt.
- 11.30 - Railroad Alaska - kijk mee hoe deskundige vakmensen, onder wie bouwvakkers, monteurs en machinisten, de 800 km lange spoorlijn door Alaska tijdens de extreme wintermaanden berijdbaar houden.
-19.05 - Mythbusters - Let There Be Light ; Jamie en Adam testen een verlichtingsmythe uit Hollywoodfilms, terwijl Kari, Grant en Tory onderzoeken hoe je onbestuurbaar geworden auto's kunt stoppen.
- 00.00 - Monsters Inside Me - Sex Maniacs ; Parasieten behoren tot de succesvolste levensvormen doordat ze zich op zeer efficiënte wijze voortplanten. Voorbeelden zijn bedwantsen, paardenvliegen en parasitaire wormen.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.20 - Doomsday Preppers ;
- 08.00 - Air Crash Investigation - Disaster Railway ;
- 13.00 - King Cobra - Cannibal Snake ;
- 14.40 - Ultimate Survival Alaska - River of No Return ;
- 15.30 - Air Crash Investigation - The Plane that Flew Too High ;

NED 2
- 19.55 - Rail Away ;

BBC 1
- 12.00 - Rip Off Britain : Holidays ; the "Rip Off Britain" team investigate disastrous holidays and troubles with travel.

BBC 2
- 08.05 - Rip Off Britain : Holidays ; the team hear how a hotel lost a couple's passports then said it was not their fault.
- 17.15 - The Great British Winter - Lakes ; Ellie Harrison is in the Lake District, finding out about a rare Arctic winter resident.
- 19.30 - Great British Railway Journeys - Southport to Leyland ; continuing through the North West, Michael visits Southport, Wigan, Bolton and Leyland.

ARTE
- 07.45 - Arte+7 - Een treinticket voor ...Nijldelta ;
- 11.15 - Cambodja - nieuwe gezichten ;
- 12.40 - Géo : Bacchus in Bali ;
- 15.05 - Geluk in Arabië - Oman ;
- 15.35 - Een panoramisch zicht - De Alpen ;
- 17.45 - Réunion Eiland - strandzijde ;
- 19.00 - Een treinticket voor...Ierland ;
08.01.2014

EEN
- 14.20 - SPCA Rescue - Hopeless hoarder ; Nieuw-Zeelandse docuserie over het werk van de dierenpolitie in Auckland.

VIER
- 17.00 - Luchthaven Australië ;

VITAYA
- 06.15 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ; Rosaleen en David dromen ervan om een vakantiehuisje te kopen met zicht op zee. Het probleem is dat ze het maar niet eens raken over de bestemming. Wordt het East Sussex of het wondermooie Kroatië?
- 22.35 - Red mijn Vakantie ! - In Lloret de Mar worden zeven jongeren bedreigd door hun reisorganisatie. Ondertussen zorgt een verstopte riool op een camping in Mol ervoor dat het water bijna letterlijk tot aan de lippen van de gasten staat. Hygiëne-expert Rob Geus onderzoekt in Portugal dan weer een appartementencomplex met een ranzig zwembad.
- 23.40 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ; Sandra en Philip hebben een bloeiende carrière, maar willen hun zaak nog een ultieme boost geven. Ze willen het rustige Cornwall inruilen om zich dichter bij hun klanten te begeven. Maar zal dat in het heuvelachtige Herefordshire zijn of aan de Green Coast in Portugal?

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Deadliest Catch - de vloot keert terug naar de Beringzee om strijd te leveren met de koudste winter in mensenheugenis en een flinke daling in de inkomsten. Wie zal er een succesvol seizoen hebben?
- 09.50 - Mythbusters - Let There Be Light ; Jamie en Adam testen een verlichtingsmythe uit Hollywoodfilms, terwijl Kari, Grant en Tory onderzoeken hoe je onbestuurbaar geworden auto's kunt stoppen.
- 15.40 - The Real Hustle - het team probeert nietsvermoedende voorbijgangers op te lichten met slimme trucs, waaronder het ruilen van vals geld voor echt geld en het stelen van koffers van hotelgasten.
- 19.05 - Mythbusters - Paper Armour ; in "Mythbusters" gaan presentatoren Jamie Hyneman en Adam Savage weer op zoek naar de waarheid achter de meest uiteenlopende mythen en broodjeaapverhalen.
- 00.00 - Monsters Inside Me - Masters of Disguise ; parasieten zijn meedogenloos, doelbewust en vooral sluw. Maak kennis met acanthamoeba keratitis, de babesiaparasiet en de strongyloidesworm; meesters in de kunst van het vermommen.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Air Crash Investigation - The Plane that Flew Too High ;
- 13.00 - Mammoth - Back From The Dead ;
- 14.00 - Ultimate Survival Alaska - Desolation Island ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Split Decision ;
- 23.00 - Scam City - Amsterdam ;

NED 1
- 20.30 - Penguins - Spy in the Huddle ; vandaag : aankomst ;

NED 2
- 19.55 - Rail Away ;

NED 3
- 20.25 - Nick & Simon - The Caribbean Dream ; realityreeks waarin Nick & Simon naar Cuba en Jamaica reizen ;

BBC 1
- 12.00 - Rip Off Britain : Holidays ; the team hear of websites promising to help get you a new passport, but failing to do so.

BBC 2
- 08.00 - Rip Off Britain : Holidays ; the team hear of the families who struggled to escape a terrifying hotel fire.
- 09.00 - Great Continental Railway Journeys ; from Dresden to Kiel - Michael Portillo explores Germany, the powerhouse of today's European Union.
- 17.15 - The Great British Winter - Ellie Harrison visits Britain's forests, looking at charcoal creation and tree planting.
- 19.30 - Great British Railway Journeys - from Preston to Rochdale ; Michael celebrates Victorian trade with the Preston Guild.

ARTE
- 08.55 - De olifantenweeshuis ;
- 09.40 - Op olifantenspoor ;
- 10.25 - Een dag in de savanne ;
- 11.10 - India en Bollywood ;
- 12.40 - Géo - Tanganyika ;
- 15.35 - Een panoramische blik op de Alpen ;
- 16.30 - Cleopatra ;
- 19.00 - Een treinticket voor ...Madagaskar ;
09.01.2014

EEN
- 14.20 - SPCA Rescue - Unlucky lambs ; Nieuw-Zeelandse docuserie over het werk van de dierenpolitie in Auckland.;

- 20.40 - Via Annemie - Upstairs Downstairs ; reportagereeks van Annemie Struyf met ontroerende en aangrijpende verhalen, balancerend op de grens van leven, liefde en hoop.
Annemie vaart als bemanningslid mee op een luxecruise langs de Middellandse zee. Met een ijspiste, een theater, een minigolfbaan, een casino, een winkelwandelstraat en een overvloed aan restaurants worden 3.600 passagiers van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in de watten gelegd. Hiervoor worden 1.500 bemanningsleden ingezet: van de kapitein op de brug, vijftien verdiepingen hoog, tot de Indonesische handdoekplooiers op het onderste dek.

- 23.00 - De Wereld van Guiness World Records - 2-delige documentaire over het bekendste recordboek van de planeet. Met zijn 40.000 wereldrecords is The Guinness Book of Records een absolute referentie, maar hoe wordt al die informatie uit alle hoeken van de wereld verzameld?

CANVAS
- 20.40 - Operation Snow Tiger - De Siberische tijger is een van de meest zeldzame en schuwe dieren ter wereld. Er zouden er nog maar 300 van leven. Er zijn meer wetenschappers in de ruimte geweest dan dat er Siberische tijgers hebben gezien in het wild. Liz Bonnin, zelf een voormalige tijger-biologe trekt naar de bevroren wouden in het verre oosten van Rusland om een team wetenschappers te helpen dat de bepaald indrukwekkende dieren bestudeert. Ze willen meer te weten komen over het leven van deze mysterieuze roofdieren, uitzoeken waarom hun aantal zo dramatisch afneemt en wat er kan worden gedaan om die evolutie te stoppen. Wanneer het team op het spoor komt van drie weeswelpen, beginnen ze een wanhopige reddingsoperatie. Cameraman Max Hug-Williams vergezelt drie boswachters door een sneeuwstorm in een race tegen de tijd. Ondertussen kan hij geweldige opnames maken. ( deel 1 )

VIER
- 17.00 - Luchthaven Australië ;

VITAYA
- 06.15 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ; Sandra en Philip hebben een bloeiende carrière, maar willen hun zaak nog een ultieme boost geven. Ze willen het rustige Cornwall inruilen om zich dichter bij hun klanten te begeven. Maar zal dat in het heuvelachtige Herefordshire zijn of aan de Green Coast in Portugal?
- 17.15 - The Hotel Inspector - Hotelier Ruth Watson probeert in deze aflevering een in het slop zittende guesthouse aan zee uit de nood te helpen. Hoe ze het hotel terug naar de 21ste eeuw zal brengen is nog maar de vraag. Eigenaar Jon is niet meteen van plan het haar makkelijk te maken.
- 00.10 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ;

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Deadliest Catch - het pakijs houdt de visgronden in zijn greep. De schippers van de vloot moeten beslissen of ze blijven of teruggaan. Sommige besluiten de strijd tegen de elementen aan te gaan.
- 09.50 - Mythbusters - Paper Armour ; in Mythbusters gaan presentatoren Jamie Hyneman en Adam Savage weer op zoek naar de waarheid achter de meest uiteenlopende mythen en broodjeaapverhalen.
- 15.40 - The Real Hustle - de hustlers demonstreren een truc waarbij andere restaurantgasten met hun rekening worden opgezadeld. Ze laten een truc met een nepserveerster zien en proberen een sms-truc uit.
- 19.05 - Mythbusters - Newton's Crane Cradle ; in "Mythbusters" blijven presentatoren Jamie Hyneman en Adam Savage zoeken naar de waarheid achter de meest uiteenlopende mythen en broodjeaapverhalen.
- 22.00 - Get Out Alive with Bear Grylls - Frozen Planet ; extreme overlevingswedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondernemen.
- 23.00 - Beyond Survival with Les Stroud - Zulu ; 'survivorman' Les Stroud gaat in Zuid-Afrika op bezoek bij de Zoeloes. De leden van deze legendarische Afrikaanse stam zijn ware grootmeesters op het gebied van overleven.
- 00.00 - Monsters Inside Me - Living with the Enemy ; talloze mysterieuze ziekten worden veroorzaakt door geniepige organismen die zich in hun nietsvermoedende gastheer nestelen. Welkom in de wereld van de parasiet!

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Air Crash Investigation - Split Decision ;
- 12.00 - Scam City - Amsterdam ;
- 13.00 - Zambezi - Source of Life ;
- 14.00 - Ultimate Survival Alaska - Belly of the Beast ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Break-Up Over Texas ;
- 21.00 - Scam City - Mumbai ;
- 22.00 - Doomsday Castle - Be Fruitful and Multiply ;

NED 1
- 21.35 - Floortje naar het einde van de wereld - reisreportagereeks ; Floortje Dessing reist naar de verste uithoeken op aarde. Elke aflevering trekt ze naar een andere afgelegen en geïsoleerde bestemming waar ze mensen bezoekt die hier een bijzonder bestaan leiden. Ze draait een paar dagen mee in hun leven en ervaart hoe het is om op zo'n ongewone plek te wonen. Zo bezoekt ze een jonge rendierhoedster in het hoge noorden van Noorwegen en loopt ze twee dagen door de wildernis van Nieuw-Zeeland op weg naar een familie die hier al meer dan dertig jaar woont. Floortje bezoekt het topografische einde van de wereld. In het uiterste zuiden van Chili, in een baai aan het Beagle kanaal, ver van de bewoonde wereld, zonder elektriciteit en stromend water, woont de Belgische Annemie. Zij kwam hier zeven jaar geleden terecht en werd op slag verliefd op de Chileense gaucho José en ze besloot te blijven.

NED 2
- 19.55 - Rail Away ;

BBC 1
- 12.00 - Rip Off Britain - Holidays ; the team reveal how your mobile bills can rack up costs of hundreds of pounds while abroad.
- 21.00 - Dolphins - Spy in the Pod ; natuurdocumentairereeks waarin dolfijnen met geborgen camera's worden gevolgd ; zo zijn we getuige van het familieleven van de orca en en zien we dolfijnen met sponzen op hun neus ;

BBC 2
- 08.05 - Rip Off Britain - Holidays ; the team hear of websites promising to help get you a new passport, but failing to do so.
- 17.15 - The Great British Winter ; Estuaries - Ellie Harrison is in the UK's largest estuarine habitat in Morecambe Bay, Cumbria.
- 19.30 - Great British Railway Journeys ; from Haworth to Huddersfield - Michael visits the home of the three Bronte sisters in Worth Valley, Yorkshire.

ARTE
- 07.45 - Arte+7 - Een treinticket voor...Wales ;
- 11.05 - Beiroet , de andere zijde van de spiegel ;
- 12.40 - Géo - Idjwi, het vergeten eiland ;
- 15.35 - Een panoramische blik van de Alpen ;
- 17.45 - Bretagne ;
- 19.00 - Een treinticket voor ...Zuid-Korea ;

Andere labels : Afghanistan, Brazilië, Cambodja, Chili, Cuba, Egypte, Georgië, Gibraltar, Jamaica, Kroatië, Libanon, Madagaskar, Nieuw-Zeeland, Peru, Réunion, Spanje, Tibet, Zuid-Afrika, Zuid-Korea,
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan