TV-Reisprogramma's week 05.07 - 11.07.2014

Gecko

Well-Known Member
05.07.2014

EEN
- 18.10 - Vlaanderen Vakantieland - toeristisch magazine ; - Weekendtips voor het hele gezin. Brussel 'kinderen inclusief' ; - Viva Vespa in Italië. Deel 2: Marche ; - Citytrippen in Düsseldorf ;

CANVAS
- 17.25 - Fanaticos - Een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

- 20.25 - Vranckx - Gewelddadige steden ; Nigeria zit vol olie, maar het is slechts een kleine elite die daar rijk van wordt. Wie arm is, moet andere manieren zoeken om aan geld te geraken. En dan kan het twee richtingen uit: plantrekkerij of misdaad. Hoe dat in zijn werk gaat, onderzoeken we in hoofdstad Lagos. We gaan op stap met Kéhindé Bamigbétan, burgemeester van een van de grootste arrondissementen van Lagos. Hij werd met geweld ontvoerd, maar kan het gelukkig nog navertellen. 'Rijk ben ik niet, maar ik zat in een zwarte 4x4. Dus de ontvoerders roken geld en openden het vuur op de wagen. Toen ze erachter kwamen dat ik ook burgemeester bleek te zijn, waren ze pas helemaal gelukkig.' Florent neemt ons mee naar Makoko, de sloppenwijk waar hij woont. Er wonen straatarme Nigerianen, maar ook vluchtelingen uit andere Afrikaanse landen. Er heerst complete wetteloosheid. 'De Nigerianen denken dat we geen mensen zijn, dat we ander bloed hebben. Ze doden ons alsof we beesten zijn.' In Makoko leeft iedereen van de visvangst, maar zelfs dat is gevaarlijk. 'Ze gooien gewoon je vissen weg. Wie reageert, krijgt slaag. Want jij bent een vreemdeling die bij hen geld komt zoeken. Dit is onleefbaar.' We maken ook kennis met Tokunbo. Hij komt pas uit de gevangenis en moet zich gedeisd houden. Maar hij zit nog steeds in de drugshandel. Hij neemt ons mee naar zijn bureau en zijn klanten. Maar het land is ook een draaischijf voor drugs naar Europa. Die internationale handel brengt de Nigeriaanse drugshandelaars jaarlijks 1 miljard euro op.

VTM
- 12.30 - The Zoo - De orang-oetangs zetten hun eerste stappen in hun nieuwe omgeving. Trent komt oog in oog te staan met een wild luipaard in Zuid-Afrika en hij ontmoet voor de eerste keer de babyjachtluipaarden die zullen verhuizen naar de Auckland Zoo.

- 18.00 - Border Security Australia - in de luchthaven van Sydney wordt Denise ondervraagd door douaneofficier Barbara. De kans is groot dat Denise Australië niet binnen mag, omdat ze bij haar vorige verblijf te lang is gebleven. In de luchthaven van Melbourne reageert een douanehond op de bagage van een passagier, die Grieks spreekt. Er wordt een tolk opgeroepen om een deftige uitleg te krijgen voor de zaden die de man bij zich heeft. Een jonge vrouw uit Hongkong probeert Australië binnen te komen met voedsel. Douanier Filiz probeert haar duidelijk te maken dat dit in strijd is met de wet, en ondertussen zet hij zijn zoektocht naar andere verboden waren verder. Met succes.

- 18.25 - The Zoo - De leeuwen Tonyi en Tombo vliegen elkaar in de haren na een ruzie over hun vrouwtjes. De orang-oetan Indra is ziek. Olifanten Kashin en Burma tonen zich van hun creatiefste kant om geld in te zamelen voor het fonds van de zoo.

ACHT
- 11.20 - James May's Man Lab - In deze aflevering toont James hoe je een oude film maakt, hoe je een bioscoop bouwt, hoe je met sabels vecht en hoe je je dient te gedragen op een eerste afspraakje. Tot slot organiseert hij een concert in de beroemde Londense kerk St Martin-in-the-Fields met het toporkest dat hij in de vorige aflevering samenstelde.

VITAYA
- 17.50 - Oplichters in het Buitenland - Vietnam ; aan de hand van verhalen van gedupeerde vakantiegangers, reist Kees van der Spek deze week af naar Vietnam. In Ho Chi Minh gaat hij op zoek naar een criminele bende die met het kaartspel blackjack talloze slachtoffers heeft gemaakt. In samenwerking met de lokale politie komt hij de oplichters op het spoor.

OP 12
- 20.00 - All Areas - Rock Werchter 2014 ;

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 -How Do They Do It ? - Crash Testing/Books Etc/Margarine ; in deze aflevering ontdekken we hoe auto's je beschermen tijdens een crash, hoe een bestseller wordt gedrukt en hoe van olie margarine wordt gemaakt.
- 06.25 - Building the World Cup - Arena Da Amazonia ; volg de bouw van een peperduur prestigeproject, de Amazônia Arena in het hart van het Braziliaanse regenwoud. Kan Brazilië het stadion op tijd en binnen budget afkrijgen?
- 09.45 - Dirty Jobs - voor zijn nieuwste uitdaging reist onze onverschrokken presentator Mike Rowe naar Utah. Hier gaat hij aan het werk als paleontoloog, wat een verrassend vieze baan blijkt te zijn.

NED 2
- 14.41 - O' Hanlons Helden - Redmond O'Hanlon gaat in het hart van het Braziliaanse regenwoud op zoek naar rubberzaden, net zoals zijn haast vergeten held Henry Alexander Wickham 140 jaar geleden deed.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 09.30 - Do Or Die - Terrible Twister ;

- 10.40 - Sinkholes - Gigantische zinkgaten kunnen zonder waarschuwing hele stadsdelen opslokken. In deze documentaire wordt de wetenschap achter zinkgaten blootgelegd, worden hartverscheurende overlevingsverhalen verteld en worden kijkers meegenomen naar een onderwatergrot om beter te begrijpen hoe deze angstaanjagende natuurverschijnselen worden veroorzaakt. Daarnaast wordt een zinkgat gesimuleerd om te tonen wat er precies gebeurt met een lichaam dat wordt opgeslokt.
- vandaag : Swallowed Alive
In deze special kijken we naar de wetenschap achter grote gaten in de grond en drijfzand. Hoe kun je deze bizarre natuurverschijnselen vermijden?

- 11.30 - America's Lost Treasures - New Orleans ;
- 12.20 -Wicked Tuna - Head To Tail ;
- 13.10 - Wicked Tuna - The Wicked Return ;
- 14.05 - Wicked Tuna - Checkmate ;
- 15.00 - Wicked Tuna - Into The Storm ;
- 15.55 - Wicked Tuna - Operation T.U.N.A. ;
- 17.45 - Science Of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf voor gek kan zetten bij bezigheden als kaneelpoeder eten.

ARTE
- 05.00 - Arte+7 - Mijn stad - München ;
- 06.30 - Wijnen à la carte - Griekenland ;
- 07.50 - Tour de France - Kwelling van Frankrijk ;
- 08.50 - De Grote Bergpassen Van " Tour de France" - Mont Ventoux ;
- 09.10 - De Grote Bergpassen Van " Tour de France" - Le Galibier ;
- 09.35 - De Grote Bergpassen Van " Tour de France" - Alpe d' Huez ;
- 10.05 - De Grote Bergpassen Van " Tour de France" - Le Tourmalet ;
- 10.30 - De Grote Bergpassen Van " Tour de France" - Le Puy-de-Dôme ;
- 11.00 - Géo - Lamu, eiland der ezels ( Kenya) ;
- 11.50 - Géo - De Ark van Noach van Bolivia ;
- 17.20 - Arte+7 - De Kusten van Frankrijk - een toer in Corsica ;
- 18.05 - Arte +7 - Dorpen van Frankrijk - Villefranche-de-Conflent ;
- 18.15 - Géo - Hockey in Himalaya, een vrouwelijke passie (Ladakh - India) ;
- 19.00 - Dromen op Platteland - Zuid-Tirol ( Italië );
- 20.00 - Peru, een Gastronomische "El Dorado" ?

06.07.2014

EEN
-18.10 - Joanna Lumley's Nijl - Vierdelige documentaire reeks waarin de bekende Britse actrice Joanna Lumley wordt gevolgd tijdens haar reis langs de Nijl, de langste rivier ter wereld.
Joanna begint haar reis in de havenstad Alexandrië, de geboorteplaats van de legendarische Egyptische koningin Cleopatra. Na een bezoek aan de piramides van Caïro reist ze per trein verder naar Luxor, waar ze overstapt op een boot naar Aswan, een stad die in het Victoriaanse tijdperk gezien werd als de top van de beschaving.

- 20.00 - Dublin Zoo - documentairereeks over het leven achter de schermen van de wereldberoemde dierentuin in Phoenix Park in Dublin, Ierland.
De pas aangekomen okapi's zetten voorzichtig de eerste stappen buiten in hun nieuw verblijf. De verzorgers onderzoeken orang-oetan Leoni, die met een mysterieuze hoest kampt. Yvonne gaat op het Ierse platteland op zoek naar jonge kerkuilen.

- 23.25 - Hotelgeheimen - Power and money ; Britse reisreeks waarin de Engelse acteur Richard E Grant op zoek gaat naar de vaak pittige verhalen die schuilgaan achter de glamoureuze gevels van 's werelds beste hotels.
Tijdens zijn rondreis brengt Richard E Grant een bezoek aan de meest luxueuze hotels ter wereld, en verkent hij de vele gevarieerde aspecten van de horeca. In de eerste aflevering onderzoekt Richard welke rol macht en geld spelen in het hotelwezen; hij checkt in bij respectievelijk Caesars Palace in Las Vegas, het Californië Barkley Pet Hotel en het 44.000 dollar per nacht kostende Ty Warner Penthouse in Four Seasons Hotel, New York.

CANVAS
- 19.05 - Jaguars - Born Free ;
In een woud in Brazilië worden drie kleine jaguarweesjes gevonden. Een gezin besluit de plaats van hun moeder in te nemen en hen te trainen om in het wild te leven. In twee jaar tijd moeten ze leren in bomen klimmen, zwemmen en zelf op hun eten jagen. Als ze zich straks in het wild kunnen handhaven, zal dat een hoopvol teken zijn voor deze zeldzame dieren. Maar is de band met hun mensengezin dan al niet zodanig hecht dat ze nooit meer echt wild kunnen zijn?

ACHT
-10.20 - Paul Merton in India - Punjab ;
- 11.00 - Fisherman's Apprentice with Monty Halls - Monty gaat de Atlantische Oceaan op met een grote vissersboot. Acht dagen en nachten lang zal hier worden gewerkt. Daarbij vraagt Monty zich af welke impact dergelijke vissersboten hebben op het milieu.

VIER
- 18.35 - De Wereld van - dierenarts Melissa leidt de aankomst van het eerste Amur-luipaard in goede banen en attractiebediener Niels krijgt de kans een opleiding te volgen voor zijn droomattractie...
- 19.10 - Dierendokter Australië -

OP 12
- 20 - All Areas - Rock Werchter 2014 ;

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How Do They Do It ? - Whisky Galore/Hurricane Prevention ; in deze aflevering ontdekken we hoe van water whisky wordt gemaakt en wat er gedaan wordt om een nieuwe ramp zoals orkaan Katrina te voorkomen.

- 06.25 - Built From Disaster - Tunnels ; in ‘Built From Disaster' onthullen we de geheimen achter 's werelds spectaculairste bouwwerken en onderzoeken we de tragische gebeurtenissen die de bouw ervan noodzakelijk maakten.

- 07.15 - Raging Planet - Flood ; we onderzoeken verwoestende overstromingen, zoals de vloedgolf als gevolg van orkaan Katrina, aardverschuivingen in Venezuela en de vloedgolf in het dorpje Boscastle in Cornwall.

- 08.55 - How the Earth Works - Will Hawaii Sink LA? ; Liz en Martin zoeken in Hawaï naar sporen van catastrofale gebeurtenissen in de geologische geschiedenis van de eilanden en brengen een reeks verwoestingen aan het licht.

- 09.45 - What Happened Next ? - In dit razendsnelle quizprogramma onderzoeken we de wetenschap achter verbijsterende filmbeelden van verwoesting en chaos en vragen we de kijker: "Wat gebeurde er daarna?"

- 10.10 - What Happened Next ? - In dit razendsnelle quizprogramma onderzoeken we de wetenschap achter verbijsterende filmbeelden van verwoesting en chaos en vragen we de kijker: "Wat gebeurde er daarna?"

- 11.25 - Alaska : The Last Frontier - Predators and Prey ; de aanwezigheid van beren en wolven herinnert de Kilchers eraan dat de mens niet altijd bovenaan de voedselketen staat. Ze vormen echter niet de enige bedreiging voor hun welzijn.

- 12.15 - Deadly Islands - Deadliest Moments ; in een ‘Making of’-special vertelt Dave Salmoni over de ontberingen, de gevaren en de technische problemen, waarmee hij en zijn team tijdens het filmen werden geconfronteerd.

- 13.05 - Dual Survival - Meltdown ; Lundin en Teti zijn in Zambia, waar hun leven wordt bedreigd door olifanten en onderkoeling. Ze krijgen ruzie over de vraag of ze in een hol met vleermuizen zullen overnachten.

- 14.45 - Off The Hook : Extreme Catches - Cull Of The Wild Men ; Eric gaat op haaien vissen in Florida. Hij volgt de boot van een garnalenvisser die zijn bijvangst terug in zee dumpt, wat veel hongerige haaien aantrekt.

- 15.10 - Off The Hook : Extreme Catches - Marlin Impossible ; Eric probeert in Mexico een van de meest vechtlustige zeevissen te vangen: de gestreepte marlijn. Lukt het hem om vanuit een kleine kajak een marlijn aan de haak te slaan?

- 20.00 - Outback Truckers - kijk mee hoe de truckers hun kostbare lading door de Australische outback vervoeren. Het is hun missie om de goederen op tijd af te leveren en heelhuids weer terug te keren.

- 23.00 - Wildest Indochina - Malaysia ; Maleisië beschikt over een grote diversiteit aan natuurlijke rijkdommen. Op Borneo, het op twee na grootste eiland ter wereld, leven orang-oetans en zoutwaterkrokodillen.

- 00.00 - Wildest Indochina - Brazil/Amazon ; ontdek de verbazingwekkende diersoorten die de duizenden afgelegen oerwoudeilanden langs de Rio Negro en de Amazone bewonen. Hoe hebben ze zich aangepast?

NED 3
- 19.55 - 3 Op Reis - Floortje Dessing maakt per boot, auto en trein een lange reis van Amsterdam naar Alaska. Vanuit de hoofdstad van Nederland neemt ze een 280 meter lang containervrachtschip waarmee ze naar New York vaart. Elf dagen op zee met de mannen. Niet bepaald de luxecruise waar veel vakantiegangers van dromen.

- 22.00 - Spuiten en Slikken op Reis - New York & Nepal ; Tim bezoekt New York, dat een reputatie hoog te houden heeft als het gaat om feesten. Hij treedt in de voetsporen van de illustere Club Kids, gaat op stap met lokale beroemdheden, krijgt tips van een doorbitch en maakt kennis met echte uitgaansroyalty. Natuurlijk mogen seks en drugs niet ontbreken tijdens Tims zoektocht en dat vindt hij onder andere op een nogal extreem huisfeestje.
- Geraldine bezoekt Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Deze stad was in de jaren zestig en zeventig een paradijs voor hippies vanwege de vrije verkoop van drugs. Inmiddels is dat verboden en kijkt Geraldine of de hasjdampen anno 2013 helemaal zijn opgetrokken, of dat er her en der toch nog wat is blijven hangen. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een kleurrijke groep mannen die buiten de wet vallen en er nog altijd lustig op los blowen.

NATIONAL DISCOVERY CHANNEL
- 08.00 -Wicked Tuna - Tuna Beta Kappa ;
- 09.30 - Do Or Die - Up In Flames ;
- 11.30 - America's Lost Treasures - Savannah ;
- 17.45 - Science Of Stupid - presentatrice Ymke Wieringa laat zien hoe en waarom een avontuur kan uitlopen op een nachtmerrie.
- 18.15 - The '80s Greatest - Tragedies ;
- 21.55 - Birth of Europe - Fire ;
- 22.50 - Cosmos : A Spacetime Odissey - Hiding In The Light ;

BBC 2
- 22.00 - A Cabbie Abroad - Fiji ; London cabbie Mason McQueen takes on the challenge of driving a taxi in three very different cities around the world. In this episode he heads for the palm-fringed islands of Fiji. As he joins the ranks of the island's capital, Suva and lives with his host Dharmendra Kumar, Mason soon discovers a very different Fiji to the tourist brochures; a country that has struggled with ethnic tensions, political unrest, military coups, a diabetes epidemic and acute poverty. It is all a far cry from the idyllic island life you might expect for a cabbie in paradise.

ARTE
- 06.30 - Op Een Dag In ....Iran ( 1/2 ) ;
- 07.15 - Op Een Dag In ....Iran ( 2/2 ) ;
- 08.55 - Beestjes - de beer ;
- 09.50 - Het geheim van de verdwijning van de bijen ;
- 11.20 - Metropolis - Amsterdam ;
- 12.05 - Home Swiss Home - de meren van Zwitserland ;
- 13.29 - Géo - Hockey in Himalaya, een vrouwenpassie ;
- 14.10 - Arte+7 - Een treinticket voor ...Corsica ;
- 14.55 - De parfum en geschiedenis ;
- 19.15 - Dromen Op Platteland - Het Zwarte Woud ;
- 23.50 - 5 Dagen in New York - De "Gay Pride" ;

07.07.2014


CANVAS
- 15.15 - Jaguars - Born Free ; in een woud in Brazilië worden drie kleine jaguarweesjes gevonden. Een gezin besluit de plaats van hun moeder in te nemen en hen te trainen om in het wild te leven. In twee jaar tijd moeten ze leren in bomen klimmen, zwemmen en zelf op hun eten jagen. Als ze zich straks in het wild kunnen handhaven, zal dat een hoopvol teken zijn voor deze zeldzame dieren. Maar is de band met hun mensengezin dan al niet zodanig hecht dat ze nooit meer echt wild kunnen zijn?

- 16.07 - Vranckx in Niemandsland - Landen Die Niet Bestaan ;
Rudi Vranckx reist van oost naar west door Afrika. Hij vertrekt in een van de waanzinnigste en gevaarlijkste steden op aarde: Mogadishu, waar mensen zonnebaden tussen prikkeldraad en feesten tussen bomaanslagen. Hij trekt naar de frontlijn met de islamistische Shabaab-militie en komt terecht in een land dat officieel niet bestaat...

- 18.17 - Vranckx - Geweldadige Steden - Lagos ; Nigeria zit vol olie, maar het is slechts een kleine elite die daar rijk van wordt. Wie arm is, moet andere manieren zoeken om aan geld te geraken. En dan kan het twee richtingen uit: plantrekkerij of misdaad. Hoe dat in zijn werk gaat, onderzoeken we in hoofdstad Lagos. We gaan op stap met Kéhindé Bamigbétan, burgemeester van een van de grootste arrondissementen van Lagos. Hij werd met geweld ontvoerd, maar kan het gelukkig nog navertellen. 'Rijk ben ik niet, maar ik zat in een zwarte 4x4. Dus de ontvoerders roken geld en openden het vuur op de wagen. Toen ze erachter kwamen dat ik ook burgemeester bleek te zijn, waren ze pas helemaal gelukkig.' Florent neemt ons mee naar Makoko, de sloppenwijk waar hij woont. Er wonen straatarme Nigerianen, maar ook vluchtelingen uit andere Afrikaanse landen. Er heerst complete wetteloosheid. 'De Nigerianen denken dat we geen mensen zijn, dat we ander bloed hebben. Ze doden ons alsof we beesten zijn.' In Makoko leeft iedereen van de visvangst, maar zelfs dat is gevaarlijk. 'Ze gooien gewoon je vissen weg. Wie reageert, krijgt slaag. Want jij bent een vreemdeling die bij hen geld komt zoeken. Dit is onleefbaar.' We maken ook kennis met Tokunbo. Hij komt pas uit de gevangenis en moet zich gedeisd houden. Maar hij zit nog steeds in de drugshandel. Hij neemt ons mee naar zijn bureau en zijn klanten. Maar het land is ook een draaischijf voor drugs naar Europa. Die internationale handel brengt de Nigeriaanse drugshandelaars jaarlijks 1 miljard euro op.

- 21.25 - Top Gear - Perfect Road Trip ; in deze extra lange special maken Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May een perfecte, zij het niet zo typische vakantietrip. In een reeks tot de verbeelding sprekende auto's reizen ze van Venetië naar Pau, dat met zijn legendarische stratencircuit aan de wieg stond van de Grand Prix races. Op zeven dagen tijd leggen ze 1600 kilometer af. Daarbij maken ze gebruik van twintig verschillende auto's, twee boten en een motorfiets. Ze wisselen van voertuig naargelang de aard van de weg en de etappe. Een collectie iconische wagens passeert de revue op adembenemende locaties. Zo rijden ze onder meer met een Ferrari F12 Berlinetta, een Mercedes SLS Black, een Pagani Huayra, een Porsche Cayman S en een GT3, maar ook met een Aston Martin Vanquish, een Bentley V8 cabrio en een Rolls Royce Phantom Coupé. Onderweg doen ze ook enkele rondjes in Monza en in Monaco. Een brokje cultuur en een snuifje gastronomie mogen uiteraard ook niet ontbreken vooraleer ze aan de apotheose in Pau beginnen: een geweldige Top Gear race.

VTM
- 12.20 - Vinger Aan de Poot -hengst Yvan heeft last van hardnekkige diarree en dierenarts Guy heeft een bijzondere manier om het probleem op te lossen. Paardendokter Elke gaat vandaag letterlijk op thuisbezoek. Kato, het paard van haar mama, is hoogzwanger en Elke is de ideale persoon om te controleren hoe de zwangerschap verloopt. In Aquatopia dwingt een octopus hoofdverzorger Peter in een hachelijke positie. En boer Jos is ten einde raad want een van zijn kalfjes is lelijk gevallen.

- 18.00 - In de luchthaven van Sydney stapt bokstrainer Craig geprikkeld van het vliegtuig. Wanneer de douaniers zijn bagage willen doorzoeken, wordt hij razend en scheldt hij hen de huid vol. Even later komt er in Sydney een tip binnen over een man die illegaal het land binnenkomt om er te werken in de bouwindustrie. De douaniers halen een passagier uit de rij die aan het profiel beantwoordt. Ondertussen wordt ook de reiskoffer van een fotomodel doorzocht. Douanier John vermoedt immers dat ze drugs gebruikt.

ACHT
- 21.00 - A Risky Holiday In The Golden Triangle - het jonge volk dat naar Van Vieng trekt, komt nog zelden voor de tempels en de cultuur, maar vooral voor de vlot verkrijgbare opium, de rijkelijk vloeiende alcohol, de bars en casino's in de jungle en de wilde feestjes waar alles kan en mag. Met de nodige doden tot gevolg: in 2011 overleden in Vang Vieng 22 toeristen nadat ze in de rivier waren gedoken. 'Tubing' of in een rubberen band de rivier afdalen, is een populaire activiteit. De filmploeg wil ook kennismaken met de Wa, etnische Birmezen die volgens de VS het grootste deel van de drugstrafiek controleren met hun 30.000-koppig leger, waarvan de leider een prijs van twee miljoen dollar op zijn hoofd staan heeft.

22.00 - High / Low - aangezien gokken in China illegaal is, zijn het politiek autonome Hongkong en Macau de favoriete reisbestemmingen van massa's Chinese gokverslaafden. De enorme kloof tussen arm en rijk heeft ervoor gezorgd dat het hedendaagse China geobsedeerd is door makkelijk geld verdienen. De documentaire schetst een beeld van de twee steden en volgt enkele gokkers die ten prooi zijn gevallen aan kansspelen. Taxichauffeur Michael is zijn familie kwijt door het gokken, maar kan niet weerstaan aan de constante competitiedrang die eigen is aan Hongkong. Auntie trekt zich terug in casino's om te ontsnappen aan haar emotionele problemen. Hun verslaving en de moordende consumptiemaatschappij vertelt hen dat gokken de enige manier is om gelukkig en succesvol te worden.

VIER
- 19.55 - Bondi Rescue ;

VITAYA
- 16.00 - The Hotel Inspector - hotelier Alex Polizzi staat in deze aflevering voor één van zijn grootste uitdagingen tot nu toe. Hij wordt namelijk opgeroepen om de 79-jarige en excentrieke hoteleigenaar Terry Connor een helpende hand aan te reiken. Zijn hotel, The Milton Lodge, is dringend aan een opfrisbeurt toe en dat merken ook de klanten. De winst daalt zienderogen en de Connors willen hun levenswerk niet de dieperik zien ingaan...

- 18.30 - Animal Rescue - in deze aflering legt de dierenbescherming de duistere kant bloot van de designerhondenindustrie. De eigenaars verdienen handenvol geld aan raspups. De moeders van de diertjes worden echter zwaar verwaarloosd.

- 19.00 - Ik Vertrek - Familie de Best ; voor familie de Best is het Noord-Hollandse dorpje Winkel het centrum van de wereld. Ze kennen er iedereen, steken hun ziel en zaligheid in het verenigingsleven, beleven hun jaarlijks hoogtepunt met de bloemencorso en willen er eigenlijk nooit meer weg. Toch besluiten Hans (49) en José (46) dit alles te verlaten en gezamenlijk met hun kinderen Kelly (19), Amber (17), Marvin (8) en Yvanka (9) naar het Franse gehuchtje Gannat te vertrekken.

- 22.45 - Oplichters in het Buitenland - Marokko ; Kees van der Spek reist af naar Marrakech, de stad van duizend-en-één-nacht waar niets is wat het lijkt. Hij ontdekt een schimmige wereld vol oplichters en nepgidsen, waar torenhoge commissies de oorzaak blijken van veel ruzies, agressie en ellende.

OP 12
- 21.15 - Bye Bye Mama - Daan en Yves gaan op paddenstoelenjacht in Indonesië. Ze reizen terug in de tijd naar Myanmar, waar ze maar liefst tweeduizend tempels bezoeken. In het hotel komen ze zwaar in de problemen.

- 21.40 - Walking the Amazon - Documentaire over een expeditie waarbij de voormalige Britse legerkapitein Ed Stafford probeert te voet de Amazonerivier te volgen van bron tot monding. ( afl. 2 ) ;

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - Trains/Ballpoint Pens ; ontdek hoe de voorwerpen die we dagelijks gebruiken worden gemaakt. In 'How Do They Do It?' wordt dieper ingegaan op de herkomst van alledaagse dingen zoals treinen en balpennen.

- 06.25 - How Do They Do It ? - Mirrors/Vehicle Wrapping ; ontdek hoe de voorwerpen die we dagelijks gebruiken worden gemaakt. In deze aflevering wordt dieper ingegaan op de herkomst van alledaagse dingen zoals spiegels en 'car-wrapping'.

- 06.50 - Swamp Brothers - A Croc Walks into a Swamp ; na een gevecht tussen twee krokodillen krijgen de broers een enorm, vechtlustig reptiel te verplegen. Robbie verzorgt een gewond vrouwtjesluipaard.

- 13.05 - Mythbusters - Cold Feet ; the team onderzoekt twee Engelse gezegden. Als de spreekwoordelijke poep de ventilator raakt, zit dan iedereen onder? En als je koudwatervrees hebt, heb je het dan echt koud?

- 13.55 - How Do They Do It ? - Denim/Wine Glasses ; ontdek hoe dingen uit het dagelijks leven worden gemaakt. In deze aflevering onderzoeken we de blijvende populariteit van spijkerstof en de fabricage van wijnglazen.

- 14.20 - How Do They Do It ? - GPS/Aluminium ; ontdek hoe dingen uit het dagelijks leven worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld de satellietnavigatie die we in de auto gebruiken (een aanvulling op gps).

- 15.35 - Rattlesnale Republic - The Albino ; slangenhandelaar LeRoy Higginbottom biedt de jagers een bonus van $2000 voor een zeldzame diamantratelslang; met zo'n hoge beloning in het vooruitzicht laait de rivaliteit op.

- 22.00 - Outback Truckers - outback truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 23.00 - Alaska : The Last Frontier - Predators and Prey ; de aanwezigheid van beren en wolven herinnert de Kilchers eraan dat de mens niet altijd bovenaan de voedselketen staat. Ze vormen echter niet de enige bedreiging voor hun welzijn.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do Or Die - Fire In The Sky ;
- 09.05 - Ultimate Survival Alaska - Arctic Hell ;
- 09.50 - Air Crash Investigation - Disaster Runway ;
- 11.30 - Birth Of Europe - Fire ;
- 12.20 - Wicked Tuna - The Mighty Bite ;
- 14.04 - Seconds From Disaster - Terrified Over Tokyo ;
- 15.00 - Air Crash Investigation : The Plane That Flew Too High ;
- 15.50 - Wicked Tuna - The Reckoning ;
- 22.55 - Wicked Tuna Reel Talk ;

BBC 2
- 08.05 - Animal Park - Ben Fogle and Kate Humble explore life behind the scenes at Longleat Estate and Safari Park. The keepers get to grips with some new arrivals - Vlad, Genghis and Attila, three very excitable young warthogs.

- 09.20 - Helicopter Heroes - A pet is in the doghouse after it lands its walker in hospital, and a passenger is pinned under a car after the driver loses control on a country road.

- 16.15 - Natural World - the wild Hamadryas Baboons of Ethiopia have a friend in biologist Mat Pines, they even pick the nits from his hair. He's been studying and living with them for five years in the remote and arid Awash National Park. Now in his final year, we follow the fortunes of his favourite baboon 'Critical' as he tries to find a family and fend off his aggressive male rivals. But the local gun-toting Afar tribe have a traditional hatred of the baboons. Before Mat leaves, he hopes to broker a peace between the baboons and the tribe.

- 17.15 - Frozen Planet - David Attenborough travels to the end of the Earth, taking viewers on an extraordinary journey across the polar regions of our planet, North and South. The Arctic and Antarctic are the greatest and least known wildernesses of all - magical ice worlds inhabited by the most bizarre and hardy creatures on Earth.

Our journey begins with David at the North Pole, as the sun returns after six months of darkness. We follow a pair of courting polar bears, which reveal a surprisingly tender side. Next stop is the giant Greenland ice cap, where waterfalls plunge into the heart of the ice and a colossal iceberg carves into the sea. Humpback whales join the largest gathering of seabirds on Earth to feast in rich Alaskan waters. Further south, the tree line marks the start of the taiga forest, containing one third of all trees on earth. Here, 25 of the world's largest wolves take on formidable bison prey.

At the other end of our planet, the Antarctic begins in the Southern Ocean, where surfing penguins struggle to escape a hungry sea lion and teams of orcas create giant waves to wash seals from ice floes - a filming first. Diving below the ice, we discover prehistoric giants, including terrifying sea spiders and woodlice the size of dinner plates. Above ground, crystal caverns ring the summit of Erebus, the most southerly volcano on earth. From here, we retrace the routes of early explorers across the formidable Antarctic ice cap - the largest expanse of ice on our planet. Finally, we rejoin David at the South Pole, exactly one hundred years after Amundsen, then Scott, were the first humans to stand there. (y)

- 00.20 - A Cabbie Abroad - London cabbie Mason McQueen takes on the challenge of driving a taxi in three very different cities around the world. In this episode he heads for the palm-fringed islands of Fiji. As he joins the ranks of the island's capital, Suva and lives with his host Dharmendra Kumar, Mason soon discovers a very different Fiji to the tourist brochures; a country that has struggled with ethnic tensions, political unrest, military coups, a diabetes epidemic and acute poverty. It is all a far cry from the idyllic island life you might expect for a cabbie in paradise.

- 01.20 - I Bought a Rainforest - wildlife cameraman Charlie Hamilton James has bought 100 acres of Peruvian rainforest situated on the borders of the world famous Manu National Park. Charlie's original aim was to ring-fence the whole area to prevent illegal loggers from entering the park. But four months on and his grand scheme has hit the buffers. His rainforest turned out to be little more than scrub and a squatter called Elias is still occupying the land. Charlie wants to evict the squatter, but Elias keeps delaying his departure - something Charlie suspects is little more than a cover for illegal logging.

With morale at rock bottom, Charlie's wife Philippa flies out from England to raise his spirits and to see how he has spent their money. Keen to remind him of the original aims of protecting the park, Philippa persuades Charlie to take her in search of one of his favourite animals, the giant otter.

When Philippa returns to the UK, Charlie decides that he needs to take a leap of faith and get involved with the locals and their way of life. Invited into the rainforest with Beto and Modesto, they head off on a four-day mission to illegally fell a giant hardwood tree that Beto was saving to pay for his daughter's education. Torn between his love of the forest and a growing awareness of how hard life can be, Charlie's loyalties are dramatically split.

But logging is not the only threat to the Peruvian Amazon. Its rivers are being poisoned by illegal gold miners who use mercury to help them extract the gold. Charlie decides to go to the source of the problem and meets Erazmo, a mine owner who has spent 30 years trying to strike it lucky. The harsh working conditions and 16 hours shifts are brutal reminders to Charlie that both the rainforest and its inhabitants pay a high price for the bullion propping up the world banking system.

On his return to the land, Charlie vows to force Elias out. But when he meets Elias's wife Ennis and their daughter Heidi for the first time, he has a profound encounter.

ARTE
- 07.45 - De Kusten van Brazilië - Amazonia (1/5) ;
- 08.55 - Vrede in Rio ;
- 10.15 - De Oorlogskarren van de Farao's ;
- 11.15 - Dorpen in Frankrijk - Coaraze ;
- 11.45 - De Kusten van Frankrijk ; van Saint-Christoly-Médoc tot Hendaye ;
- 12.45 - Géo - Gibraltar, een schip voor Afrika ;
- 15.15 - In Camargue ;
- 15.40 - Het tropisch eiland Hainan - de paradijs van de Chinese toeristen ;
- 18.10 - Arte+7 - Gevaarlijke schoolwegen ( 1/5) - Nepal ;
- 18.55 - Het leven van vissen - niet zo saai als je denkt !
- 19.00 - Liuwa, Zambia ;
08.07.2014

EEN
- 22.10 - Reizen Waes - Zuid-Soedan ; realityreeks waarin Tom Waes naar landen trekt die de doorsnee toerist liever links laat liggen.

Zuid-Soedan is het nieuwste land ter wereld. Op 9 juli 2011 riep het zijn onafhankelijkheid uit en werd het officieel erkend door de internationale gemeenschap. Tot zo ver het goede nieuws, want nu moet het land zichzelf nog vanaf niets beginnen op te bouwen. Veel is er nog niet in Zuid-Soedan, maar Tom weet wel van een gigantisch natuurpark: Boma National Park. 22.800 vierkante kilometer, met de grootste wildmigratie ter wereld. Een functionerende toeristische dienst is er wel niet in Zuid-Soedan. Dus trekt Tom zelf naar daar om uit te zoeken hoe het met het park zit. Het wordt een eindeloze zoektocht in een land waar alles nog moet uitgevonden worden. Een land met meer ministeries dan mensen, waar camera's niet overal geapprecieerd worden en waar het ook nog niet helemaal veilig blijkt te zijn ...

- 23.10 - Koppen XL - De ene pizza is de andere niet ; reportageprogramma met het beste en spraakmakendste uit het internationale aanbod.

Om al een beetje in vakantiestemming te komen trekken we vanavond naar Napels. Deze Italiaanse havenstad is bekend van z'n voetbalploeg, van Pompeii en de Vesuvius. Maar waar het vele toeristen ook om te doen is, is het eten. Want Napels is de bakermat van de pizza. Sommigen beweren zelfs dat je er de beste van de wereld kan eten. De vergelijking is alleszins ver te zoeken met de diepvriespizza's die we met z'n allen massaal consumeren. Ze zijn makkelijk, snel en goedkoop. Maar zijn ze ook gezond en lekker? Smaken verschillen natuurlijk, maar bij sommige producten kun je toch wel wat kanttekeningen plaatsen. Goedkoop, heeft zijn prijs. Da's duidelijk. Want om de prijs te drukken moeten fabrikanten besparen op de ingrediënten. Op de bloem om het deeg te maken, de tomatenpulp, de groenten, het vlees, de kaas, ... En vooral op dat laatste wordt duchtig beknibbeld. Zo erg zelfs dat sommige pizza's zelfs geen 'echte' kaas bevatten. Wat er dan wel op ligt, ontdek je in deze Koppen XL.

CANVAS
- 15.50 - Vranckx in Niemandsland - Vechten of Vluchten ; Rudi Vranckx gaat in Somaliland op zoek naar het verhaal achter de bootvluchtelingen van Lampedusa. Hij reist verder naar Ethiopië, een land vol uniek cultuur- en natuurschoon. Daar ontmoet hij fanatieke predikanten, trekt hij naar een duiveluitdrijving en ontdekt hij hoe één man een hele vallei behoedde voor een nieuwe hongersnood.

- 18.00 - Top Gear - Perfect Road Trip ; In deze extra lange special maken Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May een perfecte, zij het niet zo typische vakantietrip. In een reeks tot de verbeelding sprekende auto's reizen ze van Venetië naar Pau, dat met zijn legendarische stratencircuit aan de wieg stond van de Grand Prix races. Op zeven dagen tijd leggen ze 1600 kilometer af. Daarbij maken ze gebruik van twintig verschillende auto's, twee boten en een motorfiets. Ze wisselen van voertuig naargelang de aard van de weg en de etappe. Een collectie iconische wagens passeert de revue op adembenemende locaties. Zo rijden ze onder meer met een Ferrari F12 Berlinetta, een Mercedes SLS Black, een Pagani Huayra, een Porsche Cayman S en een GT3, maar ook met een Aston Martin Vanquish, een Bentley V8 cabrio en een Rolls Royce Phantom Coupé. Onderweg doen ze ook enkele rondjes in Monza en in Monaco. Een brokje cultuur en een snuifje gastronomie mogen uiteraard ook niet ontbreken vooraleer ze aan de apotheose in Pau beginnen: een geweldige Top Gear race.

00.20 - Rock Werchter 2014 - Compilatie ; met massa's muziek, verrassende ontmoetingen, pittige interviews en veel sfeer van op de wei.

VTM
-18.00 - Border Security Australia - in de Arafurazee, ten noorden van Australië, slaan de marine en de douaniers de handen in mekaar om illegale vissersboten uit hun wateren te halen. Ze moeten de achtervolging inzetten voor een illegale vissersboot de Australische wateren uitvaart. Officier Phil probeert de stuurman te overtuigen om te stoppen, maar die heeft daar geen oren naar. Dagelijks komen tienduizenden pakjes aan in de Australische luchthavens. Sommige afzenders gaan wel erg creatief te werk om drugs te verstoppen in hun postpakket. Wekelijks worden er in de luchthaven van Sydney honderden koffers niet opgehaald. De douaniers krijgen meer dan eens te maken met een bizarre inhoud.

ACHT
- 08.35 - A Risky Holiday in the Golden Triangle - het jonge volk dat naar Van Vieng trekt, komt nog zelden voor de tempels en de cultuur, maar vooral voor de vlot verkrijgbare opium, de rijkelijk vloeiende alcohol, de bars en casino's in de jungle en de wilde feestjes waar alles kan en mag. Met de nodige doden tot gevolg: in 2011 overleden in Vang Vieng 22 toeristen nadat ze in de rivier waren gedoken. 'Tubing' of in een rubberen band de rivier afdalen, is een populaire activiteit. De filmploeg wil ook kennismaken met de Wa, etnische Birmezen die volgens de VS het grootste deel van de drugstrafiek controleren met hun 30.000-koppig leger, waarvan de leider een prijs van twee miljoen dollar op zijn hoofd staan heeft.

09.35 - High / Low - Aangezien gokken in China illegaal is, zijn het politiek autonome Hongkong en Macau de favoriete reisbestemmingen van massa's Chinese gokverslaafden. De enorme kloof tussen arm en rijk heeft ervoor gezorgd dat het hedendaagse China geobsedeerd is door makkelijk geld verdienen. De documentaire schetst een beeld van de twee steden en volgt enkele gokkers die ten prooi zijn gevallen aan kansspelen. Taxichauffeur Michael is zijn familie kwijt door het gokken, maar kan niet weerstaan aan de constante competitiedrang die eigen is aan Hongkong. Auntie trekt zich terug in casino's om te ontsnappen aan haar emotionele problemen. Hun verslaving en de moordende consumptiemaatschappij vertelt hen dat gokken de enige manier is om gelukkig en succesvol te worden.

- 15.30 - A Risky Holiday in the Golden Triangle ( herh. van 08.35 ) ;
- 16.30 - High / Low ( herh. van 09.35 ) ;

VIER
- 20.00 - Bondi Rescue ;

VITAYA
- 10.05 - Ik Vertrek - Familie de Best ; voor familie de Best is het Noord-Hollandse dorpje Winkel het centrum van de wereld. Ze kennen er iedereen, steken hun ziel en zaligheid in het verenigingsleven, beleven hun jaarlijks hoogtepunt met de bloemencorso en willen er eigenlijk nooit meer weg. Toch besluiten Hans (49) en José (46) dit alles te verlaten en gezamenlijk met hun kinderen Kelly (19), Amber (17), Marvin (8) en Yvanka (9) naar het Franse gehuchtje Gannat te vertrekken. ( herh).

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How Do They Do It ? - Denim/Wine Glasses ; ontdek hoe dingen uit het dagelijks leven worden gemaakt. In deze aflevering onderzoeken we de blijvende populariteit van spijkerstof en de fabricage van wijnglazen.

- 06.25 - How Do They Do It ? - GPS/Aluminium ; 0ntdek hoe dingen uit het dagelijks leven worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld de satellietnavigatie die we in de auto gebruiken (een aanvulling op gps).

- 06.50 - Swamp Brothers - Everything's Bigger in Texas ; Robbie krijgt een telefoontje van een plaatselijk hotel met een ongewone gast in een van de kamers. Een gorilla in een lokale dierentuin moet aan zijn gebit behandeld worden.

- 11.25 - Outback Truckers - Outback truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 13.05 - Mythbusters - Reverse Engineering ; Adam en Jamie onderzoeken de mythe dat bij sommige sportwagens uit de jaren 70 stijl belangrijker was dan functionaliteit en dat ze aerodynamischer waren als ze achteruit reden.

- 13.55 - Food Factory - Een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo worden luxe toffees, pesto, koffieboontjes en ruimterijst gemaakt.

- 14.20 - Food Factory - Een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo worden ijshoorntjes met chocola, frisdrank, pasta en kauwgum gemaakt.

- 15.35 - Rattlesnake Republic - The Ultimate Snake Show ; Jackie Bibby probeert een stunt die hem het leven kan kosten; Robert is afgeleid door aantrekkelijk gezelschap tijdens de jacht en Eric en Rick verdwalen in een ondergrondse grot.

NED 2
- 11.30 - Groeten van Max - Gewijzigde bestemming en vluchtvertragingen ; Mevrouw Mendels boekt een reis naar Jeruzalem, maar komt ze tot haar grote schrik in het Palestijnse Bethlehem terecht.

- 14.00 - Rail Away -Italië: Liguria lijn Genua - La Spezia ; vanuit Genua loopt een spoorlijn tot aan La Spezia, waarbij lange tunnels worden afgewisseld door prachtige dorpen en streken.

- 19.30 - Natuur op 2 -De Afrikaanse Honingbij ; het verhaal van een honingbijenkoningin die voor haar leven vecht op de Keniaanse savanne, waar de reuzen heersen en de zwakken ten prooi vallen.

BBC 2
- 08.05 - Animal Park - Love is in the air at Longleat Safari Park, or so Deputy Head Warden Ian Turner hopes, as a couple of rhinos with a combined weight of three-and-a-half tons go on a date.
Meanwhile, Kate Humble makes some tortoises feel more at home and Ben Fogle gives an owl an MOT.

- 09.20 - Helicopter Heroes - A swimming pool lifeguard puts his training to good use after a man collapses with a massive heart attack, and a man on a country walk is accidentally shot.

- 17.15 - Frozen Planet - Spring ; spring arrives in the polar regions, and the sun appears after an absence of five months; warmth and life return to these magical ice worlds - the greatest seasonal transformation on our planet is under way.

Male Adelie penguins arrive in Antarctica to build their nests - it takes a good property to attract the best mates and the males will stop at nothing to better their rivals! But these early birds face the fiercest storms on the planet.

In the Arctic, a polar bear mother is hunting with her cubs. Inland, the frozen rivers start to break up and billions of tons of ice are swept downstream in the greatest of polar spectacles. This melt-water fertilizes the Arctic Ocean, feeding vast shoals of Arctic cod and narwhal. The influx of freshwater accelerates the breakup of the sea ice - an area of ice the size of Australia will soon vanish from the Arctic.

On land, a woolly bear caterpillar emerges from the snow having spent the winter frozen solid. Caterpillars normally become moths within months of hatching, but life is so harsh here that the woolly bear takes 14 years to reach adulthood. Once mature, it has only days to find a mate before it dies! Alongside the caterpillars, white Arctic wolves race to raise their adorable cubs before the cold returns.

In Antarctica, vast numbers of seabirds arrive on South Georgia joining the giant albatross and king penguins that have been there all winter. Elephant seals fight furious battles over females on a beach that contains the greatest mass of animals on the planet.

Finally, the female Adelie penguins arrive, chased from the water by killer whales. Mating and chick rearing lie ahead of them.

- 01.20 - Wonders of Brazil - Robert Beckford takes a journey into the heart of Brazil, a country where football is worshipped like a national cult, but Brazil has another much older religion. One that has existed since the country was colonised by the Portuguese almost 500 years ago.

Brazilian Christianity is a mixture of influences - there is song and dance, African beliefs, indigenous Indian beliefs, and the folk Catholicism of the southern Europeans.

Robert explores the incredible spiritual diversity of Brazil by travelling to seven wonders. From the spectacular and iconic Christ the redeemer statue to the samba beat of the carnival, at each wonder, Robert looks at a key ingredient that makes up the melting pot that is Brazilian Christianity.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do Or Die - Deadly Mudslide ;
- 09.05 - Ultimate Survival Alaska - River Of No Return ;
- 09.50 - Air Crash Investigation - The Plane That Flew Too High ;
- 12.20 - Wicked Tuna - The Reckoning ;
- 14.05 - Seconds From Disaster - Runaway Train ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Split Decision ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Head To Tail ;
- 20.00 - Science Of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek zetten met paaldansen of pogostick-springen.
- 20.30 - Science Of Stupid - presentatrice Ymke Wieringa laat zien hoe en waarom een avontuur kan uitlopen op een nachtmerrie.
- 23.50 - Air Crash Investigation - Cockpit Failure ;

ARTE
- 06.30 - Route 66 ( 1/3 ) ;
- 07.45 - De Kusten van Brazilië - Nordeste ;
- 10.30 - Route 66 ( 2/3 ) ;
- 11.15 - Dorpen in Frankrijk - Domme ;
- 11.45 - De Kusten van Frankrijk - van Banyuls-sur-Mer tot Petite Camargue ;
- 12.45 - Géo -Laëtitia en haar wolven, in Siberië ;
- 15.45 - De Zee vertelt : Sotchi, de Russische Azuurkust ;
- 17.45 - Een berg in de zee ;
- 18.10 - Arte+7 - Een gevaarlijke weg naar school : Kenya ( 2/5) ;
- 18.55 - Merlijnen, Zwaardvissen en Zeilboten ;

09.07.2014

EEN
- 22.10 - De Baard van Bartel - Grand Canyon, Arizona, U.S.A. ; iedereen moet ooit in zijn leven Arizona's leading lady met zijn eigen ogen aanschouwen, dat staat vast. "De moeder van alle natuurwonderen", zoals hij het zelf omschrijft, staat dan ook hoog op het lijstje van Bartel. De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Coloradorivier het prachtige litteken in het landschap gekerfd. De Canyon is ongeveer 435 kilometer lang en tot dertig kilometer breed. Iedereen kent de Grand Canyon. Hij heeft al in talloze programma's en films een prominente rol gespeeld. Maar toch probeert Bartel om de minder platgetreden plekjes te vinden. Hij vertrekt in de kermis die Vegas heet en wil de Canyon in al zijn grootsheid vatten. Via de noordkant en een tussenstop in Monument Valley rijdt hij naar het zuiden om te eindigen diep in de kloof zelf. Onderweg probeert hij uit te vissen of de Amerikanen bezorgd zijn om hun grootste wonder. Hij ontdekt dat het niet de kloof is die dreigt te verdwijnen, maar haar schepper: de machtige Coloradorivier.

CANVAS
- 16.25 - Vranckx - Vrancks in Niemandsland - Rudi Vranckx ondervindt de 'boom' die Ethiopië doormaakt aan den lijve. Hij ontmoet topatleet-zakenman Haile Gebreselassie, trekt naar een concert van een girlsband en staat in verstomming voor het grootste bouwproject van Afrika. Maar even later steekt hij de grens over naar Zuid-Soedan, het jongste land op aarde, dat nu al zijn ondergang tegemoet lijkt te gaan...

- 00.20 - Rock Werchter 2014 - Compilatie ; met massa's muziek, verrassende ontmoetingen, pittige interviews en veel sfeer van op de wei.

VTM
-22.00 - Jeff Ross Roasts America - op zijn reis langs steden als Seattle, Toronto, Las Vegas en Miami neemt hij behalve beroemdheden zoals Bill Gates, Courtney Love en wijlen Kurt Cobain ook locals onder handen middels 'speed roasts' van vrijwilligers. In Washington D.C. krijgt het standbeeld van Abraham Lincoln de volle lading, in Nashville laat Ross zich zelf de huid vol schelden door countrymuzikant John Rich en in Minneapolis roept hij een oude vriend bij zich op het podium om een zeer intiem verhaal te vertellen zoals alleen Jeff Ross dat kan.

- 01.50 - Paul Merton in India - Shillong & Calcutta - Paul trekt van het noordwesten van India naar de natte heuvels in het noordoosten en bezoekt Shillong, of het 'Schotland van het Oosten'. In Calcutta schuimt hij het plaatselijke comedycircuit af en ontmoet hij zijn collega-komiek Mir. Bij de heilige stroom Ganges komen ze een man tegen die het record 'rivierzwemmen met een voetbal op zijn hoofd' wil vestigen.

VIER
- 20.00 - Bondi Rescue ;
- 00.15 - Bondi Rescue ; ( P.S. - nee, het is geen herhaling - Gecko :) ) ;

VITAYA
- 10.05 - Ik Vertrek - Anton Borgart (47) en Sylvia van Bruggen (49) leerden elkaar drie jaar geleden via internet kennen en zijn rasechte Amsterdammers. Toch besluiten ze op een dag hun zo geliefde Mokum voor het voormalig Oost- Duitse plaatsje Thalbürgel te verruilen om daar een kolossaal hotel met 31 kamers en restaurant te pachten. Geen gemakkelijke beslissing, want Sylvia is een echt familiemens en laat twee kinderen en een hoogbejaarde moeder in Nederland achter. Schoondochter Hanneke en zoon Michael gaan gelukkig wel mee om hotel 'Zur Ölmühle' tot een succes te maken. Eenmaal aangekomen in het nieuwe thuisland komen Anton en Sylvia al snel voor een aantal onaangename verrassingen te staan. De achterstallige gasrekening blijkt hoger dan hun eerdere bruto maandloon, de relatie met de verpachters verloopt moeizaam en het hotel is zó groot dat ze alleen al een week bezig zijn om alle bedden op te maken. Wanneer het stel na een maand klaar is voor de feestelijke opening is vooral Sylvia, die geen horeca-ervaring heeft en de Duitse taal niet machtig is, op van de zenuwen. Het keukenpersoneel kan de druk niet aan en als Anton het dan ook nog eens laat afweten, barst de bom.

- 16.10 - The Hotel Inspector - het Madonna Halley Hotel in Edgware wordt al vijfentwintig jaar gerund door Cyprioot Tulis, die het hotel in een uniek en authentiek Grieks kleedje stak. Dat interieur wordt niet altijd gesmaakt door de gasten en dat heeft een effect op het aantal reservaties. Tulis besluit een beroep te doen op de expertise van hotel inspector Alex Polizzi.

- 18.40 - Animal Rescue - Enkele wallaroes zitten vast in een modderpoel en hebben de hulp nodig van de dierenbescherming. Een oud racepaard wordt ziek en ondervoed achter gelaten door de eigenaar. Zijn baasje denkt dat hij niets misdaan heeft.

- 19.05 - Ik Vertrek - Bart (46) en Christa Beydals (44) vormen samen een gouden duo. Nadat ze hun assurantiekantoor, ondanks de slechte economische tijden, voor een mooi bedrag weten te verkopen, kunnen ze met een schone lei beginnen. Samen vertrekken ze naar Frankrijk om daar hun te verwezenlijken: het runnen van een hotel met restaurant. Het stel voorziet geen problemen, want Christa is een geboren gastvrouw en Bart maakt de beste Boeuf Bourguignon ter wereld. Eenmaal aangekomen in hun nieuwe woonplaats La Bourboule worden ze hartelijk ingewerkt en ontvangen door de oude eigenaars van het hotel. Na een week zullen zij vertrekken en is het zwemmen of verzuipen. Maar dan komt er een schokkend bericht van de notaris: het contract dat Bart en Christa hebben afgesloten, is niet opgesteld in het Frans, maar wel in het Nederlands en daarmee ongeldig. Tot overmaat van ramp heeft het stel wel al een grote som geld betaald voor het bedrijf wat officieel helemaal niet in hun bezit is. Bart en Christa moeten vechten voor hun bestaansrecht als eigenaar van hotel 'Les Fleurs' én hun toekomst in Frankrijk.

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - Food Factory - een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo worden luxe toffees, pesto, koffieboontjes en ruimterijst gemaakt.

- 06.25 - Food Factory - een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo worden ijshoorntjes met chocola, frisdrank, pasta en kauwgum gemaakt.

- 06.50 - Swamp Brothers - Long Necks and Short Fuses ; de hulp van de Keszey-broers wordt ingeroepen als een verwonding bij een babygiraffe uitdraait op een gevaarlijke operatie die niet door één man uitgevoerd kan worden.

- 13.05 - Mythbusters - Tablecloth Chaos / Brain Power ; is het mogelijk om met een motor een tafelkleed van een acht meter lange tafel te trekken en daarbij de glazen en borden te laten staan? Adam en Jamie nemen de proef op de som.

- 13.55 - Food Factory - een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo wordt kwarktaart, pierogi, ijswafeltjes en marmelade gemaakt.

- 14.20 - Food Factory - een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo worden snoepjes, Pilsener-bier, bosbessen met chocola en gebraden eend gemaakt.

- 15.35 - Rattlesnake Republic - The Final Rattle ; Riley is woest als hij rivalen in zijn gebied aantreft. Robert haalt Shawn over om in zware apparatuur te investeren. De Timaeus-broers verdienen goed aan bezoekers uit de stad.

- 17.15 - Stunt Junkies - Flaming Rail Slide ; snowboarder Jeff Meyer is beroemd om zijn bijzondere 'railslides'. Nu wil hij zijn gevaarlijkste slide tot op heden uitvoeren: op een brandende achtbaanrail van 33 meter lang.

- oo.00 - Off the Hook : Extreme Catches - Cull Of The Wild Men ; Eric gaat op haaien vissen in Florida. Hij volgt de boot van een garnalenvisser die zijn bijvangst terug in zee dumpt, wat veel hongerige haaien aantrekt.

- 00.30 - Off the Hook : Extreme Catches - Marlin Impossible ; Eric probeert in Mexico een van de meest vechtlustige zeevissen te vangen: de gestreepte marlijn. Lukt het hem om vanuit een kleine kajak een marlijn aan de haak te slaan?

NED 3
-23.55 - Spuiten en Slikken Op Reis - New York & Nepal - Tim bezoekt New York, dat een reputatie hoog te houden heeft als het gaat om feesten. Hij treedt in de voetsporen van de illustere Club Kids, gaat op stap met lokale beroemdheden, krijgt tips van een doorbitch en maakt kennis met echte uitgaansroyalty. Natuurlijk mogen seks en drugs niet ontbreken tijdens Tims zoektocht en dat vindt hij onder andere op een nogal extreem huisfeestje.
- Geraldine bezoekt Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Deze stad was in de jaren zestig en zeventig een paradijs voor hippies vanwege de vrije verkoop van drugs. Inmiddels is dat verboden en kijkt Geraldine of de hasjdampen anno 2013 helemaal zijn opgetrokken, of dat er her en der toch nog wat is blijven hangen. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een kleurrijke groep mannen die buiten de wet vallen en er nog altijd lustig op los blowen.

NED 2
- 20.33 - Natuur op 2 - Maki's In Het Nauw - Op Madagaskar leeft een van de meest zeldzame dieren ter wereld, de Zijdesifaka. Van deze makisoort zijn maar een paar honderd exemplaren over.

BBC 2
- 11.00 -Tigers About the House - following British tiger expert Giles Clark, as he hand rears the most genetically important captive Sumatran tigers in the world. To ensure their survival he takes them home to live with his boisterous family, where he gives them round the clock care. This is a unique look at the first six months of the most critically endangered tigers on earth, revealing the crucial early development of tiger cubs. Can Giles give the cubs the start they need, and can the cubs help save their species from the brink of extinction?

Spot and Stripe are Sumatran tiger cubs born at the Australia Zoo in Queensland, and are genetically the most important youngsters of their species in the world. To help give them the best start, the first four months of their lives are spent in the home of their keeper and tiger expert, Giles Clark.

Growing up in a suburban Australian family home, where they are completely reliant on their foster dad Giles, brings trials, tribulations and real hope for the future of their species. As these cubs struggle through their first crucial weeks, Giles embarks upon the toughest parenting job of his life.

- 14.00 - Animal Park - Ben Fogle and Kate Humble explore life behind the scenes at Longleat Estate and Safari Park. Elvis the new baby bactrian camel was born with a weak leg. Can he learn to stand up for himself? It's breeding time at the aviary, but not all the birds know how to build nests. And Ben boldly steps into the lion's den.

- 16.15 - Natural World - Sri Lanka : Elephant Island ; Sri Lanka, the tropical island lying off the southern coast of India, is home to its own special elephants. A sub species of the Asian elephant, they have their own unique characteristics. In this programme, award winning wildlife cameraman Martyn Colbeck of Echo of the Elephants fame travels to Sri Lanka to try and get to know them.

Martyn has planned his arrival to coincide with the start of the monsoon, hoping it will be the best time to find and follow a new born calf. By drawing on local knowledge, Martyn begins to unravel the complex social world of Sri Lanka's elephants - he witnesses a fight over a calf, a battle between two bulls in musk and, at an elephant sanctuary, befriends an orphaned elephant who sadly lost a leg to a snare and is facing an uncertain future.

- 17.15 - Frozen Planet - Summer ; it is high summer in the polar regions, and the sun never sets. Vast hordes of summer visitors cram a lifetime of drama into one long, magical day. They must feed, fight and rear their young in this brief window of plenty.

Summer is a tough time for the polar bear family, as their ice world melts away and the cubs take their first swimming lesson. Some bears save energy by dozing on icy sun beds, while others go egg-collecting in an Arctic tern colony, braving bombardment by sharp beaks.

There are even bigger battles on the tundra - a herd of musk oxen gallop to the rescue as a calf is caught in a life and death struggle with a pair of Arctic wolves. But summer also brings surprises, as a huge colony of 400,000 king penguins cope with an unlikely problem - heat. The adults go surfing, while the woolly-coated chicks take a cooling mud bath.

Nearby, a bull fur seal is prepared to fight to the death with a rival. Fur flies as the little pups struggle desperately to keep out of the way of the duelling giants.

Further south, a minke whale is hunted amongst the ice floes by a family of killer whales. The dramatic chase lasts over two hours and has never been filmed before. The killers harry the minke whale, taking it in turns to wear it down. Eventually it succumbs to the relentless battering. Finally, comical adelie penguins waddle back to their half a million strong colony like clockwork toys. The fluffy chicks need constant feeding and protection as piratical skuas patrol the skies. When an unguarded chick is snatched, a dramatic dogfight ensues.

- 22.00 - Coast - Australia, Coral Coast ;on Australia's windswept coast, Neil Oliver investigates why no one survived the attack on HMAS Sydney in its dramatic battle with a German raider in 1941. Xanthe Mallett heads to the Houtman Abrolhos islands and unearths the gruesome tale of the Dutch Batavia murders of 1629.

In Shark Bay, Tim Flannery finds 3 billion-year-old life, while Neil Oliver finds out why Carnarvon's extraordinary jetty was once the lifeblood of the Gascoyne region. Emma Johnston witnesses why the world's largest fish keeps returning to the crystal waters of Ningaloo Reef, and Brendan Moar catches up with coastal nomads off the grid, on the edge of the continent.

- 22.50 - Coast - at RAF Valley in Anglesey, Neil Oliver discovers if he's got the 'right stuff' to fly fighter jets as he takes to the sky with an instructor from the RAF's world-famous 'pilot factory'.

- 01.20 - A Very British Airline - for 50 years London to New York has been the most glamorous and profitable route in BA's long-haul network. This was the route made famous by Concorde, and even today BA's JFK terminal caters for more of the rich and famous than anywhere else.

This looks at the heart of BA's New York operations to discover what it takes to keep the 28 flights a day running smoothly on this all important route, even as the worst winter on record causes cancellations and delays.

At the other extreme, BA is opening a new route to the Chinese city of Chengdu. China is a key new market, but BA is well behind its rivals and having to learn fast how to cope with the unique challenges of operating in mainland China.

Back at Heathrow, the cabin crew trainees reach the moment of truth. Will they all make it through the course or will some of them learn the hard way that they aren't quite what BA considers the right stuff?

ARTE
- 07.00 - Route 66 ( 3/3) ;
- 07.45 - De Kusten van Brazilië - L' Est (3/5) ;
- 08.55 - Arte+7 - Operatie "Iceberg" - een reus is geboren ( 1/2) ;
- 09.50 - Arte+7 - Operatie " Iceberg" - een lange odyssee richting dood ;
- 10.50 - Dromen op het platteland - de Zwarte Woud ;
- 11.15 - Dorpen in Frankrijk - St. Agnès ;
- 11.45 - De Kusten van Frankrijk - van Saintes-Maries-de-la-Mer tot Toulon ;
- 12.50 - Géo - De zotte duikers van Baïkalmeer ;
- 15.40 - De Zee vertelt : Estland - de Oostzee in de winter ;
10.07.2014

EEN
- 22.10 - Inside Gatwick - Terminal life ; docuserie over de fascinerende wereld van Gatwick Airport, de op één na drukste luchthaven van Londen en de drukste luchthaven ter wereld met maar één start- en landingsbaan.

De assistenten in de terminal hebben een gevarieerde baan; ze wijzen passagiers de weg, rekenen af met brandalarmen, dienen de eerste zorgen toe in noodgevallen en helpen gestrande passagiers. Maar Richard Voice en Stuart Bones vrezen dat hun job in gevaar is door de geplande afslanking van hun departement. Ze zijn daarom vastberadener dan ooit om te bewijzen wat ze waard zijn.

CANVAS
- 16.20 - Vranckx - Vranckx in Niemandsland ; Hopen tegen Beter Weten In - Rudi ontdekt in Zuid-Soedan en in Tsjaad hoe olie steevast eerst hoop en dan ellende met zich meebrengt. Hij komt terecht in vluchtelingenkampen waar mensen al tien jaar vastzitten in een bar niemandsland, hopend tegen beter weten in dat ze daar ooit weer wegraken. En hij onthult hoe in het zuiden van Tsjaad ouders hun kinderen als slaafjes verkopen aan rondtrekkende herders...

- 23.20 - Rock Werchter 2014 - Compilatie ; met massa's muziek, verrassende ontmoetingen, pittige interviews en veel sfeer van op de wei.

VTM
- 18.00 - Border Security Australia - dagelijks landen twintigduizend passagiers in de luchthaven van Sydney. Sommigen worden grondig gecontroleerd voor ze het land in mogen. Dit geldt ook voor Osmand, die overvliegt vanuit Nairobi. De voormalige diplomaat heeft te diep in het glas gekeken. Hij voelt zich geviseerd en komt agressief uit de hoek. Timothy is een vijfentwintigjarige Nieuw-Zeelander, die aan de slag wil op een boerderij in West-Australië. Timothy werd al meermaals veroordeeld en heeft bovendien een psychiatrisch verleden. Douanier Maggie moet beslissen of Timothy al dan niet het land in mag. In het postsorteercentrum van Sydney onderzoekt douanebeambte Susan een pakket met daarin een reusachtige teddybeer. In de knuffel ontdekt Susan een substantie die niet voor kinderen is bestemd.

ACHT
- 08.40 - Paul Merton in India - Shillong & Calcutta ( herh.)
- 15.35 - Paul Merton in India - Shillong & Calcutta ( herh.)

VIER
- 20.00 - Bondi Rescue ;
- 00.15 - Bondi Rescue ; ( herh.) ;

2BE
- 22.20 - Festivalitis - Rock Werchter ; met interviews met artiesten, sfeerverslagen vanop het festivalterrein en een blik achter de schermen.

- 23.30 - Ice Pilots NWT - Buffalo haalt een groot contract binnen wanneer de vliegmaatschappij de kans krijgt om het transport te organiseren van de Stanley Cup. Bij Buffalo Airways is iedereen in de wolken en voor Mikey wordt zijn voorliefde voor ijshockey zelfs een obsessie. Intussen zorgt een overtreding bij het transport naar Canada ervoor dat Joe zijn vliegbewijs tien dagen lang wordt ingetrokken. Na bijna dertig jaar is hij nu verplicht om zijn werk over te laten aan een andere kapitein.

VITAYA
-10.05 - Ik Vertrek - Bart (46) en Christa Beydals (44) vormen samen een gouden duo. Nadat ze hun assurantiekantoor, ondanks de slechte economische tijden, voor een mooi bedrag weten te verkopen, kunnen ze met een schone lei beginnen. Samen vertrekken ze naar Frankrijk om daar hun te verwezenlijken: het runnen van een hotel met restaurant. Het stel voorziet geen problemen, want Christa is een geboren gastvrouw en Bart maakt de beste Boeuf Bourguignon ter wereld. Eenmaal aangekomen in hun nieuwe woonplaats La Bourboule worden ze hartelijk ingewerkt en ontvangen door de oude eigenaars van het hotel. Na een week zullen zij vertrekken en is het zwemmen of verzuipen. Maar dan komt er een schokkend bericht van de notaris: het contract dat Bart en Christa hebben afgesloten, is niet opgesteld in het Frans, maar wel in het Nederlands en daarmee ongeldig. Tot overmaat van ramp heeft het stel wel al een grote som geld betaald voor het bedrijf wat officieel helemaal niet in hun bezit is. Bart en Christa moeten vechten voor hun bestaansrecht als eigenaar van hotel 'Les Fleurs' én hun toekomst in Frankrijk.

- 15.55 - The Hotel Inspector - in deze aflevering trekt Alex Polizzi naar het Crown Inn Hotel in Higham, dat gerund wordt door de 50-jarige Rita Williams. Rita investeerde een immens bedrag in het pand, maar haalde er nooit winst uit. Ze hoopt dat Alex Polizzi daar verandering in kan brengen. Zij merkt al snel wat het probleem is...

- 18.35 - Animal Rescue - Een fabriek wordt stilgelegd voor een dier in nood. Gaat het om iemands vermiste huisdier? De dierenbescherming rukt ook uit voor enkele honden die zonder eten werden achtergelaten door hun baasje.

- 19.00 - Ik Vertrek - 'Als ik succesvol ben als wethouder van Zwolle, kan ik ook een camping runnen' moet Gerard van Dooremolen (57) hebben gedacht toen hij samen met zijn vrouw Hillie (57) naar het Duitse Zwarte Woud vertrok. Dat zij daar een heuse achterstandscamping inclusief vooroorlogs sanitairgebouw zouden aantreffen, hadden ze niet ingecalculeerd. Voor een kleine 300.000 euro is het stel eigenaar van vier hectare campinggrond, een binnenzwembad, bar, restaurant en woonhuis. Een nukkig en ongemotiveerd beheerdersechtpaar is jammer genoeg ook bij de prijs inbegrepen. Hoog tijd voor de vijftigers om schoon schip te maken en van start te gaan met het opknappen en herinrichten van de campinggrond. Maar dat een campingbaas minder voor elkaar krijgt dan een wethouder, blijkt al snel. De Duitse aannemers komen hun afspraken niet na, de bank is verre van happig op het verstrekken van een lening en ook de oude beheerders liggen dwars. Tot overmaat van ramp komen alle werkzaamheden door de ijzig koude winter volledig stil te liggen. Gerard en Hillie zetten alles op alles om de opening van hun droomcamping toch mogelijk te maken.

Op 12
- 21.15 - Weg Met de Soete - Berlijn ; in Berlijn maakt Tomas zich op voor een culinair avontuur zonder weerga. Topchef Stefan Dadarski wordt door de pers geroemd als de Duitse Jamie Oliver. Ook hij heeft zijn eigen gerenommeerde kokschool en daarnaast heeft hij net een nieuw restaurant geopend. Hij is dus al redelijk afgepeigerd nog voor het allemaal begint. Toch kiest hij voor de fiets om Tomas door zijn Berlijn te gidsen. Een stad die volgens Dadarski veel van haar charmes te danken heeft aan de Tweede Wereldoorlog.

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - Food Factory - een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo wordt kwarktaart, pierogi, ijswafeltjes en marmelade gemaakt.

- 06.25 - Food Factory - een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo worden snoepjes, Pilsener-bier, bosbessen met chocola en gebraden eend gemaakt.

- 06.50 - Swamp Brothers - The Straw that Broke the Camel’s Back ; de broers verzorgen een koppige kameel die holistische therapie nodig heeft en in de vroege uren van de ochtend stelt een slang Stephens kennis op de proef.

- 11.25 - The Man Who Doesn't Breathe - Water ; Stig Severinsen gaat de grootste uitdaging van zijn leven aan: hij wil zijn eigen wereldrecord voor het 22 minuten onderwater blijven zonder te ademen verbeteren. Zal het lukken?

- 13.05 - Mythbusters - Mini Myth Madness ; Adam en Jamie testen of het echt zo makkelijk is om snoep van een baby te stelen en of laptops, koelkastdeuren en haarextensies als geïmproviseerde kogelvrije vesten kunnen dienen.

-13.55 - Food Factory - een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo wordt groentesoep van Campbell, Razzle-kauwgum, Canadese whiskey en brioche gemaakt.

- 14.20 - Food Factory - een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo worden spanakopita, bitterkoekjes, tartufo en appelsap gemaakt.

- 15.35 - Rattlesnake Republic - Diamondbacks Are Forever ; in het hart van Texas riskeren mannen voor veel geld hun leven om het gevaarlijkste roofdier van het Amerikaanse continent, de ratelslang, te vangen. Wie zijn deze slangenjagers?

- 17.15 - Stunt Junkies - Helicopter Jump ; stuntjunkie Ryan Capes gaat de langste schans-naar-schanssprong in de geschiedenis uitvoeren. Tussen de schansen staan vier helikopters met ronddraaiende rotorbladen opgesteld.

- 20.10 - North America - Nowhere to Hide ; volg een roedel wolven die moederbizons en hun kalveren belagen en neem een kijkje in het leven van prairiehonden die bunkers bouwen om beschutting te zoeken tegen de zon.

- 21.00 - Wildest Indochina - China ; ongeveer de helft van de Chinese vogel- en zoogdiersoorten leeft in een klein gebied in het zuidwesten van China. Verken een wereld van besneeuwde bergtoppen en tropische jungles.

- 22.00 - Wildest Islands - Vancouver ; Vancouver Island is een ruig en uitgestrekt eiland. Over de lengte van het eiland loopt een bergrug. Maak kennis met de unieke fauna van dit bijzondere gebied.

- 23.00 - River Monsters : Top 10 Beasts - Jeremy Wade kijkt terug op zijn tien mooiste gevechten met vergeten monsters uit de diepte. Maak kennis met de prehistorische kaaimansnoek en de reusachtige Europese meerval.

- 00.00 - Bugs, Bites and Parasites : Tropical Diseases - de gepensioneerde Graeme moet zijn reis naar Cambodja afbreken na een schorpioenenbeet; kunnen de artsen hem behandelen? Katherine is besmet met antibiotica-resistente parasieten.

NED 2
- 20.33 - Natuur Op 2 - Panters, een onnatuurlijke geschiedenis ; Panters behoren tot de machtigste roofdieren van India. Hoe is het om als mensen deze dieren als buren te hebben en hoe overleven deze panters?

BBC 2
-18.00 - Frozen Planet - Autumn ; for the animals in the polar regions, autumn means dramatic battles and epic journeys. Time is running out - the Arctic Ocean is freezing over and the sea ice is advancing at 2.5 miles per day around Antarctica.

Polar bears gather in large numbers on the Arctic coast as they wait for the return of the ice. Soon, tempers fray and violent sparring contests break out. Meanwhile 2,000 beluga whales head for one special estuary, a gigantic 'whale spa' where they will thrash their snow-white bodies against the gravel and exfoliate. Inland, the tundra undergoes a dramatic transformation from green to fiery red. Here, musk ox males slam head-first into each other with the force of a 30mph car crash as they struggle to defend their harems. Frisky young caribou males play a game of 'grandma's footsteps' as they try to steal the boss's female.

Down in Antarctica, adelie penguin chicks huddle together in creches. When a parent returns from fishing, it leads its twins on a comical steeplechase - sadly there's only enough for one, so the winner gets the meal. Two months later and the chicks are fully feathered apart from downy Mohican hairdos - they're ready to take their first swim - reluctantly though, as it seems penguins are not born with a love of water! And with good reason - a leopard seal explodes from the sea and pulls one from an ice floe, a hunting manoeuvre that has never been filmed before.

As winter approaches and everyone has left, the giant emperor penguin arrives and makes an epic trek inland to breed. The mothers soon return to the sea leaving the fathers to hold the eggs and endure the coldest winter on earth.

BBC 1
- 16.45 - Wanted Down Under - Eighteen years after moving to the UK, Andrew Schnell is desperate to return home to New Zealand and take his young family with him. Son Josh is excited about a move to the other side of the world, but strong ties in the UK mean things aren't as straightforward for wife Katrina and daughter Hannah.

A week experiencing the Kiwi lifestyle seems to be winning the whole family round, but when their UK home is valued much lower than they had hoped, Andrew's dream of moving home comes under serious threat.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Science Of Stupid - Ring Of Fire ;
- 09.05 - Ultimate Survival Alaska - Belly Of The Beast ;
- 09.50 - Air Crash Investigation - Break-Up Over Texas ;
- 12.20 - Wicked Tuna - The Wicked Return ;
- 14.05 - Seconds from Disaster - Norway Massacre : I Was There ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Munich Air Disaster ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Checkmate ;
- 21.00 - Highway Thru Hell - U.S.A. : Nightmares in Tow ;
- 23.50 - Air Crash Investigation - Pilot Betrayed ;

ARTE
- 06.30 - Arte+7 - Dorpen in Frankrijk - Le Poët-Laval ;
- 07.00 - Arte+7 - Metropolis - Amsterdam ;
- 07.45 - De Kusten van Brazilië - Sudeste ;
- 10.40 - Arte+7 - Wijn à la carte - Griekenland ;
- 11.15 - Dorpen in Frankrijk - Brantôme ;
- 11.45 - De Kusten van Frankrijk - van Hyères tot Menton ;
- 12.50 - Falkland Islands - de paradijs van de pinguïns ;
- 15.40 - Zeeverhalen - Denemarken, tussen twee zeeën - Noord-Jutland ;
- 16.25 - De oorlogskarren van de farao's ;
- 17.45 - Corsica, een reis door geschiedenis ;
- 18.15 - Arte+7 - Gevaarlijke wegen naar school : Peru ( 4/5) ;
- 18.55 - Dringend : missie om de kikvorsachtige te redden ;

11.07.2014

CANVAS
- 15.35 - Desert Seas - Ooit lag op de plaats van het Arabische vasteland een deel van de oceaan. En nauwelijks 10.000 jaar geleden was de Golf een uitgestrekte, moerassige vlakte. De Rode Zee is veel ouder. Hoe dat allemaal gekomen is en welke gevolgen die evoluties hebben gehad voor de fauna en de flora van het gebied, vernemen we in deze documentaire.

- 16.25 - Vranckx - Vranckx in Niemandsland ; Rudi ontmoet in Tsjaad een moedige vrouw die met Belgische hulp een dictator voor de rechtbank probeert te krijgen en voelt aan den lijve hoe dictatoriale regimes proberen om je hun waarheid op te dringen. Hij reist door naar Niger, komt terecht in een hallucinante gold rush en ontdekt hoe een Frans uraniumbedrijf een hele stad aan radioactieve straling blootstelt...

VTM
- Border Security Australia - twee modieus geklede dames en een jongetje landen vanuit Vietnam in de luchthaven van Sydney. Ze zien er niet verdacht uit, maar bij een routinecontrole ontdekt douanier Geoff toch een dubbele bodem in hun reiskoffers. In de zee van Noordwest-Australië wordt de jacht geopend op illegale vissersboten. Indonesiërs vangen er haaien, snijden hun vin af en gooien de dieren dan terug in het water. Een Aziatische vrouw probeert enkele planten uit Mauritius in Australië binnen te smokkelen. Dit is ten strengste verboden en nergens ter wereld wordt de tuinbouw meer beschermd dan in Australië. De vrouw doet alsof ze zich van geen kwaad bewust is, maar ze krijgt toch een fikse boete.

- 21.20 - Mr. Bean ;

VITAYA
- 10.05 - Ik Vertrek - 'Als ik succesvol ben als wethouder van Zwolle, kan ik ook een camping runnen' moet Gerard van Dooremolen (57) hebben gedacht toen hij samen met zijn vrouw Hillie (57) naar het Duitse Zwarte Woud vertrok. Dat zij daar een heuse achterstandscamping inclusief vooroorlogs sanitairgebouw zouden aantreffen, hadden ze niet ingecalculeerd. Voor een kleine 300.000 euro is het stel eigenaar van vier hectare campinggrond, een binnenzwembad, bar, restaurant en woonhuis. Een nukkig en ongemotiveerd beheerdersechtpaar is jammer genoeg ook bij de prijs inbegrepen. Hoog tijd voor de vijftigers om schoon schip te maken en van start te gaan met het opknappen en herinrichten van de campinggrond. Maar dat een campingbaas minder voor elkaar krijgt dan een wethouder, blijkt al snel. De Duitse aannemers komen hun afspraken niet na, de bank is verre van happig op het verstrekken van een lening en ook de oude beheerders liggen dwars. Tot overmaat van ramp komen alle werkzaamheden door de ijzig koude winter volledig stil te liggen. Gerard en Hillie zetten alles op alles om de opening van hun droomcamping toch mogelijk te maken.

- 16.10 - The Hotel Inspector - Tweesterrenhotel Grimscote Manor betekent alles voor uitbaters Steve Cuddy en Gill Etheridge. Hoewel het aantal reservaties voldoende hoog is, slaagt het duo er maar niet in om winst te maken. Ze leggen hun probleem voor aan expert Alex Polizzi, maar zal zij het koppel kunnen helpen?

- 18.40 - Animal Rescue - De inspecteurs van de RSPCA staan vandaag voor hun grootste missie ooit. Ze willen enkele schapen redden en hun eigenaar, een plaatselijke politicus, laten vervolgen. De redding van een rottweiler die klem zit in een tuinstoel wordt opeens gevaarlijk. En de dierenbescherming probeert het mysterieuze verleden van een geliefd huisdier te ontrafelen.

- 19.10 - Ik Vertrek - Sinds koerier Mirjam van haar man scheidde en een relatie kreeg met klusjesman Edmond is ze in het vissersdorp Enkhuizen het gesprek van de dag. Zat van al het geroddel en toe aan een nieuwe start, besluiten ze Noord-Holland achter zich te laten en in het gehuchtje Saint-Nicolas-des-Biefs een vakantiepark van het Franse postbedrijf over te nemen. Voor een slordige 98.000 euro zijn ze de eigenaar van een woonhuis, vier chalets en 1,5 hectare grond. Voor dit alles laten ze wel hun vijf kinderen in Nederland achter. Zo zal Lisa, de veertienjarige dochter van Mirjam, noodgedwongen bij haar vader intrekken en kunnen de kinderen van Edmond niet meer om het weekend bij hun vader langs. Het stel vertrekt toch in de hoop samen een beter leven te beginnen. Of dat ook echt zo zorgeloos zal verlopen, is nog maar de vraag, want het vakantiepark staat al twintig jaar leeg en is in slechte staat. Al snel blijkt dat de positief ingestelde Hollanders de hoeveelheid werk behoorlijk hebben onderschat en dat ook het gemis van de kinderen groter is dan gedacht. En als de eerste gasten arriveren, moet nog blijken of Edmond en Mirjam daar ook wel echt klaar voor zijn.

OP 12
- 21.34 - Missie Mosango - Een urenlange busrit brengt de zes hulpverleners tot in het hospitaal van Mosango, in de brousse van Congo. De ontvangst door het personeel van het ziekenhuis is overweldigend, maar de eerste nacht op Afrikaanse bodem verloopt anders dan verwacht. Geneeskundestudente Stéphanie en spoedverpleger Gertjan worden door de artsen van het ziekenhuis uit hun bed gehaald om te assisteren bij twee gelijktijdige keizersnedes. De beide vrouwen zijn er erg aan toe. Stéphanie en Gertjan worden meteen geconfronteerd met de dunne grens tussen leven en dood in een Congolees hospitaal.

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - Food Factory - Een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo wordt groentesoep van Campbell, Razzle-kauwgum, Canadese whiskey en brioche gemaakt.

- 06.25 - Food Factory - Een blik achter de schermen in een levensmiddelenfabriek: zo worden spanakopita, bitterkoekjes, tartufo en appelsap gemaakt.

- 06.50 - Swamp Brothers - Up a Swamp with One Paddle ; Robbie en Stephen komen in de problemen tijdens een routineklus om een babyalligator te vangen. Stephen wordt in een meer vol gifslangen geconfronteerd met zijn angsten.

- 11.25 - Wildest Indochina - China ; Ongeveer de helft van de Chinese vogel- en zoogdiersoorten leeft in een klein gebied in het zuidwesten van China. Verken een wereld van besneeuwde bergtoppen en tropische jungles.

- 12.15 - Wildest Islands - Vancouver ; Vancouver Island is een ruig en uitgestrekt eiland. Over de lengte van het eiland loopt een bergrug. Maak kennis met de unieke fauna van dit bijzondere gebied.

- 13.05 - Mythbusters - Upside Down Underwater Car / Gas Room Board ; Jamie speelt met Adams leven als het team onderzoekt hoe makkelijk het is om uit een auto te komen die op zijn kop in het water is beland. Het verloopt echter niet volgens plan.

- 13.55 - Food Factory - A Taste of India ; ontdek de geheimen van tofu: de Food Factory onderzoekt wat je met sojabonen allemaal kunt maken. Het team volgt ook hoe de overheerlijke Italiaanse biscotti worden gebakken.

- 14.20 - Food Factory - Sweet and Salty, Nuts and Brownies ; ontdek hoe de geroosterde pinda's, romige mangosmoothies en decadente brownies waar je niet af kunt blijven worden gemaakt, van grondstof tot eindproduct.

- 15.35 - Rattlesnake Republic - A Snake In The Hand ; in het hart van Texas riskeren mannen voor veel geld hun leven om het gevaarlijkste roofdier van het Amerikaanse continent, de ratelslang, te vangen. Wie zijn deze slangenjagers?

- 23.00 - Mythbusters - Zombies Special ; special-effectsdeskundigen Adam en Jamie en hun mede-Mythbusters maken gebruik van de moderne wetenschap om diverse bekende mythen en broodje-aapverhalen te onderzoeken.

BBC 1
- 16.45 - Wanted Down Under -
Nurse Norma Jean believes a better future awaits her young family in Australia, even though she has never been there. But partner Steven wants to stay at home, where he is surrounded by close friends, family and his beloved Newcastle United.

When the couple spend a week in Adelaide sampling Australian property, work and lifestyle opportunities, Steven begins to understand the appeal of a life down under, but will that be enough to persuade him to give up everything he holds dear in the North East?

BBC 2
- 08.05 - Animal Park - At the safari park, Kate Humble is there as Kaddu the elderly tiger needs to go under anaesthetic for an emergency procedure.

Meanwhile, Lord Bath tours his favourite parts of the Longleat estate and Ben Fogle learns how dangerous a giraffe can be.

- 11.35 - The Travel Show - Christa Larwood visits Tooronga Zoo in Sydney to find out how tourists can use their mobile phones to help in the fight against wildlife trafficking.

Joe Inwood has a lesson in underwater photography off the coast of Malaysia, and global guru Simon Calder helps with your travel problems.

- 18.00 - Frozen Planet - Winter ; there is no greater test for life than winter, as temperatures plummet to 70 below and winds reach 200kph. Darkness and ice extend across the polar regions and only a few remarkable survivors gamble on remaining.

We join a female polar bear trekking into the Arctic mountains to give birth as the first blizzards arrive. Out on the frozen ocean, the entire world's population of spectacled eider ducks brave the winter in a giant ice hole kept open by ferocious currents. Arctic forests transform into a wonderland of frost and snow - the scene of a desperate and bloody battle between wolf and bison, but also where a remarkable alliance between raven and wolverine is made. Beneath the snow lies a magical world of winter survivors. Here tiny voles dodge the clutches of the great grey owl, but cannot escape the ultimate under-show predator - the least weasel.

Midwinter and a male polar bear wanders alone across the dark, empty icescape. Below the snow, polar bear cubs begin life in an icy den while fantastical auroras light the night skies above. In Antarctica, we join male emperor penguins in their darkest hour, battling to protect precious eggs from fierce polar storms. Weddell seals escape to a hidden world of jewel-coloured corals and alien-looking creatures but frozen devastation follows as sinister ice stalactites reach down with deadly effect.

The sun finally returns, and with it comes the female emperor penguins, sleek and fat, ready to deliver the first meal to their precious chick. Having survived winter, this ultimate ice family now have a head start in raising baby. The adelies flood back and as the ice edge bustles with life, male emperor penguins can finally return to the sea.

NED 3
- 21.30 - My America - Documentairereeks van Michiel Vos waarin hij de kijker laat kennismaken met 'zijn' Amerika zoals hij het de afgelopen tien jaar heeft leren kennen.

- 22.05 - World's Most Dangerous Roads - Rhod Gilbert en Greg Davies wagen zich in het bergachtige Nepal op de weg. Ze starten hun reis aan de chaotische grens met India, en reizen langs de belangrijkste wegen van het land, via snelwegen, maar ook via pas gegraven landwegen. De reis zit vol gevaren. Het land telt niet alleen het hoogste aantal verkeersongelukken, het heeft ook nog te maken met overstromingen en aardverschuivingen. Kort voor het einde van de reis slaat het noodlot toe voor Rhod en Greg.

NED 2
- 20.36 - Natuur Op 2 - Zwemmen met Orka's ; de orka is een van de meest gevreesde roofdieren in de oceaan en je moet wel gek zijn om bij hen in het water te duiken.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL

- 08.00 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek zetten met paaldansen of pogostick-springen.

- 09.05 - Ultimate Survival Alaska : Into The Void
- 09.50 - Air Crash Investigation : Munich Air Disaster ;
- 10.40 - Highway Thru Hell : U.S.A , Nightmares in Tow ;
- 12.20 - Wicked Tuna : Checkmate ;
- 14.05 - Seconds From Disaster : Sinking The Coventry ;
- 15.00 - Air Crash Investigation : Turning Point ;
- 15.50 - Wicked Tuna : Into The Storm ;
- 23.50 - Air Crash Investigation : Dead Tired ;

ARTE
- 07.45 - De Kusten van Brazilië - Sud ;
- 09.50 - Een "Vallei der Koningen" in China ;
- 11.15 - Dorpen van Frankrijk - Vézelay ;
- 11.45 - De Kusten van Frankrijk - een toer van Corsica ;
- 12.45 - Géo - Bishnoi, de vrouwen die gazellen verzorgen ( India) ;
- 15.15 - Waddenzee ;
- 15.40 - Zeeverhalen - Kreta, tussen bergen en zee ;
-17.45 - De Wachters van Corsica ;
- 18.15 - Arte+7 - Gevaarlijke wegen naar school - Siberië ;
- 19.00 - Dieren in de stad - Hamburg ;
- 20.05 - De Nieuwe Paradijzen - Chile ;
Labels : Australië,België, Bolivia, Brazilië, Canada, Chile, China, Congo, Denemarken, Duitsland, Egypte, Ethiopië, Falklands, Fiji, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Kenya, Ierland, India, Indonesië, Iran, Italië, Laos, Macau, Madagaskar, Maleisië, Mexico, Myanmar, Nederland, Nepal, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noorwegen, Peru, Sri Lanka, Tsjaad, Venezuela, V.K., V.S.A., Vietnam, Zambia, Zuid-Afrika, Zuid-Soedan, Zwitserland
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan