TV-Reisprogramma's week 19.07 - 25.07.2014

Gecko

Well-Known Member
19.07.2014


EEN
- 18.10 - Vlaanderen Vakantieland - Weekendtips voor het hele gezin: boerderijweekend in de Limburgse Kempen. - Weekend Wallonië: kastelen in Henegouwen. - Frankrijk: fietsvakantie in de Poitou-Charentes (1).

CANVAS
- 20.10 - Vranckx - Gewelddadige Steden : Chihuahua ; Chihuahua heeft vorig jaar een prijs gewonnen. Die van de meest gewelddadige stad van Mexico. Onze reis begint in Jardin del Oriente, een arme buitenwijk. Er zijn pas vier jonge mensen geëxecuteerd. Een huurmoordenaar kan je hier regelen voor een paar dollar. De familie is ontredderd, de buren zijn boos. 'Altijd opnieuw hetzelfde verhaal, de politie komt pas na een uur, als het kwaad geschied is.' Zijn ze te traag of hebben ze gewoon te veel werk? We zoeken het 's nachts uit en gaan mee op patrouille. Nicolas Perrin leidt de operatie. Hij wil de controles in de nachtclubs opvoeren. 'Hier vind je minderjarige prostituees en drugs. En die problemen willen we aanpakken.' In een half jaar tijd nam de politie 25 ton marihuana en 7 ton heroïne in beslag. Geweld kan ook een uitlaatklep zijn. Lucha libre, vrij worstelen, is zowat de nationale sport. In de ring vechten stripfiguren en gemaskerde mannen. Het publiek mag naar hartenlust roepen en schelden. 'Mensen komen hier om te ontstressen. Hoog of laag opgeleid, je komt hier iedereen tegen', zegt de organisator. Ook El Rayo leeft van de misdaad, maar dan op een meer onschuldige manier. Hij zingt zogenaamde corrido's. Liederen waarin hij de lof zwaait over misdadigers. Al is dat niet zonder gevaar, want een lied over de ene bende, kan de andere bende kwaad maken. 'Onlangs is er omwille van hun corrido's een groep van 15 muzikanten geëxecuteerd in een bar.'

VTM
- 12.35 - The Zoo - Nat trekt overzees om een nieuweling voor de Auckland Zoo op te halen. Het is een grote dag voor Trent, wanneer de drie kleine servals voor het eerst kennismaken met de buitenwereld. Asha ontdekt dat er een baby onderweg is bij de orang-oetangs.

- 18.00 - Border Security Australia - In de luchthaven van Sydney trekt een passagier uit Japan de aandacht door voortdurend van kledij te veranderen. Douanier Michael besluit de man en zijn bagage te controleren. Een goede zet. De Israëlische ex-militair Tal verklaart dat hij een maand komt vissen in Australië, terwijl hij thuis een zoontje van drie maanden heeft. Douanier Bob gelooft niets van het verhaal en besluit Tal grondig door te lichten. Toeristen uit Chili worden op de vingers gektikt omdat ze katoenplanten bij zich hebben. Ook twee Britse koks houden zich niet aan de strenge invoerregels.

- 18.25 - The Zoo - De weegschaal toont of het dieet van de olifanten succesvol geweest is of niet. De wereld van de servals wordt op zijn kop gezet. In de Taronga Zoo in Sydney maken we kennis met 3 vrouwelijke orang-oetans die naar de zoo in Auckland worden overgebracht.


ACHT
- 10.45 - James May's Man Lab - In deze aflevering herenigt James Love Fungus, een indierockgroep die al twintig jaar gesplit is, op het High Voltage Festival. Hij velt ook een boom om toiletpapier te maken en gaat op geestenjacht in Lympne Castle in Kent.

VITAYA
- 18.05 - Oplichters in het Buitenland - Thailand ; Kees van der Spek reist deze week af naar Thailand. In Bangkok duikt hij in de wereld van de edelstenenzwendelaars: oplichters die jaarlijks talloze toeristen duizenden euro's aftroggelen met juwelen die veel minder waard zijn dan ze beweren. Wanneer Kees undercover gaat, blijkt al snel dat er een crimineel netwerk achter de oplichting schuilgaat, waarbij de lokale toeristenpolitie een wel heel cruciale rol speelt.

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How Do They Do It ? - Battery Power/Chocolate/Toothbrushes ; in deze aflevering zien we hoe met zwavelzuur en lood 100 miljoen autoaccu's worden geproduceerd, hoe van bonen chocolade wordt gemaakt en hoe tandenborstels je tanden reinigen.

- 06.25 - Superskyscrapers - verken de grenzen van de technologie en het design van wolkenkrabbers. Nieuwe gebouwen worden steeds groter, hoger, groener, sterker, slimmer en luxueuzer dan hun voorgangers.

- 09.45 - Dirty Jobs - Mike begint de dag met een kijkje bij een Mardi Gras-praalwagen. Daarna verzamelt hij koeienblazen, die tijdens de optocht gebruikt worden om boze geesten te verdrijven.

- 16.35 - How It's Made - Hoe worden gerobotiseerde lokdieren, tomaten in blik, scoreborden en lasso's gemaakt? We nemen weer alledaagse producten onder de loep.

Door de tragische gebeurtenis van 17.07, het is best mogelijk dat de tv-programma's van NED 1,2 en 3 aangepast zullen zijn.

NED 3
- 21.30 - My America - Documentairereeks van Michiel Vos waarin hij de kijker laat kennismaken met 'zijn' Amerika zoals hij het de afgelopen tien jaar heeft leren kennen.

- 22.05 - World's Most Dangerous Roads - Avonturier Ben Fogle en komiek Hugh Dennis rijden langs een historische route vanuit de Peruviaanse Andes naar het Amazone-gebied, via wegen die aangelegd werden om de natuurlijke rijkdommen van het regenwoud te exploiteren. Het wordt een ware rollercoasterrit met grote hoogteverschillen, haarspeldbochten en éénrichtingswegen vol modder.

NED 2
- 14.50 - O'Hanlons Helden - De Karachi Papers ; in India en Pakistan gaat O'Hanlon op zoek naar een geheim homo-erotisch rapport en onderweg wordt hij toch wel tamelijk nerveus van de enorme hoeveelheid krokodillen en kalashnikovs om hem heen.

BBC 2
- 09.15 - The Living Planet - The Sky Above ; high above Earth's surface, Sir David Attenborough floats weightless, showing that without gravity the world would be a chaotic place. Seen from space huge cloud patterns sweep across the globe. But some species like spiders, ski-diving frogs, gliding squirrels, birds and bats have overcome the force of gravity to fly through the air. (y)

- 10.40 - Great British Railway Journeys - Michael Portillo takes to the tracks with a copy of George Bradshaw's Victorian Railway Guidebook. In a series of four epic journeys, he travels the length and breadth of the country to see how the railways changed us, and what of Bradshaw's Britain remains.

His journey takes him along the Brunel's Great Western Railway from Swindon to Penzance. This time, Michael searches for the lost church of St Piran, explores the last working tin mine in Cornwall and harvests oysters on the Helford River.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.20 - Secret Life Of Predators - Stealth ; een serie over overlevingsverhalen van de natuur. Door de beste camera- en productietechnologieën is Secret Life Of Predators een baanbrekende televisie-ervaring. Volg het slagveld van ‘s werelds grootste roofdieren.

- 09.30 - Do Or Die - Icy Highway Crisis ;kruip achter het stuur van een vrachtwagen die kan wegglijden op het dodelijke zwarte ijs, of ontwijk de beet van een hongerige alligator.

- 10.40 - World's Worst Natural Disasters ;

- 11.30 - America's Lost Treasures - Philadelphia ;

- 18.15 - World's Smart Cities - Durban ( Zuid-Afrika) ;

ARTE
-07.35 - X: enius - Hoe vliegen de vliegtuigen ? ( N.B. - spijtig genoeg, in de actualiteit, MH 370, MH 17 - Gecko:( )

- 08.00 - Arte+7 - Géo - De reddende honden van het Gardameer ;

- 08.45 - Arte+7 - Géo - Indië, de kliniek van de tijgers ;

- 09.30 - Angola, het geluk in de trein ;

- 12.55 - Arte+7 - De ziel van Himalaya ; het koninkrijk van Mustang ;

- 13.40 - Arte+7 - Géo - De laatste caravanhouders van Sahara ;

- 14.25 - Yourope - Dokter worden, een droom ?

- 15.20 - Arte+7 - Latijns Amerika en de natuurlijke paradijzen - Patagonië ;

- 16.05 - Arte+7 - Latijns Amerika en de natuurlijke paradijzen - Pantanal ;

- 17.35 - De grappige vissen ;

- 18.20 - Arte+7 - Landschappen om ervan te dromen...Oostenrijk ;

- 20.00 - Géo - Birma, de monnik, het dorp en het licht ;

- 20.40 - Van boven uit - de Noordzee ;

- 22.30 - Te jong om te sterven : Kurt Kobain ;

- 23.20 - Freddie Mercury -Tribuut Concert 1 ;

- 00.50 - Freddie Mercury - Tribuut Concert 2 ;
20.07.2014

EEN
-13.40 - Sur les routes d'Ushuaia - De magische steden van Yemen ; sommige legendarische plaatsen zijn het gevolg van de ontmoeting tussen mens en natuur. Samen hebben ze wonderen gecreëerd. Jemen is zo'n plaats. Daar werden de eerste wolkenkrabbers gebouwd. We bezoeken de verticale steden die lang geleden langs de wierookroute lagen.

- 18.10 - Joanna Lumley's Nile - Joanna bereikt Khartoem, waar ze de beroemde draaiende Derwisjen ontmoet. Ook ondergaat ze een Dukan, een Soedanese schoonheidsbehandeling voor vrouwen waarbij rook van een specifiek soort hout een grote rol speelt. In Khartoem splitst de Nijl in de blauwe Nijl en de Witte Nijl. Joanna maakt een omleiding via de Blauwe Nijl naar Ethiopië. Vanuit een helikopter ziet zij de kracht van de rivier en de schoonheid van het landschap. Vervolgens trekt ze het Simien-gebergte in waar ze een groep sporters ontmoet die hier traint vanwege de goede omstandigheden voor lange afstandslopers door de hoogte van het gebergte.

- 20.00 - The Zoo - Garth stelt aan de heremietibissen of kaalkopibissen twee nieuwe bewoners voor. Bij de witgezichtssaki's is het kleintje al flink bijgekomen. De operatie van Tamu de giraffe nadert een kritiek punt.

- 23.05 - Richard E. Grant's Hotel Secrets - V.I.P. ; Richard krijgt een idee van wat het betekent om een vipbehandeling te krijgen in enkele van de beste hotels ter wereld. Zoals bijvoorbeeld in de Harlequin Suite van het Londense Dorchester, waar Elizabeth Taylor een badkamer in roze marmer liet installeren. Of in het Parijse hotel Le Meurice, waarnaar Salvador Dalí gedurende 30 jaar ononderbroken terugkeerde. Richard ontmoet er Amanda Lear, de muze van de schilder, die vertelt over de capriolen van dit surrealistische genie en hoe zijn nalatenschap vandaag in het hotel wordt geëerd. In de VS tenslotte, kan Richard even proeven van de levensstijl van de allerrijksten, wanneer hij een 5.000 dollar dure fleurburger bestelt in het Mandalay Bay Hotel in Las Vegas.


CANVAS

- 19.07 - Killer Bees of Africa - De geafrikaniseerde honingbij is een hybride van de Afrikaanse honingbij met verschillende Europese soorten zoals de Italiaanse en de Spaanse bij. De geafrikaniseerde honingbij heeft een negatieve reputatie door haar grote agressie. In deze documentaire volgen we een koningin van de geafrikaniseerde honingbij in haar strijd om te overleven, de koninklijke bloedlijn te behouden en haar rivalen te vernietigen. Deze koningin is echter niet de enige van koninklijken bloede op de Keniaanse vlaktes - de machtige olifant is er ook op zoek naar rust. Dit is het verhaal van hoe deze twee beesten, groot en klein, hun weg zoeken naar de koele oase van de bossen van Mount Kenya, om er te overleven.

VTM

- 12.30 - The Zoo - Nat is in Australië, waar ze tijd doorbrengt met de welpjes die uit de Auckland Zoo verhuisden naar de Monartodierentuin, bij Adelaide. Asha schakelt de hulp in van een teddybeer om orang-oetang Melur voor te bereiden op het moederschap. Kashin en Burma maken kabaal met hun nieuw speelgoed.

- 18.00 - Border Security Canada ;

ACHT
- 10.30 - Paul Merton in India - Hyderabad & Bangalore ;

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - Eiffel Tower/Snowboards ; in deze aflevering ontdekken we hoe de Eiffeltoren wordt onderhouden en hoe het ultieme snowboard wordt ontworpen en gemaakt.

- 06.25 - Superskyscrapers - Verken de grenzen van de technologie en het design van wolkenkrabbers. Nieuwe gebouwen worden steeds groter, hoger, groener, sterker, slimmer en luxueuzer dan hun voorgangers.

- 07.15 - Raging Planet - Lightning ; in deze schokkende aflevering ontdekken we waarom bliksem de grootste elektrische kracht op aarde is, met wereldwijd meer dan tien miljoen bliksemontladingen per dag.

- 08.55 - How The Earth Works - Japanese Death Match ; Liz en Martin bezoeken Japan, om de strijd vast te leggen tussen de mensen en het land waarop ze leven.

- 10.35 - Wildest Indochina - Malaysia ; Maleisië beschikt over een grote diversiteit aan natuurlijke rijkdommen. Op Borneo, het op twee na grootste eiland ter wereld, leven orang-oetans en zoutwaterkrokodillen. ( N.B. - een fantastisch mooi land, die de afgelopen 4 maanden enorm veel pech had....- Gecko:( ) ;

- 11.25 - River Monsters : Legend of Loch Ness - Jeremy Wade is vastbesloten om het beroemde monster van Loch Ness op te sporen. Zijn reis voert hem zelfs naar de vulkanen van IJsland. Lukt het hem om het raadsel op te lossen?

- 13.05 - Dual Survival - Misty Mountain Drop ; Lundin en Teti nemen het op tegen de dichte wouden en bergrivieren van de Klamath Mountains in California, die weleens hun zwaarste beproeving zouden kunnen blijken te zijn.

- 14.45 -Off the Hook : Extreme Catches - Like a Sturgeon (Hooked for the Very First Time) ; Eric gaat in de Pacific Northwest op zoek naar de steur. Steuren zijn grote, beenachtige vissen die ook wel levende fossielen worden genoemd.

- 15.10 - Off the Hook : Extreme Catches - Best of Off the Hook: Extreme Catches ; Eric kijkt terug op de mooiste momenten uit deze boeiende serie, waaronder zijn grappigste fragmenten en de mooiste nooit eerder vertoonde beelden.

- 20.00 - Outback Truckers - Outback truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 23.00 - Wildest Indochina - Cambodia ; van alle landen in Zuidoost-Azië heeft Cambodja waarschijnlijk de grootste biodiversiteit. Het dierenleven en het klimaat worden beheerst door de jaarlijkse moessoncyclus.

- 00.00 - Wildest Islands - Falkland Islands : Penguin Paradise ; ga mee naar de winderige Falklandeilanden in de zuidelijke Atlantische Oceaan en ontdek de unieke flora en fauna. Hier leven zelfs pinguïns.

NED 3
-19.25 - Voor de Leeuwen - Max wil machinist worden en volgt hiervoor een MBO-opleiding. Hij gaat in Albanië aan de slag bij de Albanese Spoorwegen. Het contrast kan niet groter zijn als hij op zijn eerste werkdag begint met een stevige borrel. Zijn mentor is hoofd opleidingen, maar heeft al jaren geen aspirant-machinist meer gehad. De vier locomotieven die de spoorwegen daar rijk zijn, verkeren in deplorabele staat. Max moet zijn stage hier door zien te komen op misschien wel de armste en zeker de slechtst onderhouden spoorwegen van Europa.

- 19.55 - 3 op Reis - Floortje Dessing maakt per boot, auto en trein een lange reis van Amsterdam naar Alaska. Vanuit de hoofdstad van Nederland neemt ze een 280 meter lang containervrachtschip waarmee ze naar New York vaart. Elf dagen op zee met de mannen. Niet bepaald de luxecruise waar veel vakantiegangers van dromen.

- 22.05 - Slikken en Spuiten op Reis - Iran ; de opening van het nieuwe seizoen begint spectaculair met een bezoek van Filemon aan Iran. In dit land zijn de regels op het gebied van seks en drugs zeer streng. Mannen en vrouwen leven strikt gescheiden, alcohol is bij wet verboden en tot voor kort werden homo's publiekelijk geëxecuteerd. Verrassend genoeg ontdekt Filemon dat jonge Iraniërs verbluffend goed de regels weten te omzeilen. Hij bezoekt een mondain skioord, spreekt met transseksuelen en belandt op een illegaal huisfeestje waar zo'n beetje alles gebeurt wat door het regime verboden is.

NED 1
- 18.10 - Erica op Reis - Namibië ; Erica Terpstra zet haar reist door de voormalige Duitse kolonie Namibië, in het zuiden van Afrika.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek kan zetten met karate en snowboarden op water.

- 09.05 - Ultimate Survival Alaska - Vertical Hell ; in de laatste etappe van deze 4800 km-lange reis moeten de avonturiers een berg van rots en ijs overwinnen op de Juneau-ijskap.

- 09.50 - Air Crash Investigation - I'm the Problem ; deskundigen onderzoeken wat er gebeurde met PSA vlucht 1771, nadat de piloten pistoolschoten hoorden uit de cabine. Er vielen 43 doden.

- 10.40 - Highway Thru Hell - U.S.A. , The Dead Zone ; Edgar staat voor een uitdaging: hij moet een SUV redden die op een meer door het ijs is gezakt. Sam gaat intussen achter geld aan.

- 15.00 - Air Crash Investigation - Nowhere to Land ; in 1998 leek een ramp onafwendbaar toen de motoren van een Boeing 737 uitvielen bij New Orleans. Toch wisten de piloten het toestel te redden.

- 00.40 - Air Crash Investigation - Split Decision ; de ramp met Arrow Air Vlucht 1285 was de ergste in Canada. De oorzaak leek ijsvorming, maar een minderheidsrapport kwam tot een andere conclusie.

ARTE
- 06.00 - Franse Dorpen - Yvoire ;

- 06.30 - De kleine treinen van Himalaya - lijn Kalka - Shimla ;

- 08.55 - Kleine dieren - De vlinder ;

- 09.45 - Arte+7 - Het Wilde Frankrijk ;

- 11.20 - Metropolis - Umea ( Zweden) ;

- 13.40 - Géo - Birma, de monnik, het dorp en het licht ;

- 14.30 - Latijns Amerika en de natuurlijke paradijzen - Amazonië ;

-15.15 - Latijns Amerika en de natuurlijke paradijzen - Andes ;

- 16.00 - Van Boven Uit - de Noordzee ;

- 19.15 - Landschappen om ervan te dromen - Havelland ;
21.07.2014

EEN
- 16.20 - Ontdek de Wereld - Balearen : Menorca en Mallorca ; een trip door de eilanden Mallorca en Menorca met aandacht voor cultuurhistorische bezienswaardigheden, folklore en natuur.

- 16.50 - Vlaanderen Vakantieland - Weekendtips voor het hele gezin: boerderijweekend in de Limburgse Kempen. - Weekend Wallonië: kastelen in Henegouwen. - Frankrijk: fietsvakantie in de Poitou-Charentes (1). ( her. van 19.07.2014 ).


CANVAS
- 17.52 - Vranckx - Gewelddadige Steden - Chihuahua ; Chihuahua heeft vorig jaar een prijs gewonnen. Die van de meest gewelddadige stad van Mexico. Onze reis begint in Jardin del Oriente, een arme buitenwijk. Er zijn pas vier jonge mensen geëxecuteerd. Een huurmoordenaar kan je hier regelen voor een paar dollar. De familie is ontredderd, de buren zijn boos. 'Altijd opnieuw hetzelfde verhaal, de politie komt pas na een uur, als het kwaad geschied is.' Zijn ze te traag of hebben ze gewoon te veel werk? We zoeken het 's nachts uit en gaan mee op patrouille. Nicolas Perrin leidt de operatie. Hij wil de controles in de nachtclubs opvoeren. 'Hier vind je minderjarige prostituees en drugs. En die problemen willen we aanpakken.' In een half jaar tijd nam de politie 25 ton marihuana en 7 ton heroïne in beslag. Geweld kan ook een uitlaatklep zijn. Lucha libre, vrij worstelen, is zowat de nationale sport. In de ring vechten stripfiguren en gemaskerde mannen. Het publiek mag naar hartenlust roepen en schelden. 'Mensen komen hier om te ontstressen. Hoog of laag opgeleid, je komt hier iedereen tegen', zegt de organisator. Ook El Rayo leeft van de misdaad, maar dan op een meer onschuldige manier. Hij zingt zogenaamde corrido's. Liederen waarin hij de lof zwaait over misdadigers. Al is dat niet zonder gevaar, want een lied over de ene bende, kan de andere bende kwaad maken. 'Onlangs is er omwille van hun corrido's een groep van 15 muzikanten geëxecuteerd in een bar.' ( her. van 19.07.2014 )


VTM
- 12.10 - Vinger aan de Poot - Isabelle runt het dierenopvangcentrum Vetas. Ze verzorgt verwaarloosde en mishandelde dieren en geeft hen een nieuwe kans. In de Olmense zoo is het alle hens aan dek want bruine beren Arnold en Albert verhuizen naar hun nieuwe verblijf. Reptielendokter Walter ontfermt zich over een doodzieke schildpad en Marie krijgt een echte pechvogel over de vloer. Yorkshire Toby heeft al een gebroken voorpootje en nu heeft hij ook zijn achterpoot bezeerd.

- 18.00 - Border Security Australia - in de luchthaven van Sydney wordt een man uit Singapore uit de rij gehaald omdat hij opvallend nerveus is. Douanier Denise en haar collega vermoeden dat hij een drugskoerier is of dat hij illegaal aan de slag wil gaan in Australië. De waarheid zal tijdens de urenlange ondervraging aan het licht komen. Een bejaard koppel dat een pelgrimstocht naar Mekka heeft ondernomen, heeft melk en voedsel meegenomen en in hun koffer gestopt. En dat is niet toegestaan. De douaniers moeten uitmaken of er al dan niet kwaad opzet in het spel is. Alle postpakketten en brieven die via luchtpost worden verstuurd, worden zorgvuldig bekeken. Douane-officier Susan opent een kartonnen doos die op het eerste gezicht alleen lakens bevat en een doos die gevuld is met inpaklint. De douanedienst van Ashmore Reef patrouilleert 's nachts om illegale vissers in het gebied op heterdaad te betrappen. Dat blijkt geen overbodig initiatief.


OP 12
- 21.15 - Bye Bye Mama - Roadmovie waarin twee jonge Kempenaren de deur van het ouderlijke huis achter zich dichttrekken om de reis van hun leven te maken ; Daan en Yves draaien hun allereerste Vietnamese metalclip, Yves verorbert een kloppend slangenhart en Daan blijft letterlijk vastzitten in het Vietcong verleden. Daan en Yves moeten ook zien te overleven op een onbewoond eiland. En dat wederom zonder hun mama's.

VIER
- 20.00 - Bondi Rescue Australia ;

VITAYA
- 07.25 - The Hotel Inspector - Ruth bezoekt een hotel in Bournemouth dat de dieperik in geboord wordt door de steeds hoger oplopende ruzies van moeder en dochter. De winst is naar een dieptepunt gezakt en de uitbaters zitten met de handen in het haar. Kan Ruth hen tot inkeer brengen?

- 10.15 - Ik Vertrek - tijdens een vakantie in Noorwegen worden schoenmaker John (48) en zijn vrouw Linda (38) op slag verliefd op dit land. Overrompeld door de schoonheid van het landschap besluiten ze alles in Nederland achter te laten en zich met hun kinderen Bryan (12) en Démi (4) definitief in de provincie Valdres te vestigen. Een moeilijke keuze, want hun succesvolle schoenmakerij in Maassluis moet na 22 jaar worden verkocht en de familie blijft in Nederland achter. Het vertrek doet vooral de ouders van Linda en de dochters van John uit een eerder huwelijk veel verdriet. Maar het stel is vastbesloten en zet alles in gang om in hun toekomstige woonplaats Fagernes een nieuwe schoenmakerij te beginnen. Er is haast bij, want het Nederlandse huis is al verkocht en de financiële buffer is beperkt. Maar dan gaat het winkelpand waar ze hun zinnen op hebben gezet net aan hun neus voorbij en komt hun emigratiedroom op losse schroeven te staan. Tijd voor plan B.

- 16.15 - The Hotel Inspector - Ruth snelt een guesthouse in Newquay te hulp dat overspoeld wordt door luidruchtige gasten. Hierdoor heeft het imago van het hotel een flinke deuk gekregen en blijven andere gasten weg. Kan Ruth het hotel opnieuw naar een hoger niveau tillen?

- 18.45 - Animal 24/7 - Tom Heap zet zich in om de illegale handel van bedreigde diersoorten tegen te gaan en de RSPCA tracht een uitgehongerd konijn van de dood te redden.

- 19.10 - Ik Vertrek - Jos (52) en Anja (43) uit Heeze hebben een probleem: ze zijn de trotse eigenaars van hotel-restaurant Relais du Chateau in het Franse Saint Blancard, maar kunnen dat eigenlijk niet betalen. Het stel gaat gebukt onder dubbele hypotheeklasten, want hun Brabantse boerderijtje raken ze aan de straatstenen niet kwijt. Ze willen vertrekken, maar zitten vast in Nederland waar ze in ieder geval hun vaste baan nog hebben. Ieder vrij moment rijden ze naar Frankrijk om hun nieuwe onderkomen op te knappen.

- 22.35 - Oplichters in het Buitenland - Istanbul ; Kees van der Spek reist af naar Turkije. In Istanbul onderzoekt hij de Bar Scam: een riskante oplichtingstruc waarbij de alleenreizende mannelijke toerist op straat vriendelijk wordt uitgenodigd om iets te drinken en vervolgens duizenden euro's wordt afgetroggeld. Kees gaat undercover in diverse discotheken en valt ten prooi aan zeer geraffineerde oplichters.


DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - Food Factory - Een blik achter de schermen in fabrieken waar lekkernijen worden verwerkt, zoals bevroren pizza, smeerbare boter, biologisch geteelde paddenstoelen en Florentijnse miniquiche.

- 06.25 - Food Factory - Een blik achter de schermen in fabrieken waar lekkernijen worden verwerkt, zoals geitenkaas met cranberry's, aardbeienshortcake, griesmeel en zure haring.

- 06.50 - Swamp Brothers - Pimpin' Out the Croc ; de broers moeten een krokodil zien te vangen voor een liefdesmatch met een andere krokodil. Daarnaast moeten ze hun gifslangen scheiden van de niet-giftige slangen.

- 07.15 - Extreme Engineering - Hong Kong Bridge ; de indrukwekkende Stonecutters-brug overspant een drukke waterweg in Hongkong. De kabelbrug is meer dan een kilometer lang, wat een nieuw record is voor dit type overspanning. (N.B. - zelf gezien, het is idd indrukwekkend, onder veel meer andere indrukwekkende plaatsen in Hong Kong(y) - Gecko).

- 09.45 - Deadliest Catch - Judgement Day ; op de Beringzee vind je een speciaal soort geharde vissers; ze worden gelokt door het avontuur en vissen op krab in de hoop een beloning van 100 miljoen dollar binnen te halen.

- 13.05 - Mythbusters - Running on Water ; Adam en Jamie testen of ze op water kunnen lopen, en Kari, Grant en Tory onderzoeken of alledaagse dingen bomvrij kunnen zijn.

- 13.55 - Food Factory - Een blik achter de schermen in fabrieken waar lekkernijen worden verwerkt, zoals biologische melk, kikkererwten, samosa's en mini-eclairs.

- 14.45 - You Have Been Warned - Masters of the Universe ; een top-20 van 's werelds beste YouTube-clips van amateurstunts en experimenten, waaronder de menselijke Wikipedia en auto's die verticaal omhoog rijden.

- 15.35 - Ultimate Survival - Borneo Jungle ; na in de meedogenloze jungle van Borneo te zijn gedropt, moet Bear verraderlijke rotswanden bedwingen, slangen en bloedzuigers trotseren en stortregens doorstaan om te overleven.

- 17.15 - Stunt Junkies - BMX Rail Slide ; Alistair Whitton wil met zijn BMX een omgekeerde railslide uitvoeren. Hij glijdt ondersteboven tussen twee rails omlaag, maakt een salto en landt weer veilig op zijn wielen.

- 19.20 - Deadliest Catch - Fist to Face ; op de Beringzee vind je een speciaal soort geharde vissers; ze worden gelokt door het avontuur en vissen op krab in de hoop een beloning van 100 miljoen dollar binnen te halen.

- 22.00 - Outback Truckers - Outback truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 23.00 - Yukon Men - Hunt or Starve ; het ijzige dorp Tanana in Alaska wordt bedreigd door hongerige wolven en de kleine gemeenschap zit bijna zonder vlees. Kunnen de jagers voedsel vinden voordat het te laat is?

Naar aanleiding van de tragedie in Nederland, alle programma's van NED 1, 2 en 3 zijn aangepast. Zie : http://www.npo.nl/artikelen/vliegtuig-malaysia-airlines-neergestort


BBC 1
- 12.00 - Animal S.O.S. - In this episode, over two hundred ducks need rescuing from a life-threatening oil spill. A german shepherd makes a dramatic escape and a cat is locked in after its owner gets locked up.

- 16.45 - Wanted Down Under - Leah Clanahan fell in love with Andrew on a holiday in Scotland. Now married, and with two young children, Leah's desperate to move back home and be reunited with her parents in Australia. After his father died, however, Andrew can't face leaving his mum in Scotland.
Regular flights to Australia to keep Leah happy are costing the family a fortune, and it's a situation which can't go on any longer. Will a trial week in Adelaide reassure Andrew about leaving family, and his work prospects down under? Or will Leah's hopes for the future be dashed forever?

- 22.00 - John Bishop's Australia - in this episode John travels deep into tropical Australia. Pedalling through the heat and rain, John takes on a gruelling military fitness test, rides motorbikes with Vietnam veterans, and gets completely caked in mud while working on a banana farm. (It's harder than it looks apparently).

As the trip reaches its conclusion John takes in the breathtaking natural beauty of both the Great Barrier Reef, and the Daintree Rainforest, before ending his incredible journey with a surprising personal twist.


BBC 2
- 08.05 - Animal S.O.S. -a kitten trapped in a garage turns into a big job for one RSPCA inspector. A muntjac deer is hit by a car, and cameras follow the remarkable rescue of 200 horses abandoned in a field in Wales.

- 17.15 - Natural World - a celebration of the life and legacy of Echo, the world's most famous elephant, who was born in 1945 and died in 2009, and who Natural World followed for the last 20 years of her life.

The timing of Echo's death could not be worse. The wise old matriarch had guided her family for half a century but the cruellest drought in living memory devastated her home under the shadow of Kilimanjaro. Will her 38-strong band of relatives and descendants overcome the loss of their leader, hunger and poachers to survive?


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.00 - Science of Stupid - Presentatrice Ymke Wieringa laat zien hoe en waarom een avontuur kan uitlopen op een nachtmerrie.

- 09.05 - Ultimate Survival Alaska - Arctic Hell ; acht survivalexperts ondernemen een expeditie van 4500 km in tien etappes door de meest onherbergzame streken van Alaska.

- 09.50 - Air Crash Investigation - Nowhere to Land ; in 1998 leek een ramp onafwendbaar toen de motoren van een Boeing 737 uitvielen bij New Orleans. Toch wisten de piloten het toestel te redden.

- 10.40 - None Of The Above - In the line of fire ; Tim Shaw voert weer bizarre experimenten uit. Hij test een geweer, kijkt naar een laserstraal en probeert een nieuwe methode om popcorn te maken.

- 11.05 - None Of The Above - Sparks Will Fly ; Tim Shaw bedenkt weer spectaculaire experimenten: hij maakt bliksem, laat brokken ijs exploderen en probeert een bevroren kalkoen te frituren.

- 15.00 - Air Crash Investigation - The Invisible Plane ; op de luchthaven Milaan-Linate werden drastische maatregelen genomen, na een botsing in slecht weer in oktober 2001.

- 22.00 - Ultimate Survival Alaska - Over the Falls ; de vier teams nemen de kano om over meren, rivieren en de open oceaan te varen, op weg naar het eindpunt op Admiralty Island.

- 22.55 - Die Trying - Great White Ambush ; Een team experts probeert de luchtsprong van een witte haai vast te leggen in Shark Alley, voor de kust van Zuid-Afrika.

- 00.40 - Air Crash Investigation - Break-Up Over Texas ; vlucht 2574 van Continental Express explodeerde in de lucht in 1991. Kan een fout in de administratie de oorzaak ophelderen?


ARTE
-06.50 - De Grote Passen van "Tour de France" - Mont Ventoux ;

- 07.45 - Sri Lanka, vanuit een luchtballon ;

- 08.55 - Onze dagelijkse lawaai ;

- 09.50 - De ravages van het lawaai ;

- 10.35 - Arte+7 - Landschappen om van te dromen - Oostenrijk ;

- 11.15 - Franse Dorpen - Saint-Riquier ;

- 11.45 - Het zeilovertocht van de Atlantische Oceaan ; van Oost Groenland, richting Terre- Neuve ;

- 12.50 - Géo - Angola, het geluk in de trein ;

- 18.10 - Grappige Vissen ;

- 18.55 - Nieuw-Zeeland, een paradijs op aarde : fjorden en tropische wouden ;

- 20.05 - Zeeverhalen - Denemarken, tussen 2 zeeën ; Noord Jutland ;
22.07.2014

EEN
- 22.20 - Reizen Waes - Pitcairn ; het eiland Pitcairn is een van de meest afgelegen plekken ter wereld en heeft een verhaal dat Tom al jaren intrigeert. In het midden van de Stille Oceaan wonen vijftig mensen op een eiland dat op drie dagen varen van het dichtstbijzijnde vasteland ligt. De bevolking is er volledig op zichzelf aangewezen. Om de drie maanden worden ze bevoorraad door een containerboot die hen alles brengt om in hun levensonderhoud te voorzien. De inwoners zijn allemaal afstammelingen van de muiters van het Engelse marineschip de Bounty, verdwenen in 1767, een van de meest bekende verhalen uit de zeevaartgeschiedenis. Maar dat is niet alles. In 2004 barstte er een bom op Pitcairn: verschillende vrouwen beschuldigden de mannen van verkrachting. Na een groot onderzoek kwam er een incestschandaal aan het licht en acht mannen op het eiland werden veroordeeld. Nu, bijna tien jaar later, gaat Tom het eiland bezoeken. Hij mag blijven slapen bij een van de bewoners, want een hotel is er niet. Vijf dagen blijft Tom er en hij zal aan den lijve ondervinden wat de limieten van zo'n afgelegen eiland zijn. Hij ontdekt er een discotheek die tegelijk een woonkamer is, een restaurant dat één dag per week open is en vooral een erg gesloten gemeenschap die bijzonder weinig wil lossen over het schandaal.

- 00.00 - Tot aan de Maan en Terug - Patagonië ; Els en An - kleine zus en grote zus. An is manager bij een hele grote multinational. Els bestudeert zeezoogdieren in Patagonië. Grote zus An vindt dat erg avontuurlijk, maar is tegelijkertijd erg ongerust over haar kleine zus. Samen met Annick maakt An de verre reis naar de desolate plek waar Els woont. Deze reis doet haar op een andere manier naar haar zus kijken. Een aflevering over twee zussen en heel veel liefde.


VTM
- 18.00 - Border Security Australia -een 24-jarige Duitse toeriste wordt in de luchthaven van Sydney onderworpen aan een grondige controle. De scan van haar bagage toont immers aan dat er iets verborgen zit in een geheim compartiment. Een Canadees koppel wordt op de rooster gelegd omdat hun vele vluchten in een korte tijdspanne argwaan wekken. Op de shampooflessen in hun bagage worden sporen van drugs gevonden. Een man uit Manila wordt ondervraagd door douanebeambte Agnes. Zijn verhaal zit bol van de tegenstrijdigheden, wat Agnes doet vermoeden dat hij illegaal aan de slag wil in Australië.


VITAYA
- 07.25 - The Hotel Inspector - Ruth snelt een guesthouse in Newquay te hulp dat overspoeld wordt door luidruchtige gasten. Hierdoor heeft het imago van het hotel een flinke deuk gekregen en blijven andere gasten weg. Kan Ruth het hotel opnieuw naar een hoger niveau tillen?

- 10.15 - Ik Vertrek - Jos (52) en Anja (43) uit Heeze hebben een probleem: ze zijn de trotse eigenaars van hotel-restaurant Relais du Chateau in het Franse Saint Blancard, maar kunnen dat eigenlijk niet betalen. Het stel gaat gebukt onder dubbele hypotheeklasten, want hun Brabantse boerderijtje raken ze aan de straatstenen niet kwijt. Ze willen vertrekken, maar zitten vast in Nederland waar ze in ieder geval hun vaste baan nog hebben. Ieder vrij moment rijden ze naar Frankrijk om hun nieuwe onderkomen op te knappen.

- 16.15 - The Hotel Inspector - 'Sparkles' in Blackpool is de hemel op aarde voor kinderen, maar de hel voor volwassenen. Ruth trekt op missie om het verkommerde interieur en de veel te hoge prijzen onder handen te nemen. Maar zal ze de eigenaar van haar gelijk kunnen overtuigen?

- 18.45 - Animal 24/7 - Tom Heap stelt alles in het werk om een groepje katten en honden te redden uit hun hachelijke situatie. En in het St Tiggywinkles Wildlife Hospital verwelkomen de verzorgers enkele nieuwe bewoners...

- 19.10 - Ik Vertrek - Erik van der Meer (52) en Margreet Netto (42) zijn gescheiden, maar vertrekken tóch samen naar Frankrijk. Dochters Sasha (9) en Cleo (8) vinden het allemaal wel best en verheugen zich vooral op de beloofde eigen pony. Het gezin vertrekt herenigd en wel naar het middeleeuwse stadje Saint-Cirq-Lapopie, waar ze voor 250.000 euro een hotel hebben gekocht. Het pand staat al tien jaar leeg en is verre van bewoonbaar. Gelukkig is er een grote tuin, waar de familie Van der Meer de eerste weken haar tentje op kan slaan. Omdat ze hun gasten in de toekomst iets meer comfort willen bieden, gaan ze snel aan de slag. Binnen een jaar moeten de negen hotelkamers, het restaurant en de keuken - die tijdens een brand volledig in de as gelegd is - klaar zijn voor de eerste vakantiegangers. Makkelijker gezegd dan gedaan. De Franse regelgeving blijkt nog hardnekkiger dan de Nederlandse, de hoeveelheid werk is nauwelijks te overzien en de verbouwingskosten lopen torenhoog op. Het wordt een race tegen de klok en het is afwachten of de zo prille, hernieuwde relatie van Erik en Margreet hiertegen bestand is.

- 00.30 - Animal 24/7 - Tom Heap stelt alles in het werk om een groepje katten en honden te redden uit hun hachelijke situatie. En in het St Tiggywinkles Wildlife Hospital verwelkomen de verzorgers enkele nieuwe bewoners...

OP 12
- 21.15 - All Areas - Rock Werchter 2014 ; compilatie ;


BBC 1
- 12.00 - Animal S.O.S. - in this episode, the remarkable recovery of Grace, a dog dumped and left to die. Inspector Jayne Bashford rescues 26 cats from appalling conditions, and the water rescue team reunite two lovestruck swans.

- 16.45 - Wanted Down Under - 18-year-old Richelle and her mum Lorraine do everything together, but Richelle's dream to move to New Zealand means the pair could spend the rest of their lives on opposite sides of the world.

Richelle has one week in Auckland to persuade Lorraine that moving to New Zealand would be worth leaving her mum behind in Wales. And that's not all - for Lorraine, starting a new life at the age of 50 is a daunting prospect.
Will Lorraine's concerns be addressed or will Richelle and Lorraine's close bond be broken for good?

- 00.45 - John Bishop's Australia -
In episode three John travels deep into tropical Australia. Pedalling through the heat and rain, John takes on a gruelling military fitness test, rides motorbikes with Vietnam veterans, and gets completely caked in mud while working on a banana farm. (It's harder than it looks apparently).

As the trip reaches its conclusion John takes in the breathtaking natural beauty of both the Great Barrier Reef, and the Daintree Rainforest, before ending his incredible journey with a surprising personal twist.

BBC 2
- 08.05 - Animal S.O.S. - in this episode, over two hundred ducks need rescuing from a life-threatening oil spill. A german shepherd makes a dramatic escape and a cat is locked in after its owner gets locked up.

- 17.15 - Natural World - Chimps of the Lost Gorge ; a real-life drama about a family of chimps trapped in a lost world. They live in a deep and ancient forested gorge that runs though the African savannah and for fifteen years it has been cut off from the rest of the jungle, leaving the chimps imprisoned.

Here, they face a daily life-or-death dilemma: whether to leave the safety of the gorge and venture into the predator-ridden savannah to find food, or face hunger. There's now only twenty of them left and as Brutus the alpha male loses his grip, can the family hold it together or is time running out for the Kyambura chimps?

- 22.00 - Coast - Secret Paths to Hidden Treasures ; the team explores the treasures to be found on surprising, secret paths around British shores. Britain's last great wilderness, the stunning Cape Wrath, is the stomping ground for Nick Crane. He discovers where wolves once trod and a notorious hermit made his home. Nick also learns how Cape Wrath was once home to Britain's smallest school and why this wild landscape had to be abandoned.

Ruth Goodman reveals how the bizarre Victorian craze for collecting ferns drove genteel women to extraordinary lengths in search of the much prized botanic treasures found on the perilous paths along the sea cliffs of Devon.
Gem stone hunter Adam McIntosh follows a secret underwater path off the isle of Iona to discover rare and beautiful 'green marble'.

On the tiny island of Lundy in the Bristol Channel Mark Horton unearths remarkable historical treasures stretching from the stone age to the second world war to create a coastal walk that encompasses ten thousand years of the history of Britain in just ten miles.
The steel track of Blackpools 'Big One' roller-coaster intrigues physicist Helen Arney. Helen investigates the crafty tricks of science that were used to create a path engineered for both pleasure and terror.

On Anglesey Andy Torbet attempts one of the most spectacular sea cliff climbs in Britain. The infamous 'Dream of White Horses' route wasnt mastered until 1968, Andy explores how the cliff was conquered and recreates the story of a classic photograph of the original pioneers which made climbers the world over treasure this rocky and sea-lashed route.

- 01.20 - A Cabbie Abroad - Canada ; London cabbie Mason McQueen follows up on his experiences in Toughest Place to be a Taxi Driver as he takes on a global taxi-driving challenge.

Mason gives up his black taxi to work in one of the most remote inhabited cities on Earth during the coldest time of the year. In the frontier city of Iqaluit on the edge of the Canadian Arctic, there is no public transport - so the city's small, rugged band of taxi drivers are vital to keeping the population on the move.

An Arctic boom town, Iqaluit attracts many Canadians who are willing to brave the cold, dark and harsh conditions in return for the high wages on offer. It is also a place where the original inhabitants of the Arctic, the Inuit, are still struggling to find their place in the modern world. During his time in Iqaluit, Mason catches a glimpse of the old Inuit world as he joins a hunter out on the sea ice and also spends time in a local soup kitchen, providing an insight into the homelessness, depression and drug abuse that plagues the modern Inuits.

As a full scale blizzard hits the city, Mason faces driving conditions tougher than anything he has ever experienced. He must battle through temperatues of minus 30 degrees, ferocious winds of 70 miles per hour, icy roads and white outs to get the people of Iqaluit safely home.

********************

Voor Ned 1, Ned 2 en Ned 3 zie : http://www.npo.nl/artikelen/vliegtuig-malaysia-airlines-neergestort

********************

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - Food Factory - Een blik achter de schermen in fabrieken waar lekkernijen worden verwerkt, zoals mixdrankjes met wodka, Italiaanse pizzellewafeltjes, kippenvleugeltjes en krokante carameltaart.

- 06.25 - Food Factory - Een blik achter de schermen in fabrieken waar lekkernijen worden verwerkt, zoals biologische melk, kikkererwten, samosa's en mini-eclairs.

- 06.50 - Swamp Brothers - Extreme Pond Makeover ; broers Robbie en Stephen Keszey zijn eigenaar van Glades Herp Farms in Florida, een bedrijf waar exotische reptielen worden opgevangen en verhandeld en gifslangen worden gekweekt.

- 07.15 - Extreme Engineering - Panama Canal ; Danny Foster onderzoekt het indrukwekkende $5,25 miljard kostende project om het Panamakanaal te verbreden en het in zijn oude glorie te herstellen. (N.B. - meer erover kun je lezen in Jason Smart's boek : "Travels through South America - from Panama City to Rio de Janeiro" (y) - Gecko).

- 09.45 - Deadliest Catch - Fist to the Face ; op de Beringzee vind je een speciaal soort geharde vissers; ze worden gelokt door het avontuur en vissen op krab in de hoop een beloning van 100 miljoen dollar binnen te halen.

- 11.25 - Outback Truckers - Outback truckers trotseren extreme weersomstandigheden en talloze gevaren. Telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, zetten ze hun baan en hun leven op het spel.

- 13.05 - Mythbusters - Blue Ice ; Adam en Jamie onderzoeken een filmmythe over tijdschriften en broodroosters, terwijl Kari, Grant en Tory het luchtruim kiezen om het mysterie van blauw ijs te onderzoeken.

- 13.55 - Food Factory - Pasta The Olives ; vandaag laat de Food Factory je zien hoe gevulde olijven van de boom in de pot terechtkomen en hoe probiotische drinkyoghurt wordt gemaakt.

- 14.20 - Food Factory - In A Jam ; vandaag laat de Food Factory je zien hoe rabarber- en aardbeienjam wordt gemaakt en hoe een bedrijf drie miljoen tomaten per dag tot pastasaus verwerkt.

- 14.45 - You Have Been Warned - Freaks Of Nature ; een compilatie van 's werelds populairste clips van amateurstunts en experimenten, met onder andere de man die elektriciteit kan geleiden en de naakte Spanjaard op de Zuidpool.

- 15.35 - Ultimate Survival - Malaysian Archipelago ; op een eilandengroep voor de kust van Borneo moet Bear Grylls de ondoordringbare jungle trotseren en steile rotswanden beklimmen om voedsel en water te vinden.

- 17.15 -Stunt Junkies - Fountain Crossing ; JD Webb wil op zijn wakeboard over een fontein in Lake Eola, Orlando springen en daarbij moet hij een hoogte van 11 m bereiken. Haalt hij dat niet, dan kan de stunt fataal aflopen.

- 19.20 - Deadliest Catch - Goodbye Jake ; op de Beringzee vind je een speciaal soort geharde vissers; ze worden gelokt door het avontuur en vissen op krab in de hoop een beloning van 100 miljoen dollar binnen te halen.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Science of Stupid - Presentatrice Ymke Wieringa laat zien hoe en waarom een avontuur kan uitlopen op een nachtmerrie.

- 09.05 - Ultimate Survival Alaska - River Of No Return ; in de tweede etappe van hun 4800 km-lange reis door de wildernis van Alaska, steken de acht avonturiers de woeste Yukon-rivier over.

- 09.50 - Air Crash Investigation - The Invisible Plane ; op de luchthaven Milaan-Linate werden drastische maatregelen genomen, na een botsing in slecht weer in oktober 2001.

- 11.30 - Ultimate Survival Alaska - Over The Falls ; de vier teams nemen de kano om over meren, rivieren en de open oceaan te varen, op weg naar het eindpunt op Admiralty Island.

- 15.00 - Air Crash Investigation - Sioux City Fireball ; toen de motoren uitvielen, probeerde UA Vlucht 232 bij Sioux City te landen. Het vliegtuig explodeerde; de helft van de inzittenden kwam om.

- 20.05 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen door bijvoorbeeld gebouwen te slopen, sleetje te rijden en airbags te misbruiken.

- 20.35 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek kan zetten met karate en snowboarden op water.


ARTE
- 06.55 - De Grote Passen van "Tour de France"- Galibier ;

- 07.50 - Kenya, gezien vanuit een luchtballon ;

- 10.20 - De Planten en hun Invasie - is het gevaarlijk voor mensen en Aarde ?

- 11.15 - Franse Dorpen - Pesmes ;

-11.45 - De zeilovertocht van de Atlantische Oceaan ; langs de kusten van Nova Scotia ;

- 12.45 - Géo - Plantaardige huizen in Paraguay ;

- 15.05 - Feesten in Bayern ( Duitsland) ;

- 15.35 - Antirattenbrigades in Mumbai ;

- 17.45 - Finistère : het einde van de aarde ;

- 18.55 - Nieuw-Zeeland - een paradijs op Aarde ; de Alpen van het zuiden ;

- 20.05 - Zeeverhalen - Kreta, tussen bergen en zee ;

23.07.2014


EEN
- 22.15 - De Baard van Bartel - Amazone, Brazilië ; een tocht door het meest ondoorgrondelijke bos ter wereld is spek naar de bek van boomchirurg Bartel. Jungle, exotische beesten en huisgemaakte caipirinha: Amazone avontuur. Het centrale Amazonegebied is wat biodiversiteit betreft een van de rijkste regio's van de planeet. In het regenwoud leven ongeveer 2,5 miljoen insectensoorten, tientallen duizenden verschillende planten en bijna tweeduizend soorten vogels en zoogdieren. Wetenschappers noemen het bos de airconditioning van de wereld. Maar die hapert helaas. Bartels Braziliaanse reis vertrekt aan de monding van de Amazone. Hij vaart de grootste rivier ter wereld op, richting hart van het regenwoud. Hoewel die tocht dagelijkse kost is voor de lokale bevolking, blijken ook zij vatbaar voor paniek wanneer het fout gaat. Bartel verkent de stranden en het overstromingsgebied rond Santarém en wordt wel heel bruusk geconfronteerd met de ontbossing in de regio. Op het dak van de Amazone hoort hij hoe belangrijk dat bos nu eigenlijk is voor de wereld, waarna hij met twee ex-paracommando's de jungle intrekt op survival. De kempenzoon komt oog in oog te staan met reusachtige spinnen, glimmende schorpioenen en bijtgrage kaaimannen. Maar geen nood, de Amazone is tegelijk ook de grootste apotheek ter wereld.


VTM
- 18.00 - Border Security Australia - Simon trekt de aandacht van de douanebeambten omdat hij voortdurend voor korte periodes de wereld rondvliegt. De man beweert dat hij een handelaar in zonnebrillen is en dat hij verschillende vriendinnen heeft over de hele wereld. Het verhaal van de playboy wordt echter in twijfel getrokken wanneer er sporen van drugs op zijn bagage worden gevonden. In de luchthaven van Sydney wordt een dubbele bodem gevonden in de koffer van een Duitser. De douaniers vinden er duizenden XTC-pillen in terug. Verder onderzoek wijst uit dat een kompaan zich verschuilt aan de uitgang van de luchthaven. De drugshond reageert op een doos in de opslagplaats voor transportvluchten. Er zitten tal van spullen in, maar de drugs blijken niet in de goederen verscholen te zitten.

- 02.00 - Paul Merton in India - Chennai & Mumbai - Paul bezoekt Chennai, bakermat van de vaak over het hoofd geziene Tamil-filmindustrie of Kollywood, en leert er lachen om niets tijdens een sessie lachyoga. In Mumbai, de grootste stad van India, struikelt hij over de daklozen en ontmoet hij stadsmensen die hun stress bestrijden met PG Wodehouse. Hij maakt ook kennis met de Indiase James Bond en met de man die het minst benijdenswaardige record ter wereld op zijn naam heeft.


VIER
- 20.00 - Bondi Rescue Australia ;


VITAYA
- 07.20 - The Hotel Inspector - 'Sparkles' in Blackpool is de hemel op aarde voor kinderen, maar de hel voor volwassenen. Ruth trekt op missie om het verkommerde interieur en de veel te hoge prijzen onder handen te nemen. Maar zal ze de eigenaar van haar gelijk kunnen overtuigen?

- 10.10 - Ik Vertrek - Erik van der Meer (52) en Margreet Netto (42) zijn gescheiden, maar vertrekken tóch samen naar Frankrijk. Dochters Sasha (9) en Cleo (8) vinden het allemaal wel best en verheugen zich vooral op de beloofde eigen pony. Het gezin vertrekt herenigd en wel naar het middeleeuwse stadje Saint-Cirq-Lapopie, waar ze voor 250.000 euro een hotel hebben gekocht. Het pand staat al tien jaar leeg en is verre van bewoonbaar. Gelukkig is er een grote tuin, waar de familie Van der Meer de eerste weken haar tentje op kan slaan. Omdat ze hun gasten in de toekomst iets meer comfort willen bieden, gaan ze snel aan de slag. Binnen een jaar moeten de negen hotelkamers, het restaurant en de keuken - die tijdens een brand volledig in de as gelegd is - klaar zijn voor de eerste vakantiegangers. Makkelijker gezegd dan gedaan. De Franse regelgeving blijkt nog hardnekkiger dan de Nederlandse, de hoeveelheid werk is nauwelijks te overzien en de verbouwingskosten lopen torenhoog op. Het wordt een race tegen de klok en het is afwachten of de zo prille, hernieuwde relatie van Erik en Margreet hiertegen bestand is.

- 16.10 - The Hotel Inspector - Ruth reist naar Bath, waar ze kennismaakt met Sue. Zij is de trotse eigenaar van een award winnend hotel, waarin alles voorhanden is, behalve gasten. Sue stevent op een bankroet af, maar daar steekt Ruth met plezier een stokje voor.

- 18.45 - Animal 24/7 - De verzorgers van de RSPCA zetten zich dag en nacht in om bedreigde diersoorten te redden en dieren in nood een toekomst te geven. Vandaag rukt een inspecteur uit naar een graatmagere hond die dringend uit zijn gevangenis moet bevrijd worden en Tom Heap gaat in hartje Glasgow op zoek naar sporen van een walvis...

- 19.05 - Ik Vertrek - Audrey Groenenboom (38) en Joop Robben (40) uit Baarle - Naussau hebben de halve wereld rondgereisd. Van India tot het Caribische gebied; ze zijn er allemaal geweest. Als ze in een bed and breakfast overnachten, denken zij vaak: 'dit kunnen wij veel beter!'. Met die gedachte in het achterhoofd zegt brandweerman Joop zijn baan op om samen met zijn geliefde Audrey naar het tropische Bonaire te emigreren. Geen gemakkelijke keuze, want het stel barst van de sociale contacten en ook de familie staat nu niet direct te springen.


DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - Food Factory - Pasta The Olives ; vandaag laat de Food Factory je zien hoe gevulde olijven van de boom in de pot terechtkomen en hoe probiotische drinkyoghurt wordt gemaakt.

- 06.25 - Food Factory - In A Jam ; vandaag laat de Food Factory je zien hoe rabarber- en aardbeienjam wordt gemaakt en hoe een bedrijf drie miljoen tomaten per dag tot pastasaus verwerkt.

- 06.50 - Swamp Brothers - Branding and Expanding ; broers Robbie en Stephen Keszey zijn eigenaar van Glades Herp Farms in Florida, een bedrijf waar exotische reptielen worden opgevangen en verhandeld en gifslangen worden gekweekt.

- 07.15 - Extreme Engineering - The Peruvian Tunnel and Dam ; de nieuwe tunnel door de Andes, die ontworpen is om de landbouw in het westen van Peru te verbeteren, wordt een van de diepste ter wereld. Danny verkent de ingrijpende plannen.

- 09.45 - Deadliest Catch - Goodbye Jake ; op de Beringzee vind je een speciaal soort geharde vissers; ze worden gelokt door het avontuur en vissen op krab in de hoop een beloning van 100 miljoen dollar binnen te halen.

- 13.05 - Mythbusters - Bubble Trouble ; kijk mee hoe Adam Savage en Jamie Hyneman de meest vreemde broodjeaapverhalen en mythen van onze tijd ontkrachten en ontraadselen.

- 13.55 - Food Factory - Mousse Hunting ; vandaag onderzoekt de Food Factory hoe drinkwater in grote hoeveelheden wordt gemaakt. Ontdek ook hoe taarten met kokosnootmousse worden gebakken.

- 14.20 - Food Factory - Vandaag zie je in de Food Factory hoe pecannoten tot boterzachte pralines worden verwerkt en hoe je duizenden ijsblokjes tegelijk kunt maken.

- 14.45 - You Have Been Warned - Muthas Of Invention ; een top-20 van 's werelds beste YouTube-clips van amateurstunts en experimenten, waaronder de hoogste fiets in LA en een door menskracht aangedreven auto.

- 15.35 - Ultimate Survival - Working the Wild ; Bear neemt de kijker mee achter de schermen om kennis te maken met de crew die hem op de voet volgt terwijl hij zich een weg door de onherbergzaamste gebieden ter wereld baant.

- 17.15 -Stunt Junkies - Reverse Bungee Jump ; Jimmy Pouchert voert een omgekeerde bungeejump uit. Hij wordt vanaf de bodem van een 300 m diep ravijn over een brug erboven geschoten, en vervolgens landt hij met zijn parachute.

- 19.20 - Deadliest Catch - Kicking Off with a Bang ; De Time Bandit keert na een bizar ongeluk terug naar de haven; kan de bemanning de verloren tijd nog inhalen en optimaal profiteren van het lucratieve sneeuwkrabseizoen?

**************************
Voor Ned 1, Ned 2 en Ned 3 zie : http://www.npo.nl/artikelen/vliegtuig-malaysia-airlines-neergestort

*************************

BBC 1
- 12.00 - Animal S.O.S. - Documentary series following the work of the RSPCA. In this episode, a tricky mare gives Inspector Chris Shaw the runaround. Thirteen owls are being kept in a suburban back yard and a flat is overrun with cats.

- 16.45 - Wanted Down Under - A job in the army and now as a lorry driver means John Woodland's spent most of his time away from home. Daughter Chloe feels he's missed out on her childhood, while wife Kerry just wants more time with her husband.

After falling in love with Australia on an army posting, John's convinced a move Down Under could bring his family the quality time together they need. But both Chloe and Kerry have never visited the country and are reluctant to leave their Welsh village. Can a week in Australia convince them to move halfway around the world?


BBC 2

- 08.00 - Animal S.O.S. - In this episode, the remarkable recovery of Grace, a dog dumped and left to die. Inspector Jayne Bashford rescues 26 cats from appalling conditions, and the water rescue team reunite two lovestruck swans.

- 11.00 - Tigers about the House - Sumatran tiger cubs Spot and Stripe are now outgrowing keeper Giles Clark's home and developing adult tiger behaviours. The time comes for them to leave the family home and reintegrate with the rest of the tigers at Australia Zoo. These tiger cubs offer real hope to the plight of wild Sumatran tigers, and Giles believes their unique experience in his family home will make them even more suitable for a life in captivity.

- 13.00 - Animal Park - Ben Fogle and Kate Humble explore life behind the scenes at Longleat Estate and Safari Park. Lord Bath examines his family tree and uncovers tales of adultery, murder and a ghost. Kate and Ben use a special night vision camera to capture a midnight feast up in wolf wood. Longleat's 100th baby giraffe is due but the future is uncertain for Parma, an orphaned baby wallaby.

- 17.15 - Natural World - Sea Otters ; The trials and tribulations of a sea otter pup growing up on the coast of California.

The Californian sea otter is one of the rarest, and possibly cutest animals in the world. So when a sea otter mum decides to have her pup among the yachts of a millionaires' marina, it is a unique event. The mum must teach her baby how to dodge the boats and find the food in this busy harbour. However, the arrival of a tough male sea otter signals disaster for the family. When mum is attacked, the poor pup is left on her own and must fight for survival.

- 22.00 - The Fifteen Billion Pound Railway - Tunnels Under The Thames ; this episode follows engineers building London's brand new underground railway, Crossrail, as they take on a Great British obsession - building train tunnels under water.

Linda Miller, an engineer more at home building space launch complexes at Cape Canaveral, battles to rebuild a Victorian tunnel under the Royal Docks in London's east end. Meanwhile a British tunneling dynasty - the Bermingham family - follow in the footsteps of the original father-son team of Marc and Isambard Kingdom Brunel to build a brand new tunnel under the river Thames.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.00 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf voor gek kan zetten bij bezigheden als kaneelpoeder eten.

- 09.05 - Ultimate Survival Alaska - Desolation Island ; halverwege zijn de acht avonturiers uitgehongerd. De mannen hebben nauwelijks kracht om door te gaan en de reis wordt er niet eenvoudiger op.

- 09.50 - World's Smart Cities : Durban ;

- 11.30 - The '80s Greatest - Gadgets ; de technologische vooruitgang die in de jaren tachtig werd geboekt, heeft de wereld voorgoed veranderd. Technologie uit de jaren ’60 een ’70 werd nu eindelijk tastbaar voor de massa. De producten werden steeds kleiner en kleiner. Van de Sony-walkman tot personal computers en spelcomputers. In de aflevering ‘Gadgets’ zie je hoe elektronica uit de tachtiger jaren tot een technologische revolutie heeft geleid.

- 15.00 - Air Crash Investigation - Fight for Control ; een ramp leek onafwendbaar, toen een vliegtuig op zesduizend meter hoogte boven de oceaan een propeller verloor. Konden ze nog veilig landen?

- 22.55 -Ultimate Survival Alaska - Savage Beasts ; de teams trotseren gevaarlijke beren in een poging binnen 60 uur een afstand van 72 km af te leggen, door dichte wouden en ijskoude rivieren.ARTE
- 06.50 - De Grote Passen van "Tour de France" - L' Alpe d' Huez ;

- 07.45 - Cordoba - Bloemen in Belangstelling ;

- 09.00 - De Zonsondergang der Beschavingen - Het Einde van de Pyramides (1/2) ;

- 09.50 - De Zonsondergang der Beschavingen - Angkor, een Verdwenen Beschaving ( 2/2 ) ;

- 10.45 - De Nieuwe Paradijzen - Tasmanië ;

- 11.15 - Franse Dorpen - Villefranche-de-Conflent ;

- 11.45 - De Zeilovertocht op Atlantische Oceaan - Terra Nova in zicht !

- 12.45 - Géo - Mijn hut in Costa Rica ;

- 15.10 - München, tussen traditie en moderniteit ;

- 15.40 - Ethiopië, droogte bij de Boranas ;

- 17.45 - De Magie van Broceliandewoud ( Bretagne) ;

- 18.55 - Nieuw-Zeeland, een paradijs op Aarde ; het Wilde Oosten ;

- 20.05 - Franse Kusten - van Saintes-Maries-de-la-Mer tot Toulon ;

24.07.2014

EEN
- 22.10 - Inside Gatwick - Gatwick Makeover ; Marcus Stanton, het hoofd van de terminaldiensten, overschouwt het personeel dat de passagiers wegwijs probeert te maken in de door verbouwingswerken geteisterde luchthaven. Het team is de voorbije vier jaar niet geslaagd voor zijn klantentevredenheidsonderzoeken. Marcus heeft daarom de opdracht gekregen hun sociale vaardigheden aan te scherpen.

- 22.55 - Koppen XL - De Kunst van Afpingelen ; misschien heb je nog wel een reisje naar het zuiden gepland ? Fijn voor jou. Onthoud dan dat het in veel landen daar de gewoonte is om af te bieden wanneer je er iets koopt. Af te dingen als het ware voor een lagere prijs. De verkopers zijn haast beledigd, zelfs verbijsterd als je zonder morren het gevraagde bedrag gewoon betaalt. Toch doen velen het, uit gewoonte van thuis. Maar zou het niet interessant zijn om ook hier telkens te proberen een kleinere prijs uit de brand te slepen? Prijsbewust als ze is, neemt RTBF- collega Janick Cardiec de proef op de som. Ze zoekt uit of ze een korting krijgt op huishoudtoestellen, meubels en interieur, elektronica, auto's, zelfs kleding en accessoires. Maar eerst gaat ze in de leer bij de Franse auteur Olivier Seban. Hij schreef er een boek over en is ervan overtuigd dat je over alles moet kunnen onderhandelen. Hij geeft Janick tips en leert haar enkele trucjes om succesvol af te bieden. Of het haar zal lukken, zie je in 'De kunst van het afdingen'.


CANVAS
- 22.25 - Panorama - Privacy Te Koop ; Europa werkt aan een nieuwe wetgeving om de privacy van de Europese burger beter te beschermen. Door de komst van het internet is die dringend aan vernieuwing toe. De belangen zijn gigantisch. Denk maar aan de winst die bedrijven als Facebook of Google kunnen maken met de privégegevens van hun klanten. Er woedt in Brussel dan ook een nooit geziene lobbyoorlog, met de grote internetbedrijven in de hoofdrol. Panorama schetst een beeld van die oorlog, die vaak met heimelijke en heel slinkse middelen, en in elk geval met heel veel geld, gevoerd wordt. Wat Belgisch Europarlementslid Louis Michel heeft meegemaakt, tart toch alle verbeelding. Onderzoek van Panorama had uitgewezen dat hij op nummer twee stond bij het indienen van privacy-onvriendelijke amendementen. Hiermee geconfronteerd voor de Panorama-camera valt hij compleet uit de lucht. Na onderzoek blijkt - zo beweert Michel -dat een overijverige medewerker van hem zonder zijn medeweten een hele rist teksten had geamendeerd, die de bescherming van de privacy meestal verzwakken. Resultaat: Michel heeft tientallen van die amendementen weer ingetrokken.


VTM
- 18.00 - Border Security Australia - In Noordwest-Australië wordt een olietanker gecontroleerd. Er wordt gezocht naar illegalen, drugs en smokkelwaar. In de luchthaven van Sydney wordt de bagage van een vlucht naar Vietnam grondig bekeken. Dat blijkt geen overbodige actie te zijn. Douanier Devon onderzoekt een metalen frame omdat de drugshonden erop reageren. De scan toont aan dat er iets in verborgen zit.


ACHT
- 08.35 - Paul Merton in India - Chennai & Mumbai ; Paul bezoekt Chennai, bakermat van de vaak over het hoofd geziene Tamil-filmindustrie of Kollywood, en leert er lachen om niets tijdens een sessie lachyoga. In Mumbai, de grootste stad van India, struikelt hij over de daklozen en ontmoet hij stadsmensen die hun stress bestrijden met PG Wodehouse. Hij maakt ook kennis met de Indiase James Bond en met de man die het minst benijdenswaardige record ter wereld op zijn naam heeft.

- 15.35 - Paul Merton in India - her. zie boven ;


2BE
- 23.30 - Ice Pilots NWT - Yukon ; wanneer een haperende motor en een hevig onweer de vlucht van een DC-3 richting Whitehorse dreigen te beïnvloeden, moet Joe alles op alles zetten om de passagiers veilig naar hun bestemming te voeren. Copiloot Scott Blue krijgt intussen eindelijk de kans om zich te bewijzen op de DC-4-vlucht, terwijl het allernieuwste lid van de Buffalo-familie voor het eerst een bezoekje brengt aan Buffalo Airways.


VIER
- 20.00 - Bondi Rescue Australia ;


VITAYA
-07.20 - The Hotel Inspector - Tasburgh ; Ruth reist naar Bath, waar ze kennismaakt met Sue. Zij is de trotse eigenaar van een award winnend hotel, waarin alles voorhanden is, behalve gasten. Sue stevent op een bankroet af, maar daar steekt Ruth met plezier een stokje voor.

- 10.15 - Ik Vertrek - Audrey Groenenboom (38) en Joop Robben (40) uit Baarle - Naussau hebben de halve wereld rondgereisd. Van India tot het Caribische gebied; ze zijn er allemaal geweest. Als ze in een bed and breakfast overnachten, denken zij vaak: 'dit kunnen wij veel beter!'. Met die gedachte in het achterhoofd zegt brandweerman Joop zijn baan op om samen met zijn geliefde Audrey naar het tropische Bonaire te emigreren. Geen gemakkelijke keuze, want het stel barst van de sociale contacten en ook de familie staat nu niet direct te springen.

- 16.10 - The Hotel Inspector - Blossoms ; Richard is eigenaar van een hotel in York, maar de zaken gaan niet goed. Omdat Richard niet weet wat hij verkeerd doet, gaat hij te rade bij Ruth Watson.

- 18.40 - Animal 24/7 - RSPCA-inspecteur Keith Hogben moet een kijkje nemen bij een vrouw die in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog woont. Hij merkt al snel op dat niet alleen de honden van de vrouw hulp nodig hebben.

- 19.05 - Ik Vertrek - Als interim manager Rob (60) net voor zijn pensioen zonder werk komt te zitten, besluit hij om samen met zijn vrouw Nicolette (60) nog één keer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze vertrekken naar het Franse gehuchtje Virlet om daar een chambres d'hôte met schildersatelier te beginnen. Dat hun toekomstige droomhuis nu nog een bouwwerf is zonder verwarming, warm water of toilet lijkt hen niet te deren. Zonder blikken of blozen, slapen ze in de vrieskou op de plankenvloer en slaan ze dapper aan het verbouwen. De oude hooischuur moet binnen vier maanden tot atelier worden omgebouwd, want schilderen is Nicolettes eerste levensbehoefte en de feestelijke opening staat al gepland.


OP 12
- 21.40 - Weg Met de Soete - Tomas loopt door Londen met een diepgevroren biefstuk. Een voorliefde voor Belgisch vlees, dat is alles wat hij weet over Malin Wallen. Malin is productiemanager van 'Why Not Associates', het grafisch bureau dat het logo van Canvas heeft ontworpen. Ze is daardoor de enige vrouw ter wereld die weet hoeveel dat witte vierkant heeft gekost. Maar er is nog meer dat Tomas te weten wil komen. Wat zijn tegenwoordig de places to be in de Britse hoofdstad bijvoorbeeld? Geen gemakkelijke vraag, want Londen is voortdurend in beweging. Het is de steeds veranderende stad bij uitstek.


DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - Food Factory - Mousse Hunting ; vandaag onderzoekt de Food Factory hoe drinkwater in grote hoeveelheden wordt gemaakt. Ontdek ook hoe taarten met kokosnootmousse worden gebakken.

- 06.25 - Food Factory - Vandaag zie je in de Food Factory hoe pecannoten tot boterzachte pralines worden verwerkt en hoe je duizenden ijsblokjes tegelijk kunt maken.

- 06.50 - Swamp Brothers - Model Misbehaviour ; de broers moeten twintig alligators vangen. Wanneer Stephen zijn stok laat vallen, wordt het pas echt gevaarlijk. Ook komt er een aantal modellen langs om met slangen te poseren.

- 07.15 - Extreme Engineering - Abu Dhabi ; Wees getuige van de architectuur van de toekomst in het $500 miljard kostende Al Raha-kustproject van Abu Dhabi, waar ontwikkelaars bouwen op land dat op de zee is teruggewonnen.

- 09.45 - Deadliest Catch - Kicking Off with a Bang ; De Time Bandit keert na een bizar ongeluk terug naar de haven; kan de bemanning de verloren tijd nog inhalen en optimaal profiteren van het lucratieve sneeuwkrabseizoen?

- 13.05 - Mythbusters - Blow Your Own Sail ; Adam en Jamie vergelijken geluidseffecten uit Hollywoodfilms met de realiteit, terwijl Kari, Grant en Tory testen of een zeilboot vooruitgeblazen kan worden met een ventilator.

- 13.55 - Food Factory - Salty and Sweet ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 14.20 - Food Factory - Food Fortunes ; ontdek hoe pittige salsa, roomzachte ijswafels, Canadese Oka-kaasjes en knapperige gelukskoekjes hun weg naar de winkel vinden.

- 14.45 - You Have Been Warned - Backyard Boffins ; Backyard Genius! Met ‘Burp Girl’, de driedubbele achterwaartse salto met een BMX, een zelfgemaakt luchtalarm, een propaantankzeeboot en het ultieme G-force-spel ‘Centrifury’!

- 15.35 - Swamp Brothers - Broers Robbie en Stephen Keszey zijn eigenaar van Glades Herp Farms in Florida, een bedrijf waar exotische reptielen worden opgevangen en verhandeld en gifslangen worden gekweekt.

- 18.30 - Deadly Dilemmas - Serie waarin de kijker voor hypothetische dodelijke dilemma's wordt gesteld. Ontdek wat de wetenschappelijke redenering is achter de juiste keuze bij de denkbeeldige scenario's.

- 18.55 - Deadly Dilemmas - Serie waarin de kijker voor hypothetische dodelijke dilemma's wordt gesteld. Ontdek wat de wetenschappelijke redenering is achter de juiste keuze bij de denkbeeldige scenario's.

- 19.20 - Deadliest Catch - The Storm of the Season ; enkele weken na aanvang van het krabseizoen wordt de vloot getroffen door een zware storm. De schippers zijn blij met de eerste fuiken, maar kunnen ze de vangst wel binnenhalen?

- 20.10 - North America - The Savage Edge ; slechtvalken beschermen hun nest tegen dodelijke roofdieren, dolfijnen jagen een school vissen de wal op en duizenden haaien migreren via de drukke kustwateren van Miami.

- 21.00 - Wildest Indochina - Thailand ; Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

- 22.00 - Wildest Islands - Philippines ; ontdek een land dat uit 7000 eilanden bestaat. Het is een van de oudste archipels ter wereld; zowel de natuur als de bevolking heeft zich uitstekend aangepast.

- 23.00 - River Monsters : Face Ripper ; Jeremy Wade onderzoekt een verontrustend geval: in een afgelegen rivier in Bolivia werd bij een man het gezicht verminkt. Zwemt er een zoetwatervis rond die mensenvlees eet?


***********************
NED 1, NED 2 en NED 3 zie : http://www.npo.nl/artikelen/vliegtuig-malaysia-airlines-neergestort

**********************


BBC 2
- 12.00 - Animal S.O.S. - Documentary series following the work of the RSPCA. In this episode, inspector Vicki MacDonald is surprised to find a bearded dragon in a Bolton back yard. A dog with terrible fur loss gets the treatment it needs, plus an operation to stop illegal hunting.

- 16.30 - Wanted Down Under - Lisa Hoffman's determined to convince partner Math to leave rural Wales behind and start a new life with their young daughter on the other side of the world. Although she's never been, she's convinced Australia would offer the family a better future and a more adventurous life.

Math wants the best for his family, but can't imagine what Australia could offer that they don't already have at home, and he's reluctant to leave the Welsh speaking community where he grew up. On a trial week in Brisbane however, Math is enthralled by the houses they could possibly afford - but will that be enough to convince him to move halfway around the world?

- 21.00 - Natural World - Penguin Post Office ; welcome to the Penguin Post Office, a little bit of Britain in the heart of Antarctica. Inside, the post office has everything you'd expect; a postbox, stamps, postcards and some dedicated staff. Outside, things are a little bit different. Neighbouring the post office are 3,000 gentoo penguins. They are there to raise a family but their lives are far from picture postcard as adultery and robbery are rife. The post office and its penguins attract thousands of visitors. Whilst they come and go, the penguins must keep up with daily chores to ensure their chicks make it to sea before the Antarctic winter starts to bite.

- 00.20 - A Fifteen Billion Pound Railway - Tunnels under the Thames ; this episode follows engineers building London's brand new underground railway, Crossrail, as they take on a Great British obsession - building train tunnels under water.

Linda Miller, an engineer more at home building space launch complexes at Cape Canaveral, battles to rebuild a Victorian tunnel under the Royal Docks in London's east end. Meanwhile a British tunneling dynasty - the Bermingham family - follow in the footsteps of the original father-son team of Marc and Isambard Kingdom Brunel to build a brand new tunnel under the river Thames.


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.00 - Science of Stupid - Presentatrice Ymke Wieringa laat zien hoe en waarom een avontuur kan uitlopen op een nachtmerrie.

- 09.05 - Ultimate Survival Alaska - Belly Of The Beast ; de avonturiers trotseren de 'berensnelweg' in Alaska. Hun tocht start in de Valley of Ten Thousand Smokes, waar meer dan 2000 bruine beren leven.

- 09.50 - Air Crash Investigation - Fight For Control ; een ramp leek onafwendbaar, toen een vliegtuig op zesduizend meter hoogte boven de oceaan een propeller verloor. Konden ze nog veilig landen?

- 15.00 - Air Crash Investigation -Fire In The Hold ; in 1996 kwam een verouderde DC-9 in de moerassen van de Everglades terecht, in Florida. Er vielen 110 dodelijke slachtoffers. Wat was er gebeurd?

- 21.00 - Highway Thru Hell : U.S.A. - Hell Hath Snow Fury ; er ontstaat ruzie wanneer Justin een takelwagen van zijn collega Sam afpakt. Later staat hij voor een onmogelijke opgave.

- 00.40 - Air Crash Investigation - Bad Attitude ; de crash van een Koreaans vrachtvliegtuig bij Londen riep veel vragen op. De copiloot leek vooral aan zijn reputatie te denken.


ARTE
-06.50 - De Grote Passen van "Tour de France" - Le Tourmalet ;

- 07.20 - Arte+7 - Tradities in Zuid-Pyrénées ;

- 07.45 - "La Dame En Roses" ;

- 10.30 - Kreta, tussen bergen en zee ;

- 11.15 - Franse Dorpen - Le Poët-Laval ;

- 11.45 - Zeilovertocht op Atlantische Oceaan - richting Ierland ;

- 12.45 - Géo - De verloren archipel - Saint-Pierre-et-Miquelon ;

- 15.05 - Langs de Donau ;

- 16.25 - De geschiedenis van het vuurwerk ;

- 18.15 - Dringend hulp voor de amfibieën verwacht ;

- 18.55 - Nieuw-Zeeland, een paradijs op Aarde ; het rokend eiland ;

- 20.05 - Franse Kusten - van Hyères tot Menton ;

25.07.2014


CANVAS
-18.35 - Panorama - Privacy Te Koop ; Europa werkt aan een nieuwe wetgeving om de privacy van de Europese burger beter te beschermen. Door de komst van het internet is die dringend aan vernieuwing toe. De belangen zijn gigantisch. Denk maar aan de winst die bedrijven als Facebook of Google kunnen maken met de privégegevens van hun klanten. Er woedt in Brussel dan ook een nooit geziene lobbyoorlog, met de grote internetbedrijven in de hoofdrol. Panorama schetst een beeld van die oorlog, die vaak met heimelijke en heel slinkse middelen, en in elk geval met heel veel geld, gevoerd wordt. Wat Belgisch Europarlementslid Louis Michel heeft meegemaakt, tart toch alle verbeelding. Onderzoek van Panorama had uitgewezen dat hij op nummer twee stond bij het indienen van privacy-onvriendelijke amendementen. Hiermee geconfronteerd voor de Panorama-camera valt hij compleet uit de lucht. Na onderzoek blijkt - zo beweert Michel -dat een overijverige medewerker van hem zonder zijn medeweten een hele rist teksten had geamendeerd, die de bescherming van de privacy meestal verzwakken. Resultaat: Michel heeft tientallen van die amendementen weer ingetrokken. ( her. van 24.07.2014 ).


VTM
- 18.00 - Border Security Australia ; in de luchthaven van Sydney komt het tot een discussie tussen de douaniers en een aboriginal. De man vindt het niet kunnen dat hij net als de anderen in de rij moet aanschuiven voor de paspoortcontrole. In Brisbane landt een groep hockeyspelers uit Schotland. Ze beseffen niet welke gevaren ze met hun vuile sportschoenen het land binnenbrengen. In Sydney wordt een Filipijnse vrouw op de rooster gelegd door douanebeambte Dimitra. De vrouw heeft nauwelijks geld op zak en wil twee weken in Australië verblijven. Dimitra vreest dat ze er illegaal wil werken en besluit enkele van haar contactpersonen in Australië op te bellen.


VIER
- 20.00 - Bondi Rescue Australia ;


VITAYA
- 07.20 - The Hotel Inspector - Blossoms ; Richard is eigenaar van een hotel in York, maar de zaken gaan niet goed. Omdat Richard niet weet wat hij verkeerd doet, gaat hij te rade bij Ruth Watson.

- 10.05 - Ik Vertrek - Als interim manager Rob (60) net voor zijn pensioen zonder werk komt te zitten, besluit hij om samen met zijn vrouw Nicolette (60) nog één keer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze vertrekken naar het Franse gehuchtje Virlet om daar een chambres d'hôte met schildersatelier te beginnen. Dat hun toekomstige droomhuis nu nog een bouwwerf is zonder verwarming, warm water of toilet lijkt hen niet te deren. Zonder blikken of blozen, slapen ze in de vrieskou op de plankenvloer en slaan ze dapper aan het verbouwen. De oude hooischuur moet binnen vier maanden tot atelier worden omgebouwd, want schilderen is Nicolettes eerste levensbehoefte en de feestelijke opening staat al gepland.

- 16.15 - The Hotel Inspector - Hanmer ; Val en Keith kochten enkele jaren geleden hun hotel Hanmer, maar de start kon duidelijk beter. De twee investeerden meer tijd in andere activiteiten dan in de zorg voor hun klanten. Ruth bracht hen weer op het juiste spoor en keert nu terug om te kijken of Val en Keith hun lessen getrokken hebben uit het verleden.

- 18.45 - Animal 24/7 - het verhaal van de uitgemergelde Deense dog Babe. En Tom Heap maakt een politieachtervolging mee in het kader van illegale dassenjacht. En voor een kat in een penibele situatie is de redding nabij.

- 19.15 - Ik Vertrek - Groningers Ria en Fred vormen met hun kinderen Paula (12) en Richard (16) een hecht gezin. Dat mag ook wel, want in Frankrijk zal het stel gezamenlijk in een krappe caravan moeten samenleven. Een woonhuis is namelijk niet bij hun toekomstige camping inbegrepen. Toch hebben ze veel zin in het avontuur dat hen te wachten staat. Maar dan zullen ze eerst nog met een probleem moeten zien af te rekenen...

- 23.30 - A Place in the Sun : Home or Away - Mid Cornwall / Lake Transimeno ; Jonnie en Jasmine ontmoeten vandaag Clive en Christine Medway uit Leicester, die op zoek zijn naar een huis in Cornwall of Italië. Nu hun kinderen het nest hebben verlaten, voelen zijn zich vrij om te ontsnappen aan het leven in de stad. Als het van Clive afhangt, verhuizen ze naar Cornwall, maar zijn vrouw wil naar het zonnige Italië vliegen.


OP 12
- 21.35 - Missie Mosango - Voor kinesist Kevin is het een belangrijke dag. Hij heeft van zuster Julienne een zaaltje ter beschikking gekregen waar hij zijn eigen kinepraktijk mag starten. Gertjan maakt zich intussen bijzonder populair onder de Congolese verpleegsters, tot groot jolijt van Stéphanie. Geneeskundestudent Kobe en vroedvrouw Elke doen de wacht op de materniteit. Wanneer 's nachts een vrouw binnenkomt die al meer dan twaalf uur in arbeid is, start voor hen een race tegen de tijd om de baby te redden.


***********************

NED 1, NED 2 en NED 3 zie : http://www.npo.nl/artikelen/vliegtuig-malaysia-airlines-neergestort

**********************


BBC 2
- 12.00 - Animal S.O.S. - Documentary series following the work of the RSPCA. In this episode, 48 rabbits in a back garden, the growing problem of Britain's fat dogs and a couple's love of cats that is getting out of control.

- 16.30 - Wanted Down Under - Wendie Williamson has wanted to move her family to Australia for more than a decade. After going back to college and university to improve their chances of gaining a visa, both she and husband Peter believe the time's now right for a move.

However, the couple's 18-year-old son Sonny now has his own life in Hartlepool and doesn't want to move, but Wendie can't imagine leaving him behind. With just one week in Australia to try and change his mind, will Wendie succeed in keeping her family together, or face having to choose between her son and her long held dream?


DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - Food Factory - Salty and Sweet ; een blik achter de schermen in fabrieken waar onze favoriete producten worden gemaakt. Ontdek de ingenieuze technieken en de wetenschap achter de productie van levensmiddelen.

- 06.25 - Food Factory - Food Fortunes ; ontdek hoe pittige salsa, roomzachte ijswafels, Canadese Oka-kaasjes en knapperige gelukskoekjes hun weg naar de winkel vinden.

- 06.50 - Swamp Brothers - Thunder Claps and Gator Traps ; Robbie neemt Stephen mee om een buurman in nood te helpen. Tijdens het repareren van een hek ziet Stephen een paar gevaarlijke dieren die uit Glades Herp Farm zijn ontsnapt.

- 07.15 - Extreme Engineering - NASA ; neem een kijkje achter de schermen bij de nieuwste modellen die bij de NASA worden ontwikkeld. De Ares, een futuristische nieuwe raket, zal ruimteverkenning radicaal veranderen.

- 09.45 - Deadliest Catch - The Storm of the Season ; enkele weken na aanvang van het krabseizoen wordt de vloot getroffen door een zware storm. De schippers zijn blij met de eerste fuiken, maar kunnen ze de vangst wel binnenhalen?

-10.35 - Deadly Dilemmas - Serie waarin de kijker voor hypothetische dodelijke dilemma's wordt gesteld. Ontdek wat de wetenschappelijke redenering is achter de juiste keuze bij de denkbeeldige scenario's.

- 11.00 - Deadly Dilemmas - Serie waarin de kijker voor hypothetische dodelijke dilemma's wordt gesteld. Ontdek wat de wetenschappelijke redenering is achter de juiste keuze bij de denkbeeldige scenario's.

- 11.25 - Wildest Indochina - Thailand ; Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

- 12.15 - Wildest Islands - Philippines ; ontdek een land dat uit 7000 eilanden bestaat. Het is een van de oudste archipels ter wereld; zowel de natuur als de bevolking heeft zich uitstekend aangepast.

- 13.05 - Mythbusters -Torpedo Tastic ; werd met 's werelds eerste torpedo daadwerkelijk een boot op 245 meter afstand tot ontploffing gebracht? Adam en Jamie bouwen een torpedo uit de oudheid na om erachter te komen.

- 13.55 - Food Factory - Spring in Georgia ; ontdek hoe verkwikkende ijsyoghurt, roomzachte brie, knapperige loempia's en honingzoete Georgia Browns hun weg naar de winkel vinden.

- 14.20 - All Bar Naan ; ontdek hoe traditioneel Indiaas naanbrood met knoflook, koekjes met ahornsiroop en honingzoete truffels hun weg naar de winkel vinden.

- 14.45 - You Have Been Warned - Hackaverse ; de beste internet-hackers! Met de opblaasbare sneeuwscooter, de trolleyraket, het waterglasorkest, de gummibeertjesexplosie, bedwantstatoeages en een door een iPad bestuurde auto!

- 15.35 - Ultimate Survival - New Zealand South Island ; Bear landt per parachute in een van de meest afgelegen delen van Nieuw-Zeeland en trotseert onvoorspelbare omstandigheden tijdens zijn tocht door de hoogste bergketen van het land.

- 17.15 - Stunt Junkies - Hydrofoil Jump ; Geno Yauchler wil een wereldrecord verbeteren door over een speedboot die recht op hem af vaart te springen. Om dit te doen moet hij een snelheid van ten minste 70 km/u bereiken.

- 18.30 - Deadly Dilemmas - Serie waarin de kijker voor hypothetische dodelijke dilemma's wordt gesteld. Ontdek wat de wetenschappelijke redenering is achter de juiste keuze bij de denkbeeldige scenario's.

- 18.55 - Deadly Dilemmas - Serie waarin de kijker voor hypothetische dodelijke dilemma's wordt gesteld. Ontdek wat de wetenschappelijke redenering is achter de juiste keuze bij de denkbeeldige scenario's.

- 19.20 - Deadliest Catch - Sleeping with the Enemy ; terwijl de vloot geteisterd wordt door een Arctische storm, zet Junior alles op het spel om terug in de race te komen. De nieuwelingen hebben moeite om de bemanning bij te houden.

- 21.00 - Don't Drive Here - Andrew Younghusband bezoekt 's werelds drukste steden en probeert er in één week het autorijden in de verkeerschaos onder de knie te krijgen. Hoe vergaat het hem in Delhi?

- 22.00 - You Have Been Warned - Dare Devils ; een top-20 van ‘s werelds beste YouTube-clips van amateurstunts, waaronder een clip van een skydiver die op 3000 meter hoogte op een ander zweefvliegtuig overstapt!

- 23.00 - Mythbusters - Star Wars: Revenge of the Myth ; de Mythbusters onderzoeken mythen uit Star Wars. Is het daadwerkelijk mogelijk dat Luke zich met een enterhaak aan zijn riem samen met Leia naar de overkant van een kloof slingert?


NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek kan zetten met polsstokspringen.

- 09.05 - Ultimate Survival Alaska - Sink or Swim ; tijdens de vierde etappe proberen de acht avonturiers het hoofd boven water te houden op de stroomversnellingen van de rivier de Talachulitna.

- 09.50 - Air Crash Investigation - Fire In The Hold ; in 1996 kwam een verouderde DC-9 in de moerassen van de Everglades terecht, in Florida. Er vielen 110 dodelijke slachtoffers. Wat was er gebeurd?

- 10.40 - Highway Thru Hell : U.S.A - Hell Hath Snow Fury ; er ontstaat ruzie wanneer Justin een takelwagen van zijn collega Sam afpakt. Later staat hij voor een onmogelijke opgave.

- 14.05 - World's Smartest Cities - Durban ;

- 15.00 - Air Crash Investigation - Typhoon Take-Off ; na een fatale crash op de luchthaven Chiang Kai-shek van Taipei, doen de onderzoekers een schokkende ontdekking op de landingsbaan.

- 00.40 - Air Crash Investigation - Hiding In Plane Sight ; bij San Diego botsten twee vliegtuigen tegen elkaar, waarbij 144 doden vielen. Het was de grootste vliegramp uit de Amerikaanse geschiedenis.


ARTE
-06.45 - De Grote Passen van "Tour de France" - Le Puy-de-Dôme ;

- 07.40 - De Geur van de Bloemen in Tirol ;

- 08.25 - Let Op ! Insectenbeet ! ;

- 08.50 - De verdwijning van de beijen : een mysterie ;

- 10.20 - Arte+7 -De Kleine Treinen van Himalaya : lijn Kalka - Shimla ;

- 11.15 - Franse Dorpen - Yvoire ;

- 11.45 - Zeiltocht op Atlantische Oceaan - Storm in de buurt van Schotse Eilanden ;

- 12.55 - Géo - De Nomaden van Kirgizstan ;

- 15.15 - Kunst in Bayern ;

- 15.40 - In het koninkrijk van Kimyal ( Papoea Nieuw-Guinea) ;

- 16.25 - Home Swiss Home - de weg der meren ;

- 17.20 - X: enius - Let Op ! Insectenbeet !

- 17.45 - De Bewakers van de Zee ;

- 18.10 - Dieren in de stad - Hamburg ;

- 18.55 - Nieuw-Zeeland, een paradijs op Aarde ; in het koninkrijk van de kaori's ;

- 20.05 - Franse Kusten - een toer op Corsica ;

Labels : Albanië, Angola, Australië, België, Birma, Bolivia, Brazilië, Cambodja, Canada, Costa Rica, Duitsland, Ethiopië, Falklandeilanden, Filipijnen, Frankrijk, Groenland, Hong Kong, Kenya, Kirgizstan, Ierland, IJsland, India, Iran, Italië, Maleisië, Mexico, Namibië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Pakistan, Papoea-Nieuw Guinea, Paraguay, Peru, Pitcairn-eiland, Soedan, Spanje, Sri Lanka, Tasmanië, Thailand, Turkije, V.K., V.S.A., Vietnam, Zuid-Afrika, Zambia, Zweden, Yemen,
 
Laatst bewerkt:

Gecko

Well-Known Member
Hi Everybody

BBC is back in business...dus, ik ga de programma's aanpassen...:)


19.54 uur - Klaar ! :)
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan