TV-Reisprogramma's week 09.08 - 15.08.2014

Gecko

Well-Known Member
09.08.2014


EEN
- 18.10 - Vlaanderen Vakantieland - Vlaanderen fietsland: op de fiets met helden en heiligen in de Antwerpse Kempen. - Citytrippen in Riga, culturele hoofdstad van Europa in 2014. - Dichtbij weekend in Duitsland: de Moezelstreek voor het hele gezin.


CANVAS
- 19.05 - Wild Amazon - Cradle of Life ; de natuur is uniek in het Amazonegebied. Het is een broeikas van leven. Zo komen er bloemen voor die kevers vangen en van de ene dag op de andere veranderen van geslacht. Daarnaast gaat de documentaire ook op zoek naar de mensen die rond de machtige Amazonerivier leven. Maar er is ook aandacht voor de ecologische problemen waar ook dit enorme regenwoud mee te kampen heeft.

- 20.10 - Vranckx - Onmogelijke wegen - Guinee ; we volgen een lading medicijnen van hoofdstad Conakry naar Kissidougou aan de andere kant van het land. Bij gebrek aan een koelwagen stopt apotheker Pierre zijn kostbare vracht in een kartonnen doos met koelelementen. 'Ik bid tot God dat het een vlotte reis mag worden. Want na 24 uur wordt het vaccin slecht in deze omstandigheden'. Het wordt dus een race tegen de tijd. Maar het begint al slecht. Het regent en de wegen in de hoofdstad staan onder water en het verkeer zit muurvast. De rit naar de verzamelplaats van de jungletaxi's duurt al 6 uur, en dan moet de reis nog maar beginnen. Pierre overhandigt zijn kostbare lading aan Abass, die met zijn oude Peugeot tot diep in de jungle rijdt. Aan boord negen passagiers, twee kinderen en twee chauffeurs en een hoop bagage en goederen. Het is 680 kilometer rijden naar Kissidougou en de ijsblokken zijn al 8 uur aan het smelten. Vanuit Kissidougou rijdt Alassane met zijn vrachtwagen naar een afgelegen dispensarium. Maar de oude Russische kar rijdt geregeld vast. De passagiers helpen met man en macht en moeten een deel van de lading steenkool opofferen om de banden meer grip te geven. Alassane zal zijn bestemming wel bereiken. Maar zijn de medicijnen dan nog iets waard?


CANVAS
- 12.15 - The Zoo - Het is chaos in de zoo wanneer Asha de kleine klauwaapjes probeert te wegen. Babyzebra Bakari zet zijn eerste kleine stapjes in de grote wereld. In Zuid-Afrika ontdekt Trent hoe een jachtluipaard zal reageren op een klas enthousiaste leerlingen.

- 18.00 - Border Security Australia - In Sydney wordt een vlucht vanuit Vietnam grondig onderzocht. Een van de passagiers is de voorbije negen maanden al drie keer op en af naar Australië gevlogen. Hij staat te trillen op zijn benen. Douanier Mark vindt dit verdacht. Douaniers landen per helikopter op vrachtschepen en voeren een controle uit. Elke kajuit wordt uitgemest en de identiteit van het personeel wordt gecontroleerd. Een man in Sydney is helemaal het noorden kwijt. Hij transpireert overmatig en slaat wartaal uit. Hij beweert dat hij vergiftigd is. De douaniers vermoeden dat hij drugs in zijn lichaam verbergt.

- 18.25 - The Zoo - De gezondheid van orang-oetang Indra gaat er zienderogen op achteruit en dus wordt ze naar het ziekenhuis gebracht. Twee jonge loopvogels die grootgebracht zijn in de Auckland Zoo verhuizen naar een veilig eiland, ver weg van allerlei roofdieren.


ACHT
- 10.40 - James May's Man Lab - James en zijn vriend Oz proberen hun eigen kerstwonder te creëren door het te doen sneeuwen. Daartoe sturen ze een vliegtuigje met een zoutvat richting wolkendek. James toont ook hoe je een kerstboom versiert zonder ladder maar mét behulp van een donderbus. Verder poogt hij een niet slaapverwekkende Christmas cracker te maken en bereidt hij met militaire discipline een perfect getimed kerstdiner.


OP 12
- 20.45 - An Idiot Abroad - reismagazine waarin Karl Pilkington de zeven nieuwe wereldwonderen bezoekt. ( N.B. - ken je hem nog ? De sympathieke Karl...:) - Gecko )


DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How Do They Do It ? - Off-Roader/Western Saddles/Flour & Cakes ; in deze aflevering ontdekken we hoe 's werelds beroemdste offroad-auto wordt gebouwd, hoe cowboys op een bokkend paard blijven zitten en hoe van bloem taart wordt gemaakt.

- 06.25 - Really Big Things - Matt Rogers bezoekt Arizona om een uniek uitschuifbaar American-footballveld te bewonderen, en hij krijgt een lift in een van 's werelds grootste vuilniswagens.

- 18.45 - How It's Made - Carbon Fibre Bikes/Chandeliers/Pens ; we nemen weer alledaagse voorwerpen onder de loep en ontdekken hoe carbonfietsen, handgesmede kroonluchters en balpennen worden gemaakt.

-19.10 - Abalone Wars - Duiker David 'Bucky' Buckland heeft een slecht seizoen; de boot die hij geleased heeft, is niet geleverd en zijn schulden nemen toe. Kan hij op tijd zijn eerste vangst binnenhalen?


BBC 2
-09.35 - The Living Planet - World's Apart ; Sir David Attenborough explores the isolated islands which are a haven for ancient species as well as the cradle of new ones.
Stepping into the past he sees the world's largest lizard, the komodo dragon, and in the Indian Ocean he visits an island where 150,000 giant tortoises find survival a pressing problem. In Hawaiian forests live a unique group of birds, the honeycreepers, and living among them, a caterpillar that catches flies.

- 17.00 - Natural World - A Bear with a Bounty ; meet Lily, an eight-year-old wild black bear, described by some as 'the most popular bear in the world'. Why? Thanks to bear biologist Dr Lynn Rogers, from day one her life has been documented online. Dr Rogers has a unique relationship with Lily and all of his study bears, feeding them by hand and walking with them in the Northwoods of Minnesota. But his methods have divided opinion, resulting in a bounty being put on Lily's head. With hunting season fast approaching, this is the latest and possibly most challenging chapter in her remarkable life.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.20 - Rise Of The Animals With Sir David Attenborough - From The Seas To The Skies ;

- 09.30 - The Happenings - Alien Invasion ; illusionisten Barry en Stuart bezoeken Stamford in Engeland, om de bevolking ervan te overtuigen dat ze al jaren door aliens worden geobserveerd.

- 10.25 - Witness : Japan Disaster ; op 11 maart 2011 werd de Japanse oostkust getroffen door een zware aardbeving. Er ontstond een tsunami die een enorme ravage aanrichtte.

- 18.10 - Ultimate Survival Alaska - Over The Falls ; de vier teams nemen de kano om over meren, rivieren en de open oceaan te varen, op weg naar het eindpunt op Admiralty Island.

- 20.00 - Die Trying - Great White Ambush ; een team experts probeert de luchtsprong van een witte haai vast te leggen in Shark Alley, voor de kust van Zuid-Afrika.

- 23.55 - Bachelors Abroad ;

ARTE
- 06.20 - Per Vliegtuig - Schotland : de Highlands ;

- 07.05 - X : enius - Wat is intelligentie ? ;

- 08.00 - Arte+7 - Géo - Letland ;

- 08.50 - Arte+7 - Géo - Thailand, de laatste reis van een olifant ;

- 09.45 - Nieuw-Zeeland, een aardeparadijs ; fjords en regenwoud ;

- 10.30 - Nieuw-Zeeland, een aardeparadijs ; Zuid-Alpen ;

- 11.15 - Nieuw-Zeeland , een aardeparadijs ; het wild Westen ;

- 12.00 - Nieuw-Zeeland, een aardeparadijs ; het rokend eiland ;

- 12.45 - Nieuw-Zeeland, een aardeparadijs ; bij de Kaori's ;

- 13.30 - Arte+7 - Géo - Eritrea ;

-14.20 - Per Vliegtuig - Italië : Venetië ;

- 15.25 - Het ijswoestijn in Antarctica - Reine Maud Territories ;

- 16.10 - Arte+7 - Fascinerende beestjes ;

- 16.50 - Het wilde Italië - van Alpen tot Toscanië ;

- 17.35 - Het wilde Italië - van Sardinië tot Abruzzes ;

- 20.00 - Auvergne ( Frankrijk), een messenoorlog ;

- 20.50 - Het geheugen van de vulkanen - La Réunion ;
10.08.2014


EEN
-13.30 - Sur les routes d'Ushuaia - Wierookroutes ; verdeeld door diepe kloven, lijken de hoge plateaus van Jemen zo verlaten als een maanlandschap. Toch was het in deze streek dat de wierookroute ontstond, zo'n tweeduizend jaar geleden.

- 16.30 - Wild Colombia with Nigel Marven - Lands of the Anaconda ; Nigel gaat in de overstroomde wouden van de Amazone op zoek naar anaconda's, de grootste slangen in Colombia.

- 17.15 - Vlaanderen Vakantieland ; her. van zat. 09.08.2014 ;

- 18.10 - Billy Connolly's Route 66 - van St.Louis, Missouri naar Oklahoma City ; Billy beklimt in St Louis de 192 meter hoge Gateway Arch, een monument dat symbool staat voor de trek naar het westen van de Verenigde Staten. Hij is er ook getuige van de historische evocatie van een slag tijdens de Amerikaanse burgeroorlog uit 1861. Verderop in de staat Missouri bezoekt hij een reservaat voor wolven, heeft hij een ontmoeting met een verwoede gitaarverzamelaar en gaat hij op kalkoenenjacht. Tussendoor vindt hij nog even de tijd om uit te rusten in de grootste schommelstoel ter wereld. In Oklahoma City tenslotte staat hij nog even stil bij de 168 doden van de terroristische aanslag in 1995.

- 20.00 - The Zoo - Verzorger Brendan onderwerpt de kudde Indische antilopes aan een grondige controle. Op het eiland van de rode vari's is het getik van minuscule pootjes duidelijk te horen. Bij de kuifmakaken worden enkele nieuwe bewoners voorgesteld.

-23.05 - Richard E. Grant's Hotel Secrets - Hong Kong ;


CANVAS
- 19.00 - Swamplands USA - Okefenokee, Georgia ; Okefenokee is een uitgebreid veengebied met grote plassen en met mos begroeide bomen.


VTM
- 11.55 - The Zoo - De zoo staat op stelten wanneer de kleine jachtluipaarden eindelijk arriveren uit Zuid-Afrika. De slingerapen beleven de tijd van hun leven wanneer ze voor een verrassing komen te staan. De zaken nemen een onverwachte wending voor babyzebra Bakari.

- 18.00 - Border Security Canada ;


ACHT
- 10.25 - Paul Merton in Europe ; Germany / Ireland ; Paul ontdekt een stukje Far West in het voormalige Oost-Duitsland, een megalomaan miniatuurspoorwegennet in de dokken van Hamburg en een sprookjesbos waar een familiebedrijf houten seksspeeltjes maakt. Daarna gaat het richting Ierse Republiek, waar Paul een mannelijke advocaat ontmoet die wil deelnemen aan wedstrijden synchroonzwemmen voor dames, een boeddhistische monnik die een 'midlifecrisis-kuuroord' runt en het hoofd van de homobeweging van Cork, een oerconservatieve stad met een bloeiende gay scene.


VIER
- 18.40 - Luchthaven Australië ;

- 19.10 - Dierendokter Australië ;


VITAYA
- 19.45 - Floortje naar het einde van de wereld - In de eerste aflevering reist ze naar de familie Long die al dertig jaar in de totaal verlaten wildernis aan de ruige westkust van het Zuidereiland van Nieuw Zeeland woont. Om er te komen is een avontuur op zich, want de bewoonde wereld ligt op twee dagen lopen.


DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - Factory Line - In een fabriek in Alaska wordt een lading van 40.000 kilo heilbot verwacht die in recordtempo verwerkt moet worden. Kan het personeel zich aan de strakke planning houden?

- 06.25 - Survivorman - Colorado Rockies ; Les Stroud kan in zijn eentje in de meest barre omstandigheden overleven, maar nu heeft hij de zorg voor twee paarden terwijl hij door de ruige Rocky Mountains in Colorado trekt.

- 07.15 - Raging Planet - Tornado ; we verkennen de wereld van de tornado en bezoeken het Midwesten van de VS, ook bekend als 'Tornado Alley', waar jaarlijks honderden mensen door dodelijke supercellen worden gedood.

- 08.05 - How the Earth Works - Asteroid Armageddon ; Martin en Liz onderzoeken de inslag van een reusachtige asteroïde die mogelijk de dinosauriërs heeft uitgeroeid. Daarna onderzoekt Martin de kracht van een superkanon van de NASA.

- 09.45 - Wildest Indochina - Thailand ; Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

- 10.35 - Off The Hook : Extreme Catches - Black and Bluefishing ; Eric is bij de jaarlijkse trek van de gestreepte zeebaars en de blauwbaars langs Long Island. Hij verdiept zich in het surfcasten. Heeft hij met deze nieuwe vismethode succes?

- 11.00 - Off The Hook : Extreme Catches - Eric and Goliath ; op Erics verlanglijst staat de zaagbaars, die wel 360 kilo zwaar kan worden. Hij wil de vis met behulp van alleen een touw en zijn brute kracht binnenhalen; zal hem dat lukken?

- 11.25 - River Monsters - Congo Killer ; Jeremy Wade reist naar een van de weinige rivieren op aarde die voor vissers nog een uitdaging is: de Congo. Volgens legendes waart er een geest rond die vissers de dood in lokt.

- 12.15 - River Renegades - Suicide Run ; serie over mensen bij wie de rivier in het bloed zit; ze verdienen hun brood met jagen en vissen, ondanks verraderlijke weersomstandigheden en de oprukkende verstedelijking.

- 13.05 - Dual Survival - Failed Ascent ; Dave en Cody spelen in Nieuw-Zeeland de nachtmerrie van elke bergbeklimmer na: stranden op een berg met weinig voorraden. Ze trotseren ijzige toppen en diepe rotsachtige ravijnen.

- 17.00 - Don't Drive Here - Andrew Younghusband bezoekt 's werelds drukste steden en probeert er in één week het autorijden in de verkeerschaos onder de knie te krijgen. Hoe vergaat het hem in Manila?

- 20.00 - Outback Truckers - Australische truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 21.00 - Dangerous Flights - Ice Breaker ; Cory en Pete vliegen een Cessna Caravan naar Kenia. Voordat ze echter zelfs maar bij de Amerikaanse grens zijn, komt hun vlucht in gevaar door een zware sneeuwstorm en ijsvorming.

- 22.00 - Hardcore Heroes - De wereld is vol echte helden die John Rambo, John McClane en Indiana Jones doen verbleken. Wees getuige van hun indrukwekkende daden van moed en zelfopoffering.

- 23.00 - River Monsters - Sportvisser en bioloog Jeremy Wade gaat op zoek naar legendarische vleesetende riviermonsters. Welke angstaanjagende monsters zal hij in de duistere diepte aantreffen?


NED 3
- 19.30 - Voor de Leeuwen - Cok als verpleger in Moldavië ; Cok volgt een opleiding tot verpleger en blinkt uit vanwege zijn strak georganiseerde werkwijze. Hij krijgt de schrik van zijn leven als hij mee gaat draaien in een thuisorganisatie in de stad Chisinau in Moldavië. Cok wordt geconfronteerd met de onderkant van de samenleving als hij als verpleegkundige de stad en de buitengelegen dorpen in gaat om de gezondheidstoestand van de arme bevolking te verbeteren.

- 19.55 - 3 op Reis - Oekraïne & New York ; - Dennis maakt een roadtrip door Oekraïne. Zijn eerste stop is Tsjernobyl: een intrigerende en enigszins ongemakkelijke plek waar 27 jaar geleden de grootste kernramp ooit plaatsvond. Daarna ontdekt hij een bezienswaardigheid van een heel andere orde: de lieflijke Tunnel of Love.
- Floortje laat een minder bekende kant van New York zien. Ze bezoekt het nieuwe Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park en ze gaat een dagje de stad uit naar de Hudson Valley waar ze de oudste Amerikaanse militaire academie West Point bezoekt.

- 22.05 - Spuiten & Slikken op Reis - Uruguay & Zuid-Korea ; - Geraldine is in Zuid-Korea en probeert wegwijs te raken in de dating jungle van de hoofdstad Seoul. Er heerst een taboe op alles wat met seks voor het huwelijk te maken heeft, dus zelfs onschuldig daten en een beetje zoenen is uit den boze. Dat maakt het heel lastig om een partner te vinden. Geraldine gaat mee het uitgaansleven in met een groepje jongens die een flirtcursus volgen in de hoop een meisje te vinden.
- Uruguay schreef geschiedenis door als eerste land een wet aan te nemen waardoor de teelt, distributie en verkoop van cannabis legaal werd. Tim neemt polshoogte en kijkt hoe politici, blowers en wiettelers met de veranderende situatie omgaan. Ook ontmoet hij een drugsdealer die zijn handel drastisch ziet verminderen.


NED 2
- 18.40 - Wildpark Nederland - Programmamakers Emil Andel en Kim Brand op zoek naar de oernatuur in ons kleine, natte land.


BBC 2
-20.00 - Tropic of Capricorn - South Africa to Madagascar ; Travel documentary. Simon Reeve travels the Tropic of Capricorn, the line of latitude that cuts across South Africa, South America and Australia. Simon is distraught when he witnesses the Zimbabwean refugee crisis. He watches giant rats clear land mines in Mozambique and eats soup made from the penis of the Xebu. He visits a shanty town where thousands of impoverished Madagascans are digging for sapphires.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.20 - Wicked Tuna - Head to Tail ; in deze compilatie zie je de beste fragmenten uit het derde seizoen van deze populaire serie nog eens bij elkaar.

- 09.30 - The Happenings - Sixth Sense ; Barry en Stuart gaan naar Athens, Georgia, om de inwoners ervan te overtuigen dat Athens de meest paranormale stad van Amerika is.

- 10.25 - Ultimate Survival Alaska - Savage Beasts ; de teams trotseren gevaarlijke beren in een poging binnen 60 uur een afstand van 72 km af te leggen, door dichte wouden en ijskoude rivieren.

- 19.05 - Ultimate Survival Alaska - Climb from Hell ; de drie resterende teams staan voor aardverschuivingen, sneeuwlawines en steile kliffen tijdens hun tocht door het barre Tordrillo-gebergte.

- 20.00 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen door bijvoorbeeld gebouwen te slopen, sleetje te rijden en airbags te misbruiken.

- 20.30 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek kan zetten met karate en snowboarden op water.

- 21.00 - None Of The Above - Smash and Grab ; Tim Shaw bedenkt bizarre experimenten. Hij bestudeert achtervolgingen in Hollywood-stijl en onderzoekt de vernietigende kracht van geluid.

- 21.30 - None Of The Above - Under Pressure ; Tim Shaw gebruikt de wetenschap om de explosieve kracht van schoonheidsproducten te testen en om een gewichtheffer te overmeesteren.

- 22.00 - The Happenings - Haunted Town ; Barry en Stuart willen de inwoners van Whitstable, Engeland ervan overtuigen dat er een fictieve geest in hun woonplaats rondwaart.

- 22.55 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - The Electric Boy ; de elektronische geheimen van onze hightech wereld worden ontsluierd met het inspirerende verhaal van een genie waar zelfs Einstein tegenop keek.


ARTE
- 08.55 - Beestjes - de krokodillen ;

- 13.30 - Géo - Auvergne : messenoorlog ;

- 14.25 - Douce France - Franche-Comté ;

- 15.10 - Douce France - La Loire ;

- 16.10 - Geheugen van vulkanen ;

11.08.2014

EEN
- 16.50 - Ontdek de Wereld - Laos: bescheiden charme in Zuidoost-Azië ; een reis door een vergeten land, van de oude koninklijke hoofdstad Luang Prabang tot aan de grens met Thailand.

-21.55 - Ten Oorlog - Albanië & Macedonië : van Vlore tot Doiran ; met de overzetboot arriveren Arnout, Mik en Jonas vanuit Italië in Albanië. Dit land was nog maar net onafhankelijk toen de oorlog uitbrak en had nog geen eigen leger. Het waren de troepen van de geallieerden en de centrale machten die hier de oorlog kwamen uitvechten. Vandaag herinnert er nog weinig aan de Grote Oorlog. Maar in het bergdorp Hormovë krijgt Arnout toch een heel persoonlijke getuigenis over wat er 100 jaar geleden gebeurde. Van hier gaat het richting Macedonië. Daar vochten de geallieerden tegen de Bulgaren. Arnout, Mik en Jonas komen er terecht in loopgraven waar tijdens de afgelopen 100 jaar niemand lijkt te zijn gepasseerd. Dat hier hevig gevochten is, wordt duidelijk op de Franse begraafplaats van Bitola, waar ze een oude vrouw ontmoeten die er conciërge is. De tocht gaat verder tot aan het meer van Doiran aan de grens met Griekenland.


CANVAS
- 14.40 -Swamplands USA - Okefenokee in Georgia ; Okefenokee is een uitgebreid veengebied met grote plassen en met mos begroeide bomen.

- 17.55 - Vranckx - Guinee ; we volgen een lading medicijnen van hoofdstad Conakry naar Kissidougou aan de andere kant van het land. Bij gebrek aan een koelwagen stopt apotheker Pierre zijn kostbare vracht in een kartonnen doos met koelelementen. 'Ik bid tot God dat het een vlotte reis mag worden. Want na 24 uur wordt het vaccin slecht in deze omstandigheden'. Het wordt dus een race tegen de tijd. Maar het begint al slecht. Het regent en de wegen in de hoofdstad staan onder water en het verkeer zit muurvast. De rit naar de verzamelplaats van de jungletaxi's duurt al 6 uur, en dan moet de reis nog maar beginnen. Pierre overhandigt zijn kostbare lading aan Abass, die met zijn oude Peugeot tot diep in de jungle rijdt. Aan boord negen passagiers, twee kinderen en twee chauffeurs en een hoop bagage en goederen. Het is 680 kilometer rijden naar Kissidougou en de ijsblokken zijn al 8 uur aan het smelten. Vanuit Kissidougou rijdt Alassane met zijn vrachtwagen naar een afgelegen dispensarium. Maar de oude Russische kar rijdt geregeld vast. De passagiers helpen met man en macht en moeten een deel van de lading steenkool opofferen om de banden meer grip te geven. Alassane zal zijn bestemming wel bereiken. Maar zijn de medicijnen dan nog iets waard? ( N.B. - het kan niet meer actueel zijn dan tegenwoordig, met de uitbraak van Ebola, de dodelijke ziekte, in Guinee - Gecko :( ) ;


VTM
- 12.25 - Finger aan de Poot - we nemen voor het eerst een kijkje achter de schermen van Bellewaerde. Evelyne is de hoofdoppasser en zij heeft een bijzondere band met de Aziatische olifant, Po-Chin. Maar de gigant heeft een serieus probleem, want één van zijn slagtanden is afgebroken. Christels zesjarige buldog, Basil, houdt niet van bezoekers. Ten einde raad schakelt ze Geert in om het gedrag van Basil te corrigeren. En Isabelle van dierenbescherming Vetas is gelukkig want Louis, de verwaarloosde pony, heeft een nieuwe thuis gevonden.

- 18.00 - Border Security Australia - de Italiaan Ricardo wil Australië binnenkomen met een toeristenvisum. Hij heeft geen geld op zak, waardoor immigratieofficier Vince vermoedt dat hij illegaal komt werken. In Melbourne gedraagt een man zich erg nerveus. Hij zou er twaalf maanden studeren, maar heeft nauwelijks bagage bij zich. Hij heeft wel twintigduizend dollar op zak. In het postsorteercentrum onderzoekt douaneofficier Jake of een doos uit India wel degelijk gevuld is met hemden.


ACHT
-21.00 - Earth, Cracks of Rage - Volcanos ; de eerste aflevering focust op een vulkaanuitbarsting en een aardbeving uit 2010: de uitbarsting van de Eyjafjallajökull in IJsland, die duizenden tonnen vulkanisch stof in de atmosfeer blies en wereldwijd de luchtvaart in de war stuurde, en de tragische aardbeving op Haïti, die 200.000 levens kostte, 300.000 gewonden en een miljoen daklozen. ( N.B. - ik herinner me dat ik vast zat in Bucuresti ; Blue Air heeft geen gebaar van compensatie gemaakt ; en ondertussen weet ik dat de vulkanische as helemaal niet gevaarlijk was voor de commerciële luchtvaart, maar wel voor de militaire oefeningen in die zone - de hemel moest vrij zijn :eek: ; de gevolgen zijn bekend :mad: - Gecko ) ;

- 22.00 - Earth, Cracks of Rage - Fire ; jaarlijks gaat er zo'n 40 miljoen hectare bos in vlammen op. Dat is ongeveer zoveel als de oppervlakte van Duitsland en Zwitserland samen. Deze aflevering doet het verhaal van twee grote bosbranden uit 2009, toen zowel Marseille als Los Angeles machteloos stonden tegen een verwoestende vuurzee, met zware gevolgen voor mens en milieu.

- 23.00 - Earth, Cracks of Rage - Floods ; deze aflevering blikt terug op twee overstromingsrampen uit het recente verleden, meer bepaald in het Franse departement Var in juni 2010, en op Madeira in februari van dat jaar.


VIER
- 20.00 - Bondi Rescue : Bali ;


VITAYA
- 07.20 - The Hotel Inspector - The Crown Inn ; 'The Crown Inn' heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar het jaar 1675. Sinds eigenares Karen Lloyd de zaak tweeënhalf jaar geleden overnam, daalt de omzet echter zienderogen. Kan hotel inspector Alex Polizzi de zaak uit het slop halen?

- 10.05 - Ik Vertrek - Vier jaar geleden vertrokken Hennie en Karin Goudswaard samen met de tweejarige Kiki en vier maanden oude Kasper naar het Griekse eiland Corfu. Gericht op mensen met geld, bouwen ze er een villa die verhuurd kan worden en kopen ze een zeilboot waarmee ze toeristen kunnen rondvaren. Maar de bouw van de villa vertraagt en er is veel concurrentie voor de boot. En dan slaat ook nog eens de economische crisis toe. Heeft de familie het hoofd boven water kunnen houden?

- 16.05 - The Hotel Inspector - Alex bezoekt Walpole Bay, een hotel uit het Edwardiaanse tijdperk, dat gelegen is in het Britse dorpje Margate. De zaak beleeft een crisisperiode en dus heeft eigenares Jane Bishop de hulp ingeroepen van hotel inspector Alex Polizzi.

- 18.40 - Animal 24/7 - De inspecteurs trekken naar een domein waar een tiental uilen gevangen wordt gehouden. En Tom Heap bezoekt een dierenartskliniek in het noorden van Engeland.

- 19.05 - Ik Vertrek - Ed van der Neut (48) is verkoper in een tapijtwinkel. Zijn vrouw Heleen (49) werkt als ergotherapeut in een zorgcentrum voor senioren. Samen dromen ze van een zonnig leven tussen de Italiaanse olijfbomen. Ze vinden een buitenverblijf in Umbrië en na een moeizame onderhandeling met de eigenares komen ze tot een akkoord over de huur van het countryhouse, waar nog behoorlijk wat achterstallig onderhoud is. Vol enthousiasme vertrekken Ed en Heleen naar hun nieuwe thuisland. Ook al spreken ze geen woord Italiaans en is Heleen bepaald geen keukenprinses, ze hebben een duidelijk doel voor ogen. Ze kijken dwars door de spinnenwebben en het zwembad vol bloedzuigers heen en zien hun gasten al zitten aan een lange tafel bij de ondergaande zon.

- 23.25 - A Place in the Sun : Home or Away - North Kent Coast / Slovenia ; Julian en Lisa Bessa, een pasgehuwd koppel, zijn op zoek naar een liefdesnest voor het weekend. Julian heeft zijn gedachten gezet op Lake Bled in Slovenië, waar hij negen maanden geleden zijn jawoord gaf aan zijn echtgenote. Lisa wil echter in Kent blijven, waar ze opgroeide.


OP 12
- 21.15 - Convoi Exceptionnel - Na hun bezoek aan een school die gesteund wordt door een Belgische vzw belanden Ben, Toon en Sam bij een school die geen hulp krijgt. De Wema School is net zoals de meeste scholen in Tanzania oud en vervallen en heeft een groot tekort aan materiaal en personeel. De schooldirecteur hoopt dat Ben, Toon en Sam de school kunnen helpen. De drie vrienden besluiten iets kleins te doen en willen een bibliotheek bouwen. Er is maar een probleem: ze hebben twee linkerhanden. Afscheid nemen doen ze gelukkig in schoonheid. Ze geven een introductieles 'hoe verzorg ik schaafwonden?' aan een bomvolle klas enthousiaste kindjes en krijgen zelf een basisles Swahili. Na een doldwaze rit dwars door Tanzania komen ze aan bij het Amani Centrum voor straatkinderen, dat 75 kindjes opvangt. Sam is zwaar onder de indruk van zijn ontmoeting met Dowdy, een veertienjarige autistische jongen. De medewerkers van het centrum vonden hem op driejarige leeftijd, vastgebonden aan een paal. De drie avonturiers zijn geëmotioneerd.


DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - Food Factory - Where You Bean? ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 06.25 - Food Factory - Yule Love This ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 06.50 - Swamp Brothers - The Good, the Bad and the Bloody ; nieuwe belevenissen op Glades Herp Farm, het grootste reptielenopvangcentrum in Florida. Eigenaar en reptielenexpert Robbie Keszey leidt het centrum samen met zijn broer Stephen.

- 08.05 - Alaska : Surviving The Last Frontier - No Turning Back ; de vrijwilligers worden geconfronteerd met een sneeuwstorm, dichtvriezende rivieren en temperaturen onder nul. Ze beginnen de moed te verliezen, maar er is geen weg terug meer.

- 11.55 - Dangerous Flights - Ice Breaker ; Cory en Pete vliegen een Cessna Caravan naar Kenia. Voordat ze echter zelfs maar bij de Amerikaanse grens zijn, komt hun vlucht in gevaar door een zware sneeuwstorm en ijsvorming.

- 12.15 - Hardcore Heroes - De wereld is vol echte helden die John Rambo, John McClane en Indiana Jones doen verbleken. Wees getuige van hun indrukwekkende daden van moed en zelfopoffering.

- 13.05 - Dirty Jobs - Sea Lamprey Exterminator ; in Michigan helpt Mike de visserijdienst bij het beheer van de zeeprikpopulatie. Daarna maakt hij bij Mandalay Bay Casino 'vleesgelei' om de vissen in het aquarium te voeren.

- 13.55 - How It's Made - Garden Forks/Toffee/Bundt Pans ; hoe worden rieken, Engelse toffee, kleurenwaaiers en Bundt-pannen gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 14.20 - How It's Made - Pewter Flasks/Potato Salad/Hydrogen Fuel Cells ; hoe worden tinnen flacons, aardappelsalade, waterstof-brandstofcellen en gevelplaten van composiethout gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 14.45 - X-machines - Thunder, Wheels, Nemo ; een helikopter moet een olietank vervoeren zonder elektriciteitskabels te raken, en een duikboot van een miljoen dollar zoekt naar tekenen van een mogelijke tsunami op Lake Tahoe.

- 22.00 - Outback Truckers - Australische truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 23.00 - Yukon Men - On Thin Ice ; de ganzenjacht is begonnen, maar de temperatuur stijgt en het waterpeil in de rivieren daalt, wat het oversteken van de rivier gevaarlijk maakt. Komen de jagers ongedeerd terug?


NED 2
- 09.30 - 10xBeter de Zomer door ;

- 14.15 - MAX maakt mogelijk - Oma's van Moldavië ; Jan Slagter gaat samen met actrice en presentatrice Marit van Bohemen naar Moldavië om aandacht te vragen voor opa's en oma's die voor hun kleinkinderen zorgen. Door de enorme emigratiestroom van Moldaviërs naar het buitenland ontstaan grote problemen in het land. Dorpen lopen leeg, de industrie blijft achter en kinderen blijven bij hun opa's en oma's achter.

- 19.40 - 10xBeter de Zomer door ;


NED 1
- 20.06 - Nick & Simon & Caribbean Droom - Het drietal gaat boodschappen doen op Cubaanse wijze, met het bekende bonnenboekje. En ze maken zich op voor een lange roadtrip van Havana naar Santiago.

- 23.13 - We zijn er bijna ! - Marina di Nicotera /Avola ; de reisgroep kampeert met uitzicht op vulkaan Etna, waarna ze met de ferry oversteken naar Sicilië.


BBC 2
-08.05 - Wanted Down Under - After her brother emigrated there, Claire Richards has long believed that New Zealand could offer her family a better life. However, her husband Paul is reluctant to give a successful career and stable home life for what could be the biggest gamble of their lives. They have a week to decide their future, but will they choose with their hearts or their heads?

- 08.50 - Animal Park - It's feeding time for the ten new African white-backed vultures - a hidden 'carcass-cam' shows what a ruthlessly efficient feeding machine these birds are. The otter pups have finally learned to swim - but they still prefer the shallow end. Kate gets friendly with the stuff of nightmares - giant cockroaches, monster scorpions and blind mutant fish.
- 09.20 - Rip Off Britain : Food - Angela Rippon, Gloria Hunniford and Julia Somerville get to grips with more complaints from viewers about food and drink, revealing the things the labels do not always make clear.

The team also expose some of the unexpected ingredients that go into our favourite foods, such as crushed beetle, and reveal why adding one word to the label can mean that the food you are buying does not have to contain any of what you might have thought was the main ingredient.

Plus, why some of the country's biggest household names have refused to sign up to the new labelling scheme designed to make it easier for us to eat healthily.

- 11.05 - Animal S.O.S. - In this episode, the RSPCA and police crack down on the illegal puppy trade. Plus the pair of porkers causing havoc in a back yard, and a cat which is injured by its own collar.

- 15.15 - Italy Unpacked - In the Heat of the Day ; the final stretch of Andrew Graham-Dixon and Giorgio Locatelli's journey takes them all the way down to the toe of Italy and the southern regions of Campania and Calabria. Invaders and foreign empires have shaped the culture and cooking here over millennia, making this Italy's most exotic area.

First stop Naples, a city unlike anywhere else in the country or the world, attracting visitors for centuries with its vibrant street life and Baroque masterpieces. Further down the coast Amalfi and Paestum reveal outside influences that date back millennia, and then it is on to Italy's Wild West, Calabria, with its extraordinary, untouched countryside and art.

- 16.15 - Natural World - Bearwalker of the Northwoods ; wildlife documentary. In the forests of northern Minnesota, biologist Lynn Rogers uses food to gain the trust of wild black bears, a controversial technique developed over his own forty-year journey from fear to fascination. Following the fortunes of mother bear June and her three cubs over a year, the film reveals an intimate portrait of the lives of black bears.

- 17.15 - Great Continental Railway Journeys - London to Monte Carlo ; leaving London behind, armed with his 1913 railway guide, Michael Portillo follows the most popular route of the Edwardian traveller through France.

His first stop is Paris, where he absorbs the atmosphere of La Belle Époque, before he travels south to the Cote D'Azur, where he samples the Edwardian highlife and learns why the area attracted the rich and artistic alike. He then ends his journey as he arrives at the gaming tables in glamorous Monte Carlo.

- 20.00 - The Hairy Bikers' Asian Adventure - South Korea ; Korean food is set to be the next big thing in the UK so the bikers want to find out what's coming our way. On a night out with some young Seoulites, they discover a cuisine that doesn't pull any punches when it comes to flavour, including Korean BBQ and fried chicken. Si discovers he has a natural gift for the Korean national sport, archery, while Dave brushes up on his Gangnam-style dancing.


BBC 1
- 12.00 - Animal Saints and Sinners - The Dog for the Deaf, a Police Horse and Two Pit Bulls ; animal welfare officers seize two suspected pit bulls from a family in East London. Plus, what happens when police horses reach retirement, and the dog who helped a young girl find her confidence.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Caught in The Act - Cannibal Octopus ;

- 10.25 - None Of The Above - Smash and Grab ; Tim Shaw bedenkt bizarre experimenten. Hij bestudeert achtervolgingen in Hollywood-stijl en onderzoekt de vernietigende kracht van geluid.

- 10.50 - None Of The Above - Under Pressure ; Tim Shaw gebruikt de wetenschap om de explosieve kracht van schoonheidsproducten te testen en om een gewichtheffer te overmeesteren.

- 11.15 The Happenings - Haunted Town ; Barry en Stuart willen de inwoners van Whitstable, Engeland ervan overtuigen dat er een fictieve geest in hun woonplaats rondwaart.

- 12.05 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - Deeper, Deeper, Deeper, Still ; de wetenschap maakt alles zichtbaar, ook Neil zelf. We zien hem als een mens die uit atomen is opgebouwd.

- 12.55 - Caught in The Act - Dangerous Games ;

- 15.45 - Ultimate Airport Dubai - Manager Khalil helpt een gezin dat op de terminal is gestrand, terwijl controller Nargis een lading vlees van de woestijnhitte redt.

- 16.40 - Science of Stupid - Don't Loose Your Lunch ; je kunt blessures oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek zetten bij bezigheden als gewichtheffen, schieten en over auto's heen springen.

- 22.00 - Ultimate Survival Alaska - Hell Hole ; Sean wordt geconfronteerd met zijn hoogtevrees en Grady ziet de dood in de ogen. De teams wagen hun leven op de beruchte Hayes Glacier.

- 22.55 - Die Trying - Yosemite Death Climb ; bergbeklimmer Alex Honnold wil een record vestigen door in één dag drie ijzingwekkende wanden te beklimmen, zonder veiligheidslijnen.


ARTE
- 06.50 - Arte+7 - Per Vliegtuig - IJsland, tussen ijs en vuur ;

- 07.15 - Arte+7 - Van Noordzee tot Baltische Zee ;

- 07.45 - Arte+7 - Een Kilometer te voet - Kustpad in Cornwal ;

- 08.55 - De Moordende Orka's ;

- 11.15 - Per Vliegtuig - Italië ; Emilia Romagna ;

- 11.45 - Arte+7 - Birma, een sprong in het onbekende ;

- 12.45 - Géo - De drijvende dorpen in Halongbaai ;

- 15.15 - Brandeburg, over natuur ;

- 16.25 - Douce France - Languedoc-Roussillion ;

- 17.45 -De Pyreneeën, machtige natuur ;

- 18.15 - Het Wilde Italië - van Alpen tot in Toscane ;

- 18.55 - Algarve ;

12.08.2014

EEN
- 16.55 - Ontdek de Wereld - Mauritius en Rodrigues: diamanten in de Indische Oceaan ; een bezoek aan het eiland Rodrigues met zijn schitterende stranden en zijn hoofdplaats Port Mathurin en daarna aan hoofdeiland Mauritius en zijn hoofdstad Port Louis.

- 22.00 - Reizen Waes - Bhutan ; Bhutan is een afgelegen koninkrijk in het midden van het Himalayagebergte met een erg speciaal beleid: alles staat er in het teken van het 'bruto nationaal geluk'. De Bhutaanse regering probeert het land traditioneel en onbezoedeld te houden en net daardoor zouden de mensen er heel gelukkig zijn. Om dezelfde reden zijn ze er niet zo dol op massatoerisme: toeristen moeten er 250 dollar per dag betalen en krijgen 24 uur op 24 een gids mee. In ruil zouden toeristen er ook echt gelukkiger worden. Maar is dat ook zo? Tom gaat het uitzoeken. Hij trekt van het westen naar het oosten van het land en ontdekt inderdaad een heel bijzondere samenleving. Een samenleving waar verkeerslichten uit den boze zijn, de vrouwen in stripclubs hun kleren aanhouden en de huizen versierd zijn met penissen. Tom betaalt braaf elke dag zijn 250 dollar, maar keert hij ook echt gelukkiger terug?

- 23.40 Tot aan de Maan en Terug - Japan ; Stijn is gek van Japan, alleen, hij kent het enkel uit tijdschriften. Zijn beste vriend Rob probeert in Osaka voet aan de grond te krijgen als fotograaf. Maar als jonge vader is het voor Stijn niet eenvoudig om daar te geraken. Wanneer Annick Stijn de gelegenheid geeft om met haar naar Osaka te gaan, twijfelt hij geen minuut. Het wordt een heel blij weerzien en Stijn geniet van elke seconde in dit aparte land.


CANVAS
- 23.15 - De Wereld en Ik - Naomi Vandamme in Haïti ; in deze aflevering trekt Sofie Peeters naar Haïti, waar ze traumapsychologe Naomi Vandamme gaat opzoeken. Naomi is geboren in Haïti, maar werd op heel jonge leeftijd geadopteerd door een Limburgs koppel. Na haar studies klinische psychologie keerde ze terug naar haar geboorteland om iets te doen voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving van 2010. Naomi leidt er nu het project Child Flower, dat psychologische begeleiding geeft aan kinderen in weeshuizen. Sofie gaat samen met Naomi op zoek naar overlevende familieleden van de jonge Darline, een meisje dat haar ouders verloor tijdens de aardbeving.


VTM
- 18.00 - Border Security Australia - Een Australiër heeft er een groot probleem mee dat zijn bagage wordt doorzocht. Hij is twee maanden in Hongkong geweest, maar heeft nauwelijks iets op zak. Zijn vreemde gedrag doet vermoeden dat hij onder invloed is. Bovendien heeft hij een creditcard van iemand anders bij zich. In Sydney voeren douaniers een controle uit op zwartwerk. Ze weten dat er een illegaal in de velden aan de slag is, maar ze moeten hem eerst vinden. Een man die overvliegt vanuit Vietnam gedraagt zich verdacht. Hij heeft buikpijn en douanier John zoekt uit waarom.


ACHT
- 08.30 - Earth, Cracks of Rage - Volcanos ; de eerste aflevering focust op een vulkaanuitbarsting en een aardbeving uit 2010: de uitbarsting van de Eyjafjallajökull in IJsland, die duizenden tonnen vulkanisch stof in de atmosfeer blies en wereldwijd de luchtvaart in de war stuurde, en de tragische aardbeving op Haïti, die 200.000 levens kostte, 300.000 gewonden en een miljoen daklozen. ( N.B. - ik herinner me dat ik vast zat in Bucuresti ; Blue Air heeft geen gebaar van compensatie gemaakt ; en ondertussen weet ik dat de vulkanische as helemaal niet gevaarlijk was voor de commerciële luchtvaart, maar wel voor de militaire oefeningen in die zone - de hemel moest vrij zijn :eek: ; de gevolgen zijn bekend :mad: - Gecko ) ;

- 09.30 - Earth, Cracks of Rage - Floods ; deze aflevering blikt terug op twee overstromingsrampen uit het recente verleden, meer bepaald in het Franse departement Var in juni 2010, en op Madeira in februari van dat jaar.

- 15.30 - Earth, Cracks of Rage - Fire ; jaarlijks gaat er zo'n 40 miljoen hectare bos in vlammen op. Dat is ongeveer zoveel als de oppervlakte van Duitsland en Zwitserland samen. Deze aflevering doet het verhaal van twee grote bosbranden uit 2009, toen zowel Marseille als Los Angeles machteloos stonden tegen een verwoestende vuurzee, met zware gevolgen voor mens en milieu.

- 16.30 - Earth, Cracks of Rage - Floods ; ( her. ) ;


VIER
- 20.00 - Bondi Rescue - Bali ;


VITAYA
- 07.20 - The Hotel Inspector - Walpole Bay ; Alex bezoekt Walpole Bay, een hotel uit het Edwardiaanse tijdperk, dat gelegen is in het Britse dorpje Margate. De zaak beleeft een crisisperiode en dus heeft eigenares Jane Bishop de hulp ingeroepen van hotel inspector Alex Polizzi.

- 10.10 - Ik Vertrek - Ed van der Neut (48) is verkoper in een tapijtwinkel. Zijn vrouw Heleen (49) werkt als ergotherapeut in een zorgcentrum voor senioren. Samen dromen ze van een zonnig leven tussen de Italiaanse olijfbomen. Ze vinden een buitenverblijf in Umbrië en na een moeizame onderhandeling met de eigenares komen ze tot een akkoord over de huur van het countryhouse, waar nog behoorlijk wat achterstallig onderhoud is. Vol enthousiasme vertrekken Ed en Heleen naar hun nieuwe thuisland. Ook al spreken ze geen woord Italiaans en is Heleen bepaald geen keukenprinses, ze hebben een duidelijk doel voor ogen. Ze kijken dwars door de spinnenwebben en het zwembad vol bloedzuigers heen en zien hun gasten al zitten aan een lange tafel bij de ondergaande zon.

- 16.15 - The Hotel Inspector - Sunnyside ; Alex Polizzi probeert in deze aflevering het worstelende Sunnyside Hotel in Blackpool te helpen. Om het aantal boekingen in deze B&B op te krikken, dringt een grote renovatie van het gebouw zich op. Maar eigenares Julie en David denken daar anders over.

- 18.40 - Animal 24/7 - Tom Heap neemt een kijkje op de drukste luchthaven van Groot-Brittannië en onderzoekt hoe de huisdieren er behandeld worden.

- 19.10 - Ik Vertrek - Vijftigers Marga en Sander Meeuwsen runden jarenlang een bloemenwinkel in het Gelderse Zevenaar en droomden in al die jaren hardop van een bestaan in het door hun zo geliefde Frankrijk. Het jarenlang keihard werken voor weinig geld in hun eigen zaak heeft zowel fysiek als mentaal zijn sporen achtergelaten.

- 23.35 - A Place in the Sun : Home or Away - Jurassic Coast / Alicante ; John en Jo Coates wonen al hun hele leven op de boerderij en zijn nu op zoek naar een vakantiewoning waar ze kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Jo is niet van plan ver te reizen en ziet een buitenverblijf aan de Jurassic Coast in Dorset wel zitten. John daarentegen wil zich terugtrekken in het Spaanse Alicante om er volledig tot rust te komen.


DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How It's Made - Garden Forks/Toffee/Bundt Pans ; hoe worden rieken, Engelse toffee, kleurenwaaiers en Bundt-pannen gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 06.25 - How It's Made - Pewter Flasks/Potato Salad/Hydrogen Fuel Cells ; hoe worden tinnen flacons, aardappelsalade, waterstof-brandstofcellen en gevelplaten van composiethout gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 06.50 - Swamp Brothers - When It Rains, It Pours ; nieuwe belevenissen op Glades Herp Farm, het grootste reptielenopvangcentrum in Florida. Eigenaar en reptielenexpert Robbie Keszey leidt het centrum samen met zijn broer Stephen.

- 08.05 - Alaska : Surviving The Last Frontier - Take the Long Way Home ; de vrijwilligers verlaten hun hutten en maken een barre trektocht om op een vliegtuig terug naar de beschaving te stappen. Sommigen kampen onderweg met ijzige kou en uitdroging.

- 11.25 - Outback Truckers - Australische truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 13.05 - Dirty Jobs - Bug Detective ; Mike loopt mee met studenten van Purdue University die aan de hand van maden en andere insecten in varkenskarkassen het postmortaal interval (tijd van overlijden) onderzoeken.

- 13.55 - How It's Made - Canvas Wall Tents/Peace Pipes/Cannons ; hoe worden canvas tenten, vredespijpen, ontbijtgranen en kanonnen gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 14.20 - How It's Made - Hunting Decoys/Canned Tomatoes/Lassos ; hoe worden gerobotiseerde lokdieren, tomaten in blik, scoreborden en lasso's gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 14.45 - X-Machines - Firestorm, Ice King, Gnasher ; een meedogenloze graafmachine gaat diep de grond in om Engeland voor bevriezing te behoeden en een blusvliegtuig maakt zich klaar om in Zuid-Californië felle branden te bestrijden.

- 20.10 - Super Skyscrapers - Verken de grenzen van de technologie en het design van wolkenkrabbers. Nieuwe gebouwen worden steeds groter, hoger, groener, sterker, slimmer en luxueuzer dan hun voorgangers.

- 21.00 - Strip the City - Chicago ; door Chicago met behulp van animaties laag voor laag te ontleden, krijgen we inzicht in de infrastructuur die ervoor zorgt dat de stad ijzige winters en hittegolven kan doorstaan.


NED 2
-09.10 - 10xBeter de Zomer door ;

- 10.30 - Baardmannetjes -IJssel ; Nico de Haan en Hans Dorrestijn verkennen het natuurgebied langs de IJssel. Hans hoopt in dit mooie natuurgebied de zeldzame roerdomp te spotten.


NED 1
- 19.30 - Nick & Simon & The Caribbean Dream - Tijdens de roadtrip van Havana naar Santiago krijgen ze autopech. En Nick en Simon horen voor het eerst de Cubaanse versie van hun nummer 'Dans heel dicht bij mij'.

- 20.30 -Floortje Naar Het Einde van De Wereld - Faeröer Eilanden ; Floortje Dessing reist naar de verste uithoeken op aarde.


BBC 2
- 08.15 - Rip Off Britain - Food ; Gloria Hunniford, Angela Rippon and Julia Somerville investigate more stories about what we eat, asking if most of us have a diet too sweet for our own good. They uncover some surprising facts, including how some smoothies have more sugar in them than a can of cola, and they meet the mother angry at the effect such apparently healthy drinks had on her children's teeth.

Plus, as dieticians say some cereals should be eaten for dessert rather than breakfast, what is the best way to way to start your day when it comes to food?

Also, a viewer gets to the bottom of why foods that look a sensible choice because they are low in fat might contain higher levels of sugar instead.

- 15.45 - Natural World - Andrea, Queen of Mantas ;
Manta rays are one of the most intelligent creatures in the ocean and, at up to seven metres long, one of the largest. Yet despite their size and curious nature, almost nothing is known about their lives.

Young marine biologist Andrea Marshall has given up everything for a life in Mozambique, diving amongst these beautiful animals. Superb underwater photography reveals new manta ray behaviour including breathtaking footage of their ritual courtship dances.

The film follows Andrea as she studies these endangered animals up close. With the discovery of a giant new species and remarkable insights into mantas' secretive lives, Andrea's findings are already rocking the world of marine biology.

- 16.45 - Great Continental Railway Journeys - Hungary to Austria ; steered by his 1913 railway guide, on this journey Michael Portillo explores the once-great empire of Austria-Hungary, domain of the famous Habsburg monarchs. Starting in Budapest, the capital of Hungary, he travels via Bratislava in Slovakia to the beautiful and elegant city of Vienna, where he immerses himself in pre-war decadence. From there, he travels to Salzburg, before heading to the magnificent scenery of the Salzkammergut region to visit the emperor's Austrian summer house at Bad Ischl, where in 1914 European history changed course forever.

- 21.30 - Coast - Sea and the City ; this series of Coast explores surprising stories that connect our great cities to the sea.

Nick Crane pays tribute to the unsung and astonishing mega-port of Immingham. It's a city-sized enterprise dedicated to global trade and the biggest seaport in the UK, in terms of the weight of goods it handles. He discovers how this east coast energy importer has been specially engineered to import the vast quantities of coal needed to generate electricity for our power-hungry lifestyles. Can he master the complex, and surprisingly delicate, controls of a massive crane to learn the secrets of unloading tons of cargo? He also meets the foreign crew of a mighty super-tanker who spend months of their lives at sea. What is life like for the Filipino sailors during their few precious hours in an English port?

Tessa Dunlop uncovers the astonishing story of how Hitler's bombers could have drowned London, and possibly won the Second World War, by destroying the embankments that contain the River Thames.


BBC 1
- 12.00 - Animal Saints and Sinners - Banned Breeds, a Fire Detection Dog and a Harris Hawk ; in London, animal officers and the police seize banned breeds. Plus the dog who is a key part of the fire service and the boy whose life was turned around when he met a Harris hawk.

- 00.35 - Operation Wild - Clare Balding and vet Steve Leonard find out how developments in human medicine are transforming the way sick animals are treated around the world. Clare discovers how vets in China keep baby pandas alive. Plus, a pioneering operation in Cameroon could transform the life of Shufai the gorilla, and an elephant in Laos with a gunshot wound has to have an x-ray at a human hospital.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Caught in The Act - Dangerous Games ;

- 11.15 - Ultimate Survival Alaska - Hell Hole ; Sean wordt geconfronteerd met zijn hoogtevrees en Grady ziet de dood in de ogen. De teams wagen hun leven op de beruchte Hayes Glacier.

- 12.05 - Cosmos : A Spacetime Odyssey -The Clean Room ; de onstuimige jeugd van de aarde heeft alle sporen van haar ontstaan gewist. Hoe weten we hoe oud de aarde is?

- 12.55 - Caught in The Act - Leopard vs Python ;

- 15.45 - Ultimate Airport Dubai - David Robson ontvangt enkele temperamentvolle VIP's, terwijl dispatcher Nizel een probleem heeft: een gloednieuwe A380 is verdwenen.

- 16.40 - Science of Stupid - Ring of Fire ; Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek kan zetten met een eenwieler of een tredmolen.

- 20.00 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek kan zetten met polsstokspringen.

- 20.30 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek kan zetten met abseilen en tegen de muren op lopen.

- 22.55 - The Happenings - Sixth Sense ; Barry en Stuart gaan naar Athens, Georgia, om de inwoners ervan te overtuigen dat Athens de meest paranormale stad van Amerika is.


ARTE
- 06.50 - Arte+7 - Per Vliegtuig - IJsland, bij de Poolcirkel ;

- 07.15 - Arte+7 - Oost Friesland ;

- 07.45 - Arte+7 - Een Kilometer te voet - Sarre-Hunsrük pad ;

- 08.30 - X : enius - Wat doen tegen de aangerichte ravages van de everzwijnen ?

- 10.50 - Per Vliegtuig - van Safi tot Guelmim ;

- 11.15 - Per Vliegtuig - Italië, Toscane ;

- 11.45 - Arte+7 - Tanzania, het hoopwater ;

- 12.45 - Géo -Ierland ;

- 15.50 - Arte+7 - Vulkanen met 'geheugen';

- 17.45 - Canigou gebergte, in Oost-Pyrenees ( Frankrijk ) ;

- 18.10 - Het Wilde Italië - van Sardinië tot Abruzzes ;

- 18.55 - Costa Brava ( Spanje) ;

- 20.50 - Gasland ; ( N.B. - om niet te missen film, type Michael Moore, waarin je gaat zien wat 'Corporate America' in staat is, met als ingrediënten : Dick Cheney en zijn kind 'Halliburton', de clown George W. Bush en sommige personages van tegenwoordig die als wolven in schaapvacht de wereld willen domineren...pfffffff !:mad: 'Disgusting' ! ... - Gecko)
13.08.2014

EEN
- 17.05 - Ontdek de Wereld - Vietnam: feest voor de zintuigen ; een reis door het zuiden van Vietnam met Ho Chi Minhstad - het voormalige Saigon - als vertrekpunt.

- 21.55 - De Baard van Bartel - Great Barrier Reef, Australië ; het zevende en laatste wonder dat Bartel met zijn eigen ogen wil zien, is het meest spectaculaire onderwatertafereel op aarde. Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld, zichtbaar vanuit de ruimte, aan de noordoostkust van Australië. Het strekt zich uit over een lengte van meer dan tweeduizend kilometer. Er leven 1.500 vissoorten, ongeveer 360 soorten hard koraal, vijfduizend soorten weekdieren, plus een enorme variatie aan sponzen, anemonen, zeewormen en schaaldieren. Maar Great Barrier is meer dan onderwaterspektakel. Binnenkort is het rif ook te bewonderen op Google Street View - Sea View wordt dat dan - maar Bartel verkent het koraalrif op de ouderwetse manier: al snorkelend. Al werpt hij eigenlijk zijn eerste blik op het diepblauwe schouwspel vanuit de lucht. Daarna neemt dr. Alison Jones Bartel mee onder water, waar koraal de steden bouwt en vissen in alle maten en kleuren de inwoners zijn. Wanneer Bartel zijn avondmaal bijeen probeert te vissen, komt hij oog in oog te staan met de meest illustere inwoners van het rif: haaien! Maar zelfs de haaien zijn niet opgewassen tegen de veranderingen die het rif bedreigen. Stijging van het zeeniveau, opwarming van de watertemperatuur, stormen, de veranderende zuurtegraad van het zeewater: het gevaar komt van alle kanten. Al hebben de Aussies zelf vreemd genoeg alle vertrouwen in het voortbestaan van hun rif.CANVAS
- 16.57 - De Wereld en ik - Naomi Vandamme in Haïti ; in deze aflevering trekt Sofie Peeters naar Haïti, waar ze traumapsychologe Naomi Vandamme gaat opzoeken. Naomi is geboren in Haïti, maar werd op heel jonge leeftijd geadopteerd door een Limburgs koppel. Na haar studies klinische psychologie keerde ze terug naar haar geboorteland om iets te doen voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving van 2010. Naomi leidt er nu het project Child Flower, dat psychologische begeleiding geeft aan kinderen in weeshuizen. Sofie gaat samen met Naomi op zoek naar overlevende familieleden van de jonge Darline, een meisje dat haar ouders verloor tijdens de aardbeving.

- 21.15 - Arabische Liefde - Tunesië ; Senne en Majd reizen door naar het westen van de Arabische wereld. Vindt Senne de Arabische vrouw van zijn leven in Tunesië? De missie lijkt op een succes af te stevenen. Senne slaagt erin een date te versieren met een Arabisch meisje...


VTM
- 18.00 - Border Security Australia - Twee vrouwen die samen terugkeren uit Vietnam vertellen uiteenlopende verhalen aan de douaniers. Ze hebben allebei veel geld op zak, maar hebben dit niet aangegeven. Tijdens de ondervraging zeggen ze allebei hetzelfde: het geld is van mijn zus. Aan de noordkust van Australië wordt de jacht geopend op illegale vissersboten. Wanneer een boot niet antwoordt op de oproepen van douaneofficier Damon en zijn snelheid verhoogt, stuurt Damon er een interventieteam op af. In Sydney gaat een man tekeer omdat een mand in zijn bagage wordt geïnspecteerd. Bij het schudden, vallen de insecten eruit. Hij begrijpt niet dat deze een gevaar kunnen betekenen voor de Australische fauna en flora.


VIER
- 20.00 - Bondi Rescue : Bali ;


VITAYA
- 07.20 - The Hotel Inspector - Sunnyside ; Alex Polizzi probeert in deze aflevering het worstelende Sunnyside Hotel in Blackpool te helpen. Om het aantal boekingen in deze B&B op te krikken, dringt een grote renovatie van het gebouw zich op. Maar eigenares Julie en David denken daar anders over.

- 10.15 - Ik Vertrek - Vijftigers Marga en Sander Meeuwsen runden jarenlang een bloemenwinkel in het Gelderse Zevenaar en droomden in al die jaren hardop van een bestaan in het door hun zo geliefde Frankrijk. Het jarenlang keihard werken voor weinig geld in hun eigen zaak heeft zowel fysiek als mentaal zijn sporen achtergelaten.

- 16.15 - The Hotel Inspector - Rose and Crown ; Alex trekt naar het Britse stadje Wisbech, waar het driehonderd jaar oude hotel Rose and Crown in nood verkeert. Kan de hotel inspector het tij doen keren? En kan ze eigenaars Jacquie en Jonathan overtuigen om de grote papierberg in te krimpen?

-18.45 - Animal 24/7 - De inspecteurs van de Britse dierenbescherming gaan langs bij een windhond die in een veel te kleine caravan moet leven.

- 19.10 - Ik Vertrek - Als Monique (46) en Marlene (45) elkaar tijdens een meditatiecursus in Thailand leren kennen, zijn ze op slag verliefd. Monique verlaat haar man en trekt samen met haar twee kinderen bij Marlene in. Tien jaar later begint het stel aan een nieuw avontuur. Ze vertrekken naar Zweeds Lapland om een hotel met restaurant en meditatiecentrum te beginnen in het kleine dorpje Fredrika dat vooral bevolkt wordt door vissers en jagers, maar waar wonderlijk genoeg ook een grote boeddhistische gemeenschap is gevestigd. Spaargeld hebben ze nauwelijks, dus zoeken ze naar creatieve oplossingen om hun verhuizing voor elkaar te krijgen.

- 00.05 - A Place in the Sun : Home or Away - Hastings / Valencia ; Eddie en Kelly Pearson hadden een droomleven aan de Costa del Sol in Spanje. De geboorte van hun dochter Maia deed hen echter nadenken over hun prioriteiten. Ze overwegen om terug te keren naar Hastings in Sussex, waar hun familie en vrienden op hen wachten. Maar ook een nieuw leven in Valencia ziet het koppel wel zitten. Ze gaan er samen met Jonnie en Jasmine op zoek naar de perfecte gezinswoning.


OP 12
- 22.00 - Naar de Top - Tom, bokstrainer en bezieler van de expeditie naar de 4634 meter hoge Monte Rosa, neemt een groep Brusselse jongeren mee naar de Ardennen voor een tweedaagse trektocht. Zo wil hij hen testen voor de zware klim naar de top. Al snel wordt duidelijk dat een aantal jongeren de tocht onderschatten. Imad en Jaouad, beiden van Marokkaanse origine, trekken voor het eerst de natuur in en moeten diep gaan om de groep bij te houden. Romal, een minderjarige Afghaanse vluchteling, trekt grote ogen. Hij maakt voor het eerst kennis met België buiten het asielcentrum. Met elke stap ziet trainer Tom de heel diverse groep jongeren groeien tot een hecht team.


DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How It's Made - Canvas Wall Tents/Peace Pipes/Cannons ; hoe worden canvas tenten, vredespijpen, ontbijtgranen en kanonnen gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 06.25 - How It's Made - Hunting Decoys/Canned Tomatoes/Lassos ; hoe worden gerobotiseerde lokdieren, tomaten in blik, scoreborden en lasso's gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 06.50 - Swamp Brothers - If a Tree Falls in the Swamp... ; nieuwe belevenissen op Glades Herp Farm, het grootste reptielenopvangcentrum in Florida. Eigenaar en reptielenexpert Robbie Keszey leidt het centrum samen met zijn broer Stephen.

- 08.05 -Alaska : Surviving the Last Frontier - Back From the Wild ; na met veel moeite temperaturen onder nul, sneeuwstormen, beren en de bevroren rivieren van Alaska overleeft te hebben, komen de deelnemers bijeen voor een speciale reünie.

- 11.25 - Strip the City - Chicago ; door Chicago met behulp van animaties laag voor laag te ontleden, krijgen we inzicht in de infrastructuur die ervoor zorgt dat de stad ijzige winters en hittegolven kan doorstaan.

- 13.05 - Dirty Jobs - Horse Tester ; Mike bezoekt een onderzoeksinstituut voor paarden waar sportpaarden worden getest. Hij helpt bij bloedonderzoek tijdens een fitnesstest en controleert pH-waarden in uitwerpselen.

- 13.55 - How It's Made - Turf Grass/Beef Jerky/Bowling Pins ; hoe worden graszoden, beefjerky, houtversnipperaars en bowlingkegels gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 14.20 - How It's Made - Hoe worden Leatherman-multitools, jojobaolie en diverse soorten marionetten gemaakt? We nemen weer alledaagse voorwerpen onder de loep.


NED 3
- 00.05 - Spuiten en Slikken op Reis - Zuid-Korea en Uruguay ; Geraldine ziet hoe jonge Zuid-Koreanen op allerlei vreemde manieren toch kunnen daten. Wat Tim in Nederland niet lukte, lukte de cannabisliefhebbers in Uruguay wel.


NED 2
-14.30 - Rail Away - Italië : Perugia - Rome ; een reis over het spoor tussen Perugia en Rome blijft een belevenis, die de vele varianten van het Umbrische land laat zien.


NED 1
- 19.30 - Nick & Simon & The Caribbean Dream - Tijdens een optreden ontmoeten ze een beroemde Cubaanse zanger van 95 jaar oud. De jongens hebben met Buena Fe overleg over een groot optreden waar Nick en Simon voor zijn uitgenodigd.


BBC 2
- 08.15 - Rip Off Britain - Food ; Angela Rippon, Gloria Hunniford and Julia Somerville reveal more secrets about our food and the way it's sold. Could that bag of healthy-looking salad at the bottom of the fridge be harbouring a dirty little secret? And how much notice should we take of all those confusing dates on the labels of what we buy? Could a good old-fashioned sense of smell be a better way to determine what is safe to eat?

Plus, why frozen food can sometimes be better for you than fresh, and the campaigners determined to cut down on supermarket waste and at the same time ensure nothing goes uneaten from the farmer's field.

- 09.00 - Talk to the Animals - Lucy Cooke is a zoologist and animal explorer on a worldwide quest to crack the animal code. In programme two Lucy meets up with scientists who are finding out how animals communicate with their friends and enemies and even what they say to the neighbours.

First stop is Africa to meet the spotted hyena and Lucy discovers just how complex their calls are, she learns that they call for help when they're outnumbered and can count how many adversaries they face just by listening to their enemies' calls. Next, Lucy says hello to the chippy chickadee in California - Lucy learns that this little bird has a sophisticated alarm system that rates the level of threat depending on the predator they face.

In Kenya Lucy uses an ornamental leopard, a wooden snake and hawk-shaped kite to trick some vervet monkeys into warning each other of danger. When the monkeys' calls and behaviours are different for each fake predator it's clear they can identify the threat and issue each other with detailed escape plans. Lucy is introduced to the only bat in the world that can eavesdrop on frogs and she witnesses the first recorded instance of animals communicating using infra-red; it's a heated discussion between a Californian ground squirrel and a rattlesnake.

Next Lucy wants to explore how animals communicate with their friends - she learns that horses recognise their friends and that dolphins not only greet each other, they all have unique signatures or names. For the final leg of her journey Lucy meets two incredible birds who talk to their neighbours - the fork-tailed drongo mimics other species to trick nearby meerkats into giving up their food. But it's the greater honey guide's conversation with its human neighbours that Lucy finds particularly profound and moving.

- 15.45 - Natural World - Black Mamba, White Witch ; wildlife documentary. In the small African kingdom of Swaziland, the black mamba is a snake both feared and revered. During summer, these elegant yet lethal snakes turn up everywhere - in homes, schools and cars - and people are bitten every week. Enter Thea Litschka-Koen, a mum and hotel manager who has become known affectionately as the white witch. She and her husband are on call 24 hours a day to rescue and release black mambas when they get too close for comfort.

But what everyone wants to know is will they come back again? We follow Thea and her team as they set up a pioneering new scientific project: to track the black mambas they release back into the wild, and find out just how these deadly snakes spend their lives.

- 16.45 - Great Continental Railway Journeys - Berlin to the Rhein ; Michael begins this journey in Berlin, the capital of Germany, which at the beginning of the 20th century was a powerhouse of science and technology. Led by his 1913 railway guide, he then heads west via the picturesque Harz Mountains to the industrial Ruhr Valley to learn how imperial Germany was war ready. He then travels south along the tourist trail of the castle-studded Rhein river and ends his journey in the Rheingau to taste the wines of its age-old vineyards.


BBC 1
-12.00 - Animal Saints and Sinners - Pit Bull Seizure, Dementia Dog and Horse Therapy ; in East London a suspected pit bull is seized from its owner, and in Scotland the SSPCA are checking on the welfare of all animals in the Glasgow area. Plus the stories of two animal saints - the horse that turned an army veteran's life around and the dog that came to the aid of a couple struggling to live with dementia.

- 22.00 - Operation Wild - In a world first, vets call on a plastic surgeon to give a rhino a skin graft operation. Plus, Rosemary the blind orangutan has microsurgery to try to restore her sight so she can see her daughter again and a seal with a mystery illness is diagnosed using the kind of scanner usually seen in a human hospital.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Caught in The Act - Leopard vs Python ;

- 12.05 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - Sisters of the Sun ; astrofysicus Neil de Grasse Tyson onderneemt een speurtocht naar het ontstaan en de ondergang van sterren. Hoe ziet de laatste dag op aarde eruit?

- 12.55 - Caught in The Act - Elephants Battleground ;

- 15.45 - Ultimate Airport Dubai - Passenger Operations moet een groep gestrande toeristen opvangen, terwijl een vermiste passagier een vlucht naar Sydney ophoudt.

- 16.40 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek zetten met paaldansen of pogostick-springen.

- 22.00 - The Egyptian Job - In 1888 begaf Flinders Petrie zich in de graftombe van Koning Amenemhat III, één van de rijkste koningen van het oude Egypte. Na een jaar lang graven kon hij eindelijk de laatste rustplaats van de koning betreden, om erachter te komen dat de ruimte is leeggeroofd. Er was geen enkel spoor van de dieven te vinden en elk waardevol object was meegenomen. Iemand had de roof van het millennium gepleegd. The Egyptian Job vertelt op enerverende wijze het verhaal van de misdaad door middel van actiebeelden en beschouwingen van experts. Hoe werd de roof uitgevoerd? Hoe zijn de dieven er mee weg gekomen en wat hebben ze met de buit gedaan?
Vandaag : Vier experts onderzoeken een van de grootste roofovervallen uit de oude geschiedenis: de plundering van de grafkamer van koning Amenemhat III.

- 22.55 - Ultimate Survival Alaska - River Of Fury ; de teams trekken per vlot over de Skwentna-rivier. Ze staan voor een woeste stroomversnelling bij een plek die Hell's Gate wordt genoemd.


ARTE
-06.00 - Rijkdom - Het Geld Van Argentinië ;

- 06.50 - Arte+7 - Per Vliegtuig ; Schotland, de Highlands ;

- 07.20 - Arte+7 - Hamburg , langs Elba ;

- 07.45 - Arte+7 - Een Kilometer te voet - Het Opgedroogde Gesteente ;

- 08.40 - X : enius - TDA ( 'gebrek aan aandacht'), de nieuwe eeuwziekte ?

- 08.55 - Namens Athena - een Marathon winnen ;

- 09.50 - Namens Athena - de goddelijke Salamina ;

- 11.15 - Per Vliegtuig - Italië, Lombardije ;

- 11.45 - Arte+7 - Een begraafplaats vol leven ;

- 12.45 - Géo - de Pyreneeën, school voor herders ;

- 15.15 - Brandeburg, historische reis ;

- 16.25 - De mysteries van de Melkweg ;

- 17.45 - Het Cévennesgebergte - een nomade aard ;

- 18.10 - De ijswoestijn van Antarctica - Reine Maud ;

- 18.55 - Noord Spanje ;

- 20.05 - Dringende missie - red de amphibians ;

14.08.2014


EEN
-16.45 - Ontdek de Wereld - Provence: van de Luberon tot Avignon ; en tocht door de Provence met vooral aandacht voor de dorpjes in de Luberonstreek en daarna voor Avignon en de abdij van Sénanque.

- 21.55 - Inside Gatwick - Selling Gatwick ; ook Gatwick Airport moet zich aanpassen aan de wereldwijde recessie. Die maakte de commerciële luchtvaart nog uitdagender dan ze al was.

- 22.40 - Koppen XL - Fear of flying, caught on camera ; voor de meeste van ons is het vliegtuig nemen hetzelfde als met de bus reizen. Gewoon een manier om ergens te geraken. Maar voor sommige mensen is vliegen een ware hel. Zij lijden aan vliegangst. Naar schatting een op vijf mensen zou er last van hebben. In deze Koppen XL vertellen enkelen van hen hun verhaal. We vliegen zelfs met hen mee en zijn getuige van hun ergste nachtmerrie. Zonder regie, zonder cameraploeg, maar zij en hun vrienden filmen alles zelf. Het resultaat is dus een erg eerlijk en soms confronterend dagboek van hun reis. En het begint al thuis. Naarmate de dag van vertrek nadert, worden ze bloednerveus. En van dan af bouwt de spanning alleen maar op. Op de luchthaven naar de gate, de check-in, het opstijgen,... zenuwachtigheid slaat al snel om in een haast panische angst. Irrationeel, want vliegen is veilig. Volgens therapeuten is er ook goed nieuws, want vliegangst kan behandeld worden.


CANVAS
- 21.10 - Insect World - The Secret to Their Success ; met naar schatting 10 miljoen soorten, zijn insecten en hun nauwe verwanten de meest talrijke en diverse groep dieren ter wereld. Maar wat is het geheim van hun succes? Hun harde uitwendige skelet zorgt voor kracht en bescherming en met hun kleine omvang kunnen ze gebruik maken van veel microhabitats. In Yellowstone National Park is te zien hoe een bijenkolonie door teamwerk een hongerige beer weet af te schrikken en in Australië lukt het een mierenkolonie met hetzelfde teamwerk om de opkomende vloed te weerstaan. Maar voor het echte geheim van hun succes, moeten we naar de Zwitserse Alpen, waar mieren, wespen en vlinders een unieke relatie met elkaar onderhouden.


VTM
- 18.00 - Border Scurity Australia - Een Colombiaanse dansinstructeur wordt ondervraagd omdat er sporen van cocaïne en heroïne zijn gevonden op zijn bagage. Douanier Clarinda vermoedt dat hij een drugkoerier is. In Sydney plannen douaneofficiers een verrassingsinval in een warenhuis. Ze gaan er op zoek naar een illegale Filipijn. Een Chinees koppel probeert eieren en fruit binnen te smokkelen in Australië. De tourleider van de groep Chinezen probeert het op een akkoordje te gooien met de douaniers.


ACHT
- 15.35 - Paul Merton in Europe - Ierland ; Paul trekt dieper Ierland in en bezoekt het huis van Father Ted, een dorp vol salsadansende Brazilianen, een kluizenaar die een stuk moeras heeft omgetoverd tot een tropische zoo en twee broers die tonnen Ierse turf verkopen aan nostalgische Amerikanen.


2BE
- 23.20 - Ice Road Truckers - Pushing the Edge ;


VIER
- 20.00 - Bondi Rescue : Bali ;


VITAYA
-07.25 - The Hotel Inspector - Rose and Crown ; Alex trekt naar het Britse stadje Wisbech, waar het driehonderd jaar oude hotel Rose and Crown in nood verkeert. Kan de hotel inspector het tij doen keren? En kan ze eigenaars Jacquie en Jonathan overtuigen om de grote papierberg in te krimpen?

- 10.15 - Ik Vertrek - Als Monique (46) en Marlene (45) elkaar tijdens een meditatiecursus in Thailand leren kennen, zijn ze op slag verliefd. Monique verlaat haar man en trekt samen met haar twee kinderen bij Marlene in. Tien jaar later begint het stel aan een nieuw avontuur. Ze vertrekken naar Zweeds Lapland om een hotel met restaurant en meditatiecentrum te beginnen in het kleine dorpje Fredrika dat vooral bevolkt wordt door vissers en jagers, maar waar wonderlijk genoeg ook een grote boeddhistische gemeenschap is gevestigd. Spaargeld hebben ze nauwelijks, dus zoeken ze naar creatieve oplossingen om hun verhuizing voor elkaar te krijgen.

- 16.00 - The Hotel Inspector - The Swan ; Alex bezoekt het Swan Hotel in Norfolk, een gebouw dat dateert uit de 14de eeuw. Het hotel telt vijftien kamers, maar die staan meestal leeg. Ook het restaurant kan geen klanten meer lokken. Eigenaar Robin Twigge zit dan ook met de handen in het haar en hoopt dat Alex hem kan helpen.

- 18.35 - Animal 24/7 - De verzorgers van Secret World in Devon staan dag en nacht klaar om de diertjes die in hun centrum zijn ondergebracht te verzorgen. Ze ontfermen zich over een klein geitje dat van een klif is gevallen en de klok rond verzorging nodig heeft.

- 19.05 - Ik Vertrek - Caroline kampt met gezondheidsproblemen en hoopt dat het warme klimaat een positieve invloed zal hebben op haar gestel. Veel fysiek werk in hun Bed & Breakfast zal ze echter niet kunnen doen, het meeste werk komt op de schouders van Peter terecht. Met financiële hulp van Peters broer Leon lukt het hen om een huis te kopen in Alicante. In de Bed & Breakfast willen Peter en Caroline het liefst alleen bekenden ontvangen, daarnaast hanteren ze zeer lage prijzen, omdat ze op vakantie gaan voor mensen met een kleine portemonnee mogelijk willen maken. Lukt het Peter en Caroline om ver van de Limburgse vlaaien en het carnaval een nieuw leven op te bouwen in het Spaanse land?

- 00.25 - A Place in the Sun : Home or Away - Lake District / Castellon ; vandaag ontmoeten we Tony en Clare McGorisk, een pasgetrouwd stel dat het ideale vakantiehuis wil vinden nog voor ze hun eerste baby op de wereld zetten. Clare is inmiddels zes maanden zwanger, dus de tijd dringt. Zij opteert voor een gezinswoning nabij het Lake District, omdat dat lekker dicht bij huis is. Maar Tony heeft grotere plannen: hij ziet zichzelf sherry drinken in Castellon aan de Spaanse kust. Jonnie en Jasmine snellen ter hulp.


DISCOVERY CHANNEL
- o6.00 - How It's Made - Turf Grass/Beef Jerky/Bowling Pins ; hoe worden graszoden, beefjerky, houtversnipperaars en bowlingkegels gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 06.25 - How It's Made - Hoe worden Leatherman-multitools, jojobaolie en diverse soorten marionetten gemaakt? We nemen weer alledaagse voorwerpen onder de loep.

- 06.50 - Swamp Brothers - Last Resort ; nieuwe belevenissen op Glades Herp Farm, het grootste reptielenopvangcentrum in Florida. Eigenaar en reptielenexpert Robbie Keszey leidt het centrum samen met zijn broer Stephen.

- 08.05 - Alaska : Surviving the Last Frontier - Stranded in Alaska ; gewone mensen nemen het op tegen de natuur en proberen te overleven in de prachtige maar gevaarlijke wildernis van Alaska. Een nieuwe groep vrijwilligers gaat de ijzige strijd aan.

- 13.05 - Dirty Jobs - Custom Meat Processor ; Mike gaat naar een vuilnisbelt waar hij leert hoe hij zeemeeuwen moet verjagen. Daarna gaat hij aan de slag op een mobiele vleesverwerkingswagen.

- 13.55 - How It's Made - Sinks/Leather/Pedal Steel Guitars ; hoe worden wedstrijdroeiboten, roestvrijstalen spoelbakken, leer en pedaal-steelguitars gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 14.20 - How It's Made - Swords, Pontoons, Grandfather Clocks ; hoe worden zwaarden, pontons, staande klokken en zekeringen gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 20.10 - Deadly Islands - Killer Whale Island ; roofdierenkenner Dave Salmoni reist naar een afgelegen eiland in de stormachtige zuidelijke Atlantische Oceaan, waar grote aantallen jagende orka's te zien zijn.

- 21.00 - River Monsters - Sportvisser en bioloog Jeremy Wade gaat op zoek naar legendarische vleesetende riviermonsters. Welke angstaanjagende monsters zal hij in de duistere diepte aantreffen?

- 22.00 - Abalone Wars - Er naderen winterse stormen, waardoor er mogelijk wekenlang niet gedoken kan worden. De duikers moeten op een andere manier aan zeeoren zien te komen om geld te verdienen.

- 01.00 - Naked and Afraid - Terror in Tanzania ; twee survival-experts moeten op een afgelegen locatie 21 dagen lang zonder voedsel, water of kleding zien te overleven. Kunnen ze zich redden in een wildernis vol roofdieren?


NED 3
- 22.05 - Louis Theroux's L.A. Stories - Among the Sex Offenders ; de Verenigde Staten hebben een van de meest strenge wetgevingen inzake seksuele delicten. Veroordeelden krijgen een celstraf, maar worden ook nadien nog van dichtbij gevolgd en staan levenslang op een lijst van seksuele daders. Hierdoor wordt het moeilijk voor hen om werk of een woning te vinden en worden ze in de praktijk vaak dakloos. Louis Theroux ontmoet enkele van deze mensen en gaat na of deze strenge regulering de maatschappij veiliger maakt en of dergelijke delinquenten eigenlijk een tweede kans verdienen.


NED 2
-09.10 - 10xBeter de Zomer Door ;

- 12.10 Metropolis Ruige Reisgids - De wereld zoals je hem nergens anders ziet. Van 't pad af met Metropolis.

- 14.00 - Max Maakt Mogelijk - Noodhulp Bosnië ; Jan Slagter reist af naar het gebied in Bosnië waar in mei een extreme overstroming plaatsvond.

- 19.50 - 10xBeter de Zomer door ;


NED 1
- 19.30 - Nick & Simon & The Caribbean Dream - Nick en Simon gaan op bezoek bij Reinaldo Creagh. Met hem zingen ze een Cubaans nummer waar ze erg ontroerd van raken.

- 21.40 - Hello Good Bye - Klaas Drupsteen spreekt op Schiphol met vertrekkende passagiers of juist met degenen die staan te wachten op hun dierbaren. Het resultaat is meeslepende levensverhalen en ontroerende anekdotes.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Caught in The Act - Elephant Battleground ;

- 11.15 - The Egyptian Job - Vier experts onderzoeken een van de grootste roofovervallen uit de oude geschiedenis: de plundering van de grafkamer van koning Amenemhat III.

-12.05 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - The Electric Boy ; De elektronische geheimen van onze hightech wereld worden ontsluierd met het inspirerende verhaal van een genie waar zelfs Einstein tegenop keek.

- 12.55 - Caught in The Act ;

- 15.45 - Ultimate Airport Dubai - Dubai International probeert overal op voorbereid te zijn, maar een miljoen passagiers per week stelt de luchthaven voor bijzondere uitdagingen.

- 16.40 - Science of Stupid - Presentatrice Ymke Wieringa laat zien hoe en waarom een avontuur kan uitlopen op een nachtmerrie.

- 20.00 - Wicked Tuna - Head to Tail ; in deze compilatie zie je de beste fragmenten uit het derde seizoen van deze populaire serie nog eens bij elkaar.

- 23.55 - Ultimate Survival Alaska - Arctic Battleground ; twaalf geharde avonturiers nemen de eerste van elf uitdagingen aan: een race van 48 km met hondensleden over de Gilkey-gletsjer.


ARTE
- 06.50 - Arte+7 - Per Vliegtuig ; Schotland, de Hebriden ;

- 07.15 - Arte+7 - Bayern, een reis in de tijd ;

- 07.45 - Arte+7 - Een Kilometer te voet : de Stevensonweg ;

- 11.15 - Per Vliegtuig - Engeland, van Chichester tot Wighteiland ;

- 12.50 - Géo - Mecaniqueros - In Cuba, onmogelijk bestaat niet ;

- 14.55 - Een zomer in Siberië - Baïkalmeer ;

- 17.45 - Het Cévennes gebergte ;

- 18.15 - Poema, de onzichtbare jager van de Andes ;
15.08.2014


EEN
- 16.45 - Ontdek de Wereld - Cycladen: een cirkel van witte stippen in de blauwe zee ; een kennismaking met de Griekse archipel van de Cycladen. Volgende eilanden komen aan bod: Syros, Tinos, Mykonos, Delos en Naxos.

- 18.10 - Rick Stein's Far Eastern Odyssey - Cambodja en Vietnam ; Rick begint zijn odyssee in Cambodja, een land dat nog aan het herstellen is van het regime van de Rode Khmer. Toch vinden toeristen - en niet alleen rugzaktoeristen - stilaan terug de weg naar het land van suikerpalmen, rijstvelden en kleine dorpjes. Rick ontdekt het genot van vers gevangen zwemkrabben met groene peperbolletjes. Het is een recept van Kampot, ooit de koning van de peper. Hij laat zien hoe hij het meest beroemde gerecht van Cambodja, fish amok, maakt met citroengras en kokosnoot. Kampot laat Rick ook proeven van lok lak, een extreem populair en heerlijk gerecht dat bestaat uit geroerbakte reepjes gemarineerd rundsvlees. Zoals de meeste mensen die naar Cambodja komen, bezoekt Rick de ontzagwekkende Angkor Wat-tempel, het symbool van het land. Daarna gaat hij aan boord van een binnenschip met rijst, dat hem via de machtige Mekongrivier tot aan de grens met Vietnam brengt.


CANVAS
- 15.15 - Orbit : Earth's Extraordinary Journey - Spin ; in deze eerste aflevering volgen we de omwenteling van de aarde om de zon van juli tot de zonnewende van december. De aarde wentelt niet alleen rond de zon, maar ook om haar eigen as. Daardoor ontstaan dag en nacht: een cyclus met grote gevolgen voor alle leven op aarde.


VTM
- 15.35 - Animals United - Billy, een ondeugend stokstaartje, neemt je mee op avontuur door Afrika. Samen met zijn beste vriend Socrates, een vriendelijke leeuw, wacht Billy op de jaarlijkse overstroming van de Okavango delta. Ze wachten en wachten, maar het water komt maar niet in zicht. Ondertussen ontmoeten ze allemaal wilde en grappige dieren, die ook op zoek zijn naar water. Dan ontdekt Billy de reden van de droogte.

- 18.00 - Border Security Australia - Een jongeman uit Californië landt in Sydney na zijn vakantie in Thailand. Hij wordt gecontroleerd op drugs en zijn laptop wordt onderzocht op illegale pornografie. In Brisbane probeert een studente voedsel binnen te smokkelen. Maar eerst moet ze langs douanier Sean passeren. In het postsorteercentrum van Sydney gaat een verdacht pakje uit Peru onder de scanner. Douanebeambte Kane vindt twee elektronicahandboeken, die iets anders verbergen dan technische informatie.


VIER
- 20.00 - Bondi Rescue : Bali ;


VITAYA
- 07.20 - The Hotel Inspector - The Swan ; Alex bezoekt het Swan Hotel in Norfolk, een gebouw dat dateert uit de 14de eeuw. Het hotel telt vijftien kamers, maar die staan meestal leeg. Ook het restaurant kan geen klanten meer lokken. Eigenaar Robin Twigge zit dan ook met de handen in het haar en hoopt dat Alex hem kan helpen.

- 10.10 - Ik Vertrek - Caroline kampt met gezondheidsproblemen en hoopt dat het warme klimaat een positieve invloed zal hebben op haar gestel. Veel fysiek werk in hun Bed & Breakfast zal ze echter niet kunnen doen, het meeste werk komt op de schouders van Peter terecht. Met financiële hulp van Peters broer Leon lukt het hen om een huis te kopen in Alicante. In de Bed & Breakfast willen Peter en Caroline het liefst alleen bekenden ontvangen, daarnaast hanteren ze zeer lage prijzen, omdat ze op vakantie gaan voor mensen met een kleine portemonnee mogelijk willen maken. Lukt het Peter en Caroline om ver van de Limburgse vlaaien en het carnaval een nieuw leven op te bouwen in het Spaanse land?

- 16.15 - The Hotel Inspector - African Queen ; Alex trekt in deze aflevering naar het African Queen hotel, dat gelegen is op een boot. Slechts 30 procent van de beschikbare kamers worden bezet, wat een groot inkomstenverlies betekent voor eigenaars Bonny en Andy. Kan hotel inspector Alex hier iets aan veranderen?

- 18.45 - Animal 24/7 - Het houden van paarden is een grote verantwoordelijkheid omdat de dieren heel wat verzorging nodig hebben. De inspecteurs van de dierenbescherming gaan langs bij twee sterk verwaarloosde paarden die zonder voedsel of water werden achtergelaten in een warme stal.

- 19.10 - Ik Vertrek - Gert-Jan Paauwe (48) is zijn werk als planner bij een transportbedrijf zat. Hij droomt er al jaren van om een chambres d'hotes in Frankrijk te beginnen. Zijn vrouw Elly (45) is verkoopster bij de plaatselijke bakkerij en heeft het hier prima naar haar zin, maar besluit haar echtgenoot toch te volgen. In Braize hebben de Zeeuwen een oude boerderij met grote schuur en paardenstal gekocht. Dit gaan ze verbouwen tot chambre d'hotes, een studio en drie gîtes. Elly wil daarnaast dolgraag een camping beginnen op het grasveld rondom de boerderij. Maar de vergunning hiervoor laat nog op zich wachten. Elly en Gert-Jan vertrekken samen met hun twee jongste zoons Renaldo van 11 en Raymond van 7. De 24-jarige Robert blijft in Nederland. Ook laat de familie een hechte Zeeuwse gemeenschap achter.

- 23.25 - A Place in the Sun : Home or Away - Bournemouth / Girona ; Susan Benton uit Exeter beraamt een slim plan. Ze wil verhuizen naar Spanje, maar kan de banden met Bournemouth niet helemaal verbreken. Gelukkig heeft ze budget vrijgemaakt voor de aankoop van twee eigendommen. Ze trekt naar Bournemouth om er een interessante investering te doen en bezoekt Girona, waar ze een rustiger leven wil gaan leiden. Jonnie en Jasmine tonen Susan de beste huizen op beide locaties.


OP 12
- 20.00 - All Areas - Live vanop Pukkelpop 2014 ;


DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How It's Made - Sinks/Leather/Pedal Steel Guitars ; hoe worden wedstrijdroeiboten, roestvrijstalen spoelbakken, leer en pedaal-steelguitars gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 06.25 - How It's Made - Swords, Pontoons, Grandfather Clocks ; hoe worden zwaarden, pontons, staande klokken en zekeringen gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

- 06.50 - The Real Hustle - Het team demonstreert een oplichterstruc waarbij aan een slachtoffer voor £200 een doos papier wordt verkocht. Later proberen ze een zwaartekracht trotserende barweddenschap uit.

- 08.05 - Alaska : Surviving The Last Frontier - What Did I Sign Up For? ; de mens strijdt tegen de natuur in de mooie maar dodelijke wildernis van Alaska. Als de weersomstandigheden verslechteren, vragen de deelnemers zich af waar ze aan zijn begonnen.

- 11.25 - River Monsters - Sportvisser en bioloog Jeremy Wade gaat op zoek naar legendarische vleesetende riviermonsters. Welke angstaanjagende monsters zal hij in de duistere diepte aantreffen?

- 12.15 - Abalone Wars - Er naderen winterse stormen, waardoor er mogelijk wekenlang niet gedoken kan worden. De duikers moeten op een andere manier aan zeeoren zien te komen om geld te verdienen.

- 13.05 - Dirty Jobs - Date Palm Pollinator ; een portret van miskende hardwerkende Amerikanen. Presentator Mike Rowe laat ons kennismaken met bijzondere mensen die hun brood verdienen met de meest onsmakelijke beroepen.

- 13.55 - How It's Made - Dinnerware/Air Brake Tanks/Frosted Cereal ; we nemen alledaagse producten zoals bumpers, zuurstokken, brandgels en stoommodellen onder de loep.

- 14.20 - How It's Made - Clay/Pitted Prunes/Spurs ; ontdek hoe alledaagse voorwerpen zoals paraplu's, zilveren couverts, rolmaten en buitenboordmotoren worden gemaakt.

- 14.45 - X - Machines - Antonov, Behemoth, Sea Monster ; volg de Antonov 225, 's werelds grootste vliegtuig, tijdens de vlucht. En in Zuid-Afrika wordt in een reusachtige ijzerertsmijn een strijd tegen de klok en de elementen gevoerd.

- 21.00 - Don't Drive Here - Andrew Younghusband bezoekt de meest chaotische steden ter wereld en probeert er in een week tijd het autorijden onder de knie te krijgen. Hoe vergaat het hem in Mexico-Stad?

- 22.00 - River Renegades - Down And Dirty ; srie over mensen bij wie de rivier in het bloed zit; ze verdienen hun brood met jagen en vissen, ondanks verraderlijke weersomstandigheden en de oprukkende verstedelijking.


NED 3
- 22.10 - World's Most Dangerous Roads - Madagascar ; Angus Deayton en Mariella Frostrup volgen de oostkust van Madagascar naar het einde toe van het regenseizoen. Ze worden geconfronteerd met dikke modder, overstroomde rivierbeddingen en kapotte bruggen. Ze moeten zelfs een nacht in de auto doorbrengen.


NED 2
- 09.10 - 10xBeter de Zomer Door ;

- 13.20 - Rail Away - Olympia - Patras ; op het bekende smalspoornet van de Peloponnesos, het schiereiland in het zuiden van Griekenland, gaat de reis over de kustvlakte van Achia naar Patras.

- 21.15 - Baardmannetjes - De Biesbosch ; de heren gaan op pad naar De Biesbosch. Hans hoopt hier de zeearend te spotten.


NED 1
- 19.30 - Nick & Simon & The Caribbean Dream ; Nick en Simon nemen samen met de No-Maddz een Jamaicaanse versie op van hun nummer 'Dans heel dicht bij mij'. Kees heeft een verrassing voor Nick en Simon.


BBC 2
- 18.00 - Great Continental Railway Journeys - Amsterdam to Northern France ( part 1 ) ; Michael Portillo continues his railway adventure which takes him across the heart of Europe. Steered by his 1913 railway guide, today Michael journeys through a prosperous pre-war Europe of emperors, kings, pomp and elegance. Today he experiences the dazzling cities of the pre-war Low Countries and tastes the delicacies of Brussels before travelling to the French sector of the Western Front, where from 1914, the trains carried a new cargo of artillery shells, and the Edwardian tourists of 1913 were replaced by soldiers, facing the horrors of the trenches.


BBC 1
- 12.00 - Animal Saints and Sinners - Three-legged Rescue Dog and Fly-grazing Horse Rescue ; Animal welfare officers investigate horses that are being illegally fly-grazed on local land. Plus the animal heroes of the Metropolitan Police and the three-legged dog who has given a young boy with a rare syndrome the confidence he had lost.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Caught in The Act ;

- 12.05 - Cosmos : A Spacetime Odyssey -The Lost Worlds of The Planet Earth ; Terwijl het schip van de verbeelding haar reis vervolgt, zien we hoe de geschiedenis van de aarde in alle atomen en organismen is vastgelegd.

- 12.55 - Caught in The Act 2 ;

- 15.45 - Ultimate Airport Dubai - John moet binnen enkele seconden afval van de startbaan halen. Technicus Mian moet uitzoeken waarom een vliegtuig blijft staan met de remmen los.

- 16.40 - Science of Stupid - Presentatrice Ymke Wieringa laat zien hoe en waarom een avontuur kan uitlopen op een nachtmerrie.

- 20.00 - Do Or Die -Deadly Rapids ; verraste kajakkers bevrijden zichzelf uit een dodelijke maalstroom. Elders houden mensen het hoofd koel terwijl ze voor een bosbrand vluchten.

- 20.30 - Do Or Die - Choking To Death ; Reageer snel om een vriend te redden die zich in een cupcake verslikt, of probeer een ramp te overleven wanneer een basejump misgaat.

- 23.55 - Ultimate Survival Alaska - Savage Beasts ; De teams trotseren gevaarlijke beren in een poging binnen 60 uur een afstand van 72 km af te leggen, door dichte wouden en ijskoude rivieren.


Labels : Albanië, Antarctica, Argentinië, Australië, België, Bhutan, Birma, Bosnië, Cambodja, Canada, Colombia, Congo, Cuba, Duitsland, Egypte, Eritrea, Faeröer Eilanden, Filipijnen, Frankrijk, Griekenland, Guinee, Haïti, Hongarije, Hong Kong, Ierland, IJsland, Indonesië, Italië, Japan, Jemen, Kenya, Laos, La Réunion, Letland, Macedonië, Madagascar, Mauritius, Mexico, Moldavië, Monte Carlo, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Oekraïne, Slovenië, Spanje, Swaziland, Tanzania, Tunesië, V.A.E., V.S.A., V.K., Vietnam, Uruguay, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Zuid-Korea,
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan