TV Reisprogramma's week 17.01 - 23.01.2014

Gecko

Well-Known Member
17.01.2014

EEN
- 14.20 - SPCA Rescue - Mangy dog ; Nieuw-Zeelandse docuserie over het werk van de dierenpolitie in Auckland.

CANVAS
- 16.16 - Operation "Snow Tiger" - Liz Bonnin en cameraman Max Hug-Williams onderzoeken samen met een team van wetenschappers waarom de Siberische tijger met uitsterven wordt bedreigd. Er leven nog maar een paar honderd exemplaren in het wild en vooral geslachtsrijpe tijgerinnen zijn er nog nauwelijks. Max volgt tijgerin Varvarra om na te gaan of ze welpen heeft. Ondertussen gaat Liz op zoek naar een andere tijgerin, Princess, die vermist is. Het team slaagt erin een weeswelpje te redden, maar zal het kleintje het halen? Hun inspanningen leveren tegelijk prachtige beelden op van een van de meest indrukwekkende, maar tegelijk ook meest bedreigde grote katten.

VIER
- 19.35 - Is 't nog ver ? - reismagazine ; Elise, Jelle en Otto-Jan denken al echt aan vakantie en trekken naar een vakantiepark; het wordt een speciale aflevering , met een terugblik op de hoogtepunten van de voorbije afleveringen.

VITAYA
- 06.15 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ; Jonnie en Jasmine ontfermen zich over de bekende dj John "00" Fleming, die zijn perfecte buitenverblijf maar niet lijkt te vinden. Maar eerst moet John beslissen of hij naar Dallas zal verkassen of dat hij zijn vakanties in Schotland zal doorbrengen.

11.55 - Grenscontrole - Een Zuid-Amerikaanse reiziger trekt de aandacht in de luchthaven van Sydney. Aangezien hij heel wat risicolanden heeft bezocht, zijn de douaniers ongerust dat de man wel eens inwendig drugs zou kunnen smokkelen. Bovendien lijkt de man ook geen concrete reden voor zijn komst naar Australië te kunnen verzinnen. In de postsorteercentrum van Melbourne is het dan weer alle hens aan dek wanneer de inhoud van een pakje niet zo onschuldig blijkt te zijn als aanvankelijk gedacht. Het gebouw wordt ontruimd en de ontmijningsdienst komt ter plaatse. Op de immigratiedienst zit een Nieuw-Zeelander in de problemen nadat hij over zijn criminele verleden heeft gelogen.

- 17.05 - The Hotel Inspector ; Val en Keith kochten enkele jaren geleden hun hotel Hanmer, maar gingen aarzelend van start. De twee investeerden meer tijd in andere activiteiten, dan in het servicen van hun klanten. Ruth bracht hen terug op het juiste spoor en keert nu terug om te kijken of Val en Keith hun lessen getrokken hebben uit het verleden.

- 22.15 - Buitenlandse Bruiloft - Maaike ontmoet tijdens haar vakantie in Marokko de 27-jarige kok Abdel. De twee zijn dolverliefd, al staat in Nederland niet iedereen achter haar relatie. Maaike ontdekt al snel wie haar echte vriendinnen zijn. Toch blijven de twee dolgelukkig en willen ze dit bezegelen met een huwelijk in het thuisland van Abdel. Cultuur en traditie worden hier hoog in het vaandel gedragen, wat soms voor discussies zorgt tussen de twee. Ook de taalbarrière is een probleem. Zal de grote dag, ondanks de verschillen vlot verlopen?

- 23.00 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ; investeren in vastgoed is nooit een slecht idee. De vraag is echter waar je dat moet doen? Kiezen Peter en Meredith Moss voor een nieuwe thuis in Londen of verkennen ze nieuwe oorden in Austin, Texas?

ACHT
- 20.40 - James May's Man Lab - in deze aflevering herenigt James Love Fungus, een indierockgroep die al twintig jaar gesplit is, op het High Voltage Festival. Hij velt ook een boom om toiletpapier te maken en gaat op geestenjacht in Lympne Castle in Kent.

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Raging Planet - Lightning ; in deze schokkende aflevering ontdekken we waarom bliksem de grootste elektrische kracht op aarde is, met wereldwijd meer dan tien miljoen bliksemontladingen per dag.
- 09.50 - Mythbusters - Special effects-experts Adam en Jamie doen alles om de waarheid te achterhalen. Met moderne technieken onderzoeken ze welke mythen en broodjeaapverhalen waar zijn en welke niet.
- 12.20 - Get Out Alive with Bear Grylls - No Guts, No Glory ; extreme overlevingswedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondernemen.
-15.40 - The Real Hustle - Nietsvermoedende voorbijgangers worden opgelicht en een hotelkamer wordt in vijf minuten geplunderd. Jess laat zien hoe het je niets hoeft te kosten om er goed uit te zien.
- 19.05 - Mythbusters - Wheel of Mythfortune ; de postbus zit vol en om de winnaars van de kijkersloterij te trekken kiest het tweetal met het 'Wheel of Mythfortune' vijf willekeurige e-mails en brieven om te beantwoorden.
- 20.00 - The Real Hustle - Las Vegas ; het team keert terug naar het casino om te demonstreren hoe je in een blackjackspel de pot kunt stelen. Jess zet haar listigheid in om een potje pool te winnen.
- 20.30 - The Real Hustle - Las Vegas ; het team trekt eropuit om fruitautomaatspelers geld afhandig te maken. En ze slagen erin een thuisbioscoopsysteem van $2000 voor slechts $270 te bemachtigen.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Doomsday Preppers ;
- 07.40 - Air Crash Investigation ;
- 09.20 - Scam City ;
- 10.10 - Doomsday Castle ;
- 12.40 - Catching Giants ;
- 14.20 - Ultimate Survival Alaska ;
- 15.10 - Air Crash Investigation - Cold Case / Helicopter Down

P.S. - de "National Geographic" is op stap geweest, want, volgens hen vrijdag valt op 18.01 en donderdag op 17.01 ; dus, schiet me niet dood, als de programma's niet kloppen...;)

NED 2
- 19.50 - Rail Away ;

BBC 2
- 06.55 - Wonders of Nature - Flamingo, Courtship Spectacle ;
- 19.30 - Great British Railway Journeys - From Nottingham to Leeds ; on the final leg of his journey along the first inter-city line to be built from the capital, Michael Portillo rediscovers a once-famous poet in Nottingham. In Mansfield he travels on a railway line resurrected by popular demand after falling victim to Beeching's cuts, then heads to Worksop, where he learns about the burrowing activities of an eccentric Duke.

Michael's next stop is 'railway city' Doncaster, where in the nineteenth century thousands laboured to build trains and where in the twentieth century, rail workers shaped British political history. His last stop on this journey is Leeds, where he auditions at the Venus and Venice of Variety on the stage at Britain's oldest continuously working music hall.

- 21.30 - An Island Parish - ' Tis The Season ; as Christmas approaches, everyone on the island makes their own unique preparations ;
- 22.00 - Italy Unpacked - A Home Away From Rome ; in Lazio, Andrew and Giorgio avoid Rome and discover what lies outside the eternal city.

ARTE
-06.25 - Landschappen van hier en elders - Tinos : het Goden eiland ;
- 07.45 - Arte+7 - Een treinticket voor...Saxen;
- 09.00 - Rond de wereld...in vogelvlucht ;
- 11.45 - Arte+7 - Wijn van Rangiroa ;
- 12.00 - Op het platteland in ...Catalonië ;
- 15.15 - Kreta, de oorsprong van het labyrint ;
- 15.40 - Als het sneeuwt...
- 17.45 - Landschappen van hier en elders : Las Alpujarras ;
- 18.15 - De fiere ruiters van Lesotho ;
- 19.00 - De laatste schuilplaatsen : de wilde paarden van Mongolië ;18.01.2014

EEN
- 18.10 - Vlaanderen Vakantieland - toeristisch magazine ; Logeren en wandelen met de hond. Antwerpse Kempen: B&B Maarle in Poppel ; Tintelend Tunesië. Tunis en kustregio ; Frankrijk: fietsen in de Midi-Pyrénées. Deel 1: Tarn-et-Garonne .

CANVAS
- 19.04 - De geheimen van wild India - Elephant Kingdom ; 3-delige documentaire van National Geographic over de natuur en het dierenleven in India. India is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld, maar het is ook gigantisch groot, zodat het toch ook nog een wilde kant heeft, met uitgestrekte stukken ongerepte natuur, die worden bewoond door olifanten, tijgers en zelfs woestijnleeuwen.

VTM
- 19.50 - Wild van Dieren - wilde dieren kunnen al eens luid uit de hoek komen. De edelherten van de Ardennen hoor je bijvoorbeeld van kilometers ver tijdens de bronstperiode. Volgens de teamgenoten van Staf zijn er ook dichter bij huis wilde dieren die verrassend luid kunnen zijn. Staf laat zich graag verrassen. Gewapend met een decibelmeter maakt hij er meteen een boeiende zoektocht van. Op zee, in de lucht, op de begane grond en zelfs in de grond gaat hij op zoek naar het luidste dier van Vlaanderen.

ACHT
- 12.05 - James May's Man Lab - in deze eerste aflevering leert hij de kijker een laars poetsen, een bom uit WOII onschadelijk maken, een aanrecht uit beton bouwen, een modelspoorweg aanleggen, een broodje fishstick bereiden, vrouwen verleiden en... een telegeleide picknicktafel bouwen. (Gast: acteur-komiek Alexander Armstrong.) .

DISCOVERY CHANNEL
-08.55 - Mythbusters - Duct Tape Canyon ; Adam en Jamie zijn gestrand in de wildernis. Met reparatieband en noppenfolie moeten ze in de woestijn overleven, langs rotswanden afdalen en woeste stroomversnellingen trotseren.
- 09.45 - How the Earth Works - Will Europe Burn in Hell ? ; Liz Bonnin en Martin Pepper onderzoeken de vulkaan Vesuvius. Tijdens hun speurtocht ontdekken ze een dodelijke supervulkaan, de Campi Flegrei.
- 10.35 - Get Out Alive with Bear Grylls - Don't Look Down ; survival-realitywedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondergaan.
- 23.00 - Ross Kemp Extreme Worlds - Glasgow ; de acteur verkent de bruisende metropool die een bloeiende toeristische bestemming is, maar ook meer dan 10.000 daklozen telt. Hoe is deze tegenstelling in de stad ontstaan?
- 03.45 - Rattlesnake Republic - The Albino ; slangenhandelaar LeRoy Higginbottom biedt de jagers een bonus van $2000 voor een zeldzame diamantratelslang; met zo'n hoge beloning in het vooruitzicht laait de rivaliteit op.
- 04.40 - Rat B*stards - When Hunters Become The Hunted ; Squirrel en Shane zijn ingesloten door dodelijke watermoccasinslangen, Rigger wordt aangevallen door wilde zwijnen en Skeeter is op zoek naar een nieuwe jachtpartner.
- 05.05 - Rat B*stards - The Molotov Cocktail ; de strijd om het grootste jachtcontract in de geschiedenis van de bayou is begonnen. Rigger hoopt het contract met behulp van een voorraad molotovcocktails in de wacht te slepen.
- 05.35 - The Swamp Brothers - Everything's Bigger in Texas ; Robbie krijgt een telefoontje van een plaatselijk hotel met een ongewone gast in een van de kamers. Een gorilla in een lokale dierentuin moet aan zijn gebit behandeld worden.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 07.00 -Ultimate Airport Dubai ;
- 10.00 - Worst Weather Ever ? - het weer wordt steeds veranderlijker en veroorzaakt wereldwijd chaos, sterfgevallen en verwoesting. Of het nu gaat om overstromingen in India, gigantische hagelstenen in China of een hittegolf die bosbranden veroorzaakt in Australië, het lijkt of het weer de laatste jaren uit de hand loopt. Hoe beïnvloedt de warmte het weer? Worden tornado’s krachtiger? Komen orkanen vaker voor? En kan meer hitte koudere winters veroorzaken?
- 18.00 - Highway Thru Hell ; vandaag : USA - The Dead Zone ;
- 19.00 - Ultimate Survival Alaska ; vandaag : Desolation Island ; halverwege zijn de 8 avonturiers uitgehongerd; de mannen hebben nauwelijks kracht om door te gaan en de reis wordt er niet eenvoudiger op .

BBC 2
- 10.10 -Life on Earth ;
- 11.05 - Life on Earth ;
- 12.30 - Great British Railway Journeys ;

ARTE
-08.10 - Arte+7 - Een hoop voor onze orang-oetangs ;
- 09.40 - Serq, het wilde eiland ;
- 13.15 - De ijsbeer - de meester van het Noorden ;
- 14.30 - Iona, het heilige eiland ;
- 15.10 - Het Avontuur van Het Leven - jagers en prooi ;
- 15.55 - Het Avontuur van Het Leven - reptielen en amfibies ;
- 16.40 - Het Avontuur van Het Leven - zoogdieren ;
- 17.25 - Het Avontuur van Het Leven - overlevingsmethodes ;
- 18.35 - USA - de stilte epidemie ;
- 20.00 - Géo - Guadeloupe, de beste rum van de wereld ;19.01.2014

EEN
- 13.35 - Half uur natuur - Monterey Bay ( USA ) ; natuurdocumentaire ; "Nature's microworlds' is een BBC-reeks die aantoont dat de aarde bestaat uit een verzameling op zichzelf staande ecosystemen die barstensvol leven zitten.

De Stille Oceaan voor de kust van Monterey in Californië bevat enorme wouden van kelp. Dat uiterst voedzame zeewier heeft er gezorgd voor een van de meest gevarieerde zeebiotopen ter wereld. Een cruciale rol is daarbij weggelegd voor de zeeotters. Die voeden zich met zee-egels. Zo houden ze hun aantal onder controle en verhinderen ze dat de egels de kelpwouden vernielen. Hoe belangrijk de zeeotters zijn voor het natuurlijke evenwicht in de Baai van Monterey bleek in de 19de eeuw: toen werd er volop op de otters gejaagd voor hun pels. Het gevolg was een complete ineenstorting van het ecosysteem.

- 16.25 - Wild Faces of the Andes - documentaire over de Andes, de grootste bergketen ter wereld.

De Andes is ongeveer 7.000 km lang en op sommige plaatsen 160 km breed. Pieken tot 7.000 meter hoogte bieden niet alleen een imposant uitzicht, maar hebben ook een grote klimatologische invloed op het gebied. In deze documentaire trekken we langs de Andes van zuid naar noord en klimmen we naar de Boliviaans-Peruaanse hoogvlakte tot op een hoogte van meer dan 5.000 meter. Verderop naar het oosten volgen we de loop van het water naar beneden en komen in de Pantanal, het grootste draslandgebied ter wereld. De watervallen van de Rio Iguazu, een zijrivier van de enorme Rio Parana die uitmondt in de Atlantische Oceaan bij Buenos Aires, zorgen voor een grootse finale.

- 17.15 - Vlaanderen Vakantieland ( herh. van 18.01.2014 ) .
- 18.10 - CPH Lufthavnen - Deense docuserie over het leven op Copenhagen Airport, de grootste luchthaven van Scandinavië .
- 20.00 - Dublin Zoo - documentairereeks over het leven achter de schermen van de wereldberoemde dierentuin in Phoenix Park in Dublin, Ierland.

De tijd is aangebroken voor zilverruggorilla Kesho om Dublin Zoo te verlaten. Hij wordt overgebracht naar London Zoo waar hij de groep gorillawijfjes zal vervoegen als nieuwe leider. De vraag is maar hoe makkelijk Kesho zich zal aanpassen aan zijn nieuwe thuis. Wanneer een zeldzame sneeuwluipaard bevalt breken er bange tijden aan voor de dierenartsen: slechts één van de jongen haalt het, maar het blijkt enorm zwak. De dierenverzorgers doen er alles aan om het jong te redden; verzorger Gerry neemt het luipaardje zelfs mee naar huis omdat het echt dag én nacht verzorgd moet worden. De geboorte van het witte neushoornjong wekt grote belangstelling op binnen Dublin Zoo. Vandaag zet het voor het eerst alleen enkele enthousiaste stapjes buiten.

CANVAS
- 19.00 - Expedition Burma ( Wild Burma : Nature's Lost Kingdom ) - 3-delige documentaire van de BBC over een Britse expeditie naar de jungle van Birma (Myanmar) om na te gaan welke invloed het isolement van het land in de voorbije decennia heeft gehad op de natuur en het dierenleven. Voor het eerst in een halve eeuw hebben Britse wetenschappers en een filmploeg van de Natural History Unit van de BBC toestemming gekregen om diep in het Birmaanse oerwoud op zoek te gaan naar onder meer wilde olifanten, beren, luipaarden en andere zeldzame dieren. Ze ontdekken ook dat sommige diersoorten, ondanks de ongerepte natuur in het Aziatische land, toch bedreigd worden
( eerste aflevering) .

DISCOVERY CHANNEL
- 11.25 - Bear Grylls : Escape from Hell - Ultimate Survival School ; Bear kijkt terug op de meest memorabele gebeurtenissen die hij in de serie heeft meegemaakt. Welke situaties heeft hij echter gekozen vanwege de unieke uitdaging die ze vormden?
- 12.15 - Rattlesnake Republic - Time to Pay the Viper ; in het hart van Texas riskeren mannen voor veel geld hun leven om het gevaarlijkste roofdier van het Amerikaanse continent, de ratelslang, te vangen. Wie zijn deze slangenjagers?
- 19.10 - Mythbusters - Fright Night ; hoe eenvoudig is het om een lijk te verplaatsen? Kunnen bepaalde geluidsfrequentie op paranormale activiteiten lijken? Kun je angst ruiken? Het team gaat op onderzoek.
- 20.00 - Railroad Alaska - kijk mee hoe deskundige vakmensen, onder wie bouwvakkers, monteurs en machinisten, de 800 km lange spoorlijn door Alaska tijdens de extreme wintermaanden berijdbaar houden.
- 22.00 - How the Earth Works ? - Will Iceland Poison the Skies ; Martin en Liz verkennen IJsland om te zien of vulkanen in de toekomst een chaos kunnen ontketenen. Martin maakt op een ashelling kennis met een bizarre motorsport.
- 23.00 - Wildest Arctic - Taiga, the frozen forest ; volg een jaar uit het leven van dieren zoals de bruine beer, die zich heeft aangepast aan de ijzige taiga, een immens woud dat één derde van alle bomen op onze planeet bevat.
- 00.00 - Get Out Alive with Bear Grylls - No Guts, No Glory ; extreme overlevingswedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondernemen.
- 01.00 - Ross Kemp Extreme Worlds - Glasgow ; De acteur verkent de bruisende metropool die een bloeiende toeristische bestemming is, maar ook meer dan 10.000 daklozen telt. Hoe is deze tegenstelling in de stad ontstaan?
- 02.50 - How the Earth Works - Will Iceland Poison the Skies ; Martin en Liz verkennen IJsland om te zien of vulkanen in de toekomst een chaos kunnen ontketenen. Martin maakt op een ashelling kennis met een bizarre motorsport .
- 03.45 - Curiosity : I, Caveman - is de moderne mens bestand tegen het leven van onze vroegste voorouders? Tien moedige vrijwilligers doen mee aan een bijzonder sociaal experiment om erachter te komen.
- 05.35 - Swamp Brothers - Long Necks and Short Fuses ; de hulp van de Keszey-broers wordt ingeroepen als een verwonding bij een babygiraffe uitdraait op een gevaarlijke operatie die niet door één man uitgevoerd kan worden.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 09.00 - Ultimate Survival Alaska - Desolation Island ; ze zijn enkele van de hardste, meest extreme overlevers uit Alaska. Acht mannen van een zeldzaam ras gaan de strijd met elkaar aan terwijl ze op het punt staan om de ultieme overlevingstest te ondergaan in Arctische omstandigheden die alleen National Geographic kan bieden. Door een vliegtuig in het midden van de wildernis van Alaska achtergelaten met enkele hun ruwe vindingrijkheid in de bergen, zullen ze door verraderlijke en met ijs bedekte riviervalleien, dorre bergruggen en hoge bergtoppen navigeren, terwijl ze kampen met honger, vijandige roofdieren en gevaarlijke weersomstandigheden. Evenals voor de originele verkenners van National Geographic is er geen grote prijs voor degenen die slagen, enkel de trots om de afmattende uitdagingen die moeder Natuur hen toe kan werpen te hebben overwonnen. Het is een epische competitieserie, waarbij overleven de enige prijs is.

- 20.00 - Scam City ; vandaag : New Orleans ; in New Orleans ontmaskert Conor diverse criminele praktijken, van straatroof tot uitgebreide goknetwerken met connecties in de onderwereld.
- 01.00 - Scam City - New Orleans ;

NED 2
- 14.00 -Cees Nooteboom, pelgrim in Japan, een tocht langs 33 tempels ; ( N.B. - Cees Nooteboom schreef interessante reisboeken...als je ze kunt lezen, doe het, het is geen tijdsverlies ;) - Gecko )
- 20.25 - O ' Hanlons Helden ; vandaag : De Koppensneller van Genua ( 2de aflevering) ;

NED 3
- 19.55 - 3 op reis ; Dennis vervolgt zijn reis door India ; Chris is in het Canadese Newfoundland ;

BBC 1
- 17.30 - Hidden Kingdoms - Under Open Skies ; this is the story of two young animals forced to grow up fast. In Africa's savannah a baby elephant shrew learns how speed is the secret to survival amongst the largest animals on earth; and in America a young grasshopper mouse confronts the Wild West's deadliest creatures to stake a claim of his own.
ARTE
- 06.30 - Het Avontuur van Het Leven - overlevingsmethodes ;
- 07.15 - Het Avontuur van Het Leven - reptielen en amfibieën ;
- 08.10 - Waterslangen ;
- 11.15 - Metropolis ; vandaag : Keulen ;
- 13.25 - Géo - Guadeloupe , de beste rum ter wereld ;
- 20.10 - Op het platteland - Catalonië ;
- 22.40 - Ol' Man River - Mississipi ;
20.01.2014

EEN
- 14.20 - SPCA Rescue - Dying pitbull ; Nieuw-Zeelandse docuserie over het werk van de dierenpolitie in Auckland.

VIER
- 16.50 - Luchthaven Australië - Australische realityreeks over lagelagekostenluchtvaartmaatschappij Tiger Airways ;
- 22.10 - Los Easy Riders - na een bezoek aan de Inca hoofdstad Cuzco en Machu Picchu rijden Arnoud en Polle langs het Titicacameer Bolivia binnen ; onderweg worden ze gedoopt door een Aymara-priester en wordt Arnoud getrakteerd op een gratis dansles.

VITAYA
- 11.40 - Grenscontrole ;
- 17.05 - The Hotel Inspector ;
- 00.15 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ;

ACHT
- 20.40 - China on Four Wheels - documentaire ; Anita en Justin vertrekken in Peking en nemen elk een andere route naar Shanghai. Anita reist door de rijke, geïndustrialiseerde steden in het oosten van China. Ze ontmoet selfmade miljardairs op China's Supercar Club en bezoekt Great Wall Motors, de grootste fabrikant van SUV's in China, die de laatste jaren enorme winsten maakt. Ze bezoekt ook een hotel dat draait op zonne-energie en gaat mee met rijke families die met de auto op vakantie gaan. Ondertussen trekt Justin het binnenland in, naar het Chinese platteland. Hij bezoekt dorpjes waar arbeiders huis en haard hebben achtergelaten voor een slecht betaalde job in de stad. Daarna trekt hij noordwaarts, naar de spookstad Kangbashi, die bijna helemaal leeggelopen is. Is dit een teken dat de Chinese vastgoedbubbel op springen staat? Zijn reis gaat verder naar de plaats waar Mao zijn communistische revolutie plande en die nu een toeristische attractie is. Maar voor de miljoenen mensen die er nog wonen, is er sinds de revolutie nog niet veel veranderd. ( eerste aflevering ) .

- 21.40 - China on Four Wheels - documentaire ; Tijdens het laatste traject van hun reis hebben Anita Rani en Justin Rowlatt oog voor de diverse gezichten van het moderne China. In het geïndustrialieerde oosten bezoekt Anita gesofisticeerde en luxueuze steden. Ze bezoekt ook een heuse wijnkelder in Qingdao, en ze gaat na hoe Chinese huwelijken in de loop der jaren zijn geëvolueerd. Justin leert een heel andere wereld kennen, die van de boeren in de meest afgelegen streken van China. ( 2e aflevering ).

DISCOVERY CHANNEL
- 06.50 - Raging Planet - Avalanche ; we onderzoeken de enorme kracht van lawines, waarbij miljoenen tonnen sneeuw en ijs de helling af razen en in slechts een paar minuten hele steden en dorpen verwoesten.
- 09.20 - Mythbusters - Wheel of Misfortune ; de postbus zit vol en om de winnaars van de kijkersloterij te trekken kiest het tweetal met het 'Wheel of Mythfortune' vijf willekeurige e-mails en brieven om te beantwoorden.
- 12.40 - How the Earth Works - Will Iceland Poison the Skies ; Martin en Liz verkennen IJsland om te zien of vulkanen in de toekomst een chaos kunnen ontketenen. Martin maakt op een ashelling kennis met een bizarre motorsport.
- 19.20 - Mythbusters - Duct Tape Island ; Adam en Jamie stranden op een onbewoond eiland met alleen een rol ducttape. Ze gebruiken de legendarische tape om voedsel en water te vinden, een kamp te bouwen en gered te worden.
- 22.50 - Alaska: The Last Frontier ; volg de familie Kilcher en hun geïsoleerde gemeenschap net buiten Homer in Alaska. De family woont en werkt al vier generaties lang op hun boerderij.
- 23.45 - The Monsters Inside Me - Lurkers ; verhalen van mensen die besmet zijn geraakt met sluimerende parasieten, onder wie een jong meisje dat in een paar dagen één derde van haar lichaamsgewicht verliest.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Doomsday Preppers ;
- 07.40 - Air Crash Investigation ;
- 12.40 - Attack in The Wild ;

NED 2
- 19.55 - Rail Away ; vandaag : VS - White Pass & Yukon Railroad ; de spoorlijn is aangelegd voor de goudzoekers van de Klondike en Yukon ; zij kwamen af op de grootste goldrush die er ooit in de geschiedenis is geweest ; vanaf de havenstad Skagway, gebouwd om de White Pass over te steken, heeft de lijn nauwelijks gefunctioneerd ;

BBC 2
- 19.30 - Great British Railway Journeys ; assisted by his Bradshaw's guide, Michael Portillo embarks on a new journey from Southampton to Wolverhampton.

On this first leg he learns to set table aboard the luxury liner Queen Elizabeth before she sets sail and discovers how Cunard steamers began by transporting post across the Atlantic. He then heads to Netley, where he discovers the remains of an extensive military hospital built by order of Queen Victoria and from there to Basingstoke, where he finds out about a pitched battle between townspeople and the Salvation Army.

- 22.30 - Russia on Four Wheels - Justin Rowlatt and Anita Rani set off across Russia on two massive road-trips across the world's biggest, and one of its most enigmatic, countries. A former superpower and more recently a struggling giant, Russia is looking to assert itself once again on the world stage. With millions of square miles of land, a wealth of natural resources, the largest automobile market in Europe, diverse borders and trading partners aplenty, Russia has the potential to become one of the richest and most dynamic nations on earth. But 25 years after the fall of the Berlin Wall, how far has Russia left its Cold War past behind? And what direction will the country take? Driving thousands of miles in three weeks, and in two very different cars, Justin and Anita find out.

Anita and Justin begin their journeys in Sochi, the Black Sea resort home to the 2014 Winter Olympics, the most expensive games ever. Full of futuristic architecture, this is new Russia's glittering showcase to the world, but just round the corner from the glitzy stadiums is Joseph Stalin's old dacha, a reminder that in Russia the old and the new are often very close.

Anita is out to discover 'new' Russia. She travels north and west from Sochi in a Kombat, a Russian built luxury armoured plated bling machine - her oligarch tank. She enters a thriving world of westernised entrepreneurs, the mega-rich and rebellious youth, people who are at the forefront of shaping a new and vibrant Russia.

On her first leg she drives to the western port of Taganrog, enters a vast iron ore mine near Kursk, and makes her way up to Kaluga, a city once at the heart of one of Russia's poorest regions, and now a centre of industry with western factories including Volkswagen transforming its fortunes.

Meanwhile Justin heads east into 'old' Russia where he encounters a very different world in his chosen vehicle: a slightly battered Soviet-built UAZ 'jeep' first designed in the 1940s for the Red Army. He meets traditional Russians and encounters a land that seems hardly to have changed since before the Cold War years.

On the first half of his journey, Justin drives to a vast farm, once a Soviet Collective, before making his way alongside the Volga, Russia's 'Mother River', and to Volgograd (formerly Stalingrad) where he meets WWII veterans of the Battle of Stalingrad, before heading to the vast Lada car factory. ( eerste aflevering )

- 00.20 - Operation Grand Canyon - Dan Snow and team take on the rapids of the Grand Canyon in antique wooden boats to rediscover one of the wild west's great adventures of discovery. ( Eerste aflevering )

ARTE
- 05.55 - Landschappen van hier en elders : Portugal ( Madeira ) ;
- 06.50 - USA, de stille epidemie ;
- 07.45 - De laatste schuilplaatsen - De olifanten in Sri Lanka ;
- 11.15 - Liefde in de dierenwereld - Een dag in het bos ;
- 12.00 - Dromen op het platteland - Karinthië ;
- 12.45 - Géo - De Maldiven - het paradijs van de pinguïns ;
- 15.35 - Havens - Stockholm ;
- 16.25 - Arte+7 - Titanic, het laatste scenario ;
- 17.45 - Landschappen van hier en elders - De Polders ;
- 18.15 - Een treinticket voor ...Zuid Brazilië ;
- 19.00 - Australië en de nationale parken - het tropisch woud ;


21.01.2014

EEN
- 14.20 - SPCA Rescue - Shot puppy ; Nieuw-Zeelandse docuserie over het werk van de dierenpolitie in Auckland.
- 23.25 - Great Continental Railway Journeys - vandaag : van Dresden to Kiel ; met zijn toeristische gids uit 1913 in de hand, bezoekt Michael Portillo Duitsland ; in de vroege 20e eeuw was dit een land dat iedereen bewonderde, maar ook vreesde.

CANVAS
- 19.30 -My America - VRT-correspondent Michiel Vos neemt je mee door 'zijn' Amerika en doet zijn persoonlijke Amerikaanse droom uit de doeken: van Nederlandse immigrant tot Amerikaans staatsburger.

VITAYA
- 17.00 - The Hotel Inspector - Peter Mann is al 20 jaar de trotse eigenaar van The Grand Hotel in Hastings. De toekomst van het hotel ziet er echter allesbehalve rooskleurig uit. Hotel inspector Ruth Watson brengt Peter en de zijnen een bezoekje en stelt voor om orde op zaken te stellen. Hoe zal zijn The Grand Hotel terug competitief maken en onderscheidend van de concurrentie?
- 00.40 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ;

ACHT
- 08.40 - China on Four Wheels ; Anita en Justin vertrekken in Peking en nemen elk een andere route naar Shanghai. Anita reist door de rijke, geïndustrialiseerde steden in het oosten van China. Ze ontmoet selfmade miljardairs op China's Supercar Club en bezoekt Great Wall Motors, de grootste fabrikant van SUV's in China, die de laatste jaren enorme winsten maakt. Ze bezoekt ook een hotel dat draait op zonne-energie en gaat mee met rijke families die met de auto op vakantie gaan. Ondertussen trekt Justin het binnenland in, naar het Chinese platteland. Hij bezoekt dorpjes waar arbeiders huis en haard hebben achtergelaten voor een slecht betaalde job in de stad. Daarna trekt hij noordwaarts, naar de spookstad Kangbashi, die bijna helemaal leeggelopen is. Is dit een teken dat de Chinese vastgoedbubbel op springen staat? Zijn reis gaat verder naar de plaats waar Mao zijn communistische revolutie plande en die nu een toeristische attractie is. Maar voor de miljoenen mensen die er nog wonen, is er sinds de revolutie nog niet veel veranderd.

- 09.35 - China on Four Wheels ; tijdens het laatste traject van hun reis hebben Anita Rani en Justin Rowlatt oog voor de diverse gezichten van het moderne China. In het geïndustrialieerde oosten bezoekt Anita gesofisticeerde en luxueuze steden. Ze bezoekt ook een heuse wijnkelder in Qingdao, en ze gaat na hoe Chinese huwelijken in de loop der jaren zijn geëvolueerd. Justin leert een heel andere wereld kennen, die van de boeren in de meest afgelegen streken van China.

- 16.25 - China on Four Wheels ; tijdens het laatste traject van hun reis hebben Anita Rani en Justin Rowlatt oog voor de diverse gezichten van het moderne China. In het geïndustrialieerde oosten bezoekt Anita gesofisticeerde en luxueuze steden. Ze bezoekt ook een heuse wijnkelder in Qingdao, en ze gaat na hoe Chinese huwelijken in de loop der jaren zijn geëvolueerd. Justin leert een heel andere wereld kennen, die van de boeren in de meest afgelegen streken van China.

DISCOVERY CHANNEL
-07.20 - Raging Planet - Blizzard ; tienduizenden mensen vonden door sneeuw de dood en hier onderzoeken we de meest dodelijke vormen van sneeuw. Beleef de harde wind en de ijzige temperaturen van de sneeuwstorm.
- 09.50 - Mythbusters - Duct Tape Island ; Adam en Jamie stranden op een onbewoond eiland met alleen een rol ducttape. Ze gebruiken de legendarische tape om voedsel en water te vinden, een kamp te bouwen en gered te worden.
- 15.40 - The Real Hustle - Alex, Jess en Paul laten op Ibiza zien hoe afleiding wordt gebruikt om portemonnees van vakantiegangers te stelen. Alex en James gaan undercover voor hun nieuwste oplichterstruc.
- 19.05 - Mythbusters - Toilet Bomb ; Adam en Jamie testen een toiletbom uit een film. Kari, Tory en Grant kiezen het luchtruim om te onderzoeken of de 'V-formatie' voor vliegtuigen net zo goed werkt als voor vogels.
- 23.00 - Mega World - Norway ; kijk mee achter de schermen hoe in de Noorse scheepsbouw een radicale verandering plaatsvindt en neem een kijkje bij de bouw van 's werelds hoogste en gevaarlijkste skischans.
- 00.00 - Monsters Inside Me - Flesh Eaters ; de verhalen van mensen die gruwelijk verminkt zijn geraakt door vleesetende parasieten, onder wie een student wiens arm een vreemde vloeistof begint af te scheiden.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Doomsday Preppers ;
- 07.40 - Air Crash Investigation ;
- 12.40 - Puma ! - het verhaal van een van de meest schuwe katten op aarde. National Geographic volgt een wilde poemamoeder met haar drie welpen en geeft intieme inzichten in hun dagelijks leven. Je ziet hoe de welpen leren sluipen en hoe ze zich onzichtbaar moeten maken als een prooi hun kant op komt, of wanneer hun moeder aan het jagen is. De poemamoeder moet effectief jagen. Niet alleen haar welpen profiteren hiervan. Ook condors, vossen en andere dieren zijn afhankelijk van de maaltijd om te kunnen overleven.
- 15.10 - Air Crash Investigation - The Invisible Plane ; de succesvolle serie " Air Crash Investigation" onderzoekt schokkende vliegtuigrampen. Dramatische reconstructies, archiefbeelden en ooggetuigeverslagen geven de fatale minuten realistisch weer. Iedere aflevering laat de kritieke momenten zien, waarin nauwgezette reconstructies zijn verweven met meeslepende analyses. De oorzaken van de ongelukken worden uitvoerig onderzocht en de meest verwoestende fouten hebben geleid tot een aantal opzienbarende revoluties in de luchtvaartveiligheid.

BBC 1
-12.45 - Helicopter Heroes Down Under - Paediatrician Victoria Sheward flies to the rescue of a premature baby and a kayaker will drown if former Royal Marine Tony Woods is not able to pluck him from the waves.

- 23.35 - The Naked Rambler - Stephen Gough has been in prison in Scotland for nearly seven years. Most of that time he has been naked in solitary confinement. Stephen is 'the Naked Rambler', well-known for walking in public wearing just a pair of boots and a rucksack. A controversial figure, Stephen's incarceration has meant he has not seen his two teenage children grow up.

This film follows Stephen as he attempts to walk home to his family in Eastleigh, Hampshire. Walking over 400 miles naked is fraught with difficulties. It is a four-month quest beset by arrests, police cells, court appearances, releases, rearrests and prison.

Along the way, director Guy Gilbert attempts to understand how Stephen became the most notorious naked man in Britain and to examine his quest for 'freedom'. Why does a man persist in public nakedness when, time and again, his actions have landed him in jail? How does the public react to the sight of him? Is what he does 'wrong'? Is his cause really worth more than his family? Helping us understand, perspectives are offered from Stephen's family and from supporters who join him along the way.

By turns funny, frustrating and emotional, this film challenges our own notions of the law, freedom and morality.

BBC 2
- 08.50 - Helicopter Heroes Down Under - RAF veteran John Legge is scrambled to a gangland shooting in the Sydney suburbs and a family barbecue ends in an explosion.
- 19.30 - Great British Railway Journeys - Michael Portillo continues his journey from the Hampshire coast to the West Midlands in a distinctly military vein.

At Winchfield, he discovers the vast carriage which carried the Duke of Wellington's coffin to his state funeral at St Paul's Cathedral in 1852 and hears how the Duke's chestnut stallion also received full military honours when he was buried at the Duke's seat, Stratfield Saye. Michael then heads for Farnborough and the army camp at Aldershot, where, after the Crimean War, greater physical fitness among rank and file Victorian soldiers became a priority. Private Portillo joins the regulars to be put through his paces under military instruction.
Sanctuary is not far away in Farnborough North at the Benedictine Monastery of St Michael, where Michael visits the tomb of the French Emperor Napoleon III and his family. He ends this second leg of his journey in Crowthorne, where in the year his Bradshaw's was published, there opened a notorious new institution: England's first Asylum for the Criminally Insane, Broadmoor.

- 00.20 - Operation Grand Canyon - Dan Snow and his team continue down the Grand Canyon in antique wooden boats as they rediscover one of the Wild West's great adventures.

ARTE
- 06.00 - Landschappen van hier en elders - Portugal ( Sintra ) ;
- 07.45 - De Australische "outback" per trein ;
- 11.15 - Liefde in de dierenwereld - Een dag in de savanne ;
- 12.00 - Dromen op het platteland - Versilia ;
- 12.40 - Géo : India, het ziekenhuis van de tijgers ;
- 15.35 - Havens : Honolulu ;
- 17.45 - Landschappen van hier en elders - Ubaye ;
- 18.15 - Een treinticket voor ... Ierland ;
- 19.00 - Australië en de nationale parken : de Australische Alpen ;
- 01.45 - Stockholm Express ;
22.01.2014

EEN
- 14.20 - Nature's Newborns - 8-delige documentaire reeks waarin de Britse dierenarts en tv-persoonlijkheid Steve Leonard mensen opzoekt die bezig zijn met het verzorgen van pasgeboren dieren - gaande van de meest exotische soorten in dierentuinen tot onze favoriete huisdieren thuis.

CANVAS
- 19.30 - Drie Generaties - documentairereeks over families die minstens drie generaties lang hetzelfde beroep uitoefenen ; vandaag : piloten.

Marcel Maenhaut werd geboren in een eenvoudig gezin in het Oost-Vlaamse Afsnee. Zijn moeder vertelde haar zoontje vaak over de maan en de sterren. Bij Marcel was de interesse voor 'een grotere wereld' gewekt. Met de financiële hulp van een bevriende pastoor en dankzij een studiebeurs van het Fonds voor Hoogbegaafden kon hij naar het college gaan om zijn humanioradiploma te behalen. Later werd hij beroepsmilitair om een opleiding te volgen als piloot in Texas. Bij zijn terugkeer stond het volledige dorp zijn succesvolle dorpsgenoot op te wachten om hem in de bloemetjes te zetten. Voor Marcel mocht de wereld gerust nog iets groter zijn. Hij tekende bij Sabena, vertrok met zijn jonge gezin naar Congo en later naar Tripoli in Libië. Ook zijn zonen Paul en Peter kregen de smaak van een kosmopolitische wereld te pakken, en studeerden net als hun vader voor piloot. Hun zonen Maarten en Stijn deden hetzelfde. Hun carrière is op een keerpunt gestart: toen Sabena failliet ging, moesten ze beslissen of ze hun peperdure studies voor piloot al dan niet zouden voortzetten...

VITAYA
- 17.05 - The Hotel Inspector ; de 66-jarige hotelier Michael Bissell stak zijn hele vermogen in de opstart van het Beech House hotel in Reading. Omdat de zaak niet naar behoren evolueert, dreigt Michael op een faillissement af te stevenen. Tijd voor hotel expert Ruth Watson om in te grijpen en het Beach House hotel terug op de rails te krijgen. Maar zal de koppige Michael zich neerleggen bij haar beslissingen?

- 00.15 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ;
- 01.05 - The Hotel Inspector ;

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Raging Planet - Tornado ; we verkennen de wereld van de tornado en bezoeken het Midwesten van de VS, ook bekend als 'Tornado Alley', waar jaarlijks honderden mensen door dodelijke supercellen worden gedood.
- 09.50 Mythbusters - Toilet Bomb ; Adam en Jamie testen een toiletbom uit een film. Kari, Tory en Grant kiezen het luchtruim om te onderzoeken of de 'V-formatie' voor vliegtuigen net zo goed werkt als voor vogels.
- 15.40 - The Real Hustle ; het team demonstreert een oplichterstruc waarbij toeristen na een uitnodiging voor een drankje in een bar geld wordt afgetroggeld. En ontdek de geheimen achter kaartspelbedrog.
- 16.05 - Baggage Battles - Diamonds in the Rough ; vraag je je wel eens af wat er met je zoekgeraakte bagage gebeurt? We krijgen een uniek inkijkje in de lucratieve wereld van het bieden op niet-geclaimde bagage.
- 16.30 - Baggage Battles - Breaking the Bank ; vraag je je wel eens af wat er met je zoekgeraakte bagage gebeurt? We krijgen een uniek inkijkje in de lucratieve wereld van het bieden op niet-geclaimde bagage.
- 19.05 - Mythbusters - Battle of the Sexes ; de "Mythbusters" zetten mannen tegenover vrouwen in de ultieme strijd der seksen. De strijd barst los als de teams vijf eeuwenoude vooroordelen testen, zoals navigeren en autorijden.
- 20.00 - Dangerous Flights - Fuel Critical ; na een moeizame start in Macapa steken ondernemer Cory Bengtzen en copiloot Kerry het Amazonewoud over. Het laatste deel van de vlucht blijkt echter zeer turbulent te zijn.
- 00.00 - Monsters Inside Me - Breeders ; als een jong meisje maagkrampen krijgt, blijkt uit een ontlastingmonster dat ze een groot aantal van de meest voorkomende parasieten in de natuur meedraagt: voortplanters.
- 05.35 - Baggage Battles - de luchthavenveiling op Miami International Airport is de grootste ter wereld. Billy, Mark en Laurence en Sally zijn weer op de veiling om op niet-geclaimde koffers te bieden.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Doomsday Preppers - Peoples become Animals ; maak kennis met Alex die een leger aanvalshonden traint, Brenda die een oase in het bos bouwt, en Grace, een gepensioneerde politieagente.
- 12.40 - Wild Amazon ;
- 15.10 - Air Crash Investigations ;
- 23.00 - Scam City ; vandaag : New Orleans ;
- 02.00 - Scam City ; vandaag : New Orleans ;

NED 1
- 20.30 - Pinguïns undercover - documentairereeks over het leven van de pinguïn ;

NED 2
- 16.10 - De magie van ons zonnestelsel - Eigenlijk is onze atmosfeer niet veel meer dan een omhulsel van gas, maar toch is het een van de meest spectaculaire fenomenen in ons zonnestelsel. Slechts een beperkt aantal astronauten en piloten hebben die dunne blauwe lijn van onze atmosfeer ooit met hun eigen ogen kunnen aanschouwen. Het verhaal van Mercurius bewijst het belang van een atmosfeer voor het leven in ons zonnestelsel. Mercurius is de kleinste planeet van allemaal en hij staat het dichtst bij de zon. Ooit had Mercurius een atmosfeer, maar die is verdwenen en sindsdien is zijn oppervlak helemaal blootgesteld aan de niets ontziende krachten van de ruimte. Titan, de grootste maan van Saturnus, is groter dan Mercurius en is omhuld door een dikke en dichte atmosferische laag. Pas enkele jaren geleden is een ruimtesonde er voor het eerst in geslaagd om door die dikke atmosfeer te dringen en foto's te maken van het oppervlak van Titan. Daaruit bleek dat er op de maan rivieren en meren zijn.

- 19.55 - Rail Away ; deze reis leidt dwars door een woestijngebied met rood zand en rotsformaties. Startpunt is het moderne Phoenix, waar voetgangers koel gehouden worden door middel van een sproei-installatie. We nemen plaats in de trein die langs de rivier de Verde loopt. We bezoeken de plaats Williams en maken ook een nostalgische treinrit met de Grand Canyon Railway.

NED 3
- 20.25 - Nick & Simon - The Caribbean Dream ; de jongens blijven zich verbazen over Cuba en haar gebruiken. Dat je 'niet altijd zes kan gooien' blijkt als de heren een televisieoptreden proberen te versieren bij de Oprah Winfrey van Cuba. Maar ook dagelijkse boodschappen doen met het zogenaamde bonnenboekje roept veel vragen op. Op verzoek van Simon besluiten de vrienden het luxe hotel in te ruilen voor een Cubaanse bed & breakfast. Nick noemt dit 'voor de volledige Cubaanse experience gaan'. Maar hoe denkt gelegenheidsmanager Kees daar over, nadat hij is ondergeplast door de chihuahua van het hotel?

BBC 1
- 10.15 - Wanted Down Under - a job in the army and now as a lorry driver means John Woodland's spent most of his time away from home. Daughter Chloe feels he's missed out on her childhood, while wife Kerry just wants more time with her husband.

After falling in love with Australia on an army posting, John's convinced a move Down Under could bring his family the quality time together they need. But both Chloe and Kerry have never visited the country and are reluctant to leave their Welsh village. Can a week in Australia convince them to move half way around the world?

- 12.45 - Helicopter Heroes Down Under - Trauma specialist Helen Oliver is scrambled to a serious car crash on a country road. And in the outback, Dr Sarah McNeilly fights to save a bush ranger's leg.

BBC 2
- 08.45 - Helicopter Heroes Down Under - Paediatrician Victoria Sheward flies to the rescue of a premature baby and a kayaker will drown if former Royal Marine Tony Woods is not able to pluck him from the waves.
- 19.30 - Great British Railway Journeys - With his 1913 guidebook in hand, Michael Portillo explores the stunning art nouveau architecture of the Czech capital. In a café popular with artists of the time he discovers the dance craze of the day - the tango - and gamely gives it a go. In the spa of kings, Marienbad, now known as Marianske Lazne, Michael samples the sulphurous waters and wallows in peat and mud. At the Skoda factory in Pilsen he investigates how the machine products of peacetime gave way to the manufacture of armaments for war and test drives a state of the art passenger train locomotive made there today.

Crossing the border from Bohemia to Bavaria, Michael encounters a fire breathing dragon in Furth-im-Wald and in Nuremberg he rides German railway history - made in Britain. Arriving in Munich, he finds a blue horse created at the time of his guidebook and discovers an early 20th century pioneer who laid the foundations for the city's pre-eminence in science and technology today.

- 22.30 - Russia on Four Wheels - Justin Rowlatt and Anita Rani continue their epic road trips across Russia, discovering two very different sides of a vast and bewildering country looking to assert itself once again on the world stage.

Having started out at Sochi, the Black Sea resort hosting the 2014 Winter Olympics, Anita is in Moscow where she meets wealthy socialite Alisa Krylova, Pussy Riot protester Yekaterina 'Katia' Samutsevich and some rebellious night drag-racers and their souped-up cars. She then moves on to St Petersburg, Russia's former capital and its gateway to the west. She gets the chance to open a massive bridge and behind the tourist sites she finds a city of migrant workers and gay rights protesters.

Anita then turns north to meet entrepreneurs harvesting caviar from sturgeon stocked in the warm waters of a nuclear power plant, before reaching her final destination of Murmansk, high in the arctic and Russia's new economic frontier.

Justin continues on his journey east, from Perm and one of the last Gulag prison camps, deep into the Ural Mountains and Asia. He spends time with some very traditional bear hunters, gets close to some powerful military buyers at Russia's biggest arms fair, and drives on to Yekaterinburg, where he comes a little too close to men protecting the graves of local gangsters from the 1990s.

Finally, Justin reaches the lands of Russia's incredibly rich natural resources - a world of grim copper smelters, Cold War nuclear bomb-making plants, and a road that seems to go on forever into Siberia, looking east towards China and Japan. ( tweede aflevering )

ARTE
- 05.55 - Landchappen van hier en elders - Connemara ;
- 07.40 - Arte+7 - De laatste schuilplaatsen - De beren in Roemenië ;
- 10.25 - Schlei, een fjord in Duitsland ;
- 11.15 - Liefde in de dierenwereld - Een dag in Australië ;
- 12.00 - Een droom op platteland - Lombardije ;
- 12.45 - Cape Cod, veenbessenseizoen ;
- 15.35 - Havens - Doha ;
- 17.45 - Landschappen van hier en elders - Beaufortain ;
- 18.15 - Een treinticket voor...Madagaskar ;
- 19.00 - Australië en de nationale parken - Duivelseiland ;
23.01.2014

EEN
- 14.20 - Nature's Newborns - 8-delige documentaire reeks waarin de Britse dierenarts en tv-persoonlijkheid Steve Leonard mensen opzoekt die bezig zijn met het verzorgen van pasgeboren dieren - gaande van de meest exotische soorten in dierentuinen tot onze favoriete huisdieren thuis.

CANVAS
- 16.37 - Drie generaties - documentairereeks over families die minstens 3 generaties lang hetzelfde beroep uitoefenen ; vandaag : Piloten ;
- 20.40 - Animal Attraction - ook voor dieren is het niet altijd eenvoudig om de juiste partner te vinden (en te behouden). Daarvoor moet er verleid, gedanst, gezongen en vaak ook gevochten worden. In deze documentaire zien we enkele sterke staaltjes van liefde en hofmakerij in de natuur. Een koppel ijsberen gedraagt zich als regelrechte pubers, een paradijsvogel danst zijn eigen versie van de tango, maar verliest daarbij letterlijk en figuurlijk van zijn pluimen. Een maki gebruikt dan weer zijn persoonlijk parfum om een wijfje te verleiden. Een gorillawijfje kijkt diep in de ogen van een potentiële partner, maar speelt ook de jaloerse geliefde om haar doel te bereiken. Een hagedis bewijst dan weer dat het begrip 'hondstrouw' hem op het lijf geschreven is... ( N.B. - zie je ?! daarom blijf ik trouw aan de fora en aan mijn "baas", Fred..:), zo zijn we, de hagedissen ...;) - Gecko ).

Vitaya
- 17.05 - The Hotel Inspector ;
- 00.15 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ;

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Raging Planet - Hurricane ; we onderzoeken de indrukwekkende kracht van orkanen. Rond het oog van de storm kan de wind snelheden van 350 km per uur bereiken, met enorme verwoestingen als gevolg.
- 09.50 - Mythbusters - Battle of the Sexes ; de "Mythbusters" zetten mannen tegenover vrouwen in de ultieme strijd der seksen. De strijd barst los als de teams vijf eeuwenoude vooroordelen testen, zoals navigeren en autorijden.
- 15.50 - The Real Hustle - de hustlers laten in een winkelstraat zien hoe bij een geldautomaat je kaartgegevens gestolen kunnen worden. Paul en Jess demonstreren hoe identiteitsfraude werkt.
- 16.05 - The Baggage Battles - Blast from the Past ; de doorgewinterde veilingjagers speuren de wereld af naar veilingen van niet-geclaimde goederen, waar ze op lucratieve voorwerpen bieden die ze met winst proberen te verkopen.
- 16.30 - The Baggage Battles - Man on Fire ; de doorgewinterde veilingjagers speuren de wereld af naar veilingen van niet-geclaimde goederen, waar ze op lucratieve voorwerpen bieden die ze met winst proberen te verkopen.
- 19.05 -Mythbusters - Square Wheels ; in theorie gaat bij een bepaalde snelheid een rit in een auto met vierkante wielen net zo soepel als de rit in een auto met gewone ronde wielen. Kunnen Adam en Jamie dit bewijzen?
- 23.00 - Beyond Survival with Les Stroud - The Arctic ; Les Stroud reist voorbij de noordpoolcirkel om met Inuit-jagers op wild te jagen en hij doet zich samen met de stam tegoed aan rauwe zeehondenogen en andere lokale lekkernijen.
- 00.00 - Monsters Inside Me - Stowawys ; wat gebeurt er wanneer parasieten meeliften met hun gastheer of permanent hun intrek nemen? Volg het verhaal van de oorlogsveteraan die een 30 cm lange worm uit zijn lichaam trekt.
- 05.35 - Baggage Battles - eén keer per jaar nodigt de politie van Vancouver 2000 bieders uit voor een grote veiling. Billy, Mark, Laurence en Sally proberen een aantal van de kostbaarheden te bemachtigen.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Doomsday Preppers ;
- 07.40 - Air Crash Investigation ;
- 11.00 - Scam City ; vandaag : New Orleans ;
- 12.40 - Wild Amazon ;
- 15.10 - Air Crash Investigation - Fight for Control ;
- 21.00 - Scam City - Mexico City ; Conor gaat de gangen na van misdadigers die de mooie straten van Mexico Stad hebben geterroriseerd met moord, ontvoering en afpersing.
- 22.00 - Doomsday Castle - Brent Sr. besluit een tokkelbaan aan te leggen als vluchtroute uit het fort. Dawn-Marie en Ashley brengen de nacht in het bos door.
- 00.00 - Scam City - Mexico City ;

NED 1
- 21.35 - Floortje Dessing naar het einde van de wereld - reisreportage ; Floortje bezoekt in het uiterste noordoosten van Australië de 68-jarige David Glasheen, die hier al ruim 20 jaar in z'n eentje op een verder onbewoond eiland woont .

NED 2
- 19.50 - Rail Away ;

BBC 1
- 10.15 - Wanted Down Under - Lisa Hoffman's determined to convince partner Math to leave rural Wales behind and start a new life with their young daughter on the other side of the world. Although she's never been, she's convinced Australia would offer the family a better future and a more adventurous life.

Math wants the best for his family, but can't imagine what Australia could offer that they don't already have at home, and he's reluctant to leave the Welsh speaking community where he grew up. On a trial week in Brisbane however, Math is enthralled by the houses they could possibly afford - but will that be enough to convince him to move halfway around the world?

- 12.45 - Helicopter Heroes Down Under - in this episode, a surfer is attacked by a shark, a baby suffers from dehydration in record temperatures, a teenage rider is thrown from his horse, and a construction site worker is hit in the face by a pneumatic hammer.
- 21.00 - Hidden Kingdoms - this is the story of two tiny animals coming of age.
In the wild woods of North America, a young chipmunk is gathering a vital store of nuts ahead of his first winter - in his way are ruthless rivals and giant predators.

In the steaming rainforest, a young tree-shrew is forced deep into the jungle to find food. She must draw on all her intelligence and agility if she is to escape the ultimate jungle predator - a reticulated python!

BBC 2
- 08.50 - Helicopter Heroes Down Under -Lisa Hoffman's determined to convince partner Math to leave rural Wales behind and start a new life with their young daughter on the other side of the world. Although she's never been, she's convinced Australia would offer the family a better future and a more adventurous life.

Math wants the best for his family, but can't imagine what Australia could offer that they don't already have at home, and he's reluctant to leave the Welsh speaking community where he grew up. On a trial week in Brisbane however, Math is enthralled by the houses they could possibly afford - but will that be enough to convince him to move halfway around the world?

- 19.30 - Great British Railway Journeys - Michael Portillo continues his journey from Southampton to Wolverhampton beginning today in Chippenham, where at Lacock Abbey he discovers how the world's first photographic negative was made and learns how to make a print. He travels on to Bristol to visit the Victorian Clifton Zoo, where he finds tigers and polar bears before him also arrived by train.

Next stop is Severn Tunnel Junction in Wales, where he explores an extraordinary piece of Victorian engineering with its own pump house pumping out millions of gallons a day to keep it dry. Michael then heads for Gloucester to find out why the station became infamous for lost luggage. At the city's cathedral, Michael meets a stonemason who bravely invites him to chip away.

- 00.20 - Russia on Four Wheels - Justin Rowlatt and Anita Rani set off across Russia on two massive road-trips across the world's biggest, and one of its most enigmatic, countries. A former superpower and more recently a struggling giant, Russia is looking to assert itself once again on the world stage. With millions of square miles of land, a wealth of natural resources, the largest automobile market in Europe, diverse borders and trading partners aplenty, Russia has the potential to become one of the richest and most dynamic nations on earth. But 25 years after the fall of the Berlin Wall, how far has Russia left its Cold War past behind? And what direction will the country take? Driving thousands of miles in three weeks, and in two very different cars, Justin and Anita find out.

Anita and Justin begin their journeys in Sochi, the Black Sea resort home to the 2014 Winter Olympics, the most expensive games ever. Full of futuristic architecture, this is new Russia's glittering showcase to the world, but just round the corner from the glitzy stadiums is Joseph Stalin's old dacha, a reminder that in Russia the old and the new are often very close.

Anita is out to discover 'new' Russia. She travels north and west from Sochi in a Kombat, a Russian built luxury armoured plated bling machine - her oligarch tank. She enters a thriving world of westernised entrepreneurs, the mega-rich and rebellious youth, people who are at the forefront of shaping a new and vibrant Russia.

On her first leg she drives to the western port of Taganrog, enters a vast iron ore mine near Kursk, and makes her way up to Kaluga, a city once at the heart of one of Russia's poorest regions, and now a centre of industry with western factories including Volkswagen transforming its fortunes.

Meanwhile Justin heads east into 'old' Russia where he encounters a very different world in his chosen vehicle: a slightly battered Soviet-built UAZ 'jeep' first designed in the 1940s for the Red Army. He meets traditional Russians and encounters a land that seems hardly to have changed since before the Cold War years.

On the first half of his journey, Justin drives to a vast farm, once a Soviet Collective, before making his way alongside the Volga, Russia's 'Mother River', and to Volgograd (formerly Stalingrad) where he meets WWII veterans of the Battle of Stalingrad, before heading to the vast Lada car factory.

ARTE
- 06.05 -Landschappen van hier en elders - Extremadura ( Spanje ) ;
- 07.00 - Metropolis - Keulen ( Duitsland ) ;
- 07.45 - De laatste schuilplaatsen - De chimpansees in Ivoorkust ;
- 08.45 - Een wereldtour in vogelvlucht ;
- 10.45 - Het Avontuur van Het Leven - vissen ;
- 11.15 - Liefde in de dierenwereld - Het leven van een aap ;
- 12.00 - Het leven op het platteland - Rhône-Alpes ;
- 12.40 - Tonga - het einde van het paradijs ?
- 15.35 - Havens : Napels ;
- 17.45 - Landschappen van hier en elders - Aix ;
- 18.15 - Een treinticket voor ...Zuid-Korea ;
- 19.00 - Australië en de nationale parken - De kust van de walvishaaien ;


Labels : Argentinië, Australië, Birma, Bolivia, Brazilië, Canada, China, Cuba, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Guadeloupe, Ierland, IJsland, India, Italië, Ivoorkust, Japan, Madagaskar, Marokko, Mongolië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Peru, Polynesië, Portugal, Quatar, Roemenië, Rusland, Schotland, Spanje, Sri Lanka, Tonga, Tsjechië, Tunesië, V.S.A., Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan