TV Reisprogramma's week 07.03 - 13.03.2014

Gecko

Well-Known Member
* Beste collega's, het TV Reisprogramma gaat met vakantie tussen 12.03.2014 t.e.m. 13.05.2014.

07.03.2014

EEN
- 14.20 - Extreme Dreams - Peru, Manu jungle, deel 4; exploratiereeks waarin de Britse avonturier Ben Fogle teams van zorgvuldig geselecteerde mensen de reis van hun leven bezorgt. Hij neemt hen mee voor avontuurlijke trektocht naar een exotische bestemming.

CANVAS
- 16.17 - Earthflight - spectaculaire BBC-natuurreeks waarin de kijker 'meevliegt' met vogels op hun vlucht over bijzondere plaatsen in heel de wereld. In elk aflevering bekijken we een ander continent letterlijk vanuit vogelperspectief : Zuid-Amerika.
- 18.30 - Jan Leyers onderzoekt hoe mensen overal ter wereld omgaan met de groeiende ongelijkheid ; elke aflevering speelt zich af op een andere plek, van São Paulo tot Peking en van Johannesburg tot Havana ; vandaag : Los Angeles.

VITAYA
- 23.25 - Een plaats onder de zon : ver weg of dichtbij.

DISCOVERY CHANNEL
- 10.40 - Baggage Battles - de politie van Glasgow bestaat uit meer dan 8000 agenten, die jaarlijks voor meer dan $2 miljoen aan bezittingen in beslag nemen. Mark, Billy en de Martins bieden op deze goederen.
- 11.05 - Baggage Battles - de luchthavenveiling op Miami International Airport is de grootste ter wereld. Billy, Mark en Laurence en Sally zijn weer op de veiling om op niet-geclaimde koffers te bieden.
- 11.30 - Manhunt - Panama ; Joel Lambert neemt het op tegen een aantal specialistische militaire opsporingseenheden. Lukt het de ervaren trackers om Joel op te sporen voordat hij de eindstreep kan bereiken?
- 13.10 - Deadliest Catch - The Crooke & The Tangler ; op de Beringzee vind je een speciaal soort geharde vissers; ze worden gelokt door het avontuur en vissen op krab in de hoop een beloning van 100 miljoen dollar binnen te halen.
- 15.40 - River Monsters - Electric Executioner ; sportvisser Jeremy Wade reist de wereld over op zoek naar zoetwatervissen die gek zijn op mensenvlees, en daarbij verdiept hij zich in lokale legendes.
- 16.35 - Off the Hook : Extreme Catches - Skishinig Hell Week ; Eric gaat skishen; watertrappelen in zee met een hengel totdat een baars in je aas bijt. Maar hoe versla je zwemmend een vis? En kijk mee hoe je een bot spietst.
- 18.00 - Baggage Battles - eén keer per jaar nodigt de politie van Vancouver 2000 bieders uit voor een grote veiling. Billy, Mark, Laurence en Sally proberen een aantal van de kostbaarheden te bemachtigen.
- 18.30 - Baggage Battles - op de veiling van niet-geclaimde goederen van New York City Transit koopt Billy voor $100 een kunstbeen. Laurence en Sally gokken op een viool en Mark biedt op een verrassingsdoos.
- 20.00 - Get Out Alive with Bear Grylls - survival-realitywedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondergaan.
- 01.00 - Ross Kemp : Back on the Frontline ; Ross komt oog in oog met de Taliban en bezoekt de Whiskey Company om het succes van hun verzetsbestrijdingsmethoden te onderzoeken. Ook kijkt hij terug op zijn tijd in Afghanistan.
- 05.35 - The Real Hustle - de hustlers laten in een winkelstraat zien hoe bij een geldautomaat je kaartgegevens gestolen kunnen worden. Paul en Jess demonstreren hoe identiteitsfraude werkt. ( N.B. - ...en hier kan ik iets toevoegen, geleerd in Jamaica : als je wilt betalen met je kredietkaart ( Visa, Mastercard, en), kijk goed uit : als 2 terminalen naast elkaar staan, dan laat je kreditkaart maar 1 keer laten glijden; als ze zeggen dat je kaart "declined" is en ze willen wel op de 2e toestel proberen, - hoe vriendelijk ! - laat het niet toe want de zogenaamde 2e toestel dient om alle gegevens die op je kaart staan, te copieren; als met de echte terminal niet lukt, betaal cash.
Het is mij 2 keer "gelukt" om opgelicht te worden : in Maleisië, in KUL ( Kuala Lumpur) en in EWR ( New York International Airport). Verlies nooit je kredietkaart uit je ogen ! Zorg dat je bij elke transactie bij bent en dat je ziet wat met je kaard aan het doen zijn. Als je 2 apparaten langs elkaar staan, dat moet je een seintje geven dat er iets "fishy" is...:eek::mad::( Meer details ga ik geven in mijn reisverslag over Jamaica...het verslag gaat klaar zijn vóór mijn vertrek naar HKG + Filippijnen binnen 6 dagen, dus...;). - Gecko:)).

MTV
- 22.20 - Big Tips Texas .

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.20 - Air Crash Investigation ;
-09.30 - Abandoned - Connecticut Ghost Town ; het team krijgt een schitterende kans om een verlaten stadje te verkennen. Jay brengt een bod uit op een compleet schoolgebouw.
- 09.50 - None Of The Above ;
- 10.15 - None Of The Above ;
- 15.05 - Air Crash Investigation ;
- 16.00 - Wicked Tuna ;
- 19.30 - Abandoned - New York Masonic Lodge; het team begint een speurtocht door een spookachtig tehuis voor bejaarde vrijmetselaars en eindigt in een Mekka voor hot rod-liefhebbers.
- 22.00 - None Of The Above ;
- 22.30 - None Of The Above ;
- 00.50 - None Of The Above ;
- 01.20 - None Of The Above ;

NED 2
- 19.25 - Madagascar ; in het oosten van Madagaskar rijzen de bergen steil op uit de oceaan. Het grootste deel van die hellingen is bedekt met tropische regenwouden, maar op de hoogste toppen groeit haast niets en duiken de temperaturen geregeld onder het vriespunt. Toch biedt deze bevroren en verloren wereld een toevlucht aan groepen ringstaartmaki's. De meeste maki's wonen in de warmere wouden in het zuiden, maar deze soort heeft een dikke vacht ontwikkeld om hier te kunnen overleven. Ook in de lager gelegen bossen verblijven vreemde wezens: maki's die cyanide opeten en kikkers die verzot zijn op andere kikkers; vleesetende planten, wespen die leven van dikkopjes en kameleons die tunnels graven. In het afgelegen Marojejy-massief leven de laatste spierwitte sifaka-maki's. Er zouden er nog maar een 200 van zijn overgebleven.

ARTE
- 06.05 - Arte+7 - Kom bij mij, ik woon in het buitenland - Macedonië;
- 09.45 - Met zicht op het strand - de baai van Napoli ;
- 10.30 - Met zicht op het strand - Copacabana ;
- 12.50 - Géo : Japan ;
- 15.45 - Havens - San Francisco ;
- 17.20 - Fukushima, 3 jaar later ;
- 17.45 - Medicamenten van elders : Kenya ;
- 18.15 - De pracht van oude Rusland ( 5/5 ) - De gouden ring ;
- 22.15 - Fukushima, verslag van een ramp;
- 23.00 - De wereld ná Fukushima ;
08.03.2014

EEN
- 18.10 - Vlaanderen Vakantieland - toeristisch magazine ; - De Napoleonroute in Wallonië, deel 1 ; - Rondreis in Zuidelijk Afrika. Puur Namibië, deel 1.

DISCOVERY CHANNEL
-06.25 - Wildest Afrika - The Namib ; ga mee op safari naar de meest spectaculaire locaties in Afrika en ontmoet de Big Five: de leeuw, de olifant, het luipaard, de zwarte en witte neushoorn en de Kaapse buffel.
- 07.15 - Wild Britain with Ray Mears - Ray bezoekt zijn favoriete locaties uit de serie, waaronder de schitterende Somerset Levels en Hay Meadow, een habitat met een enorme rijkdom aan vogels, dieren en insecten.
- 08.55 - Dirty Jobs - Water Softener Tech ; Mike gaat aan de slag als wateronthardingstechnicus en daarna wordt hij muntenwasser bij het Westin St Francis Hotel, het enige hotel in San Francisco dat zijn geld wast!
- 11.25 - How the Earth Works - Will Hawaii Sink L.A. ? ; Liz en Martin zoeken in Hawaï naar sporen van catastrofale gebeurtenissen in de geologische geschiedenis van de eilanden en brengen een reeks verwoestingen aan het licht.
- 12.15 - How the Earth Works - Can Krakatoa stop in time ? ; een actieve vulkaan met de kracht om de hele wereld in een lange periode van duisternis te hullen, rijst op uit de zee ; zal de vulkaan opnieuw op catastrofale wijze uitbarsten?
- 13.05 - How the Earth Works - Japanese Death Match ; Liz en Martin bezoeken Japan, om de strijd vast te leggen tussen de mensen en het land waarop ze leven.
- 13.55 - How the Earth Works - Will Europe Burn in Hell ? ; Liz Bonnin en Martin Pepper onderzoeken de vulkaan Vesuvius ; tijdens hun speurtocht ontdekken ze een dodelijke supervulkaan, de Campi Flegrei.
- 14.45 - How the Earth Works - Will Iceland Poison the Skies? ; Martin en Liz verkennen IJsland om te zien of vulkanen in de toekomst een chaos kunnen ontketenen. Martin maakt op een ashelling kennis met een bizarre motorsport.
- 15.40 - How the Earth Works - Asteroid Armaggedon ; Martin en Liz onderzoeken de inslag van een reusachtige asteroïde die mogelijk de dinosauriërs heeft uitgeroeid ; daarna onderzoekt Martin de kracht van een superkanon van de NASA.
- 17.00 - Mythbusters - Star Wars : Revenge of the Myth ; de Mythbusters onderzoeken mythen uit Star Wars: had Luke zichzelf samen met Leia daadwerkelijk over de kloof kunnen slingeren met slechts de aan zijn riem bevestigde enterhaak?
- 03.45 - Dual Survival - Desert Breakdown ; survivalexperts Cody en Dave gaan naar de Vallei der Vulkanen voor een nieuw survivalscenario: autopech midden in een dor gebied met weinig middelen om te overleven. ( N.B. - Cody...dé survivalexpert :)! - Gecko ).
- 04.40 - Naked and Afraid - Borneo ; twee survivalexperts proberen eenentwintig dagen lang zonder voedsel, drinkwater of kleding in de wildernis te overleven ; kunnen ze zich staande houden in een gebied vol gevaren?
- 05.35 - Swamp Brothers - Model Misbehaviour ; de broers moeten twintig alligators vangen ; wanneer Stephen zijn stok laat vallen, wordt het pas echt gevaarlijk ; ook komt er een aantal modellen langs om met slangen te poseren.

MTV
-21.30 - Big Tips Texas - realityreeks over het wel en wee in de bar "Redneck Heaven" in Lewisville, Texas.
- 21.55 - Big Tips Texas.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Richard Hammond's Engineering Connections.
- 11.35 - Air Crash Investigation.
- 17.00 - X-Ray Earth.
- 19.00 - Ultimate Survival Alaska.
- 21.00 - Air Crash Investigation - vandaag : Queens Catastrophe.
- 01.45 - Air Crash Investigation.

ARTE
- 08.05 - Géo - Slab City, wild kampeerders.
- 09.00 - Marokko, verborgen gezicht van het paradijs.
- 09.50 - Géo - Arte +7 - Fort McMurray, de stoormloop voor het zwart goud.
- 10.35 - Tunesië, de geheimen van octopusjagers.
- 15.10 - Arte+7 - Het groot hoofdstuk over de dieren - de leeuwen.
- 15.55 - Arte+7 - Het groot hoofdstuk over de dieren - de olifanten .
- 16.40 - Het groot hoofdstuk over de dieren - de zeeleeuwen ;
- 17.25 - Arte+7 - De libellen ;
- 20.50 - Expeditie Mapaoni - de moeilijk te bereiken grens.
09.03.2014

EEN
- 13.35 - Half uur natuur - Deep sea ; natuurdocumentaire. 'Nature's microworlds' is een BBC-reeks die aantoont dat de aarde bestaat uit een verzameling op zichzelf staande ecosystemen die barstensvol leven zitten.

In deze aflevering ontdekken we het grootste ecosysteem van onze planeet: de diepzee. Hier leven de meest bizarre wezens, van kwallen met tentakels van 40 meter lang tot lichtgevende vissen. Er is zelfs leven op de bodem van de oceanen: zee-egels, gigantische stofluizen en diepzeekrabben die er voedsel vinden in de sedimentlagen. Maar de meest verrassende ontdekking is misschien wel het bestaan van dierengemeenschappen nabij vulkanische doorgangen vnaar het binnenste van de aarde.

- 16.25 - Dolphins - Spy in the Pod ; tweedelige documentaire uit de BBC-reeks 'Natural History'.

Dolfijnen behoren tot de meest populaire en charismatische dieren ter wereld. Ze ontwikkelen sterke familiale banden en groepsrelaties en werken samen met andere diersoorten om aan voedsel te geraken. Ondertussen laten ze geen kans onbenut om plezier te maken. In deze documentaire wordt het leven van de dolfijnen op een unieke manier in beeld gebracht. Een robotdolfijn waarop camera's zijn bevestigd, infiltreerde tussen de dieren en dat levert nooit gezien beeldmateriaal op. We zitten op de eerste rij om het fascinerende gedrag te observeren van een groep wilde tuimelaars voor de kust van Mozambique. En we volgen ook de avonturen van de Centraal-Amerikaanse langsnuitdolfijnen en Canadese orka's.

- 17.15 - Vlaanderen Vakantieland ( herh van 08.03.2014).
- 20.00 - Dublin Zoo - documentairereeks over het leven achter de schermen van de wereldberoemde dierentuin in Phoenix Park in Dublin, Ierland.

Wanneer een wijfje van de westelijke laaglandgorilla's plots stopt met eten, zijn de verzorgers meteen gealarmeerd. Normaal heeft ze een grote eetlust, dus dit gedrag wijst op een probleem. Tests uitvoeren op een dier van haar grootte brengt wel risico's met zich mee ... Verzorgster en dierenverpleegster Aisling Greene volgt een cursus in Zuid-Afrika om te leren hoe ze jachtluipaardjongen met de fles kan voederen. Vorig jaar volgden we hoe Sumo de kuifmakaak zijn intrede maakte op het makakeneiland van Dublin Zoo. Hij heeft er blijkbaar geen gras over laten groeien, want verschillende vrouwtjes vertonen tekenen van zwangerschap.

CANVAS
-19.05 - Wild West with Ray Mears - driedelige reeks waarin avonturier en survivalexpert Ray Mears nagaat hoe de Noord-Amerikaanse natuur de geschiedenis van het Wilde Westen heeft beïnvloed. De hoge bergen, uitgestrekte vlaktes en onherbergzame woestijnen bemoeilijkten de trek naar het westen van de vroege pioniers.

Ray reist door de verschillende landschappen en ontdekt hoe de geografie, het extreme weer en de wilde dieren grote kansen, maar ook grote uitdagingen vormden voor de indianen, bergbewoners, bonthandelaars, goudzoekers, houthakkers, cowboys en sheriffs van het Wilde Westen. Ray neemt de kijker mee van de Appalachen en de Rocky Mountains over de grote vlakten naar de westelijke woestijnen. Onderweg probeert hij tijdens gesprekken met de plaatselijke bewoners te ontdekken hoe de pioniers zich destijds aanpasten aan de natuur. Hij volgt het spoor van de voorouders en gaat zelf rondtrekken in de bergen, goud zoeken en een rit maken in een huifkar. ( aflevering 1 - Mountains ).

DISCOVERY CHANNEL
- 10.35 - Manhunt - South Afrika ; Joel Lambert neemt het op tegen een aantal specialistische militaire opsporingseenheden. Lukt het de ervaren trackers om Joel op te sporen voordat hij de eindstreep kan bereiken?
- 11.25 - Alaska : The Last Frontier - Cabin Fever ; na de lange winter is iedereen het zat om binnen te zitten. Eivin en Atz komen een nacht vast te zitten in het achterland en Otto koppelt een verweesd kalfje aan een onwillige koe.
- 12.15 - Dual Survival - Frozen Plains ; ex-militair Dave Canterbury en natuurkenner Cody Lundin trekken weer naar de meest onherbergzame gebieden op aarde en laten zien hoe je met de juiste vaardigheden kunt overleven.
- 13.05 - Cold River Cash - Split Decisions ; halverwege het visseizoen gaan de Eelinators ver van huis op jacht naar paling. De Maineiacs laten zich afleiden door de tamme babyeekhoorn van Lee.
- 22.00 - Biggest & Baddest - Anaconda ; bioloog en ontdekkingsreiziger Niall McCann reist naar het Amazonegebied in Venezuela, op zoek naar de grootste slang ter wereld: de anaconda.
- 23.00 - River Monsters - Vampires Of The Deep ; sportvisser Jeremy onderneemt een zware reis naar de Pacific Northwest in de hoop een oud riviermonster te vinden dat uit de diepte omhoog zou komen om zwemmers aan te vallen.
- 01.00 - Manhunt - Panama ; Joel Lambert neemt het op tegen een aantal specialistische militaire opsporingseenheden. Lukt het de ervaren trackers om Joel op te sporen voordat hij de eindstreep kan bereiken?
- 02.50 - Biggest & Baddest - Anaconda ; bioloog en ontdekkingsreiziger Niall McCann reist naar het Amazonegebied in Venezuela, op zoek naar de grootste slang ter wereld: de anaconda.
- 04.40 - Shocking Survival Videos - Pilot Whale Attack ; een duiker wordt aangevallen door een griend en 12 meter onder het wateroppervlak meegesleurd, terwijl een onderwaterfotograaf de schokkende beelden vastlegt.
- 05.05 - Shocking Survival Videos - Sinking of the Oceanos ; Volg de dramatische redding van 400 mensen van een zinkend cruiseschip voor de kust van Zuid-Afrika, en ontdek hoe je zo'n ramp kunt overleven.
- 05.35 - Swamp Brothers - Thunder Claps and Gator Traps ; Robbie neemt Stephen mee om een buurman in nood te helpen. Tijdens het repareren van een hek ziet Stephen een paar gevaarlijke dieren die uit Glades Herp Farm zijn ontsnapt.

MTV
- 20.45 - Big Tips Texas - realityreeks over het wel en wee in de bar "Redneck Heaven" in Lewisville, Texas.
- 21.05 - Big Tips Texas.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Richard Hammond's Engineering Connections .
- 08.20 - Ultimate Survival Alaska .
- 17.00 - None Of The Above - Under Pressure ; Tim Shaw gebruikt de wetenschap om de explosieve kracht van schoonheidsproducten te testen en om een gewichtheffer te overmeesteren.
- 17.30 - None Of The Above - Forces of Nature ; Tim Shaw bedenkt weer nieuwe experimenten: hij maakt een koffiepoederbom, bestraalt een gloeilamp in de magnetron en breekt een bierflesje.
- 22.00 - None Of The Above ;
- 22.30 - None Of The Above ;

NED 3
- 3 op reis - Patrick is in het Afrikaanse Kameroen ; in de hoofdstad Yaounde heeft hij een ontmoeting met een legendarische voetbalheld, Rogier Milla ; de volgende dag vertrekt hij met de trein naar het noorden, een onontdekte en sprookjesachtige omgeving ; en Chris is nog steeds in Nieuw-Zeeland op het Zuidereiland ; hij bezoekt het plaatsje Nelson en gaat het water op om daar de omgeving te verkennen.

BBC 1
-12.15 - Wanted Down Under - Plumber Craig Hoe is desperate to spend more time with his family and believes a move down under could hold the answer. However, his wife Lisa does not share his dream, and for daughter Ellie it could mean facing a heart-breaking choice. With just seven days to persuade Lisa and Ellie, Craig has a huge challenge ahead of him.

- Deadly 60 on a Mission - Pole to Pole ; vandaag : USA ; Steve Backshall continues his journey south and heads into Yellowstone National Park. This frozen wonderland is home to the grey wolf, but Steve will need all his tracking skills if he is to catch up with this elusive predator.

Next, the team trek through deep snow to find North America's largest land mammal, the one-tonne bison, but they get a much closer encounter than they bargained for. The expedition's next stop is North Carolina, where Steve braves the icy rivers to uncover a sinister creature known as the hellbender. Finally, in Texas, Steve hangs out amongst the largest congregation of predators ever seen on Deadly.

BBC 2
- 20.00 - Wild Burma - Nature's Lost Kingdom ; for the first time in over 50 years, a team of wildlife film-makers from the BBC's Natural History Unit and scientists from the world renowned Smithsonian Institution has been granted access to venture deep into Burma's impenetrable jungles. Their mission is to discover whether these forests are home to iconic animals, rapidly disappearing from the rest of the world - this expedition has come not a moment too soon.

On the first leg of their journey, wildlife film-makers Gordon Buchanan and Justine Evans set out to discover whether the mountains of western Burma are home to a population of Asian elephants that could prove critical to the survival of the species. Finding elephants in a dense bamboo forest is a challenge. Notoriously grumpy, Asian elephants are likely to charge if caught unaware. It is a race against time as the world eyes up Burma's natural riches - what the team finds could change the future of Burma's wilds forever.( 1 aflevering).

ARTE
- 06.35 - Broken Tail - de laatste reis van een tijger ;
- 08.55 - We, de dierenbaby's - de leeuwen ;
- 09.10 - We, de dierenbaby's - de dolfijnen ;
- 09.25 - Op weg naar school - Himalaya ;
- 09.40 - Op weg naar school - Siberië ;
- 10.25 - Fukushima, verslag van een ramp;
- 15.25 - Expeditie Mapaoni, de moeilijke te bereiken grens ;
- 16.55 - Het Witte Huis ;
10.03.2014

EEN
- 14.15 - Extreme Dreams - Peru, Manu jungle, deel 5 ; exploratiereeks waarin de Britse avonturier Ben Fogle teams van zorgvuldig geselecteerde mensen de reis van hun leven bezorgt. Hij neemt hen mee voor avontuurlijke trektocht naar een exotische bestemming.

OP 12
- 21.10 - An Idiot Abroad - The Bucket List ( N.B. - mijn commentaar : :D:D - Gecko).

VITAYA
- 00.15 - Een plaats onder de zon - ver weg of dichtbij ;

DISCOVERY CHANNEL
-10.40 - Baggage Battles - eén keer per jaar nodigt de politie van Vancouver 2000 bieders uit voor een grote veiling. Billy, Mark, Laurence en Sally proberen een aantal van de kostbaarheden te bemachtigen.
- 11.05 - Baggage Battles - op de veiling van niet-geclaimde goederen van New York City Transit koopt Billy voor $100 een kunstbeen. Laurence en Sally gokken op een viool en Mark biedt op een verrassingsdoos.
- 12.20 - Biggest & Baddest - Anaconda ; bioloog en ontdekkingsreiziger Niall McCann reist naar het Amazonegebied in Venezuela, op zoek naar de grootste slang ter wereld: de anaconda.
- 13.10 - Deadliest Catch - Judgement Day ; op de Beringzee vind je een speciaal soort geharde vissers; ze worden gelokt door het avontuur en vissen op krab in de hoop een beloning van 100 miljoen dollar binnen te halen.
- 15.40 - River Monsters - Jungle Killer ; sportvisser Jeremy Wade reist de wereld over op zoek naar zoetwatervissen die gek zijn op mensenvlees, en daarbij verdiept hij zich in lokale legendes.
- 16.35 - Off the Hook : Extreme Catches - The Death Race ; Eric duikt op open zee met een harpoengeweer naar zeebaars. Lukt het hem om ondanks de stroming in de Atlantische oceaan iets te vangen? Plus tips voor stadsvissen in New York.
- 18.00 - Baggage Battles - Toronto ; op de Pearson International Airport-veiling biedt Mark op een legerplunjezak waarin hij een afstandsmeter met bijbehorende documentatie ontdekt. Levert zijn gelukstreffer winst op?
- 18.30 - Baggage Battles - North Carolina ; op een veiling van niet-geclaimde vracht bieden de koopjesjagers op een Singer-naaimachine en uiteenlopende persoonlijke bezittingen. Zal de buit winst of verlies opleveren?
- 23.00 - Alaska, the Last Frontier - Cabin Fever ; na de lange winter is iedereen het zat om binnen te zitten. Eivin en Atz komen een nacht vast te zitten in het achterland en Otto koppelt een verweesd kalfje aan een onwillige koe.
- 00.00 - Great White Serial Killer - in Surf Beach, Californië, lijkt elke twee jaar dezelfde witte haai terug te komen om op vrijwel dezelfde dag een dodelijk slachtoffer te maken. Waarom keert de haai telkens terug?
- 01.00 - Ross Kemp - Extreme World ; Ross en zijn bekroonde team reizen naar Mexico, de Democratische Republiek Congo, Pakistan en Chicago om te praten met internationale criminelen die misdaadnetwerken leiden.
- 04.40 - Bomb Patrol - Beleef de intensiteit van oorlog en kijk mee hoe de explosieven opruimingsdienst van het Amerikaanse leger in Afghanistan dodelijke explosieven opspoort, ontmantelt en vernietigt.
- 05.35 - The Real Hustle - Paul en Jess zetten een kraam op waar ze alleen rommel verkopen. Ontdek hoe oneerlijke gokkers aan de blackjacktafel in het casino de kansen in hun voordeel kunnen doen keren.

MTV
- 21.34 - Geordie Shore - realityreeks over de vakantie van Britse jongeren.
- 22.20 - Geordie Shore.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.20 - Air Crash Investigation ;
-09.30 - Abandoned - New York Masonic Lodge; het team begint een speurtocht door een spookachtig tehuis voor bejaarde vrijmetselaars en eindigt in een Mekka voor hot rod-liefhebbers.
- 10.40 - None Of The Above ;
- 11.10 - None Of The Above ;
- 12.25 - The Secret Life of Predators ;
- 15.05 - Air Crash Investigation ;
- 16.00 - Wicked Tuna - All Hands on Deck ;
- 19.30 - Abandoned - Georgia Cotton Gin ; het team stuit op allerlei voorwerpen uit een oud benzinestation. Jay moet scherp onderhandelen als hij de spullen wil meekrijgen.
- 22.00 - Air Crash Investigation ;
- 00.50 - Air Crash Investigation ;

BBC 2
- 10.05 - Great British Railway Journeys - on the last leg of his journey from a notorious slum in Manchester to the grandeur of a ducal seat in Derbyshire, Michael Portillo tunes in to the music of the mills and collieries of Victorian England, testing his puff with the brass band at Honley. In Holmfirth, Michael finds out about a 19-century tragedy that struck the town and led to a tourist boom on the railways. At Chesterfield, Michael pays homage to the father of the railway, George Stephenson, before finishing his journey in style at one of the first stately homes to welcome visitors by rail - Chatsworth.

- 14.00 - Coast - Victorian postcards reveal Rhyl's glory years to Hermione Cockburn, and on a visit to Blackpool's Pleasure Beach she discovers the secrets of success for our seaside towns. Plus Neil Oliver finds out about the people who manned Liverpool's famous dockyards.
- 14.40 - British Isles : a Natural History - Alan Titchmarsh travels Britain to discover why the islands are so diverse, peeling back the layers of time to reveal what shaped the landscape.

ARTE
- 06.00 - Arte+7 - Geneeskunde van elders - Japan ; de laatste honderdjarigen van Okinawa ;
- 07.45 - Bosporus - spitsuur in Istanbul ;
- 11.15 - Arte+7 - Havens - Bangkok ;
- 12.50 - Géo - De mama's van Bahamas ;
- 15.40 - De folklore van Cholitas - Bolivië ;
- 17.45 - Geneeskunde van elders - zeemedecijnen van Spanje ;
- 18.15 - Wild Duitsland - het national park van Berchtesgaden

11.03.2014

EEN
- 14.15 - Extreme Dreams - Peru, Cotahuasi, deel 1 ; exploratiereeks waarin de Britse avonturier Ben Fogle teams van zorgvuldig geselecteerde mensen de reis van hun leven bezorgt. Hij neemt hen mee voor avontuurlijke trektocht naar een exotische bestemming.

CANVAS
- 20.40 - Grand Central Belge - documentairereeks waarin Frieda Van Wijck een trip maakt langs de gelijknamige 19e-eeuws private spoorlijn ; Frieda start haar wandeltocht in Treignes, aan de Frans-Belgische grens ; ze wandelt door de Calestienne, de wildste streek van België ; ze ontmoet er onder andere een voormalige boswachter en stroper.

OP 12
- 22.15 - An Idiot Abroad : The Bucket List ( :D:D - Gecko )

VITAYA
-23.55 - Een plaats onder de zon - ver weg of dichtbij.

ACHT
- 08.40 - The Cocaine Route; ( herh. om 15.20 ).
- 09.40 - Central African Republic - Descent into Chaos ; ( herh. om 16.20 ).

DISCOVERY CHANNEL
- 10.40 - Baggage Battles - Toronto ; op de Pearson International Airport-veiling biedt Mark op een legerplunjezak waarin hij een afstandsmeter met bijbehorende documentatie ontdekt. Levert zijn gelukstreffer winst op?
- 11.05 - Baggage Battles - North Carolina ; op een veiling van niet-geclaimde vracht bieden de koopjesjagers op een Singer-naaimachine en uiteenlopende persoonlijke bezittingen. Zal de buit winst of verlies opleveren?
- 13.10 - Deadliest Catch - Fist in the Face ; op de Beringzee vind je een speciaal soort geharde vissers; ze worden gelokt door het avontuur en vissen op krab in de hoop een beloning van 100 miljoen dollar binnen te halen.
- 15.40 - River Monsters - Silent Assassin ; sportvisser Jeremy Wade reist de wereld over op zoek naar zoetwatervissen die mensen aanvallen, en verdiept zich daarbij in lokale legendes.
- 16.35 - Off the Hook : Extreme Catches - Gone Grabblin' ; worstelaar Eric waagt zich samen met twee in bikini geklede vissers aan 'grabbling', het met de blote hand op meerval vissen. En hoe vang je vis met een jerrycan?
- 18.00 - Baggage Battles - Bad Blood ; de Baggage Battlers zijn terug ; in deze aflevering bezoeken ze een veiling in Red Hook, New York in de hoop een stukje historie mee naar huis te nemen. Is hun missie succesvol?
- 18.30 - Baggage Battles - What a Dummy ! ; de Baggage Battlers bezoeken een politieveiling in Stockton, California. Er is een ruime keuze aan waardevolle voorwerpen, waaronder een klassieke fruitautomaat.
- 21.00 - Mythbusters - Hollywood Car Crash Clinches ; special-effectsdeskundigen Adam en Jamie en hun mede-Mythbusters maken gebruik van de moderne wetenschap om diverse bekende mythen en broodje-aapverhalen te onderzoeken.
- 23.00 - Dirty Jobs Down Under - Lost in Aboriginal Land ; Mike krijgt les in Aboriginal kunst, hij spoort een waterbuffel op en vangt roggen in een afgelegen baai. Zal hij er bovendien in slagen om vis te vangen met een speer?
- 00.00 - Rogue Sharks - dit zijn de meest afschuwelijke aanvallen van haaien uit de geschiedenis. Wetenschappers onderzoeken of haaien kunnen 'ontsporen' en gericht op zoek gaan naar mensenvlees.
- 01.00 - Ross Kemp Extreme World - Ross en zijn bekroonde team reizen naar Mexico, de Democratische Republiek Congo, Pakistan en Chicago om te praten met internationale criminelen die misdaadnetwerken leiden.
- 01.55 - Mythbusters - Hollywood Car Crash Clinches ; special-effectsdeskundigen Adam en Jamie en hun mede-Mythbusters maken gebruik van de moderne wetenschap om diverse bekende mythen en broodje-aapverhalen te onderzoeken.
- 03.45 - Sons of Guns - The Rocket Launcher ; Will bouwt een raketwerper met 15 lanceerbuizen om piraten voor de kust van Afrika te bestrijden ; een klant brengt een zeldzaam, 100 jaar oud Maxim-geweer binnen voor reparatie.
- 04.10 - Sons of Guns - Alligator Kill Stick ; Vince, de wapensmid van Red Jacket, ontwerpt een alligatordoder voor alligatorjagers ; forensisch deskundige Charlie test de ballistische kenmerken van een aantal ongewone wapens.
- 04.40 - The Bomb Patrol - Beleef de intensiteit van oorlog en kijk mee hoe de explosieven opruimingsdienst van het Amerikaanse leger in Afghanistan dodelijke explosieven opspoort, ontmantelt en vernietigt.
- 05.35 - The Real Hustle - het team haalt weer onbeschaamde trucs uit. Ze organiseren een concert en stelen vervolgens alle instrumenten ; clubbers op Ibiza worden opgelicht en Paul onthult kermisbedrog.

MTV
- 20.45 - Big Tips Texas - realityreeks over het wel en wee in de bar "Redneck Heaven" in Lewisville, Texas.
- 21.05 - Big Tips Texas.
- 21.35 - Geordie Shore ( N.B. - het gaat over vakantie, weet je het nog ?!:D - Gecko)
- 00.35 - Geordie Shore.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.20 - Air Crash Investigation.
- 09.30 - Abandoned - Het team gaat op zoek naar verborgen schatten in het verlaten Hot Springs Hotel, waar Babe Ruth en Al Capone hebben gelogeerd.
- 10.40 - Air Crash Investigation.
- 12.25 - Secret Life Of Predators.
- 15.00 - Air CRash Investigation.
- 16.00 - Wicked Tuna.
- 19.30 - Abandoned - het team gaat op zoek naar verborgen schatten in het verlaten Hot Springs Hotel, waar Babe Ruth en Al Capone hebben gelogeerd.
- 21.30 - None Of The Above - documentairereeks over wonderlijke experimenten.

BBC 2
- 09.20 - a hectic lifestyle in the West Midlands and long working hours means Gemma and Chris Randle are desperate to spend more time together with their children Maddie and Oliver. Beautician Gemma and PE teacher Chris believe Australia could offer the family the life they are dreaming of.

During their week in Adelaide, Gemma is blown away by Australian properties but she is torn between becoming the parent she dreams of and leaving her own parents in the UK. So will the family choose to move halfway around the world or stay at home?

- 11.05 - Great British Railway Journeys - London Euston to Cheddington ; Michael Portillo embarks on a new journey guided by his Bradshaw's Handbook from London's Euston station to Leeds.

In this first leg, he finds out what happened to the once proud Euston Arch then braves the watery depths under Camden Town to see how goods were transported by rail, road and canal. Clad in his old school blazer, Michael heads north to explore the Harrow of his childhood and remembers the tragic rail disaster of 1952. At the country estate of one of the world's wealthiest banking families in Tring, he discovers an exotic collection in need of special attention before alighting at Cheddington, scene of the Great Train Robbery.

- 14.45 - British Isles, a natural history ; Alan Titchmarsh uncovers how the British Isles were formed, and looks back to a time when dinosaurs roamed Oxford.

ARTE
- 06.00 - Geneeskunde van elders - Mongolië, over de steppen.
- 07.45 - Bosporus - Fier om Turk te zijn .
- 08.55 - Vatican-stad .
- 10.35 - Landschappen van hier en daar - Rhijnvallei.
- 11.10 - Arte+7 - Havens : Buenos Aires.
- 12.45 - De vissers van Mauritanië.
- 16.25 - Lodewijk II van Bayern.
- 17.45 - Geneeskunde van elders - India, de engels van Maharashtra.
- 18.15 - Strandzicht - Azurenkust.
- 20.50 -Ellis Island, geschiedenis van Amerikaanse droom.
- 00.10 -Bahrein, duiken in een verboden gebied.
12.03.2014

EEN
- 14.15 - Extreme Dreams - Peru, Cotahuasi, deel 2; exploratiereeks waarin de Britse avonturier Ben Fogle teams van zorgvuldig geselecteerde mensen de reis van hun leven bezorgt ; hij neemt hen mee voor avontuurlijke trektocht naar een exotische bestemming.

CANVAS
- 14.06 - Frieda start haar wandeltocht in Treignes, aan de Frans-Belgische grens. Ze wandelt door de Calestienne, de wildste streek van België. Ze ontmoet er een voormalige boswachter en stroper, praat met asielzoekers, en passeert er langs een dorpsschooltje. In Nismes spreekt ze met de uitgeweken Vlaming en bioloog Chris Vanbeveren en ontmoet ze een Brusselse boer. Via een oude leerlooierij en het station van Mariembourg verlaat ze uiteindelijk de groene bossen en heuvels van de Calestienne en stapt ze naar Charleroi.

- 21.35 - Arm & Rijk - vandaag : Havana (Cuba) ; meer dan 50 jaar geleden ontketenden Fidel Castro en Che Guevara in Cuba een communistische revolutie die tot op vandaag standhoudt. Jan wil weten hoe mensen zich voelen in een land waar het verschil tussen arm en rijk officieel is afgeschaft. Bij de voorzitster van een wijkcomité ervaart hij het enthousiasme en de trots over de grootste verwezenlijkingen van de revolutie: gratis onderwijs en gratis medische zorg. De meeste inwoners van Havana leven een karig bestaan en eten wat in de rantsoenwinkel om de hoek te krijgen valt. Alleen wie familie in het buitenland heeft en dollars opgestuurd krijgt, kan zich meer veroorloven. Voor vele jongeren in Havana is dat niet genoeg. Ze voelen zich gefnuikt en beknot, en laten dat complexloos blijken. Een jonge taxichauffeur die geen blad voor de mond neemt, wordt door de omstanders gewaarschuwd dat hij voor zijn woorden de gevangenis in zal vliegen. Sinds enige tijd versoepelt het communistische regime zijn strikte beleid en mag je in Cuba een eigen zaak beginnen. Jan bezoekt een populair kapsalon en een succesvol restaurant, en ziet de eerste verschillen ontkiemen tussen wie heeft en niet heeft. Om te achterhalen waar het regime op termijn naartoe wil, trekt hij naar twee staatseconomen. Zij geven toe dat het gelijkheidsideaal niet langer werkt en dat de inkomensverschillen in Cuba alleen maar zullen toenemen. Jan bezoekt ook het bejaardentehuis Santovenia, dat aanvoelt als Cuba in het klein: een plek zonder luxe, maar waar je zonder stress aan je eigen tempo bezig blijft en de dingen die er toe doen gratis zijn. Maar Cuba evolueert snel, en wie over tien jaar oud en hulpbehoevend zal zijn, woont wellicht in een totaal ander land.

VITAYA
- 00.05 - Een plaats onder de zon - ver weg of dichtbij.

DISCOVERY CHANNEL
- 10.40 - Baggage Battles - Bad Blood ; de Baggage Battlers zijn terug. In deze aflevering bezoeken ze een veiling in Red Hook, New York in de hoop een stukje historie mee naar huis te nemen. Is hun missie succesvol?
- 11.05 - Baggage Battles - What a Dummy ! - de Baggage Battlers bezoeken een politieveiling in Stockton, California. Er is een ruime keuze aan waardevolle voorwerpen, waaronder een klassieke fruitautomaat.
- 11.30 - Mythbusters - Hollywood Car Crash Cliches ; special-effectsdeskundigen Adam en Jamie en hun mede-Mythbusters maken gebruik van de moderne wetenschap om diverse bekende mythen en broodje-aapverhalen te onderzoeken.
- 13.10 - Deadliest Catch -Goodbye Jake ; op de Beringzee vind je een speciaal soort geharde vissers; ze worden gelokt door het avontuur en vissen op krab in de hoop een beloning van 100 miljoen dollar binnen te halen.
- 15.40 - River Monsters - American Killers ; Jeremy Wade gaat in de VS op zoek naar riviermonsters die in de waterwegen van het land leven. Hij trekt van de Indian River Lagoon in Florida naar Lake of the Ozarks in Missouri.
- 16.35 - Off the Hook : Extreme Catches - Go Ahead, Mako My Day ; worstelaar Eric vist voor de kust van San Diego op kortvinmako. De geslachtsklieren van de zee-egel zijn een sushidelicatesse; maar hoe pluk je een zee-egel van de zeebodem?
- 18.00 - Baggage Battles - Lady Luck ; de bagageopkopers gaan naar een boedelveiling in St. Paul waar ze op diverse kavels bieden, waaronder auto-onderdelen, een zeldzame pop en een mascottepak van een hockeyteam.
- 18.30 - Baggage Battles - Blow Up ; de bagageopkopers bezoeken een veiling waar ze naar koopjes speuren die ze met veel winst kunnen doorverkopen. Welke vondsten zullen ze in deze aflevering tegenkomen?
- 21.00 - Aircrash Confidential - Systems Failure ; moderne vliegtuigen zijn zo geavanceerd dat ze bijna vanzelf vliegen. Wat gebeurt er echter als er een ernstige systeemfout optreedt? Met reconstructies van ongelukken.
- 00.00 - Shark City - haaienagent Andy Samberg neemt je mee op een magische reis door de mysterieuze, maar gelukkig beschermde onderwaterwereld van de Bahama's.
- 01.00 - Ross Kemp Extreme World - Ross en zijn bekroonde team reizen naar Mexico, de Democratische Republiek Congo, Pakistan en Chicago om te praten met internationale criminelen die misdaadnetwerken leiden.
- 01.55 - Aircrash Confidential - herh. van 21.00 uur
- 03.45 - Sons of Guns - Double M16 ; Will monteert twee M16-geweren naast elkaar op een patrouilleboot voor marinemissies. Leerling Kris wordt betrapt als hij zonder toestemming zijn vriendin rondleidt in de zaak.
- 04.10 - Sons of Guns - Folding Flashlight Gun ; Will maakt een gecombineerde zaklamp en overlevingsset die kan worden uitgeklapt tot een semiautomatische M11. Nieuweling Flem wordt op de proef gesteld.
- 04.40 - Bomb Patrol - Beleef de intensiteit van oorlog en kijk mee hoe de explosieven opruimingsdienst van het Amerikaanse leger in Afghanistan dodelijke explosieven opspoort, ontmantelt en vernietigt.
- 05.35 - The Real Hustle - het team onthult nieuwe oplichterstrucs ; deze keer doen ze zich voor als visboeren ; vakantiegangers op Ibiza verliezen meer dan ze denken als ze het driekaartenspel spelen.

MTV
- 21.35 - Geordie Shore.
- 00.35 - Geordie Shore.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.20 - Air Crash Investigation.
- 09.30 - Abandoned -Vermont Marble Factory ; het team onderzoekt een fabriek waar marmer wordt verwerkt. De eigenaars moedigen Jay aan op zoek te gaan naar een verborgen schuilkelder.
- 10.15 - None Of The Above.
- 12.25 - Secret Life Of Predators.
- 15.00 - Air Crash Investigation - Hiding in Plane Sight.
- 16.00 - Wicked Tuna - Endgame.
- 19.30 - Abandoned - Scranton Lace Factory ; het team verkent een verlaten kantfabriek die schitterende geheimen prijsgeeft, zoals een bowlingbaan.

NED 2
- 23.00 - 2Doc - Welcome to Fukushima ; een jaar uit het dagelijkse leven van enkele Japanse families in Minamisoma, die op 20 km van de beschadigde Fukushima Daiichi kerncentrale wonen. Nadat er is geprobeerd de omgeving schoon te maken, volgen wetenschappelijke onzekerheden. De regering toont weinig besluitvaardigheid en de bewoners vragen zich af wie ze nog kunnen vertrouwen. Moeten ze blijven of is het beter om te vertrekken? Elk gezin moet voor zichzelf beslissen wat ze gaan doen en wordt geconfronteerd met de gevolgen. De regisseur vertelt wat er na de ramp is gebeurd zodat de kinderen het zich straks zullen kunnen herinneren. De dreiging van een nieuwe ramp drukt zwaar op de huidige status van de kerncentrale. De inwoners hebben de koffers en de blikken benzine klaar staan om zo snel mogelijk te kunnen vertrekken, mocht er een nieuwe aardbeving of tsunami ontstaan.

BBC 2
- 09.15 - Wanted Down Under ; single mum Tanya and her teenage son Jordan share an especially close bond. Tanya believes Australia's outdoor lifestyle could improve the quality of life for both her and her wildlife-loving son who has Asperger syndrome. But will Australia give them what they are looking for, or will moving half way around the world be too much for Jordan?

The pair spend their week in Perth checking out the property, work and lifestyle opportunities before facing the life-changing decision of whether to stay in the UK, or leave loved ones behind and start a new life on the other side of the world.

- 10.00 - Inside the Animal Mind - The Problem Solvers ; have you ever wondered what it would be like to be an animal? This series gives startling and revelatory answers. Combining jaw-dropping demonstrations of animals' abilities with revealing photography, Chris Packham travels the world to uncover the secrets of the animal mind.

Chris Packham explores the minds of the cleverest animals on the planet, discovering the astonishing abilities of the best, and most unlikely, animal problem-solvers on the planet: crows. He witnesses a remarkable world first as they solve the most complicated animal-puzzle ever completed. And he uncovers the extraordinary range of animal intelligence: bees which navigate, cockatoos which pick locks and a brilliantly ingenious octopus.

- 14.50 - British Isles, a Natural History - Alan Titchmarsh travels Britain to discover why the islands are so diverse, beautiful and extreme. He looks back to the last Ice Age, when polar bears roamed Scotland.

ARTE
- 06.00 - Arte+7 - China en de geneeskunde van de oorlogachtige monniken ;
- 07.55 - Het Witte Huis ;
- 10.20 - Arte+7 - Het groote hoofdstuk der dieren - de paarden ;
- 11.15 - Arte+7 - Havens - Havana ;
- 12.00 - Welkom in Barcelona !
- 15.40 - Nepal : Kamlakari - de weggegeven kinderen van Nepal ;
- 16.25 - De amazones, de mythe oorlogkrijgsters;
- 17.45 - Geneeskunde van elders - Brazilië, de Xingu geneeskunde ;
- 18.15 - Zoetwater jungle - het geheim van de zandgroeves ;
- 19.00 - Geschiedenis made in France ;
13.03.2014

EEN
- 14.10 - Extreme dreams - Peru, Cotahuasi, deel 3 ; exploratiereeks waarin de Britse avonturier Ben Fogle teams van zorgvuldig geselecteerde mensen de reis van hun leven bezorgt. Hij neemt hen mee voor avontuurlijke trektocht naar een exotische bestemming.

CANVAS
- 14.10 - Arm & Rijk - Meer dan vijftig jaar geleden ontketenden Fidel Castro en Che Guevara in Cuba een communistische revolutie die tot op vandaag standhoudt. Jan wil weten hoe mensen zich voelen in een land waar het verschil tussen arm en rijk officieel is afgeschaft. Bij de voorzitster van een wijkcomité ervaart hij het enthousiasme en de trots over de grootste verwezenlijkingen van de revolutie: gratis onderwijs en gratis medische zorg. De meeste inwoners van Havana leven een karig bestaan en eten wat in de rantsoenwinkel om de hoek te krijgen valt. Alleen wie familie in het buitenland heeft en dollars opgestuurd krijgt, kan zich meer veroorloven. Voor vele jongeren in Havana is dat niet genoeg. Ze voelen zich gefnuikt en beknot, en laten dat complexloos blijken. Een jonge taxichauffeur die geen blad voor de mond neemt, wordt door de omstanders gewaarschuwd dat hij voor zijn woorden de gevangenis in zal vliegen. Sinds enige tijd versoepelt het communistische regime zijn strikte beleid en mag je in Cuba een eigen zaak beginnen. Jan bezoekt een populair kapsalon en een succesvol restaurant, en ziet de eerste verschillen ontkiemen tussen wie heeft en niet heeft. Om te achterhalen waar het regime op termijn naartoe wil, trekt hij naar twee staatseconomen. Zij geven toe dat het gelijkheidsideaal niet langer werkt en dat de inkomensverschillen in Cuba alleen maar zullen toenemen. Jan bezoekt ook het bejaardentehuis Santovenia, dat aanvoelt als Cuba in het klein: een plek zonder luxe, maar waar je zonder stress aan je eigen tempo bezig blijft en de dingen die er toe doen gratis zijn. Maar Cuba evolueert snel, en wie over tien jaar oud en hulpbehoevend zal zijn, woont wellicht in een totaal ander land. ( her. van 12.03.2014 ).

VITAYA
- 23.50 - Een plaats onder de zon - ver weg of dichtbij.

DISCOVERY CHANNEL
-10.40 - Baggage Battle - Lady Luck ; de bagageopkopers gaan naar een boedelveiling in St. Paul waar ze op diverse kavels bieden, waaronder auto-onderdelen, een zeldzame pop en een mascottepak van een hockeyteam.
- 11.05 - Baggage Battles - Blow Up ; de bagageopkopers bezoeken een veiling waar ze naar koopjes speuren die ze met veel winst kunnen doorverkopen. Welke vondsten zullen ze in deze aflevering tegenkomen?
- 11.30 - Aircrash Confidential - Systems Failure ; Moderne vliegtuigen zijn zo geavanceerd dat ze bijna vanzelf vliegen. Wat gebeurt er echter als er een ernstige systeemfout optreedt? Met reconstructies van ongelukken.
- 13.10 - Deadliest Catch - Kicking Off with a Bang ; De Time Bandit keert na een bizar ongeluk terug naar de haven; kan de bemanning de verloren tijd nog inhalen en optimaal profiteren van het lucratieve sneeuwkrabseizoen?
- 15.40 - River Monsters - Russian Killer ; de verdwijning van drie mannen in Rusland blijkt een lastige zaak voor Jeremy Wade. Hij reist naar de rivier de Amoer waar hij probeert te achterhalen wat er met hen is gebeurd.
- 16.35 - Off the Hook : Extreme Catches - You Don't Know Jack...Crevalle ; showtime Eric gaat scubaduiken in de olievelden van Louisiana; kan hij echter indruk maken in de gevaarlijke speerviswedstrijd? Later worstelt Eric in het moeras met enorme gepen.
- 18.00 - Baggage Battles - Mike Tyson's Punch Out ; de bagageopkopers gaan naar een boedelveiling in Jacksonville, Florida. Er worden diverse kavels geveild, waaronder objecten uit de popcultuur en verzegelde dozen.
- 18.30 - Baggage Battles - Space Case ; de bagageopkopers bezoeken een overheidsveiling in Sacramento, Californië. Mark Meyer snijdt in de winst van de Martins door hoog te bieden op een doos met messen.
- 21.00 - Manhunt - Philippines ; Joel neemt het op tegen de Filippijnse Army Scout Rangers. De eenheid heeft 48 uur om Joel op te sporen en op te pakken voordat hij uit de dichte Filippijnse jungle kan ontsnappen.
- 23.00 - Beyond Survival with Les Stroud - The Huacharia ; Les Stroud is in de Amazone-jungle om de oude overlevingstechnieken van de Huacharia te leren. Heeft hij echter het mentale uithoudingsvermogen om hun heilige riten te ondergaan?
- 00.00 - Voodoo Shark - Een groep Cajun-vissers gaat op een missie om de waarheid te achterhalen van de legende van de ‘Voodoo Shark’, een haai die meer dan zes meter lang zou zijn en zeer agressief.
- 01.00 - Ross Kemp Extreme World - Ross en zijn bekroonde team reizen naar Mexico, de Democratische Republiek Congo, Pakistan en Chicago om te praten met internationale criminelen die misdaadnetwerken leiden.
- 01.55 - Manhunt - Philippines ; Joel neemt het op tegen de Filippijnse Army Scout Rangers. De eenheid heeft 48 uur om Joel op te sporen en op te pakken voordat hij uit de dichte Filippijnse jungle kan ontsnappen.
- 03.45 - Sons of Guns - Anniversary Bash ; Will viert het tienjarig bestaan van Red Jacket met de bouw van een Triamese: drie samengevoegde M16-geweren. Stephanie organiseert een surprisefeestje dat bijna een fiasco wordt.
- 04.40 - Bomb Patrol - Beleef de intensiteit van oorlog en kijk mee hoe de explosieven opruimingsdienst van het Amerikaanse leger in Afghanistan dodelijke explosieven opspoort, ontmantelt en vernietigt.
- 05.35 - The Real Hustle - Het team onthult nieuwe oplichterstrucs. Ze zetten een auto-ongeluk in scene en misleiden een hotelvalet om de auto van een gast te stelen. Jess verdient goud geld op de kermis.

MTV
- 21.35 - Geordie Shore - realityreeks over de vakantie van enkele Britse jongeren .
- 00.35 - Geordie Shore.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.20 - Air Crash Investigation.
- 09.30 - Abandoned - Scranton Lake Factory.
- 12.25 - Secret Life Of Predators.
- 15.00 - Air Crash Investigation - Desert Inferno.
- 16.00 - Wicked Tuna - Storm Warning.
- 19.30 - Abandoned - Philadelphia AMED Church.
- 21.00 - None Of The Above - documentairereeks over wonderlijke experimenten; vandaag : Blown Apart.
- 21.30 - None Of The Above.
- 23.55 - None Of The Above.
- 00.25 - None Of The Above.

NED 1
- 21.30 - Hello Goodbye - Levensverhalen en anekdotes van vertrekkende en arriverende passagiers op Schiphol. Mensen vertellen vrijuit over geluk en ongeluk, liefde en vriendschap, spijt en trots, en dat allemaal in de drukke aankomst- of vertrekhal van de luchthaven.

BBC 2
-09.20 - Wanted Down Under - Christine Makuve is determined to move her family to Australia, hoping her children can have the idyllic upbringing she and her husband experienced. But with only five years to wait before collecting an army pension, husband Munya thinks the timing is all wrong. And she will also have to persuade the couple's teenage daughter and son, Vanessa and PJ, who are reluctant to leave their lives in the UK.

During a trial week living on Australia's Gold Coast, the whole family fall in love with their dream property, and Munya's employment opportunities look promising. But will that be enough to persuade her family to make the the life-changing move to Australia, or will it be the end of Christine's dream?

- 14.50 - British Isles - A Natural History ; Alan Titchmarsh travels Britain to discover why our islands are so diverse and extreme. When the Ice Age ended and the seas rose, we were cut off from mainland Europe.
- 21.00 - The Hairy Bikers' Asian Adventure -Japan - South to Kyoto ; the bikers head off into the heart of traditional Japan to find out the historic roots of Japanese cuisine.

Dave puts his Strictly fancy footwork into action kneading noodle dough the artisan way, they take an awe-inspiring bike ride to see Mount Fuji, spend a night at a Buddhist temple and are entertained by one of Kyoto's geisha, complete with traditional drinking games.

ARTE
-06.00 - Arte+7 - China, de geneeskunde van de oorlogzuchtige monniken ;
- 06.55 - Het Witte Huis.
- 10.20 - Arte+7 - Het groot hoofdstuk der dieren - de paarden.
- 11.15 - Arte+7 - Havens - Havana.
- 12.00 - Welkom in Barcelona.
- 15.40 - Kamlahari - de weggegeven kinderen van Nepal .
- 16.25 - De amazones, de mythe van de oorlogkrijgsters;
- 17.45 - Geneeskunde van elders - Brazilië - de Xingu geneeskunde.* Labels : Australië, Afghanistan, Bolivië, Brazilië, Burma, Canada, Democratische Republiek Congo, Cuba, Duitsland, Filippijnen, Frankrijk, Ierland, IJsland, India, Italië, Japan, Kameroon, Kenya, Macedonië, Madascar, Maleisië, Mauritanië, Mexico, Mongolië, Mozambique, Namibië, Nepal, Pakistan, Panama, Peru, Rusland, Spanje, Thailand, Turkije, Vatican, Venezuela,V.S.A., V.K., Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika,
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan